megadeth - endgame


kesinambungan drp entry mggu lps. sepatutnya aku buat entry album ni slps aku abis buat kesemua entry cd2 ebay yg masih dlm waiting list. tp atas request, ada "seseorg" nak aku review cpt2... so, kira entry album ni dah potong que cd2 lain la?

album latest abg mus dan megadeth, international release 15/9/2009 aku beli rabu lps 23/9/2009 kat goblinz kkplaza dgn harga RM40 (stlh diskaun 90 sen). tmpt aku beli cd iron maiden album fear of the dark, the number of the beast dan hammerfall album no sacrifice, no victory (versi asialink). tauke kedai ni mcm bleh cam kastemer kepala metal melalui cd yg diperhatikan/dipegang oleh kastemer... wlupun dressing aku biasa je. xmcm kedai sblh (helloween) yg mcm xnak layan... ingat org xde duit ke?

cover art yg xbrapa menarik sbb xde vic

issued under license to roadrunner record from the all blacks b. v. (p) & (c) 2009 the all blacks b. v. manufactured, marketed and distributed by warner music (malaysia) sdn. bhd. official m'sian press, bkn imported

dun wuri inlay kat dlm ada gmbr2, lirik (siap bgtau part solo siapa yg goreng, abg mus atau chris) dan info2 yg lain (producer, endorsers, gears, dll). xmcm sesetengah cd yg ada chop "malaysia edition" yg hanya selembar kertas dilipat 2, cuma ada cover art tp kat dlm kosong (mcm cd metallica death magnetic "malaysia edition" wlupun harganya murah dan ori tp rasa mcm something wrong je)

dean guitars VMNT "angel of deth" dave mustaine signature series

[added 11/10/2009] link drp website dean guitars
dead eye guitars jual binatang ni dgn harga RM4xxx!
quite cheap for a signature series (klu ada duit aku pun nak sambar)

tracklist

  1. dialectic chaos <- layan headbanging gila2!
  2. this day we fight! <- kelam kabut lagu ni
  3. 44 minutes
  4. 1,320' <- tiru lagu awie 1570 ke? hehehe
  5. bite the hand <- dulu aku ada baca review tajuk lagu ni ada sambungan "... that feeds"
  6. bodies
  7. endgame <- konspirasi george w. bush
  8. the hardest part of letting go... sealed with a kiss <- ballad yg ada unsur melodic & progressive
  9. head crusher <- 1st single
  10. how the story ends <- ada kaitan dgn LOTR?
  11. the right to go insane

lagu febret? instrumental dialectic chaos, this day we fight!, ballad the hardest part of letting go... sealed with a kiss, how the story ends dan the right to go insane

imho, album ni menggunakan formula klasik thrash metal, iaitu memulakan album dgn intro yg pnjg atau lagu instrumental utk menarik perhatian pendengar spt formula album rust in peace, master of puppets (metallica)

ternyata formula ni berkesan apabila album ni dimulakan dgn instrumental dialectic chaos, pertarungan solo gitar antara abg mus dan chris broderick (dean vs ibanez) kita disajikan dgn solo2 gitar membunuh, yg bingit menggigit telinga membuatkan kita headbanging tanpa disedari [edited 3/10/2009: cuma ada sket kecacatan utk m'sian press ni, klu ikut mp3 antara dialectic chaos dan this day we fight! sepatutnya sambung terus... tp dlm cd ni ada 2 seconds silent antara 2 lagu tu... jd orgasm terhenti kejap]

hmpr kesemua lagu2 dlm album ni bleh thn dari segi muzik (riff, solo) kecuali ada bbrp lagu liriknya xbrapa menonjol berbanding muziknya. klu dgr btl2 ada bbrp lagu yg riffnya lbh kurg mcm lagu2 lama megadeth

kpd peminat tegar abg mus dan megadeth, pastinya album ni (spt jugak album united abominations) merupakan album must-buy. lagu2 megadeth yg masih lg bertemakan mengenai keganasan dan peperangan dgn lirik2 vintage megadeth yg penuh dgn perasaan marah, memberontak, kebencian, ketidakpuashatian dan dendam kesumat. suara abg mus pun mcm xberubah langsung still maintain mcm album2 terdahulu, personal opinion 4/5 bintang

antara review endgame kat internet utk bacaan lanjut

jd, apa lg korg tunggu? beli la yg ori... ada jual kat m'sia ;) [edited 3/10/2009: mmg berbaloi la beli album, kompom xnyesal!]

_____
p/s: apsal kat speedy video xde jual? atau stok blm smpi

metallica - garage inc


[byk cd2 ebay aku yg nak review dlm waiting list. yg ni pun dah lama dlm draft dan sepatutnya aku post sblm raya, tp ntah mcm mana bleh terlepas pandang] - bungkusan dari us yg diterima serentak dgn flight 666 1/9/2009 dulu. isi kat dlm ialah cd metallica - garage inc. yup, album cover metallica yg aku rasa mcm filler project perantaraan antara album reload dan s&m. tp oke jugak dorg buat konsep cover album ni... lagu pun best2. dah lama aku nak beli cd album ni, tp yg jual kat kedai muzik semua mahal2 (over RM60+) jd... cari yg used kat ebay

ebay purchase info

  • purchased from: reddysigns
  • location: usa
  • condition: used
  • price paid: US$3.00+6.49 (RM34.32) menang bid
  • ordered: 27/7/2009
  • received: 1/9/2009
  • label: (p)(c) 1998 e/m ventures
  • made in: usa
  • distributed by: elektra entertainment group, a division of warner communications inc.

tracklist

disc 1

  1. free speech for the dumb
  2. it's electric
  3. sabbra cadabra
  4. turn the page
  5. die, die my darling
  6. loverman
  7. mercyful fate
  8. astronomy
  9. whiskey in the jar
  10. tuesday's gone
  11. the more i see

disc 2

  1. helpless
  2. the small hours
  3. the wait
  4. crash course in brain surgery
  5. last caress/green hell
  6. am i evil?
  7. blitzkrieg
  8. breadfan
  9. the prince
  10. stone cold crazy
  11. so what
  12. killing time
  13. overkill
  14. damage case
  15. stone deaf forever
  16. too late too late

lagu febret? ofkos byk lagu2 cover dlm album ni best2, tp aku rasa aku suka medley mercyful fate (aku dgr lagu ni sblm aku kenal/minat king diamond & mercyful fate), astronomy, whiskey in the jar (aku ada byk dgr versi lagu ni, versi irish drinking song best... yg metallica cover ni versi thin lizzy yg dimetalkan), stone cold crazy, blitzkrieg, so what, dan lagu2 motorhead (sama jugak, dgr lagu2 ni sblm aku kenal/minat motorhead)

lawak gila pic "the metallicats" tu

versi kaset aku dah ada, aku beli somewhere in 1999 kat berjaya video, sg. dua penang. album ni kira byk memori... time tgh jiwang2 dgn junior usm hehehe, sama kes mcm album there is nothing left to loose

selain danzig/misfit yg dah lama aku tau (tempias2 takilala) album ni jugak secara xlangsung memperkenalkan aku kpd 2 band, iaitu mercyful fate dan motorhead melalui lagu2 yg dorg cover... sapa perasan ada camo intro lagu iron maiden run to the hills dlm album ni? klu xsilap lps lagu last caress/green hell

_____
p/s: bertambah lg koleksi metallica aku... apa lagu cover febret korg?

operasi: mencari amp 15watt kat area kk & megadeth - endgame


hari ni aku round2 kk nak survey amp gitar 15watt yg murah2 (dan xlupa nak cari bundaberg) dgn bajet below RM500, targeted brand - laney LX20, line 6 spider III 15, peavey vypyr 15, atau roland micro-cube

mls nak pi tmpt lain, aku cuma pi 2 tmpt iaitu hollywood music kompleks karamunsing dan cawangannya kat kkplaza. kat hollywood karamunsing cuma ada 3 amp bwh 15watt yg dorg jual - peavey solo 15, roland micro-cube dan beta-aivin ntah apa model tp kecik mcm micro-cube. yg lain semuanya 30watt dan ke atas (mana ada ada bajet nak beli besar/mahal = 'bonus' raya sket je). kat hollywood kkplaza ada roland micro-cube, peavey solo 15, vox pathfinder dan amp 10watt sx

kat hollywood karamunsing tauke tu ada promote kat aku amp kecik sama besar mcm micro-cube. brand beta-aivin tp aku xtau model apa... saiz pun lbh kurg mcm micro-cube jugak, bunyi pun power dan ada built-in effects (tp xbyk mcm micro-cube) harga price tag RM560 (kautim2 maybe blh dpt RM500 cun2) [edited 1/10/2009: kat limbang jual dgn harga RM480, lg murah]. sbb aku blm baca review amp ni kat internet, so aku was2 nak beli amp ni...

aku mmg berminat dgn roland micro-cube ni, small and mighty (review blog dead eye guitars). spesifikasi bleh check kat website rasmi roland asia pacific. soundnya power wlupun bdnnya kecik (mcm xcaya plak) dan senang nak bawa travel. klu deal dgn satchman enterprise aku bleh dpt dlm RM382.90 (RM430+ termasuk pos dan insurans). kat hollywood karamunsing harga price-tag RM695 lps diskaun2 RM600, tp kat hollywood kkplaza wlupun harga price-tag sama RM695 tp amoi tu bleh kautim2 RM580 (patutla jairo suka deal kat hollywood kkplaza)...

in the end, xjd beli pun. sbb aku blh dpt harga jauh lbh murah klu aku beli kat satchman enterprise (blh save RM100+)...

pic roland micro-cube link drp website rasmi roland us

sekadar gmbr hiasan

stlh seminggu mengidam bundaberg ginger beer, on the way blk aku sggh kjp kat giant putatan (dulu bestmart) kot2 ada bundaberg... yup, mmg ada tp harga sama mcm giant 1borneo RM4.29 dan kebetulan ginger beer mmg tggl sebotol je yg lainnya root beer (mmg rezeki aku la). nak bandingkan kick ginger beer bundaberg, aku beli ginger ale schweppes... dlm skala 1-10 (1 plng teruk): bundaberg - 9, schweppes - 2 (xde rasa halia langsung!)

[mini entry] megadeth - endgame

btw, kat kkplaza sblm pi hollywood music, aku smpt sggh kat goblinz dgn tujuan nak beli cd iron maiden sama ada album powerslave atau piece of mind. smpi2 je kat showcase ada cd megadeth - endgame! mula2 aku ingat versi asialink, tp perati btl2 yg ni versi ori m'sian press under roadrunner records dan distributed by warner music (malaysia) sdn bhd. aik? bkn album ni release kat m'sia bln dpn ke? xbyk ckp aku beli terus dgn harga RM40 (stlh diskaun 90 sen)

cover art album ni aku rasa kurg menarik sbb xde vic!

mp3 album ni aku dah donlod mggu last puasa aritu (hehe), mmg best. ada mmbr aku kata best dkt2 sama mcm rust in peace. pd peminat2 megadeth dan abg mus, album ni must-buy! bg aku ia sama hebat atau mungkin lbh hebat drp album united abominations. nnti ada masa aku review dua2 album ni

_____
p/s: susah2 aku kontek je user kat mudah.my (miri) yg jual used laney LX20 amp @ RM350

last day of ramadhan?


edited: sepatutnya entry ni aku post mlm td, tp disebabkan line *EDGE kat kmpg aku mlm td tiba2 "hilang" dan pg smpi tghari td bz raya... ptg ni baru aku dpt post. ni bkn entry raya ;)

[*kat kmpg aku blm ada coverage 3G so guna EDGE pun kira okela...]



sabtu 19/9/2009 - memandangkan hari ni 29 ramadhan berkebarangkalian last day puasa, bazar ramadhan kat membakut dah "hilang" jd aku pun ambil keputusan pi pekan beaufort (about 15-20km from pekan membakut) bkn nak pi bazar ramadhan beaufort tp ntah apsal aku teringin nak berbuka dgn KFC (pekan membakut xde KFC)... padahal tujuan utama aku nak pi bank check "bonus" dah masuk ke blm

aku pi dlm pkl 1600hrs... smpi je area mawao, hujan lebat turun selebat2nya smpi trpaksa on wiper yg plng laju (area beaufort klu hujan mmg lebat sbb kawasan bkt2) dpt drive dlm 50km/j shj smbl berbekalkan kamelot - ghost opera sbg hiburan (dan sbg sound buffer sbb bunyi hujan)

lps beli KFC, aku pi bank check akaun... heh~ dah masuk rupanya "bonus" tp malangnya ATM dah kehabisan duit jd xdptla withdraw (nasib baik dlm wallet ada lg bbrp tus2). on the way blk, smpi kat area railway crossing aku smpt snap pic ni...

dah lama aku xtgk scene mcm ni disebabkan keretapi negeri sabah (KNS) lama x beroperasi, projek naiktaraf landasan (dgr2 teknologi china) baru je selesai. waktu auto-gate tu turun ada warning sound ditmbh dgn lampu merah kelip2... sebijik mcm cliche drama jepun

time aku buat entry ni baru lps bukak posa (dgn KFC bkn bundaberg)... mlm nnti bz pasang langsir, tukar alas kusyen, dll. dan klu esok raya... bersedia la sbb kmpg aku mlm ni bakal jd "warzone" [edited 21/9/2009: pic "warzone" kmpg aku yg diambil oleh takilala bleh check kat entry blog ni]

apa2 pun slmt hari raya in advance kpd geng2 metalterus dan yg rajin mengikuti blog aku - takilala, portdy, deaf_angel, berteromber, abg ben, ayudeadwish @ ayucokicoki, skid, jairo, cimca, mayamia dan pd sapa2 yg aku lupa dan anonymous...

_____
p/s: thn dpn insya-allah klu ada rezeki dan pnjg umur... maybe smbt raya dgn status yg berbeza ;)

ada apa dgn emma anzai?


imho, steve harris was the best bassist and my fav. marco hietala was the reason for me to play bass. joey demaio, cliff burton, jason newstead (rob trujillo aku xminat), henkka t. blacksmith influences my playing style... but emma anzai, wohoo!~ she's the most *slurrrp* bassist ever! and she's damn good with bass too~

pnh dgr band sick puppies? klu pnh xpe, klu xpnh hehehe... aku pun baru tau awal thn ni. mula2 sblm aku beli bass aku ada survey mcm2 brand termasukla brand warwick (minat gila dgn warwick infinity NT - bass marco hietala) tup2 aku nmpk endorser warwick yg lain... and this babe was hot!~ she's using warwick corvette (sama mcm bass eddie wings)

namanya emma anzai (wiki) drp band sick puppies (official website) bassist and backing vocal for australian alternative rock band yg femes kat youtube sblm naik nama kat mainstream. nak sgt tau camna muzik dorg aku try donlod (hehehe...) album dorg dressed up as life... hmmm, bleh tahan gak muzik dorg ada mcm style early foo fighters dgn bassline yg mantap. jrg lagu2 alternative rock yg ada slap-style bassline. dan baru2 ni aku donlod album latest dorg tri-polar... makin mantap muzik dorg dan emma ada nyanyi 2nd vocal dan backup vocal utk bbrp lagu

semua pic emma aku link drp web flickr.com oleh s. hunter

well, sbb lagu2 dorg best... aku dah order (menang bid kat ebay la) album tri-polar dan tgh bid utk album dressed up as life. rasa2 nak dgr best atau x lagu/muzik dorg, pi cari kat youtube... klu korg bleh layan early foo fighters' style of music, ofkos korg akan minat sick puppies...

_____
p/s: susah nak main slap-style bass ni... klu main jazz ngam~

berbuka puasa dgn bundaberg (part 3)


ekceli, bersahur dgn bundaberg...

ptg td aku pi shopping raya kat 1borneo ngan kazen aku gadopang (bkn nama sbnr). nak cerita sket pasal bundaberg... kat giant 1borneo aku ada jmpa bundaberg 3 jenis perisa. mula2 aku jumpa bundaberg peachees... aku nak beli tp tgk harga mahal, RM4.29 per bottle 375ml!... yg aku xpuas hati tu ada "lowest price"... palat la! kat bintulu aku bleh dpt dgn harga RM3.40 plng mahal pun RM3.75

mula2 teringin gak nak beli sbb nak rasa (mahal tu lain cerita), tp bila dah tgk expiry date dah dekat (october 2009) xjd aku nak beli, kensel...

2nd one was bundaberg ginger beer... sama gak RM4.29 tp aku xnak beli perisa ni sbb dah tau rasanya mmg kick tp xnak beli sbb mahal... nnti kat bintulu aku bleh beli puas2 (versi botol mega 750ml pun ada jual kat bintulu)

aaa... 3rd one, bundaberg root beer. harga pun sama RM4.29 tp yg ni aku beli (sebotol je) sbb blm pnh rasa lg...

time aku buat entry ni dah dkt2 nak sahur... so kira bersahur dgn bundaberg la (ofkos la ada mknn lain... kat kmpg ni mcm2 mknn mak aku prepare utk sahur wlupun aku bedal koko krunch ngan susu uht low fat)

so camna rasa? lbh kurg mcm rasa root beer a&w tp mcm ada rasa kopi sket dan lbh pekat drp a&w, tp manisnya ngam2 xsemanis bundaberg sarsaparilla... apa2pun bundaberg lemon, lime & bitters ttp menjadi pujaan hatiku



sblm tu smpt beli cd iron maiden - flight 666 the original soundtrack imported version kat speedy video (tmpt yg mula2 dituju bila aku pi 1borneo) dgn harga RM48.90 stlh diprovokasi oleh takilala (but that was another story, nnti buat enrtry lain)

_____
p/s: ni gara2 entry bundaberg abg ben la ni... aku, takilala dan bbrp kaum kerabat yg lain dah gila bundaberg, mencari merata tmpt sekitar kk. dah mcm rare item plak

sepetang di tabasan padi


some bruneian thesaurus
tambasan tabasan = bendang, gugusan sawah2 padi
sulap = pondok besar @ bangsal padi

ptg ahad lps 13/9/2009 on the way blk dari pasar ramadhan pekan membakut, aku ambil keputusan utk lalu kat area sawah padi (jln blkg), ntah apsal tiba2 aku teringin nak lalu kat jln ni... takilala pastinya kenal area ni (tmpt dorg slalu outing photography)

btw, aku dah mula bercuti sempena aidilfitri (12-26/9/2009) kat kmpg halamanku - kampung pimping (12km dari pekan membakut)

org2 kmpg aku dulu kebanyakannya petani mengusahakan padi, tp bkn kat kmpg kitorg (sbb tanah xsesuai) so dorg mengusahakannya kat area mandangin area berdekatan dgn kmpg dungau (kmpg lotter AF4), kmpg tahak, kmpg piasau, kmpg papas. dan keluarga aku x terkecuali, tp kitorg menyewa shj... bbrp percentage drp hasil padi yg kami usahakan akan diberikan kpd tuan punya tanah sbg bayaran sewa

yup kitorg dulu org susah... aku ingat dulu klu tiap2 kali cuti skolah ngam2 kena musim menuai, mmg tiap2 hari la ikut family pi bendang, tolak 0630hrs blk 1700hrs. last skali kitorg mengusahakan padi time aku amik PMR, thn 1994...

somewhere in the horizon where our sulap used to be...

yg ni sulap datuk aku... aku, takilala (and our siblings) slalu main lumpur kat sini

yg ni plak sulap pak ngah aku... slalu gak main2 kat sini dulu2

tali air kat dpn sulap pak ngah aku... best ooo klu tali air ni kena pasang, airnya xbrapa deras, best mandi... airnya sejuk (dan byk lintah hahaha)

dulu jln ni jln gravel, baru2 ni dah kena turap. kecik2 dulu aku pi bendang naik basikal... besar sket naik motor. tp yg paling best bila ramai2 naik pick-up truck

antara yg masih mengusahakan padi (dgr2 ni projek padi skim)

telinting (scarecrow) - bila dgr bunyi2annya mmg menggamet memori

aku xtau, apsal aku suka pic ni...

abandoned (mcm lagu kamelot daaa...)

on the way blk... aku prasan jmbtn ni. dulu2 thn 80-90an jmbtn ni kayu... aku ingt arwah nenek aku slalu memancing ikan puyuh kat jmbtn ni

semuanya hanya tggl memori... bdk2 skrg ni mana nak merasa menuai padi, main lumpur, menunggang kerbau, digigit lintah, mandi tali air, dikejar babi liar [edited, info from cimca: dan menjerat keruak @ burung wakwak]... aku bersyukur sbb aku smpt merasa zmn2 susah... looking back, how far we have been through? <- mcm iklan raya petronas daaa~

*all pics were taken with sony ericsson K618i

_____
p/s: time aku buat entry ni, parents aku tgh tersengih layan filem sgt. hassan kat astro prima smbl bungkus kuih bahulu

aku, cd dan ebay... (part 2)


skali dtg 14 bungkus daaa...

jumaat, 11/9/2009 - pg td dari pkl 0900 aku tggu brader posmen yg sengih2 xdtg2 pun... smlm dia ada dtg tp bkn hantar bungkusan utk aku. smpi 0930 aku tggu xdtg2 jugak, so maknanya mggu ni xdpt la cd2 aku. lgpn esok aku dah nak blk kmpg cuti raya, lps raya baru dpt kot? [sigh~]

tiba2 dlm pkl 1000+ ada sebuah toyota rush dtg park dpn foyer jbtn, yg kluarnya org beruniform pos malaysia melangkah masuk ke dlm opis membawa seguni bungkusan (mcm santa clause daaa~). rupanya seguni bungkusan tu semuanya bungkusan2 utk aku... hahaha! mmg dah agak mmg bungkusan cd2 ebay, hambek hang skali dtg seguni terus, hahaha!

yg dtg ni namanya brader zainal, kira pangkatnya mcm ketua bhgn bungkusan dan parcel pjbt pos bintulu bkn posmen biasa (patutla bawa rush... boss) dtg jmpa aku nak bg semua bungkusan2 td, smbl isi borang penerimaan bungkusan kitorg borak2 la sket. antara komen yg plng best - "di bintulu tok nama kitak jak yg plng byk dlm list yg dpt bungkusan dari oversea..." - "mggu dpn kamek tauk ramey yg dah cuti jd kamek hntr sendiri, mun ikutkan jadual, lps raya baru kitak dpt bungkusan2 tok" ... hahaha, kira hadiah raya aku la ni slps AX3000G

summary - 6 bungkusan dari us, 6 bungkusan dari uk, 1 bungkusan dari ireland dan 1 bungkusan dari jerman. berikut bungkusan2 yg diterima beserta tarikh order

  1. megadeth - risk* (us - 21/7/09)
    foo fighters - the colour and the shape*
    queensryche - sign of the time*
  2. blind guardian - the forgotten tales (uk - 23/7/2009)
  3. avril lavinge - let go (uk - 23/7/2009) <- hehehe layan avril
  4. kamelot - ghost opera (uk - 24/7/2009) <- new, sealed (japan press)
  5. megadeth - united abominations (ireland - 27/7/2009)
  6. manowar - hell of steel (uk - 29/7/2009) <- 2 cd ni dah kena refund duit hehehe manowar - battle hymn
  7. nirvana - incesticide (uk - 1/8/2009)
  8. duran duran - greatest (uk - 8/8/2009) <- wtf? duran2?
  9. megadeth - countdown to extinction (us - 8/8/2009)
  10. demons & wizards - demons & wizards (jerman - 10/8/2009)
  11. fear factory - obsolete* (us - 12/8/2009)
    ozzy osbourne - ozzman cometh*
  12. children of bodom - hatebreeder (us - 21/8/2009) <- new, sealed... xde custom declaration, dibuka oleh kkdn (tp lps hehehe)
  13. bruce dickinson - tattooed milionaire (us - 26/8/2009) <- new, sealed
  14. hootie & the blowfish - fairweather johnson* (us - 26/8/2009)
    nirvana - from the muddy banks of the whishkah*

* - lelong 1 cent cd

huh, mampus byk gila klu nak review ni... yg batch sblm ni pun ada 2 lg blm review

_____
p/s: ekceli aku baru smpi kat kmpg ptg td... long distant drive berbekalkan bbrp cd kat atas sbg hiburan

di kaki lagi? (part 3)


pg td dlm pkl 0900 aku kluar kjp pi pjbt pos yg terletak sbrg jln drp opis aku, dgn harapan nak ambik e-parcel aku yg dah smpi, mcm kes GRG270 aku dulu. smpi2 je aku bg trace no kat kerani bhgn bungkusan... dia kata bungkusan aku baru je kjp td posmen bawa masuk van nak hantar. aik? kena hantar plak? aku pun cpt2 blk opis


dlm 10-15 minit lps aku blk opis, baru la van pos "postmobile" ni smpi. sblm brother posmen ni masuk (bkn brader posmen yg sengih2 slalu hantar bungkusan ebay aku tu, yg tu pakai motor) aku smpt snap pic di sebalik pintu kaca opis hehehe...

bungkusan diterima dlm keadaan yg kurang memuaskan, aku pun dah naik risau sbb kotak dah renyuk. minta2 item kat dlm x apa2... dorg ni dah kena lekat sticker "fragile" dan "insured RM500" pun still dorg baling2 gak, himpit2 dgn benda berat


bila bukak kertas pembungkus... hati aku brtmbh sedih tgk kotak (pic kat bwh). rasa mcm nyesal plak beli brg harga ratus2 tp dpt mcm baru dipijak gajah (thank you pos malaysia). btw, ni la dia item yg aku order drp tom satchman (that same guy B1X, G1X, GRG270) apa dia? korg toneworks AX3000G modeling signal processor @ multi-effects pedal (besar gila pedal ni)


but luckily, kandungan kat dlm x apa2... aku plng risau dgn knobs dan dials yg mmg plastic-made, kot2 tertanggal. yg lain xperlu risau this behemoth was built like a tank... all metal, even the expression pedal was metal (xmcm zoom, pedal plastik). well, rasa risau dah berubah menjadi hepi sbb everything was perfect, scratchless and brand new! (tp apsal bau serunding? hahaha...)


kandungan kat dlm; multi-effects pedal, ac adapter, manual (english only) dan "surat cinta" drp tom satchman beserta free gift (mcm biasa) planet waves medium guitar pick, kali ni bkn joe satriani signature series tp woodstock series warna silver


smpi2 kat rmh sblm sungkai (bukak posa), aku smpt test sket2 pedal ni sambung dgn amp ibanez BSA10 aku (amp bass 10w) bleh thn gak bunyi tp mcm kurang kick berbanding zoom G1X aku, apsal eh? tp bila aku guna headphone sony MDR-XD100 (utk kegunaan praktis di waktu mlm)... pergh!~ mmg detail bunyi2annya. ni nak kena beli amp khas utk gitar ni (laney LX? line 6 spider IV? peavey vypyr? roland cube?)

okela, nnti ada masa aku review secara lbh spesifik pedal ni (reference - user reviews from ultimate-guitar or harmony central ). btw, sbb aku slalu pggl pedal ni behemoth (sbb besar sgt, maybe sama besar mcm boss GT-10 kot?) so aku rasa better aku bg nickname BEHEMOTH...

_____
p/s: *ehem2* aku dah bising2 sbb aku beli benda ni...

di kaki lagi? (part 2)


baru kejap td aku check status e-parcel aku CD137599510MY yg dihantar oleh tom satchman (this dude rocks!) dari satchman enterprise

aik? smpi bintulu pkl 1044 pg td? apsal ptg td pkl 1500-1700 aku check xkluar pun status ni? agaknya diorg ni lmbt update status kot?

memandangkan pjbt pos bintulu sbrg jln je drp opis aku... tomorrow morning i'll storm the post office, muahahaha!~

to be continued...

_____
p/s: apa brg? check entry ni - di kaki lagi?

scream for me, kuala lumpur!


aku mmg berharap suatu masa nnti bruce dickinson akan sebut ayat keramat tu kat stadium bkt jalil on their next world tour, sblm dorg retired. tp yg best bila tgk screenshot kat bwh ni, mcm ada harapan (menggunung) je... ada x promoter yg brani dan sanggup bawa iron maiden dtg malaysia? (or at least singapore)

berbalik pd dvd flight 666 ni, aku rasa soalan reporter mumbai ni terjawab dgn adanya filem (dokumentari) flight 666 ni

oke... aku bknnya nak review keseluruhan dvd (the film & the concert), yg tu bleh baca kat review geng2 metalterus yg lain. nak bg kelainan, dlm entry ni aku nak kongsi my top 10 flight 666 moments stlh menontonnya 2 kali dgn penuh emosi

link2 berkaitan:

my top 10 moments dlm dvd iron maiden flight 666

10 - maiden axemen (the trooper)

bila masa korg akan tgk keempat2 axemen maiden main rapat2 mcm pic kat atas? yup... hanya bila dorg main lagu the trooper (setau aku la). btw, tiap kali klu aku dgr intro dan riff lagu the trooper (konsert shj) mesti terasa sebak di hati... aku xtau apsal

9 - adrian headshot

sapa dah tgk flight 666 ofkos tau priceless moment ni (sori xdpt screenshot yg lbh clear sbb bola terlalu laju)

8 - tokyo chicks

nak tergelak aku dgr pelat *engrish* dua2 amoi ni... aku rasa english peminat2 maiden dari india dan amerika latin jauh lbh bagus drp dorg ni

7 - superstars' comments

yup, mmg ramai superstar yg dtg waktu konsert kat los angeles antaranya ronnie james dio, kerry king, chris jericho (wwe, fozzy)... tp yg best part tom morello dan lars ulrich, sbb dorg ni smpt ditemuramah dan bg bbrp komen respek. tgk! lars pun respek gila kat drumset nicko hahaha...

6 - mumbai fan with signed fender (or stratocaster copy)

"it's not even funny man!" yg pastinya, klu ibanez aku ada autograf (atleast sorg axeman maiden) pun aku rasa mmg happy tahap dewa, apa lg mcm mamat mumbai ni... stratocasternya ada complete 6 autograf! feels like he was the luckiest maiden fan in the world!

mumbai fans yg bersatu di bwh panji2 iron maiden (hindu, muslim, singh) slalu2 klu tgk berita dorg ni mesti gaduh je manjang, tp kali ni masing2 enjoy sambil sing-a-long lagu aces high... aku rasa maiden ni dah jd mcm bill & ted (wyld stallyon) unite people through heavy metal music... apa2 pun aku mmg JELES ngan mumbai fans berbanding dgn fans dari tmpt lain, apsal? sbb maiden BOLEH buat konsert kat mumbai berbanding kuala lumpur!

5 - young costa-rican fan sings powerslave

aku respek gila budak ni... ntah brapa umurnya (maybe 6-7 kot?) dahla dpt front row, malah dia jugak bleh sing-a-long lagu powerslave (aku pun xhafal lagu powerslave hehehe)

4 - sign language at backstage

roadie maiden kat backstage bermain dgn sign language utk lagu run to the hills... lagu 2 minutes to midnight pun dorg ada buat sign language... lawak je

3 - slumdog millionaire?

waktu maiden tgh soundcheck sblm konsert kat mumbai... yg aci2 sapu lantai dgn penyapu lidi, bak kata deaf_angel dlm blognya "national geographic moments"... perasan x bdk kecik bawa baldi tu sebijik mcm dlm scene filem slumdog millionaire

2 - monterrey ole ole maiden!

bab ni ada abg ben mention dlm krenmautnya... monterrey, mexico. bruce siap terduduk dgn sambutan penonton2 sambil chanting "ole ole ole ole! maiden! maiden!" aku xtau camna nak describe perasaan bruce waktu tu... last2 terpaksa dia potong utk lagu wasted years klu x... ntah smpi bila chanting tu nak abis...

1 - columbian drumstick

yg pastinya, babak paling emotional... fan columbia ni dpt drumstick nicko. no 1 on my list

additional moments

terpampang wajah kepuasan steve stlh selesai konsert terakhir di toronto... dari raut wajahnya blh diagak dia sdg berkata dlm hati "yes... we've done it" wlupun nmpk bulu ketiak basah hahaha!

dick bell - production manager, antara org yg plng lawak (selain nicko) dlm dvd ni... every words he said was funny

nnti klu ada idea nak cerita berkaitan dgn dvd ni, nnti aku smbg la

to be continued...

_____
p/s: bab paderi bertattoo maiden tu xmasuk dlm top 10 list sbb bg aku xbest pun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (65) 58 explorer (9) ac/dc (6) adiwira (12) adrian smith (13) after forever (6) alice (11) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (121) amplug (4) andy james (2) angker (2) anime (47) anniversary (59) art200 (3) artis tempatan (115) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) avril lavigne (2) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (6) badges/patches (8) bag/case (52) bara studio (3) barbican (3) bass talk (28) bbw2013 (6) bc rich (6) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (11) bill lawrence (7) bintulu (241) bintulu buskers (5) black sabbath (1) blackstar (18) blades (2) blaze bayley (21) blind guardian (20) blogging blues (43) blu-ray (2) bmf2013 (8) bon jovi (4) boss (45) botb (17) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (13) brr2013 (14) bruce dickinson (21) buku/majalah (48) bumi putra rockers (3) bundaberg (13) cable (23) canon (2) ccr (1) celcom (6) charvel (49) children of bodom (17) ck music (52) cog (5) coke (5) cola (4) compilation (59) console games (5) converse (2) cort (44) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (24) dalat (17) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (21) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (88) dean (25) dean markley (3) def leppard (1) digipak (28) digitech (19) dimarzio (28) dio (4) dismal euphony (2) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr strings (14) dr1432h (20) dream theater (13) drinho (3) drums (18) dutch lady (1) dvd (60) earth hour (14) ebay (223) ec-256 (24) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (71) electro-harmonix (22) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (12) emo (184) energy drinks (27) entwistle (6) environment (38) epiphone (87) erectus (5) ernie ball (14) esp/ltd (131) estock (69) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (12) family (37) fear factory (3) fender (13) filler entry (47) first aid (1) fishman (2) flashback friday (6) floor jansen (9) fontana (9) foo fighters (12) footwear (1) fotografi (30) fund-snatcher (13) gamer mode activated (23) gartb20 (11) gary moore (2) gas (118) gator (9) gax010ltd (9) ghs (16) gibson (14) gig (69) gigrig (7) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (4) green tea (13) grg270 (25) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (12) guitar collection (8) guitar parts (47) guitar talk (63) guitar/bass (610) hammerfall (12) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (5) headstock story (25) hennessey (7) hepi;) (54) herbal tea (3) hillsburg (2) historical (15) hootie (4) hotchix (33) hotel/resort (24) ibanez (175) icb200ex (14) iced earth (8) icon (24) imago (66) imitation (3) in flames (2) instagram (11) inverno (4) iron maiden (131) irt-pulse (1) isu semasa (221) jackson (30) jamming (121) jamtank (20) jim dunlop (49) joe satriani (10) jotb (13) joyo (17) jr (5) js music (3) js32t kelly (8) judas priest (1) kamelot (18) karisma (4) kaset (31) kawan (253) kazanna (1) kempen (34) kerja (72) kerly (2) kesihatan (35) keychain (8) kherow (4) kiko loureiro (6) kikosp (5) king diamond (17) kkdn (6) koleksi (276) konsert (78) kopi (16) korg (50) kota kinabalu (14) kramer (1) kuala lumpur (25) kuala penyu (1) kuching (3) kucing (5) kustom (3) laney (15) lawas (3) lazada (10) lefthanded (5) lemon tea (11) letgo (36) lil (26) limbang (5) limited edition (12) line 6 (37) lipton (1) live album (20) loudness (1) lowyat.net (16) lpg-reg (6) m-103fm (73) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (314) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (19) marigold (1) marshall (18) martial arts (2) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (2) masterplan (9) mastodon (4) may (6) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (49) melaka (11) membakut (41) memori (290) mercyful fate (10) metallica (67) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (49) miri (15) misfits (1) modtone (7) moen (11) moody monday (8) motorhead (9) movie (48) mrs (56) mug (2) mukah (19) mup (98) music bliss (6) music master (40) music nomad (1) muuv (51) mxr (8) my music (7) nanasmania (24) nat-geo (4) nestle (17) new album (27) new gear (155) newsted (1) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (5) nonsense (60) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (23) of string (17) oishi (5) oktoberfest (7) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (33) osg2012 (4) ozzy osbourne (9) pandora mini (11) panik (12) pantai (5) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (46) pc stuff (27) pc talk (12) peavey (21) pedal/stompbox (266) pedaltrain (13) penang (31) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (15) phones (10) pic of the day (46) pick (49) pickups (94) planet waves (7) playstation (7) pm2011 (17) pod hd300 (12) pod x3 (17) pokka (11) popomania (6) post-apocalypse (12) pqot (4) preamp (5) prequel (5) promo disc (5) prs (2) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (4) radin music (35) radio (3) rajinikanth (3) ramadhan special (54) ramli sarip (2) randall (4) rare (88) ratm (1) reco (24) recording (11) reg studio (8) restring therapy (41) revamp (2) rg331m (2) rg350m (14) rhoma irama (4) ribena (4) rock at large (10) rocktron (6) roland (16) rotosound (4) roxette (1) roy z (7) rp360 (5) sabahan (18) samson (4) samsung (4) sandman guitar (6) saxbys (3) schecter (1) search (15) seymour duncan (18) sibu (6) sick puppies (6) signboard (11) silica gel (5) silvia (3) singapore (47) single/ep (5) sit (2) snark (9) so-cal (46) sonata arctica (3) sony (22) soundcloud (6) soya (5) spear (2) speedy (28) squier (8) sr300 (21) stagg (12) star wars (8) stewmac (2) sticker (6) strap (10) strings (83) strings by mail (1) sudirman (3) sukan (15) sundrop (2) sungai (10) super album (84) superlux (2) sv guitars (2) swee lee (2) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (30) takamine (5) takstar (2) tamil (11) tanglewood (9) tarot (14) tech21 (1) telecaster (3) telepathic tuesday (2) tesla (32) the cranberries (2) the guitar addict (30) the iron maidens (2) thomas zwijsen (3) throwback thursday (7) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (8) tonelab ex (2) tools (6) top 5 (3) tour de brunei (40) trade (17) transformers (4) travel (116) tribute (39) trivium (4) tsb6 (6) tuner (30) tv (30) ugly kid joe (3) usm (1) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (18) vox (66) warwick (11) wasp (1) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (27) wireless (2) wordless wednesday (213) wrestling (8) ww2 (6) x-11 (32) xpdc (5) yamaha (4) yeos (3) yNot (21) yogurt (5) yolo (4) yustech (1) z-studio (15) zoom (97) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger