operasi: mencari amp 15watt kat area kk & megadeth - endgame


hari ni aku round2 kk nak survey amp gitar 15watt yg murah2 (dan xlupa nak cari bundaberg) dgn bajet below RM500, targeted brand - laney LX20, line 6 spider III 15, peavey vypyr 15, atau roland micro-cube

mls nak pi tmpt lain, aku cuma pi 2 tmpt iaitu hollywood music kompleks karamunsing dan cawangannya kat kkplaza. kat hollywood karamunsing cuma ada 3 amp bwh 15watt yg dorg jual - peavey solo 15, roland micro-cube dan beta-aivin ntah apa model tp kecik mcm micro-cube. yg lain semuanya 30watt dan ke atas (mana ada ada bajet nak beli besar/mahal = 'bonus' raya sket je). kat hollywood kkplaza ada roland micro-cube, peavey solo 15, vox pathfinder dan amp 10watt sx

kat hollywood karamunsing tauke tu ada promote kat aku amp kecik sama besar mcm micro-cube. brand beta-aivin tp aku xtau model apa... saiz pun lbh kurg mcm micro-cube jugak, bunyi pun power dan ada built-in effects (tp xbyk mcm micro-cube) harga price tag RM560 (kautim2 maybe blh dpt RM500 cun2) [edited 1/10/2009: kat limbang jual dgn harga RM480, lg murah]. sbb aku blm baca review amp ni kat internet, so aku was2 nak beli amp ni...

aku mmg berminat dgn roland micro-cube ni, small and mighty (review blog dead eye guitars). spesifikasi bleh check kat website rasmi roland asia pacific. soundnya power wlupun bdnnya kecik (mcm xcaya plak) dan senang nak bawa travel. klu deal dgn satchman enterprise aku bleh dpt dlm RM382.90 (RM430+ termasuk pos dan insurans). kat hollywood karamunsing harga price-tag RM695 lps diskaun2 RM600, tp kat hollywood kkplaza wlupun harga price-tag sama RM695 tp amoi tu bleh kautim2 RM580 (patutla jairo suka deal kat hollywood kkplaza)...

in the end, xjd beli pun. sbb aku blh dpt harga jauh lbh murah klu aku beli kat satchman enterprise (blh save RM100+)...

pic roland micro-cube link drp website rasmi roland us

sekadar gmbr hiasan

stlh seminggu mengidam bundaberg ginger beer, on the way blk aku sggh kjp kat giant putatan (dulu bestmart) kot2 ada bundaberg... yup, mmg ada tp harga sama mcm giant 1borneo RM4.29 dan kebetulan ginger beer mmg tggl sebotol je yg lainnya root beer (mmg rezeki aku la). nak bandingkan kick ginger beer bundaberg, aku beli ginger ale schweppes... dlm skala 1-10 (1 plng teruk): bundaberg - 9, schweppes - 2 (xde rasa halia langsung!)

[mini entry] megadeth - endgame

btw, kat kkplaza sblm pi hollywood music, aku smpt sggh kat goblinz dgn tujuan nak beli cd iron maiden sama ada album powerslave atau piece of mind. smpi2 je kat showcase ada cd megadeth - endgame! mula2 aku ingat versi asialink, tp perati btl2 yg ni versi ori m'sian press under roadrunner records dan distributed by warner music (malaysia) sdn bhd. aik? bkn album ni release kat m'sia bln dpn ke? xbyk ckp aku beli terus dgn harga RM40 (stlh diskaun 90 sen)

cover art album ni aku rasa kurg menarik sbb xde vic!

mp3 album ni aku dah donlod mggu last puasa aritu (hehe), mmg best. ada mmbr aku kata best dkt2 sama mcm rust in peace. pd peminat2 megadeth dan abg mus, album ni must-buy! bg aku ia sama hebat atau mungkin lbh hebat drp album united abominations. nnti ada masa aku review dua2 album ni

_____
p/s: susah2 aku kontek je user kat mudah.my (miri) yg jual used laney LX20 amp @ RM350

4 komen:

Jairo said...

ler nama aku jugak yang naik....

deaf-angel said...

review beb nanti megadeth

aku nak nengok dalam dia

Ijau D. Koceng said...

jairo:
bila entry aku ada mentioned nama 'jairo' cpt je ko komen eh... ada detector ka?

deaf_angel:
nak tgk dlm?

Unknown said...

heheheh ada detector la mengkali.... pasal masa aku makan tersedak... mesti kompom ada org mengumpat aku dlm blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (83) 58 explorer (23) 7-string (11) 724rocks (3) ac/dc (7) acoustic (16) adiwira (28) adrian smith (16) after forever (6) ais krim (4) alice (12) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (149) amplitude music (3) amplug (4) andy james (4) angker (2) anime (52) anniversary (87) anthrax (1) arlo (3) art200 (3) artis tempatan (132) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (6) avril lavigne (4) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (67) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bbw2018 (6) bc rich (16) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (12) bentley (1) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (297) bintulu buskers (5) black friday (9) black sabbath (1) blackstar (27) blades (5) blaze bayley (28) blind guardian (21) blogging blues (61) bmf2013 (8) bon jovi (7) borneo ugtv (2) boss (63) botb (21) bottlecapt (3) brado guitars (5) braingell radio (15) brr2013 (21) bruce dickinson (23) buku/majalah (59) bumi putra rockers (3) bundaberg (16) cable (25) canon (2) caparison (2) cc24s (5) ccr (1) charvel (68) children of bodom (22) ck music (55) cog (10) coke (5) coklat (5) cola (7) compilation (64) conception (2) console games (14) converse (3) cort (48) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (44) dalat (20) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (5) def leppard (1) denner/shermann (2) dgr (3) digipak (44) digitech (24) dimarzio (47) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drum asia (2) drums (18) dutch lady (6) dvd (72) earth hour (14) ebay (228) ec-1000 (3) ec-256 (26) ec-257 (11) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (88) electro-harmonix (27) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (26) emo (218) energy drinks (34) engrish (3) entwistle (9) environment (36) epiphone (128) erectus (12) ernie ball (29) esp/ltd (187) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (15) fallout (15) family (53) fear factory (3) fender (16) filler entry (49) first aid (1) fishman (3) flashback friday (17) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (21) footwear (3) fotografi (31) fozzy (1) fund-snatcher (15) fusion (3) g250fr (1) gamer mode activated (25) gapnap (13) gartb20 (11) gary moore (2) gas (126) gator (15) gax010ltd (9) geeksup (3) ghs (28) gibson (16) gig (106) gigrig (14) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (8) green tea (18) grg270 (25) gruv gear (2) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (15) guitar collection (11) guitar parts (70) guitar service (34) guitar talk (64) hammerfall (17) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (29) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (62) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (16) hootie (5) hotchix (34) hotel/resort (27) ibanez (208) icb200ex (15) iced earth (9) icon (26) imago (68) imitation (3) in flames (4) instagram (27) insulter (4) inverno (22) iron maiden (147) irt-pulse (6) isolated gig (8) isu semasa (245) j5 (13) jackson (49) jamming (142) jamtank (35) jepak (9) jim dunlop (64) joe satriani (14) jotb (13) joyo (21) jr (13) js music (4) js32 king v (13) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (23) karisma (4) kaset (33) kawan (309) kazanna (1) kempen (35) kerja (74) kerly (2) kesihatan (44) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (9) king diamond (25) king's studio (3) kkdn (6) koleksi (300) konsert (92) kopi (33) korg (52) kota kinabalu (15) kramer (1) kuala lumpur (34) kuala penyu (1) kuching (4) kucing (5) kustom (4) laney (31) larrong (6) lawas (4) lazada (22) lefthanded (5) lemon tea (13) letgo (58) lil (35) limbang (7) limited edition (40) line 6 (42) linkin park (5) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (90) m-50fr (25) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (400) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (15) marco hietala (20) marigold (3) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (3) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (59) melaka (13) membakut (42) memori (340) mercyful fate (11) metallica (80) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (56) miri (18) misfits (1) mmw (2) modtone (7) moen (11) mono (3) moody monday (13) mooer (1) motorhead (9) movie (59) mr diy (2) mrs (63) muf (7) mug (2) mukah (20) mup (134) music bliss (11) music master (41) music nomad (1) muuv (58) muww (1) mxr (11) my music (8) nanasmania (26) naruto (1) nat-geo (4) nestle (40) new album (28) new gear (197) newsted (3) nightfall (9) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (14) nita strauss (8) nogas (4) nonsense (94) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (28) nylon maiden (2) of string (23) oishi (5) oktoberfest (9) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (39) osg2012 (4) ovation (6) ozzy osbourne (11) pandora mini (12) panik (13) pantai (7) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (35) pc talk (16) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (314) pedaltrain (14) pemuzika (15) penang (38) pepatung (4) peristiwa (38) petaling jaya (14) pfg5 (9) phones (12) pic of the day (61) pick (61) pickup swap (64) pickups (146) pkp2020 (4) pl1 (2) planet waves (12) playstation (13) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (4) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (13) popcorn (7) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (5) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (47) radio (6) rajinikanth (3) ramadhan special (72) ramli sarip (3) rammstein (6) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (27) recording (12) reg studio (11) restring therapy (79) revamp (2) rex (1) rg331m (16) rg350m (14) rg370ahmz (1) rhoma irama (3) ribena (4) richter (3) riego (5) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (6) roxette (2) roy khan (12) roy z (7) rp360 (8) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (13) saxbys (4) schecter (3) sdx (4) search (16) seymour duncan (35) shopee (13) sibu (6) sick puppies (6) signboard (14) silica gel (7) silvia (14) singapore (53) single/ep (7) sipitang (1) sit (9) skb (2) skull strings (3) slayer (3) slipgate (7) smr (3) snark (9) so-cal (61) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (9) soundwave (2) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (39) stagg (12) star wars (17) stewmac (6) sticker (6) strap (19) street jam (2) strings (133) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (4) sungai (13) super album (95) superlux (3) susu (8) sv guitars (3) swee lee (7) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (48) tahi suci (7) takamine (5) takstar (5) tamil (12) tanglewood (10) tarot (15) tc electronic (2) tech21 (4) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (37) tgs (3) the cranberries (2) the guitar addict (33) the iron maidens (3) the shred sanctuary (1) thomas zwijsen (6) throwback thursday (17) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (10) tonelab ex (2) tong garden (4) tools (20) top 5 (5) tour de brunei (46) toys (12) trade (22) transformers (4) travel (125) tribute (45) trivium (13) tsb6 (7) tuner (32) tv (32) ugly kid joe (3) usm (4) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (8) vmntx (19) vox (72) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (29) wireless (5) wonda (3) wordless wednesday (330) wrestling (9) ww2 (6) x-11 (34) xpdc (5) yamaha (5) yeos (7) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (3) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (114) zoso music (10)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger