Iron Maiden - En Vivo!


Bungkusan eBay dari Australia ni diterima pada Isnin 24/9/2012, berisi DVD konsert Iron Maiden tak lain tak bukan En Vivo! yang dirakam di Estadio Nacional, Santiago Chile semasa The Final Frontier World Tour mereka tahun lepas.


eBay purchase info
  • Purchased from: starman-dvds
  • Location: Australia
  • Condition: new and sealed
  • Price paid: AUD7.50+5.00 (RM41.92) menang bid
  • Ordered: 7/9/2012
  • Received: 24/9/2012
  • Label: (C) 2012 Iron Maiden LLP / Artwork (P) 2012 Iron Maiden Holdings Ltd.
  • Made in: USA
  • Distributed by: Universal Music Enterprises, a division of UMG Recordings Inc.
Untuk DVD En Vivo! ni, versi limited edition didatangkan dalam kotak tin (seperti dalam entri deaf-angel ni), tapi yang aku beli ni adalah versi biasa yang hanya mempunyai kotak plastik DVD biasa. Setelah kes Flight 666 limited edition yang sedikit "rosak" semasa pengeposan, aku dah serik membeli jenis limited edition.

Explicit version?
DVD ni adalah region 0 (aka region free), tidak seperti DVD Flight 666 aku dulu (region 2). Ya, versi biasa ni pun mempunyai dua DVD. DVD 1 adalah keseluruhan konsert dengan setlist yang sama seperti konsert mereka di Singapore:
  1. Satellite 15
  2. The Final Frontier
  3. El Dorado
  4. 2 Minutes To Midnight
  5. The Talisman
  6. Coming Home
  7. Dance Of Death
  8. The Trooper
  9. The Wicker Man
  10. Blood Brothers
  11. When The Wild Wind Blows
  12. The Evil That Men Do
  13. Fear Of The Dark
  14. Iron Maiden
  15. The Number Of The Beast
  16. Hallowed Be Thy Name
  17. Running Free
Manakala DVD 2 pula terdapat dokumentari Iron Maiden: Behind The Beast yang menceritakan di sebalik tabir The Final Frontier World Tour - persiapan ahli dan krew sebelum, semasa dan selepas konsert yang sebelum ini tidak diceritakan dalam DVD Flight 666. Juga terdapat promo video Satellite 15... The Final Frontier (director's cut), the making of Satellite 15... The Final Frontier dan The Final Frontier World Tour show intro.

Apa perbezaan dengan limited edition selain kotak tin?
Pada peminat Iron Maiden yang tak berapa tegar macam aku ni, DVD konsert seperti ni pastinya wajib ada dalam koleksi. Lepas ni nak cari versi audio CD pula. Oh ya, beberapa babak dalam DVD ni juga terdapat gambarnya dalam buku Onboard Flight 666.
Pada rakan-rakan bloggers yang dah ada DVD ni, cuba perhatikan baik-baik semasa lagu The Wicker Man pada 00:49:47 dan 00:50:03 - Dave Murray ada buat pertunjukkan silap mata.
_____
Ada apa: Juga boleh didapati di Victoria Music Centre, Amcorp Mall dengan harga RM51.90

7 komen:

Adi Herman said...

ijau bukan peminat tegar IM?oh this is madness hhahahah

Ijau D. Koceng said...

antara ciri2 peminat IM tegar
- kumpul setiap material IM termasuk kaset, piring hitam, VHS, DVD, blueray. official atau bootleg
- ada byk t-shirt IM terutamanya t-shirt tour
- kumpul setiap artikel IM yg masuk dlm suratkhabar atau majalah
- beli setiap buku/majalah yg berkaitan IM
- sanggup terbang jauh semata2 nak tgk konsert IM
- join IMFC

aku rasa, aku blm masuk kategori spt di atas

berteromber said...

aku lagi tak boleh masuk list...cuma ada en vivo versi sedut...heheh...

Adi Herman said...

at certain point,betul jugak kata ijau tu hahaha....

faizal abd fathi said...

alamak.. peminat IM tegar punya ciri ciri... tak termasuk langsung...uwwaaaaa aku poser...

Portdy said...

ciri ciri yang totally ada pada en DEAF

deaf-angel said...

aku suka yang Wild wind blows tu ada part see the mirror tu , ada gimik screen gitu, Bruce nye muka pandang satu sama lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (83) 58 explorer (22) 7-string (10) 724rocks (3) ac/dc (7) acoustic (16) adiwira (27) adrian smith (15) after forever (6) ais krim (4) alice (12) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (148) amplitude music (3) amplug (4) andy james (4) angker (2) anime (51) anniversary (83) anthrax (1) arlo (3) art200 (3) artis tempatan (132) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (5) avril lavigne (4) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (64) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bbw2018 (6) bc rich (15) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (12) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (294) bintulu buskers (5) black friday (8) black sabbath (1) blackstar (27) blades (5) blaze bayley (27) blind guardian (21) blogging blues (59) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (6) borneo ugtv (2) boss (63) botb (21) bottlecapt (3) brado guitars (5) braingell radio (15) brr2013 (21) bruce dickinson (23) buku/majalah (59) bumi putra rockers (3) bundaberg (16) cable (24) canon (2) cc24s (5) ccr (1) charvel (66) children of bodom (21) ck music (55) cog (10) coke (5) coklat (5) cola (5) compilation (63) conception (2) console games (12) converse (3) cort (46) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (43) dalat (19) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (5) def leppard (1) denner/shermann (2) dgr (3) digipak (42) digitech (23) dimarzio (46) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drum asia (2) drums (18) dutch lady (4) dvd (72) earth hour (14) ebay (228) ec-256 (26) ec-257 (8) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (88) electro-harmonix (27) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (25) emo (212) energy drinks (31) engrish (3) entwistle (9) environment (35) epiphone (127) erectus (8) ernie ball (24) esp/ltd (182) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (13) fallout (14) family (52) fear factory (3) fender (16) filler entry (49) first aid (1) fishman (3) flashback friday (16) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (21) footwear (3) fotografi (31) fozzy (1) fund-snatcher (15) fusion (3) gamer mode activated (23) gapnap (13) gartb20 (11) gary moore (2) gas (124) gator (15) gax010ltd (9) geeksup (3) ghs (28) gibson (16) gig (101) gigrig (14) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (8) green tea (18) grg270 (25) gruv gear (2) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (13) guitar collection (11) guitar parts (68) guitar service (33) guitar talk (64) hammerfall (16) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (29) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (60) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (15) hootie (5) hotchix (34) hotel/resort (27) ibanez (204) icb200ex (15) iced earth (9) icon (26) imago (68) imitation (3) in flames (4) instagram (23) inverno (19) iron maiden (145) irt-pulse (6) isolated gig (8) isu semasa (242) j5 (13) jackson (43) jamming (141) jamtank (35) jepak (9) jim dunlop (63) joe satriani (14) jotb (13) joyo (21) jr (12) js music (3) js32 king v (9) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (22) karisma (4) kaset (33) kawan (304) kazanna (1) kempen (34) kerja (74) kerly (2) kesihatan (42) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (9) king diamond (24) king's studio (3) kkdn (6) koleksi (299) konsert (91) kopi (28) korg (52) kota kinabalu (15) kramer (1) kuala lumpur (34) kuala penyu (1) kuching (4) kucing (5) kustom (4) laney (31) larrong (6) lawas (4) lazada (22) lefthanded (5) lemon tea (13) letgo (54) lil (34) limbang (7) limited edition (33) line 6 (42) linkin park (4) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (89) m-50fr (24) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (384) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (15) marco hietala (20) marigold (3) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (3) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (59) melaka (13) membakut (44) memori (333) mercyful fate (11) metallica (80) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (56) miri (18) misfits (1) mmw (2) modtone (7) moen (11) mono (3) moody monday (13) mooer (1) motorhead (9) movie (57) mr diy (2) mrs (61) muf (1) mug (2) mukah (20) mup (133) music bliss (11) music master (41) music nomad (1) muuv (57) muww (1) mxr (11) my music (8) nanasmania (26) naruto (1) nat-geo (4) nestle (37) new album (28) new gear (195) newsted (3) nightfall (9) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (14) nita strauss (8) nogas (4) nonsense (92) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (27) nylon maiden (2) of string (20) oishi (5) oktoberfest (9) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (38) osg2012 (4) ovation (6) ozzy osbourne (11) pandora mini (12) panik (13) pantai (7) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (35) pc talk (16) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (313) pedaltrain (14) pemuzika (15) penang (38) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (14) pfg5 (8) phones (12) pic of the day (60) pick (61) pickup swap (62) pickups (143) planet waves (12) playstation (11) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (3) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (13) popcorn (7) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (4) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (47) radio (5) rajinikanth (3) ramadhan special (72) ramli sarip (3) rammstein (1) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (27) recording (12) reg studio (11) restring therapy (74) revamp (2) rex (1) rg331m (16) rg350m (14) rg370ahmz (1) rhoma irama (3) ribena (4) richter (2) riego (5) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (6) roxette (1) roy khan (12) roy z (7) rp360 (7) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (13) saxbys (4) schecter (3) sdx (1) search (16) seymour duncan (35) shopee (12) sibu (6) sick puppies (6) signboard (14) silica gel (7) silvia (13) singapore (52) single/ep (7) sipitang (1) sit (9) skb (1) skull strings (3) slayer (3) slipgate (5) smr (3) snark (9) so-cal (60) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (7) soundwave (2) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (35) stagg (12) star wars (15) stewmac (6) sticker (6) strap (17) street jam (2) strings (128) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (13) super album (94) superlux (3) susu (6) sv guitars (3) swee lee (6) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (47) tahi suci (7) takamine (5) takstar (5) tamil (12) tanglewood (10) tarot (15) tc electronic (2) tech21 (2) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (37) tgs (3) the cranberries (2) the guitar addict (33) the iron maidens (3) thomas zwijsen (6) throwback thursday (15) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (9) tonelab ex (2) tong garden (4) tools (20) top 5 (5) tour de brunei (46) toys (11) trade (22) transformers (4) travel (125) tribute (44) trivium (13) tsb6 (7) tuner (32) tv (32) ugly kid joe (3) usm (4) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (72) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (28) wireless (5) wonda (3) wordless wednesday (322) wrestling (9) ww2 (6) x-11 (34) xpdc (5) yamaha (5) yeos (7) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (3) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (114) zoso music (10)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger