DragonForce - Inhuman Rampage


Setelah teracun dengan muzik DragonForce melalui CD/DVD In The Line Of Fire... Larger Than Live, aku mula mencari rilisan mereka dalam katalog estock musicMagpie. Terjumpa album studio ketiga mereka Inhuman Rampage dengan harga tersenyum £2.45+1.50 (RM23.58).


Aku kenal nama DragonForce melalui album Ultra Beatdown dan bukannya album ini. Tapi tak mengapa, mendengar album ini pun pasti akan menaikkan adrenalin kerana hampir kesemua lagu bertempo laju kecuali lagu terakhir yang agak ballad.


Album yang memperkenalkan dunia dengan lagu Through The Fire And Flames yang kult, lebih-lebih lagi kepada peminat Guitar Hero III: Legends Of Rock. Hype kerja gitar Li dan Totman memang gila-gila.


Dengan line-up lama ZP Theart (vokal), Dave Mackintosh (drums) dan Adrian Lambert (bass), aku lebih suka line-up terkini lebih-lebih lagi dengan karekter bassist Fred Leclercq.

Tak banyak yang aku dapat ulas, sebab akupun baru mengikuti DragonForce ni. Nanti kalau ada apa-apa rapuan terbaru untuk album ini, mungkin aku akan tambah di bawah perenggan ini.

_____
AADI: Membelek katalog Rock At Large pula.

4 komen:

Rafi said...

Skang si ZP tu pun tak kluar dari dragonforce kan

berteromber said...

ok ini antara band ntah kenapa sampai sekarang aku masih belum tergerak hati untuk mencuba..

D'arsil said...

Murah juga kan harganya.. dgr kat utube je dragon force ni

deaf-angel said...

Dragonforce aku dah lost touch.
Dulu minat , siap gi tengok konsert dorang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (72) 58 explorer (17) ac/dc (6) acoustic (14) adiwira (16) adrian smith (14) after forever (6) alice (11) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (138) amplitude music (3) amplug (4) andy james (2) angker (2) anime (51) anniversary (72) anthrax (1) art200 (3) artis tempatan (126) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (2) avril lavigne (3) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (6) badges/patches (8) bag/case (55) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bc rich (7) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (266) bintulu buskers (5) black sabbath (1) blackstar (23) blades (4) blaze bayley (25) blind guardian (20) blogging blues (50) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (6) boss (57) botb (19) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (14) brr2013 (21) bruce dickinson (22) buku/majalah (52) bumi putra rockers (3) bundaberg (14) cable (24) canon (2) cc24s (4) ccr (1) charvel (55) children of bodom (21) ck music (54) cog (7) coke (5) coklat (4) cola (4) compilation (63) conception (1) console games (9) converse (3) cort (45) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (33) dalat (19) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (4) def leppard (1) denner/shermann (2) digipak (39) digitech (20) dimarzio (39) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (2) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (3) drums (18) dutch lady (2) dvd (70) earth hour (14) ebay (227) ec-256 (26) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (85) electro-harmonix (23) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (15) emo (193) energy drinks (31) entwistle (6) environment (35) epiphone (102) erectus (5) ernie ball (19) esp/ltd (154) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (13) family (40) fear factory (3) fender (16) filler entry (48) first aid (1) fishman (3) flashback friday (12) floor jansen (9) fontana (9) foo fighters (19) footwear (2) fotografi (30) fund-snatcher (14) gamer mode activated (23) gapnap (11) gartb20 (11) gary moore (2) gas (122) gator (11) gax010ltd (9) ghs (22) gibson (14) gig (79) gigrig (11) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (5) green tea (16) grg270 (25) gruv gear (1) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (13) guitar collection (8) guitar parts (53) guitar service (28) guitar talk (64) hammerfall (16) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (25) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (58) herbal tea (6) hillsburg (2) historical (15) hootie (4) hotchix (34) hotel/resort (26) ibanez (187) icb200ex (14) iced earth (9) icon (25) imago (67) imitation (3) in flames (3) instagram (14) inverno (17) iron maiden (139) irt-pulse (4) isu semasa (236) j5 (13) jackson (32) jamming (130) jamtank (25) jepak (9) jim dunlop (56) joe satriani (14) jotb (13) joyo (19) jr (8) js music (3) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (22) karisma (4) kaset (32) kawan (270) kazanna (1) kempen (34) kerja (73) kerly (2) kesihatan (38) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (7) king diamond (22) kkdn (6) koleksi (297) konsert (86) kopi (22) korg (51) kota kinabalu (14) kramer (1) kuala lumpur (31) kuala penyu (1) kuching (3) kucing (5) kustom (3) laney (26) larrong (1) lawas (3) lazada (16) lefthanded (5) lemon tea (11) letgo (40) lil (31) limbang (5) limited edition (24) line 6 (42) linkin park (3) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (79) m-50fr (15) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (349) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (1) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (2) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (56) melaka (13) membakut (42) memori (313) mercyful fate (11) metallica (73) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (53) miri (17) misfits (1) modtone (7) moen (11) mono (2) moody monday (11) motorhead (9) movie (52) mr diy (2) mrs (58) mug (2) mukah (20) mup (110) music bliss (7) music master (41) music nomad (1) muuv (52) mxr (9) my music (8) nanasmania (25) naruto (1) nat-geo (4) nestle (29) new album (28) new gear (176) newsted (3) nightfall (1) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (7) nonsense (72) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (24) of string (18) oishi (5) oktoberfest (8) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (33) osg2012 (4) ovation (5) ozzy osbourne (11) pandora mini (11) panik (12) pantai (5) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (48) pc stuff (29) pc talk (13) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (298) pedaltrain (14) pemuzika (13) penang (36) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (15) phones (12) pic of the day (51) pick (55) pickup swap (46) pickups (115) planet waves (9) playstation (10) pm2011 (18) pocky (2) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (12) popcorn (2) popomania (6) post-apocalypse (14) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (2) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (46) radio (5) rajinikanth (3) ramadhan special (63) ramli sarip (2) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (26) recording (12) reg studio (9) restring therapy (55) revamp (2) rex (1) rg331m (4) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) ritter (1) rock at large (31) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy khan (11) roy z (7) rp360 (6) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (12) saxbys (4) schecter (3) search (15) seymour duncan (24) shopee (3) sibu (6) sick puppies (6) signboard (13) silica gel (5) silvia (8) singapore (49) single/ep (5) sipitang (1) sit (6) skull strings (2) slayer (3) slipgate (5) snark (9) so-cal (51) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (7) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (27) stagg (12) star wars (13) stewmac (3) sticker (6) strap (12) strings (99) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (12) super album (93) superlux (3) sv guitars (2) swee lee (2) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (37) takamine (5) takstar (5) tamil (11) tanglewood (10) tarot (15) tech21 (1) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (32) tgs (1) the cranberries (2) the guitar addict (32) the iron maidens (2) thomas zwijsen (5) throwback thursday (8) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (9) tonelab ex (2) tong garden (1) tools (15) top 5 (3) tour de brunei (42) trade (20) transformers (4) travel (120) tribute (40) trivium (9) tsb6 (7) tuner (31) tv (31) ugly kid joe (3) usm (2) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (70) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (28) wireless (4) wonda (3) wordless wednesday (263) wrestling (8) ww2 (6) x-11 (33) xpdc (5) yamaha (4) yeos (6) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (1) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (108) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger