aktiviti kelab sukan & rekreasi di hujung minggu - jamming


ahad 26/4/2009 - dlm perancangan kitorg mau buat sessi jaming open-air kat foyer jbtn smlm (sabtu), tp disebabkan drummer kitorg (bob kandar) ada aktiviti sosial yg lain so terpaksa tunda hari ni. aku smpi kat jbtn dlm kol 10.15pg, jo dtg dlm kol 10.30... kt jbtn ada 2-3 org time ni, boss (pengarah) pun ada

bila kitorg cerita plan kitorg kat boss... boss terus bg green light, drp main kat foyer dia bg kebenaran utk guna bilik mesyuarat yg sememangnya complete dgn sound system. dia kata bleh jd sebahagian drp aktiviti kelab sukan & rekreasi jbtn yg sememangnya bob kandar merupakan timbalan presiden kelab. sblm ni boss pun dah bg kebenaran (atas nama kelab) guna bilik mesyuarat utk aktiviti berkaraoke di hujung minggu

disebabkan kali ni merupakan our 1st attempt... so mcm2 la masalah teknikal dan human error, spt berikut:

1) bob kandar plak dtg dlm pukul 12.05 dgn toyota liteace yg sarat dgn equipment (drum set, amp, speaker) aku jenguk2 dlm... aku tanya dia "mana gitar?", "harap maaf gitar xdpt pinjam drp mmbr sbb mmbr gi mancing udang..." so terpaksa la jo balik rmh ambil gitar kapoknya...

2) disebabkan amp aku stakat 10watt je, ofkos klu stakat praktis kat rmh tu mmg dah cukup, tp bila dah test power jaming... tenggelam dek bunyi snare drum (bob kandar pukul mcm scott columbus), aku nak sambung kat amp jbtn xbrani plak aku, sbb amp tu utk pa system bkn utk bass, koman2 pecah speaker (ni mcm nak suruh beli amp 25-30watt ni... dah jenguk dah marshall kat li hua plaza around rm800+)

3) kapok jo pun yg dah sambung ngan pa system, pun still kalah dgn bunyi snare drum bob kandar... komen jo "nntila saya ada rezeki saya beli gitar karan"

wlu apapun, as our 1st attempt kitorg ttp teruskan jaming session spt dirancang... dpt main complete 3 buah lagu je (come as you are, isi atau kulit, nafisa) yg lain tu main separuh2 sbb sound mmg xbest & aku pun xbrapa reti main lagu2 kegemaran diorg, after that continue jd sessi karaoke smpi 1600hrs

1600hrs, seperti yg dirancang kitorg teruskan dgn aktiviti menceriakan suasana jbtn, gotong-royong mini bersama boss menceriakan lanskap keliling gelanggang futsal, pindahkan pokok2 bunga kertas masuk pasu... aktiviti abis dlm kol 6 ptg, aku lapar gila ni dr pg lom mkn... balik aku singgah restoran mamak, pekena nasi, kari daging, kuah banjir (ala2 nasik kandaq)

to be continued...

_____
p/s: nak kena byk praktis lagi ni

penang, the wasted years...


part 1 - nasik kandaq!
sebahagian drp kandungan blog ni pernah aku publish dlm blog aku dulu2 (yg aku dah delete)

td cimca (kazen aku) sms aku pasal rancangan kat astro prima 'warung kita' episod kali ni cerita pasal warung2 kat penang. aku tgk kejap then aku cpt2 tukar channel... xsanggup aku nak tgk! bkn apa, nnti aku takut aku rindu mknn2 kat penang nun... thing that i'll miss about penang (other than *ehem* my x-awek2 usm) are the foods!

kat penang ni ofkos ada byk pilihan mknn yg murah2 & sedap... tp skop aku kali ni pasal nasik kandaq! penang mmg terkenal dgn nasik kandaq (kandar, sebut kandaq lg best) lain org lain selera... tapi bg aku, meh aku list my top 5 best nasik kandaq in penang (island)


pic cilok drp web onestopmalaysia.com

1. abu nasi kandar, bali-bali cafe, sg. dua (dpn usm) - dulu2 gerai dia bukak kat dpn makro, kat area pasar mlm (sabtu) sg. dua... atas sbb2 birokrasi, 2004 pindah ke cafe mandarin bali-bali cafe. aku start mkn kt sini since aku menyewa kat desa permai indah (hamna) somewhere in 1998. buka setiap hari (kecuali jumaat) around pkl 6 ptg smpi 10-11 mlm bergantung kpd lauk & kastemer. menu utama aku klu mkn kat sini - nasi putih (klu tadak nasi tomato/minyak), kari daging, ayam goreng (panas2 baru kluar dari kuali), ayam madu (this one premium sket, klu nak mkn kena dtg before 7-8 pm sbb slalu sold-out!), kentang kari kambing dan seperti biasa kuah campoq! (trademark nasi kandaq) price range utk menu aku rm3.50-5.00! berbaloi dah murah kdg2 tolak lg discount for loyal customer. 1998-2005 klu dikirakan, aku plng byk mkn kat gerai ni (atau tapau) berbanding aku mkn kat tmpt2 lain kat penang... last skali aku mkn kat sini ogos 2007, brother abu ni still kenai aku lg... "alo adik, lama tara nampak?"... "ooo... skrg sdh kerja kat swk ka? jauh noo~"

Abu Nasi Kandar, Jalan Sg Dua, opposite Makro. A favourite with undergraduates from nearby Universiti Sains Malaysia, this stall cooks a unbeatable chicken liver curry and the long lines of people queuing before the stall opens at 6pm will attest to the fact that Abu's curries are to die for

- artikel cilok dari website MayaKirana

2. restoran pandan hijau, opposite bkt jambul shopping complex - aku slalu sggh restoran ni slalu time ujung2 mggu lps tgk wayang @ shopping2 cd/dvd kat bkt. jambul. yg ni plak yg menu utama aku nasi putih/tomato, kari daging cincang, kuah ayam kicap, karot, teloq mata kerbau, kuah banjir... rm4.00-6.00

3. shariff nasi kandar, gelugor (glugoq) - bukak setiap hari kecuali jumaat slps pkl 6 ptg... kdg2 belum bukak lg kastemer dah sanggup berbaris! aku kalau mkn kat sini jrg order lebih2 sbb kdg2 nak cpt. menu aku nasi putih, kari daging, teloq dadar/mata kerbau, kuah campoq... rm2.50-4.00

Shariff Nasi Kandar, Gelugor (in front of Gelugor 7-11) Now this is definitely an institution! For all you know, the curries are flavoured with dust from the nearby road but who cares when the curries are this good? Shariff Nasi Kandar has been around for as long as anyone can remember, and rumour has it that this guy sells some 1000 plates of nasi kandar a night! Just pick out the long lines of people and you're at the right place. Service is really fast, so make up your mind what you want on top of your rice instead of riling the others behind you. Opens around 6pm

- artikel cilok dari website MayaKirana

4. restoran line clear, penang road (opposite odeon cinema) - this one was truly a legend (kat tv ada byk rancangan mknn yg review tmpt ni) 1st time aku mkn 1997... last time aku mkn 2007... tp tmptnya xprnh berubah. masih dgn cliche 'gerai celah2 lorong tepi jalan'... aku rasa yg ni la mmbuatkan kastemer dorg still maintain, berbaris panjang! (termasuklah aku) menu standard nasik putih, daging 2 ketui, karot, teloq rebus... rm3.50-5.00 review kat onestopmalaysia.com

5. restoran nasi kandar pelita, sg. dua, opposite mcdonald's - aku ekceli jrg mkn nasik kandaq kat restoran ni, slalu2 aku mkn nasi putih + sup daging/ayam atau order tandoori set + cheese nan... slalu lepak belah mlm terutama bila mlm selasa layan wrestling kat plasma tv besaq restoran ni (aku dulu tadak astro, so layan kat restoran pelita) ataupun mlm ujung mggu layan tgk bola dgn mmbr2... disbbkan nak cerita pasal nasik kandaq, kat sini slalu menu aku standard nasik putih, 2 ketui daging (atau seketui ayam madu) + kuah campoq... price range rm3.00-4.50 mamat2 waiter shift siang xbrapa kenai aku, tp klu yg shift mlm mmg ramai yg kenai, siap bleh tau aku punya menu... "aloo macha, ini mlm mau nasi putih sup daging?" cashier shift mlm pun (yg muka mcm osama bin laden) mmg kenai aku, klu aku dtg mlm selasa dlm kol 10, cpt2 dia tukaq channel pi channel astro supersports


pic cilok drp web nasi kandar pelita

bknnya nasik kandaq tmpt lain xsedap... cuma disebabkan aku slalu pi gerai2/restoran2 yg aku mentioned kat atas ni, jadila favourite. aku perancangan tahun ni nak pi penang, last skali aku pi tahun 2007 sbb ada kursus induksi kat sg. petani, kedah then after that konvensyen kat langkawi plak, so sggh la kat penang... abu nasik kandaq, aunty db music... i'll be back!

to be continued...

_____
p/s: bintulu pun ada nasik kandaq, tapi xsehebat/semurah kat penang

kepimpinan melalui teladan


pg sabtu... xkeje tp aku bgn awal mcm biasa radio-alarm clock aku bunyi kol 8. mlm td kenyang mkn kat rmh pak abu ada kenduri doa slamat, ditmbh dgn bdn pnt2 lps main futsal belah ptg... lps cuci baju, kemas2 bilik smpt ni nak memblog

smlm aku ada join satu seminar O (yg ada kaitan dgn kualiti kerja perkhidmatan awam) kat hotel R (boss aku suh pi jd wakil jbtn, aku pi je la) yg dianjurkan oleh unit M (bertaraf 5 bintang dari segi kualiti kerja)

dlm aturcara/tentatif majlis:

  1. 7.30-8.30 pendaftaran & minum pg (aku dtg awl dlm 7.20)
  2. 8.30-9.00 bacaan doa, ucapan alu2an pengarah unit M
    ...yg lain malas aku nak list xde kena mengena dgn blog

gambar hiasan dari wikipedia

soalannya skrg, bila ada sesuatu majlis2 rasmi (or whatever), kenapa vip slalu dtg lmbt drp yg dijadualkan? diorg ni xbaca aturcara/tentatif majlis ke? atau pangkat diorg membolehkan diorg dtg lambat? mcm smlm tu patutnya acara start 8.30 tp pasal tunggu pengarah unit M ni, 8.40-8.45 baru dia sampai. wlupun lmbt beberapa minit, tp cukup utk menghampakan peserta2 seminar yg lain (termasuk aku)

imej cilok

sbg unit yg bertaraf 5 bintang dari segi kualiti kerja, dan sbg contoh teladan kepada jbtn2 lain, sepatutnya pengarah unit M tu dtg lebih awal drp peserta seminar... kenapa staf2 bawahan dia bleh dtg awal? dlm tunggak 12 pun ada mentioned pasal menepati masa. jd, sblm membetulkan org lain, betulkanlah diri sendiri dulu... kepimpinan melalui teladan, contohilah pengarah jbtn kitorg (boss aku) yg humble tp disegani

_____
p/s: sama2 la kita meningkatkan kualiti kerja perkhidmatan awam

kamelot - one cold winter's night


td aku pi parkcity mall nak beli bahan bacaan bulanan aku (chip, max-it) kat popular, sblm tu aku sggh sat kat kedai cd lupa ntah apa nama dia tp geng2 chin chin music, mcm biasa mau survey2 dvd pc game (pirated, hehehe...) klu2 ada yg berkenan di hati... bila lalu area cd/dvd ori, tiba2 aku nmpk dvd yg dlm plan mmg aku nak beli kat ebay (dgn harga US$20-25)... kamelot - one cold winter's night dgn hrga RM19.90 wlupun ori tp bkn versi asal, yg ni distributed by perniagaan unggul telawi (mcm konsert metallica - live in seoul 2006 yg aku beli 2 bln lps). aku peduli apa, yg pntg ori... kurg2 kamelot dpt royalti drp duit aku. kat area ni jugak aku ada jumpa byk dvd konsert2 lain drp loudness (projek bln dpn), iron maiden (aku xbeli sbb dah ada), children of bodom (yg ni pun projek bln dpn), helloween, nirvana & avenged 7 folds.

isi kat dlm just 1 dvd, xmcm versi asal yg ada 2 dvd (disc 1 - concert, disc 2 - extra) tp xpe... smpi2 je rmh aku terus test lyn awal smpi abis mmg mantap persembahan dorg ni, aku mmg layan dgn vokal roy khan yg mendayu2 & solo killer thomas youngblood (mamat ni guna axe esp horizon & eclipse)... aku xnak review pasal konsert ni, sbb aku xpandai nak review lgpun aku baru nak berjinak2 dgn muzik kamelot (awal thn 2005)... time tu layan lagu don't you cry (album karma) dan layan abis bila kluar album epica (mmg byk nostalgia album ni... helena!) lagu2 febret aku dlm konsert ni - abandoned, forever, the haunting (duet dgn simone simon dr band epica), moonlight, march of mephisto & karma

track no 7 - abandoned (lagu drp album the black halo) lagu2 berunsur ballad kamelot mmg menusuk jiwa

pada peminat muzik power metal amnya, aku rekomenkan konsert live, pasti korg puas hati tgk awal smpi abis... dan pada peminat band kamelot khasnya, album ni (sama ada cd atau dvd) wajib ada dlm koleksi korg. full 5/5 bintang utk persembahan, vokal, muzik dan gimik!

tp aku hairan kenapa konsert band2 speed/power metal mcm kamelot, blind guardian, nightwish, hammerfall, tarot, dll... persembahan dorg ttp mantap wlupun stage setting nmpk xseberapa, kurg pyros & gimik, tapi kawalan muzik & lontaran vokal mmg xjauh beza drp studio version... xmcm sesetengah band mainstream metal yg bila konsert je hancur... muzik kdg2 lari tune, solo gitar kureng sket, vokalis lupa lirik, buat perangai kurg menyenangkan penonton (ludah sana sini) dan byk lagi yg mmburukkan konsert dorg. apa cerita beb?

mini entry: stagg sg-a100 p bk guitar stand

ptg td lps balik keje (selasa/khamis xmain futsal, giliran team pompuan main) sblm pi parkcity mall (beli dvd kamelot kat atas tu) aku singgah zoso music nak beli guitar stand yg aku order mggu lps, brand stagg model sg-a100 p bk dgn hrga RM40

pic cilok drp website stagg music

so skrg bass crows aku xde dah nak letak xtentu hala atas katil, dlm locker, nyandar kat dinding, dll.... sekurang2nya kebajikan bass aku terjaga

_____
p/s: cumel jugak bini thomas youngblood, marrie youngblood as helena (female vocals)...

riak fridge magnet!


perhatian kepada nur-el sisters! (dan peminat/pengumpul fridge magnet) nad kecik & zhang ziyi (nurul nadia & nurul wahida <- lantak la ejaan) item2 yg korg order dah ada dlm genggaman! feast ur eyes~

info: pic xclear sbb snap dgn se k618i je bknnya cybershot atau dslr yg bleh zoom

info: burung bangau ni actually dah jadi maskot xrasmi bandar bintulu, sibu maskot angsa, miri maskot kuda laut, kuching maskot pusak

rasa2nya yg ni lagi best drp yg korg beli aritu kan? tu la org suh pi kedai hornbill handicraft xnak... ni korg pi seasons yg xbyk pilihan... klu stakat ada tulisan "sarawak" kat kuching pun belambak kan? jgn2 s'jung pun ada jual... yg ni spesifik "bintulu"

utk makluman harga 1 unit RM10 (fixed, kedai tu xnak kurg), so kepada mmbr2 lain yg nak order (kos penghantaran nnti bleh runding) bleh tinggalkan pesanan kat facebook atau ruangan komen kat bwh, ada lg 2-3 design lain kat kedai tu... ada masa nnti org beli & upload pic

to be continued...

_____
p/s: terasa mcm ebay la plak

iron maiden - brave new world, dance of death


akhirnya, items yg aku order from uk drp ebay user electrictrousers89 dah sampai, aku order 1 april aritu... dpt arini 20 april pergh!~ mau dkt 19 hari... tp aku belek2 bungkusan tu tgk sticker kastam chop "dilepaskan 5 april 2009" so maknanya benda tu sampai malaysia from uk dlm masa 4-5 hari je! chop pos malaysia plak 17 april... aik? kat mana dia sangkut lama ni? tp xpe... yg pntg aku dah dpt benda yg aku order... cd2 iron maiden album brave new world dan dance of death dgn harga £4.95x2+3.25 (RM70.56 = RM35.28 per cd)

jewel case utk brave new world ada cracked/chipped sket kat ujung, case dance of death perfect... both new cds but unsealed, cd kat dlm scratchless & perfect condition... dua2 album ni edaran emi uk. seperti peminat2 iron maiden yg lain, aku jugak mengumpul karya2 iron maiden, tp aku bkn nak review setiap album sbb ramai yg dah review album2 dorg ni. mamat metal mana yg xsuka iron maiden kan?

album brave new world ni aku beli kaset (ori) kat plaza pkns shah alam, 03/06/2000 bbrp mggu lps album ni release kat m'sia. siap dpt poster jumbo lg tu (ntah kat mana dah poster ni, aku rasa tggl kat penang kot) lagu febret dlm album ni - the wicker man, brave new world dan blood brothers... album dance of death plak aku beli cd pirated (hehehe... sori harris) kat kompleks bkt jambul penang (dkt2 nak bln puasa) bbrp minggu sblm album ni release kat msia (sbb dah release awal kat uk & europe, the power of the internet sharing) tp xpe, aku dah menebus kesalahan dgn mmbeli cd album yg ori ;) lagu febret dlm album ni - wildest dreams, rainmaker dan journeyman

disebabkan ada 4 album dah xjual kat malaysia (the x factor, virtual xi, brave new world, dance of death) terpaksa aku cari kat ebay... nyesal aku xbeli dulu2 waktu ada jual kat malaysia, kebanyakkan album2 dorg ni aku dah ada kaset (dulu2 student mampu beli kaset je la) tp skrg ni income dah oke nak kumpul cd plak... next project! album2 maiden vocal blaze bayley, x-factor (1995) & virtual xi (1998) mcm biasa, dua2 aku dah ada kaset... oke, apa2 pun up the irons!

_____
p/s: ap di ayen...

...of string and me (part 6)


review zoom b1x bass effects pedal
(sepatutnya posted on 16/4... as seen on my facebook notes)

aaargh! byk efek mau direview... susah nak diistilahkan dgn perkataan kena dgr sndr baru tau, tp setiap efek preset (patch) yg ada mmg unik utk main lagu2 tertentu, nak dgr bunyi2 efek ni pi cari kat youtube... bg aku buat masa ni belum ada feberet efek, tp aku rasa patch2 A4, b0, b6, C5, C9, d8 - bunyi2 bass ala2 tube yg dlm dan garau, sesuai utk lagu2 metal... ! buat masa ni still pakai bateri AAx4, next month baru order ac adaptor dgn mr. satchman

patch A4 - blow your speaker! (mcm lagu manowar) "mighty octaver sound that will make ur speaker wail"... mmg btl, mcm mau pecah speaker amp 10w aku (mcm suruh beli yg lg bsr je) direct amp pun xkhatam lagi, ni kan pulak dgn efek?

tapi menatang ni kuat mkn bateri... AAx4 (biasa bkn alkaline) 2 hari je abis, klu non-stop aku rasa mau tahan 6 jam je. hmmm, next month kena order ac adaptor utk b1x ni from mr. satchman

to be continued...

_____
p/s: saya budak baru belajar, klu salah.. pedulik apa aku?

...of string and me (part 5)


yang dinanti sudah tiba! zoom b1x bass effects pedal! (sepatutnya posted on 16/4... as seen on my facebook notes)

ptg smlm mr. satchman emel aku bgtau item dah pos siap bg ems tracking id lg, so klu dia pakai poslaju ofkos arini smpi, dlm kol 11pg td staf aku bgtau ada brg poslaju utk aku dah smpi ('',) jeng3!~

mr. satchman jugak dgn baik atinya bg free gift planet waves joe satriani signature heavy medium guitar pick (sekeping je) tp pick gitar bkn bass, xpe aku smpn wat koleksi je xpakai pun. pic berikut dicilok dari web musician's friend sbb nak snap aku bkn ada dslr, guna hpc manaleh zoom

ptg/mlm nnti sampai rmh lps test bunyi2an aku review lagi

to be continued...

...of string and me (part 4)


(sepatutnya posted on 10/4... as seen on my facebook notes)

tadi aku dah kompem beli zoom B1X bass effects pedal from mr. satchman dgn harga RM264+20 berbanding harga 'potong leher' kat zoso music RM399

harap2 bleh sampai selasa/rabu mggu dpn (klu sampai isnin lg bagus), nnti dah smpi aku review lg pnjg2...

review zoom b1x kat sini zoom.co.jp, samsontech.com atau sweetwater.com

to be continued...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (65) 58 explorer (9) ac/dc (6) adiwira (12) adrian smith (13) after forever (6) alice (11) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (121) amplug (4) andy james (2) angker (2) anime (47) anniversary (59) art200 (3) artis tempatan (115) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) avril lavigne (2) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (6) badges/patches (8) bag/case (52) bara studio (3) barbican (3) bass talk (28) bbw2013 (6) bc rich (6) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (11) bill lawrence (7) bintulu (241) bintulu buskers (5) black sabbath (1) blackstar (18) blades (2) blaze bayley (21) blind guardian (20) blogging blues (43) blu-ray (2) bmf2013 (8) bon jovi (4) boss (45) botb (17) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (13) brr2013 (14) bruce dickinson (21) buku/majalah (48) bumi putra rockers (3) bundaberg (13) cable (23) canon (2) ccr (1) celcom (6) charvel (49) children of bodom (17) ck music (52) cog (5) coke (5) cola (4) compilation (59) console games (5) converse (2) cort (44) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (24) dalat (17) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (21) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (88) dean (25) dean markley (3) def leppard (1) digipak (28) digitech (19) dimarzio (28) dio (4) dismal euphony (2) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr strings (14) dr1432h (20) dream theater (13) drinho (3) drums (18) dutch lady (1) dvd (60) earth hour (14) ebay (223) ec-256 (24) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (71) electro-harmonix (22) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (12) emo (184) energy drinks (27) entwistle (6) environment (38) epiphone (87) erectus (5) ernie ball (14) esp/ltd (131) estock (69) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (12) family (37) fear factory (3) fender (13) filler entry (47) first aid (1) fishman (2) flashback friday (6) floor jansen (9) fontana (9) foo fighters (12) footwear (1) fotografi (30) fund-snatcher (13) gamer mode activated (23) gartb20 (11) gary moore (2) gas (118) gator (9) gax010ltd (9) ghs (16) gibson (14) gig (69) gigrig (7) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (4) green tea (13) grg270 (25) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (12) guitar collection (8) guitar parts (47) guitar talk (63) guitar/bass (610) hammerfall (12) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (5) headstock story (25) hennessey (7) hepi;) (54) herbal tea (3) hillsburg (2) historical (15) hootie (4) hotchix (33) hotel/resort (24) ibanez (175) icb200ex (14) iced earth (8) icon (24) imago (66) imitation (3) in flames (2) instagram (11) inverno (4) iron maiden (131) irt-pulse (1) isu semasa (221) jackson (30) jamming (121) jamtank (20) jim dunlop (49) joe satriani (10) jotb (13) joyo (17) jr (5) js music (3) js32t kelly (8) judas priest (1) kamelot (18) karisma (4) kaset (31) kawan (253) kazanna (1) kempen (34) kerja (72) kerly (2) kesihatan (35) keychain (8) kherow (4) kiko loureiro (6) kikosp (5) king diamond (17) kkdn (6) koleksi (276) konsert (78) kopi (16) korg (50) kota kinabalu (14) kramer (1) kuala lumpur (25) kuala penyu (1) kuching (3) kucing (5) kustom (3) laney (15) lawas (3) lazada (10) lefthanded (5) lemon tea (11) letgo (36) lil (26) limbang (5) limited edition (12) line 6 (37) lipton (1) live album (20) loudness (1) lowyat.net (16) lpg-reg (6) m-103fm (73) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (314) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (19) marigold (1) marshall (18) martial arts (2) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (2) masterplan (9) mastodon (4) may (6) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (49) melaka (11) membakut (41) memori (290) mercyful fate (10) metallica (67) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (49) miri (15) misfits (1) modtone (7) moen (11) moody monday (8) motorhead (9) movie (48) mrs (56) mug (2) mukah (19) mup (98) music bliss (6) music master (40) music nomad (1) muuv (51) mxr (8) my music (7) nanasmania (24) nat-geo (4) nestle (17) new album (27) new gear (155) newsted (1) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (5) nonsense (60) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (23) of string (17) oishi (5) oktoberfest (7) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (33) osg2012 (4) ozzy osbourne (9) pandora mini (11) panik (12) pantai (5) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (46) pc stuff (27) pc talk (12) peavey (21) pedal/stompbox (266) pedaltrain (13) penang (31) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (15) phones (10) pic of the day (46) pick (49) pickups (94) planet waves (7) playstation (7) pm2011 (17) pod hd300 (12) pod x3 (17) pokka (11) popomania (6) post-apocalypse (12) pqot (4) preamp (5) prequel (5) promo disc (5) prs (2) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (4) radin music (35) radio (3) rajinikanth (3) ramadhan special (54) ramli sarip (2) randall (4) rare (88) ratm (1) reco (24) recording (11) reg studio (8) restring therapy (41) revamp (2) rg331m (2) rg350m (14) rhoma irama (4) ribena (4) rock at large (10) rocktron (6) roland (16) rotosound (4) roxette (1) roy z (7) rp360 (5) sabahan (18) samson (4) samsung (4) sandman guitar (6) saxbys (3) schecter (1) search (15) seymour duncan (18) sibu (6) sick puppies (6) signboard (11) silica gel (5) silvia (3) singapore (47) single/ep (5) sit (2) snark (9) so-cal (46) sonata arctica (3) sony (22) soundcloud (6) soya (5) spear (2) speedy (28) squier (8) sr300 (21) stagg (12) star wars (8) stewmac (2) sticker (6) strap (10) strings (83) strings by mail (1) sudirman (3) sukan (15) sundrop (2) sungai (10) super album (84) superlux (2) sv guitars (2) swee lee (2) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (30) takamine (5) takstar (2) tamil (11) tanglewood (9) tarot (14) tech21 (1) telecaster (3) telepathic tuesday (2) tesla (32) the cranberries (2) the guitar addict (30) the iron maidens (2) thomas zwijsen (3) throwback thursday (7) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (8) tonelab ex (2) tools (6) top 5 (3) tour de brunei (40) trade (17) transformers (4) travel (116) tribute (39) trivium (4) tsb6 (6) tuner (30) tv (30) ugly kid joe (3) usm (1) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (18) vox (66) warwick (11) wasp (1) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (27) wireless (2) wordless wednesday (213) wrestling (8) ww2 (6) x-11 (32) xpdc (5) yamaha (4) yeos (3) yNot (21) yogurt (5) yolo (4) yustech (1) z-studio (15) zoom (97) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger