Wordless Wednesday: I See Dead People




_____
AADI: Backdated.

Roy Khan Dan Conception


Roy Khan dan Conception kembali dengan EP terbaru mereka My Dark Symphony. Aku tak familiar dengan Conception, tapi vokal Roy Khan antara faktor yang membuatkan aku meminati Kamelot awal 2000an dulu.














Walaupun genre muziknya agak berbeza berbanding Kamelot, tetapi vokal mendayu-dayu Khan memang meremangkan bulu roma. Yang pasti lirik-lirik Conception tidak begitu ketuhanan seperti lagu solo Roy Khan For All.

_____
AADI: Grand again!

EXL Mirage


Bersempena ulang tahunnya yang ketujuh *hari ini, Mirage dibelanja dengan tali baru D'Addario EXL120 yang merupakan set 9-42 terakhir dalam simpanan.


Selepas ini mungkin akan menggunakan saiz hibrid 9-46 atau 9.5-44 untuk talaan E-standard (10-46 untuk Eb) kerana saiz 9-42 sudah agak "longgar" untuk jari-jemariku.

Tak pernah tutup sejak dipasangkan GE1996T.
Merupakan gitar kedua senior dalam axology aku selepas Goldie dan yang paling banyak menerima modifikasi. Dalam tempoh tersebut pernah beberapa kali ingin dilepaskan tapi semuanya terbatal atau tidak kesampaian.

Gambar lama, masih hardware/pikap asal.
*Sebenarnya dipasang beberapa hari lepas, tapi dibuatkan entri untuk hari ini supaya lebih dramatik. Untuk 2019 aku bercadang ingin menggunakannya sebagai gitar utama untuk acara umum yang menggunakan talaan E-standard seperti Sarawak Rock & Mob (jika ada).

_____
AADI: Ada bajet lebih mungkin akan tukar tuning peg.

Ada Apa Dengan Nescafe Flat White?


Mula-mula terjumpa Nescafe edisi terhad Flat White ini semasa lepak bersama Bro Jawank di Kedai Mesra (Petronas) malam Selasa lepas. Setakat ini aku belum jumpa edisi terhad ini dijual di pasar raya biasa.


Walaupun warna labelnya seakan-akan Nescafe Tarik (label coklat), tapi rasanya jauh berbeza. Paling dekat rasanya seperti gabungan rasa lemak Nescafe Creamy Roast (label merah) ditambah dengan rasa kelat/pahit Wonda Extra Presso.

Adakah ia menggunakan kopi putih selari dengan namanya?

_____
AADI: Agak lama tak buat entri kopi.

Wordless Wednesday: Solder Wick




_____
AADI: Backdated.

Semangat (Blogging) Yang Hilang... (Part 2)


Nampaknya, api medium blog dalam kalangan rakan-rakan bloggers makin malap. Yang masih kental tu aku respek sangat-sangat.

Gambar hiasan.
Api AADI pun kadang-kadang malap. Bukan tak ada idea, tapi masa untuk menaip blog agak terhad kerana kekangan kerjaya dan keluarga (father of three). Begitu juga dengan hobi yang satu lagi tu, tak terlepas daripada menerima tempias...

Tapi seperti yang pernah aku katakan suatu ketika dahulu - "AADI? Selagi aku ada masa menghadap komputer atau apa-apa peranti yang memiliki pautan internet, aku akan cuba buat entri walaupun seperenggan atau secikai-cikai Wordless Wednesday, insya-Allah."

_____
AADI: Mengidam buah oren?

Wordless Wednesday: Statlonery




_____
AADI: Buffer entry.

Andy James' Ibanez?


Belek-belek katalog Lazada 11.11 terjumpa poster ni...


Mula-mula terkejut sejak bila Andy James lompat masuk khemah Ibanez pula? Kah kah kah... Gitar yang dia guna pun LTD AJ-1 bukan Ibanez MSM1, main tangkap muat saja macam cover DVD Guitar Techniques Of...

_____
AADI: Adakah sebab sama botak?

Wordless Wednesday: Red Burger



More info.
_____
AADI: Backdated.

Liberation


Memperolehi seunit Seymour Duncan Liberator 500k terpakai melalui perantaraan Jamtank dengan harga 1/5 daripada harga unit baru.


Pot yang digunakan adalah jenis Bourns 500k yang sama saiz seperti Alpha.


Sistem Liberator ini sesuai untuk dipasang pada gitar yang selalu bertukar-tukar pasangan pikap, kerana wayar-wayar pikap hanya dipasang pada terminal yang disediakan dan diketatkan dengan pemutar skru, tidak perlu lagi dipateri terus pada pot atau suis.


Mungkin akan cuba memasangnya pada Neon.

_____
AADI: Justice and liberty, you can buy but you don't get free.

Metallica T-Shirt Day


Mula-mula aku nak letak sebagai entri Wordless Wednesday beberapa hari lepas, tapi kebetulan hari ini 2/11/2018 katanya #metallicatshirtday, jadi sesuailah dengan temanya...

Cilok daripada Facebook Herman Akmal.
Aku juga ada t-shirt bootleg design begini yang diperolehi waktu Metallica turun KL lima tahun lepas, tapi sekurang-kurang ejaannya betul, kah kah kah... Pernah beberapa kali terserempak ada yang pakai t-shirt ini - tapi aku anggap saja ia sebagai t-shirt parodi.

_____
AADI: #melaticca
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (83) 58 explorer (22) 7-string (10) 724rocks (2) ac/dc (7) acoustic (16) adiwira (26) adrian smith (15) after forever (6) ais krim (4) alice (12) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (148) amplitude music (3) amplug (4) andy james (4) angker (2) anime (51) anniversary (83) anthrax (1) arlo (3) art200 (3) artis tempatan (131) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (4) avril lavigne (4) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (64) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bbw2018 (6) bc rich (15) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (12) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (294) bintulu buskers (5) black friday (8) black sabbath (1) blackstar (27) blades (5) blaze bayley (27) blind guardian (21) blogging blues (59) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (6) borneo ugtv (2) boss (62) botb (21) bottlecapt (3) brado guitars (5) braingell radio (15) brr2013 (21) bruce dickinson (23) buku/majalah (59) bumi putra rockers (3) bundaberg (16) cable (24) canon (2) cc24s (5) ccr (1) charvel (66) children of bodom (21) ck music (55) cog (10) coke (5) coklat (5) cola (5) compilation (63) conception (2) console games (12) converse (3) cort (46) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (43) dalat (19) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (5) def leppard (1) denner/shermann (2) dgr (3) digipak (42) digitech (23) dimarzio (46) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drum asia (2) drums (18) dutch lady (4) dvd (72) earth hour (14) ebay (228) ec-256 (26) ec-257 (8) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (88) electro-harmonix (27) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (25) emo (210) energy drinks (31) engrish (3) entwistle (9) environment (35) epiphone (127) erectus (8) ernie ball (23) esp/ltd (182) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (13) fallout (14) family (50) fear factory (3) fender (16) filler entry (49) first aid (1) fishman (3) flashback friday (16) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (21) footwear (3) fotografi (31) fozzy (1) fund-snatcher (15) fusion (3) gamer mode activated (23) gapnap (13) gartb20 (11) gary moore (2) gas (124) gator (15) gax010ltd (9) geeksup (3) ghs (28) gibson (16) gig (101) gigrig (14) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (8) green tea (18) grg270 (25) gruv gear (2) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (13) guitar collection (11) guitar parts (68) guitar service (33) guitar talk (64) hammerfall (16) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (29) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (60) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (15) hootie (5) hotchix (34) hotel/resort (27) ibanez (204) icb200ex (15) iced earth (9) icon (26) imago (68) imitation (3) in flames (4) instagram (23) inverno (19) iron maiden (145) irt-pulse (6) isolated gig (8) isu semasa (242) j5 (13) jackson (43) jamming (141) jamtank (32) jepak (9) jim dunlop (63) joe satriani (14) jotb (13) joyo (21) jr (11) js music (3) js32 king v (9) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (22) karisma (4) kaset (33) kawan (304) kazanna (1) kempen (34) kerja (74) kerly (2) kesihatan (41) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (9) king diamond (24) king's studio (3) kkdn (6) koleksi (299) konsert (91) kopi (28) korg (51) kota kinabalu (15) kramer (1) kuala lumpur (34) kuala penyu (1) kuching (4) kucing (5) kustom (4) laney (31) larrong (6) lawas (4) lazada (21) lefthanded (5) lemon tea (13) letgo (51) lil (34) limbang (7) limited edition (33) line 6 (42) linkin park (4) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (89) m-50fr (24) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (384) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (15) marco hietala (20) marigold (3) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (3) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (59) melaka (13) membakut (44) memori (333) mercyful fate (11) metallica (80) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (56) miri (18) misfits (1) mmw (2) modtone (7) moen (11) mono (3) moody monday (13) mooer (1) motorhead (9) movie (56) mr diy (2) mrs (60) muf (1) mug (2) mukah (20) mup (133) music bliss (10) music master (41) music nomad (1) muuv (57) muww (1) mxr (10) my music (8) nanasmania (26) naruto (1) nat-geo (4) nestle (37) new album (28) new gear (194) newsted (3) nightfall (9) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (14) nita strauss (8) nogas (4) nonsense (92) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (27) nylon maiden (2) of string (20) oishi (5) oktoberfest (9) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (38) osg2012 (4) ovation (6) ozzy osbourne (11) pandora mini (11) panik (13) pantai (7) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (35) pc talk (16) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (310) pedaltrain (14) pemuzika (15) penang (38) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (14) pfg5 (8) phones (12) pic of the day (60) pick (61) pickup swap (62) pickups (143) planet waves (12) playstation (11) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (3) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (13) popcorn (7) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (4) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (47) radio (5) rajinikanth (3) ramadhan special (72) ramli sarip (3) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (27) recording (12) reg studio (11) restring therapy (74) revamp (2) rex (1) rg331m (16) rg350m (14) rg370ahmz (1) rhoma irama (3) ribena (4) richter (2) riego (5) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy khan (12) roy z (7) rp360 (7) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (13) saxbys (4) schecter (3) sdx (1) search (16) seymour duncan (35) shopee (12) sibu (6) sick puppies (6) signboard (14) silica gel (7) silvia (13) singapore (52) single/ep (7) sipitang (1) sit (9) skb (1) skull strings (3) slayer (3) slipgate (5) smr (3) snark (9) so-cal (60) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (7) soundwave (2) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (35) stagg (12) star wars (15) stewmac (6) sticker (6) strap (17) street jam (2) strings (127) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (13) super album (94) superlux (3) susu (6) sv guitars (3) swee lee (6) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (45) tahi suci (7) takamine (5) takstar (5) tamil (12) tanglewood (10) tarot (15) tc electronic (2) tech21 (1) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (37) tgs (2) the cranberries (2) the guitar addict (33) the iron maidens (3) thomas zwijsen (6) throwback thursday (14) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (9) tonelab ex (2) tong garden (4) tools (20) top 5 (5) tour de brunei (46) toys (11) trade (22) transformers (4) travel (125) tribute (43) trivium (13) tsb6 (7) tuner (32) tv (32) ugly kid joe (3) usm (4) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (72) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (28) wireless (5) wonda (3) wordless wednesday (321) wrestling (9) ww2 (6) x-11 (34) xpdc (5) yamaha (5) yeos (7) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (3) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (112) zoso music (10)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger