dokken - beast from the east


bungkusan yg diterima serentak bersama2 bungkusan lain yg aku cerita kat entry ozzy & motorhead. setelah lbh 40+ hari menuggu akhirnya smpi jugak cd ni

kronologi - tarikh beli kat ebay 9/5/2009, cop custom declaration united states postal service 11/5/2009, cop pelepasan kastam 19/5/2009, cop pjbt pos bintulu 23/7/2009 mmg slalu camtu, biasanya sangkut lama kat kastam sblm release pi pjbt pos. ekceli cd ni aku menang bid 1 cent cd kat ebay user jayandmarie dgn harga US$1.36+3.90 (RM18.98)

bila dah bukak bungkusan aku kira terkejut jugak, because the cd was much better than i've expected! kat info item waktu bid dia bgtau cd ni used, lps tu aku pilih option ship without case utk jimatkan kos... tp, cd yg aku dpt ni dtg skali dgn jewel case yg bleh kira near mint or excellent condition. tgk cd kat dlm, cd was near mint cuma ada sket scratch... inlay pun near mint

lagi 1 yg bestnya, cd ni cd lama klu tgk printing atas cd pun masih lg style lama (old school cd) yg cuma print logo dan track listing, no graphics (pic kat bwh). printed in usa (p)(c) 1988 elektra/asylum records aku rasa cd ni 1st release press bkn remastered or reissued edition (us press) sama mcm cd manowar fighting the world aku (1987 press) kira aku bertuah la ni... dpt something rare (ni klu berteromber tau ni mesti dia jeles, muahahaha!~)

oke, album beast from the east ni merupakan album dokken perform live kat jepun somewhere in 1988 (huh! aku baru darjah 3 time ni)

tracklist

  1. unchain the night
  2. tooth and nail
  3. dream warriors
  4. kiss of death
  5. when heaven comes down
  6. into the fire
  7. mr. scary
  8. heaven sent
  9. it's not love
  10. alone again
  11. just got lucky
  12. breaking the chains
  13. in my dreams
  14. walk away (ni mcm lagu bonus je)

lagu febret? tooth and nail, dream warriors, into the fire, lagu ballad berhantu alone again, just got lucky, breaking the chains dan in my dreams. pernah skali aku rasa nyesal sbb terbeli cd ni kat ebay... tp bila dah dpt aku rasa bertuah plak, secara rasminya cd ni merupakan cd dokken ke-2 dlm koleksi aku (dan bukan utk dijual semula... hehehe)

mini entry: the very best of dokken

aku pun bleh dikirakan baru jugak minat dgn dokken ni, xsengaja minat dorg, semuanya gara2 dgr braingell radio yg skali skala pasang lagu2 dokken. antara lagu dokken yg 1st aku enjoy dgr ialah lagu breaking the chain. lbh2 lg bila dgr killer solo oleh george lynch. dah kebetulan cerita pasal dokken, cd ni pun ada dlm koleksi aku - the very best of dokken

cd ni aku beli 23/10/2005 kat db music, komtar (time tu still keje kat penang) dgn harga RM43.90. klu nak tau, db music ni satu2nya kedai kaset/cd (setau aku la) yg berkonsepkan rock/metal kat penang selain ada lg 1 kedai kat summit bkt mertajam (betulkan aku klu ada lg tmpt lain). tmpt aku slalu beli kaset/cd metal since 2000 kira regular kastemer la ni. aunty kedai ni pun dasat gak knowledge, lbh kurg mcm aunty kat campbell's tu. yg bestnya aunty ni... ada certain2 items dia x letak kat display, bila ada peminat tegar atau kastemer2 tertentu (mcm aku) baru dia kluarkan items yg bleh dikirakan limited edition atau special imported cd. kena pandai tanya la (but that was another story)

cd ni (p) & (c) 1999 elektra entertainment group, made in germany by warner music manufacturing europe (german press la ni, imported) seperti tajuknya, mmg semua lagu2 dlm album ni best2 blaka... semua lagu2 killer dokken, xpyh list down

kdg2 aku nak tergelak bila tgk pic dlm cd ni... tu style dressing glam/hair rock 80an, siap dgn rambut kembang, mekap, dressing feminin sket hehehe... ramai mat2 rock kat m'sia tiru pesen ni dulu2. but that was the 80s... and it rocks! more info about dokken on dokken official website or this wikipedia link. oke, jom layan dokken~

_____
p/s: alone again... without you~

3 komen:

deaf_angel said...

beast of the east ni waktu keluar dulu...aku beli kaset dia...tu jam aku umur dah ..haha..tua nye aku!! haha.
Walk Away tu memang new studio rekoding dorang letak kat album ni sebagai bonus.

Dream Warriors tu aku masih ingat zaman tu Anthrax dipilih satu majalah untuk review singles2, dan ada single ni, Anthrax kutuk rabak2..'gay metal' la apa la haha.
tapi I like..

Aku rasa dalam banyak2 Dokken nye lagu, Paris Is Burning ialah lagu paling best giler dorang.
Dan kalo boleh, ko try carik satu cd ni baru release, tapi cd ni ialah unreleased live recording sebelum dorang jadi recording artis in the early 80s dulu.
Menakjubkan huhu. Aku dah lupa title dia, skarang dah jadi official released gitu.

Ijau D. Koceng said...

since aku peminat dokken yg baru... lagu paris is burning aku dgr time betul2 kes rusuhan pelajar kat paris somewhere in 2005 klu xsilap... mmg paris is burning la time tu kan? hahaha... smlm aku trlps 1 dvd-audio album erase the slate murah gila new & sealed from hong kong, tp dah ada org kebas dulu

tgh mencari dokken releases yg lain la ni, klu ada murah below RM35 ofkos aku sambar

berteromber said...

haha...siak arr...memang aku jeles...untung ko..dapat murah lak tu...grrrrr

terus terang aku cakap..zaman sebelum thrash metal aku dulu...Motley Crue,Twisted Sister dan Dokken adalah pengaruh terbesar dalam hidup aku...George Lynch tu kira antara gitar hero aku la..memang minat giler solo2 beliau..

album Dokken paling aku suka ialah Under Lock & Key...ko patut cari cd ni..hehe

aku pun dalam proses nak melengkapkan cd dokken aku..tapi lambat la kot...tu pun nak kumpul sampai album Back For Attack ajer...pasal lepas zaman tu aku dah tak follow dorang sangat...dah jadi thrasher sangat la konon kan...hahaha..

nanti aku buat post pasal Dokken la...tungguuuu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (78) 58 explorer (20) 724rocks (2) ac/dc (7) acoustic (16) adiwira (23) adrian smith (14) after forever (6) ais krim (4) alice (12) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (146) amplitude music (3) amplug (4) andy james (3) angker (2) anime (51) anniversary (80) anthrax (1) arlo (3) art200 (3) artis tempatan (128) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (4) avril lavigne (4) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (62) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bbw2018 (6) bc rich (14) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (281) bintulu buskers (5) black friday (8) black sabbath (1) blackstar (25) blades (5) blaze bayley (27) blind guardian (21) blogging blues (57) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (6) boss (60) botb (19) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (15) brr2013 (21) bruce dickinson (23) buku/majalah (57) bumi putra rockers (3) bundaberg (14) cable (24) canon (2) cc24s (5) ccr (1) charvel (61) children of bodom (21) ck music (55) cog (7) coke (5) coklat (5) cola (5) compilation (63) conception (2) console games (10) converse (3) cort (46) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (38) dalat (19) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (5) def leppard (1) denner/shermann (2) digipak (41) digitech (21) dimarzio (44) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drum asia (2) drums (18) dutch lady (4) dvd (71) earth hour (14) ebay (228) ec-256 (26) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (88) electro-harmonix (25) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (24) emo (205) energy drinks (31) engrish (3) entwistle (9) environment (35) epiphone (120) erectus (5) ernie ball (22) esp/ltd (166) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (14) family (48) fear factory (3) fender (16) filler entry (48) first aid (1) fishman (3) flashback friday (15) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (20) footwear (2) fotografi (31) fozzy (1) fund-snatcher (14) fusion (3) gamer mode activated (23) gapnap (13) gartb20 (11) gary moore (2) gas (124) gator (14) gax010ltd (9) geeksup (2) ghs (25) gibson (16) gig (91) gigrig (12) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (6) green tea (17) grg270 (25) gruv gear (1) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (13) guitar collection (10) guitar parts (66) guitar service (32) guitar talk (64) hammerfall (16) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (28) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (60) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (15) hootie (5) hotchix (34) hotel/resort (27) ibanez (196) icb200ex (15) iced earth (9) icon (26) imago (67) imitation (3) in flames (4) instagram (19) inverno (19) iron maiden (143) irt-pulse (4) isolated gig (3) isu semasa (243) j5 (13) jackson (37) jamming (138) jamtank (30) jepak (9) jim dunlop (60) joe satriani (14) jotb (13) joyo (20) jr (10) js music (3) js32 king v (4) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (22) karisma (4) kaset (32) kawan (290) kazanna (1) kempen (34) kerja (73) kerly (2) kesihatan (40) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (7) king diamond (24) kkdn (6) koleksi (299) konsert (90) kopi (27) korg (51) kota kinabalu (15) kramer (1) kuala lumpur (33) kuala penyu (1) kuching (4) kucing (5) kustom (3) laney (27) larrong (4) lawas (4) lazada (18) lefthanded (5) lemon tea (12) letgo (47) lil (32) limbang (7) limited edition (32) line 6 (42) linkin park (4) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (84) m-50fr (21) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (373) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (2) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (3) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (58) melaka (13) membakut (44) memori (327) mercyful fate (11) metallica (78) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (55) miri (18) misfits (1) mmw (2) modtone (7) moen (11) mono (3) moody monday (11) mooer (1) motorhead (9) movie (55) mr diy (2) mrs (59) muf (1) mug (2) mukah (20) mup (121) music bliss (10) music master (41) music nomad (1) muuv (57) mxr (9) my music (8) nanasmania (25) naruto (1) nat-geo (4) nestle (36) new album (28) new gear (188) newsted (3) nightfall (8) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (8) nogas (3) nonsense (84) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (26) nylon maiden (2) of string (19) oishi (5) oktoberfest (8) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (38) osg2012 (4) ovation (6) ozzy osbourne (11) pandora mini (11) panik (13) pantai (7) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (34) pc talk (16) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (306) pedaltrain (13) pemuzika (15) penang (37) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (14) pfg5 (7) phones (12) pic of the day (58) pick (60) pickup swap (60) pickups (136) planet waves (12) playstation (10) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (2) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (13) popcorn (5) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (3) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (46) radio (5) rajinikanth (3) ramadhan special (72) ramli sarip (2) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (27) recording (12) reg studio (11) restring therapy (67) revamp (2) rex (1) rg331m (9) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) richter (2) riego (5) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy khan (12) roy z (7) rp360 (6) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (13) saxbys (4) schecter (3) search (15) seymour duncan (31) shopee (10) sibu (6) sick puppies (6) signboard (14) silica gel (6) silvia (13) singapore (51) single/ep (7) sipitang (1) sit (7) skull strings (2) slayer (3) slipgate (5) smr (3) snark (9) so-cal (55) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (7) soundwave (1) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (31) stagg (12) star wars (14) stewmac (6) sticker (6) strap (16) street jam (2) strings (116) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (13) super album (94) superlux (3) susu (3) sv guitars (3) swee lee (4) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (44) tahi suci (6) takamine (5) takstar (5) tamil (12) tanglewood (10) tarot (15) tech21 (1) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (37) tgs (2) the cranberries (2) the guitar addict (32) the iron maidens (3) thomas zwijsen (6) throwback thursday (13) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (9) tonelab ex (2) tong garden (3) tools (20) top 5 (4) tour de brunei (46) toys (6) trade (20) transformers (4) travel (125) tribute (42) trivium (13) tsb6 (7) tuner (32) tv (32) ugly kid joe (3) usm (3) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (72) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (28) wireless (4) wonda (3) wordless wednesday (302) wrestling (9) ww2 (6) x-11 (34) xpdc (5) yamaha (4) yeos (7) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (3) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (111) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger