bundled tomb raider games


bungkusan dari uk yg dtg serentak bersama megadeth, adema dan the cranberries isnin lps 29/6/2009, berisi 4 boxset used pc games tomb raider. lmbt sket aku nak buat entry sbb xramai yg minat main pc games skrg ni... mostly layan platform ps2, ps3 or xbox. aku je masih setia dgn pc games dari dulu (1996) smpi skrg

4 boxset games ni (ori) iaitu tomb raider iii, tomb raider chronicles, tomb raider legend dan tomb raider anniversary, aku menang bid drp ebay user 1204lucas location uk dgn hrga £3.92+4.00 (RM44.89, RM11.22 per game)

kronologi - order kat ebay 25/5/2009 cop royal mail 27/5/2009 pelepasan kastam 1/6/2009 cop pjbt pos bintulu (unknown) smpi kat tgn aku 29/6/2009 *sigh*

ada cerita sebalik games yg aku menang ni, sbnrnya aku nak bg complete koleksi games tomb raider aku yg kekurangan 2 episod, tomb raider classic (tomb raider mula2) dan tomb raider chronicles (episod ke-5). aku tejumpa user ni nak let-go dia punya koleksi 4 games tomb raider dgn hrga permulaan £0.99 termasuk tomb raider chronicles yg mmg aku cari2

bid punya bid dgn user lain akhirnya aku menang dgn hrga £3.92, tp user ni aku xtau sama ada baik hati atau dia silap bab postage cost. dia cuma cas aku dlm £4.00 padahal kat bungkusan tu terang2 tulis postage paid £6.97 agaknya mutual respect between lara croft fans atau mmg dia yg silap, pedulik apa aku?

tomb raider iii - the adventures of lara croft

dlm cuma ada cd shj, booklet xde... cd dlm keadaan memuaskan. game ni aku dah ada versi cap lanun pro aku beli thn 1998 kat midlands park, penang

tomb raider - chronicles (episod ke-5)

episod ni la satu2nya episod tomb raider yg xpnh aku main, xsmpt nak beli time game ni release dulu. dlm boxset ada 20 pages booklet, disc 1 - the game dan disc 2 - level editor. kedua2 cd dlm keadaan memuaskan

tomb raider - legend (episod ke-7)

game tomb raider pertama yg guna format dvd. ekceli aku dah ada dvd game ni versi cap lanun aku beli thn 2006 kat wawasan plaza kk, versi cap lanun yg aku beli tu special edition digipak box wa cakap lu! hahaha... yg ori ni kat dlm cuma ada dvd je, xde booklet. dvd dlm keadaan memuaskan

tomb raider - anniversary (remake of the original game)

yg ni pun aku dah ada versi cap lanun beli thn 2007 kat prangin mall penang. ekceli game ni bkn la episod baru, cuma ia adalah remake game pertama tomb raider classic sempena ulang tahun ke-10 tomb raider. kandungan boxset ni dvd game dlm keadaan yg memuaskan bersama2 40 pages booklet

to date, franchise tomb raider ni dah ada 9 episod iaitu:

  1. tomb raider classic (1996)
  2. tomb raider ii starring lara croft - the dagger of xian (1997)
  3. tomb raider iii - the adventures of lara croft (1998)
  4. tomb raider - the last revelation (1999)
  5. tomb raider - chronicles (2000)
  6. tomb raider - the dark angel (2003)
  7. tomb raider - legend (2005)
  8. tomb raider - anniversary (2007)
  9. tomb raider - underworld (2008)

episod ke-10? ntah bila nak kluar... maybe nnti aku add entry review pasal koleksi tomb raider aku. apa2 info bleh cari kat website rasmi tomb raider atau wikipedia

_____
p/s: lara croft ni antara top ten most famous characters in cyber world

9 komen:

Abang Ben said...

Command & COnquer tak kumpul?

Ijau D. Koceng said...

ada...
tiberian dawn
red alert
tiberian sun
red alert 2
generals
generals zero hour
tiberium wars
kane's wrath
yg latest red alert 3 je xde

tp semua cap lanun... hehehe, sbb tu xnak review

Portdy said...

hahahaha...gua pun sekarang tengah gila main game pc Age of empire sama warcraft huhuhuhu...gila prehistoric tu...

Ijau D. Koceng said...

tomb raider ni aku layan dari zmn lara croft tu petak2 lagi... skrg ni grafik dah smooth mengiurkan~ pergerakan otot2 dah kompleks dan detail

nak lg prehistoric main la wolfenstein, doom, duke nukem

berteromber said...

pergh...aku game pc ni layan solitaire ajer...huhu

Ijau D. Koceng said...

dulu sblm hobi gila gitar, duit aku byk dilaburkan utk upgrade pc, tiap2 thn msti ada saja yg diupgrade semata2 nak puas main pc games

JAIRO said...

aku layan tomb raider angelina jolie jer hehehehe

Ijau D. Koceng said...

rpg game - fallout, baldur's gate & planescape torment jgn dilupakan...

Takilala said...

sama la kita berteromber.
aku tak into computer games, aku console je.huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (78) 58 explorer (20) 724rocks (2) ac/dc (7) acoustic (16) adiwira (23) adrian smith (14) after forever (6) ais krim (4) alice (12) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (146) amplitude music (3) amplug (4) andy james (3) angker (2) anime (51) anniversary (80) anthrax (1) arlo (3) art200 (3) artis tempatan (128) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (4) avril lavigne (4) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (62) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bbw2018 (6) bc rich (14) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (283) bintulu buskers (5) black friday (8) black sabbath (1) blackstar (25) blades (5) blaze bayley (27) blind guardian (21) blogging blues (57) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (6) boss (60) botb (19) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (15) brr2013 (21) bruce dickinson (23) buku/majalah (57) bumi putra rockers (3) bundaberg (15) cable (24) canon (2) cc24s (5) ccr (1) charvel (62) children of bodom (21) ck music (55) cog (8) coke (5) coklat (5) cola (5) compilation (63) conception (2) console games (10) converse (3) cort (46) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (38) dalat (19) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (5) def leppard (1) denner/shermann (2) digipak (41) digitech (21) dimarzio (44) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drum asia (2) drums (18) dutch lady (4) dvd (71) earth hour (14) ebay (228) ec-256 (26) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (88) electro-harmonix (25) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (24) emo (205) energy drinks (31) engrish (3) entwistle (9) environment (35) epiphone (120) erectus (6) ernie ball (22) esp/ltd (166) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (14) family (48) fear factory (3) fender (16) filler entry (48) first aid (1) fishman (3) flashback friday (15) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (20) footwear (2) fotografi (31) fozzy (1) fund-snatcher (14) fusion (3) gamer mode activated (23) gapnap (13) gartb20 (11) gary moore (2) gas (124) gator (14) gax010ltd (9) geeksup (2) ghs (25) gibson (16) gig (93) gigrig (13) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (6) green tea (17) grg270 (25) gruv gear (1) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (13) guitar collection (10) guitar parts (66) guitar service (32) guitar talk (64) hammerfall (16) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (28) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (60) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (15) hootie (5) hotchix (34) hotel/resort (27) ibanez (196) icb200ex (15) iced earth (9) icon (26) imago (67) imitation (3) in flames (4) instagram (19) inverno (19) iron maiden (143) irt-pulse (6) isolated gig (4) isu semasa (243) j5 (13) jackson (37) jamming (138) jamtank (30) jepak (9) jim dunlop (60) joe satriani (14) jotb (13) joyo (20) jr (10) js music (3) js32 king v (4) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (22) karisma (4) kaset (32) kawan (290) kazanna (1) kempen (34) kerja (73) kerly (2) kesihatan (40) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (7) king diamond (24) kkdn (6) koleksi (299) konsert (90) kopi (27) korg (51) kota kinabalu (15) kramer (1) kuala lumpur (33) kuala penyu (1) kuching (4) kucing (5) kustom (3) laney (27) larrong (5) lawas (4) lazada (18) lefthanded (5) lemon tea (12) letgo (47) lil (32) limbang (7) limited edition (32) line 6 (42) linkin park (4) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (84) m-50fr (21) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (374) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (2) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (3) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (58) melaka (13) membakut (44) memori (327) mercyful fate (11) metallica (78) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (55) miri (18) misfits (1) mmw (2) modtone (7) moen (11) mono (3) moody monday (11) mooer (1) motorhead (9) movie (55) mr diy (2) mrs (59) muf (1) mug (2) mukah (20) mup (122) music bliss (10) music master (41) music nomad (1) muuv (57) muww (1) mxr (9) my music (8) nanasmania (26) naruto (1) nat-geo (4) nestle (36) new album (28) new gear (189) newsted (3) nightfall (8) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (8) nogas (4) nonsense (84) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (26) nylon maiden (2) of string (19) oishi (5) oktoberfest (8) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (38) osg2012 (4) ovation (6) ozzy osbourne (11) pandora mini (11) panik (13) pantai (7) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (34) pc talk (16) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (307) pedaltrain (13) pemuzika (15) penang (37) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (14) pfg5 (7) phones (12) pic of the day (58) pick (60) pickup swap (60) pickups (136) planet waves (12) playstation (10) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (2) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (13) popcorn (5) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (3) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (46) radio (5) rajinikanth (3) ramadhan special (72) ramli sarip (2) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (27) recording (12) reg studio (11) restring therapy (67) revamp (2) rex (1) rg331m (9) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) richter (2) riego (5) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy khan (12) roy z (7) rp360 (6) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (13) saxbys (4) schecter (3) search (15) seymour duncan (31) shopee (10) sibu (6) sick puppies (6) signboard (14) silica gel (6) silvia (13) singapore (51) single/ep (7) sipitang (1) sit (7) skull strings (2) slayer (3) slipgate (5) smr (3) snark (9) so-cal (56) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (7) soundwave (1) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (31) stagg (12) star wars (14) stewmac (6) sticker (6) strap (16) street jam (2) strings (116) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (13) super album (94) superlux (3) susu (3) sv guitars (3) swee lee (5) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (44) tahi suci (7) takamine (5) takstar (5) tamil (12) tanglewood (10) tarot (15) tc electronic (1) tech21 (1) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (37) tgs (2) the cranberries (2) the guitar addict (32) the iron maidens (3) thomas zwijsen (6) throwback thursday (13) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (9) tonelab ex (2) tong garden (3) tools (20) top 5 (4) tour de brunei (46) toys (6) trade (20) transformers (4) travel (125) tribute (42) trivium (13) tsb6 (7) tuner (32) tv (32) ugly kid joe (3) usm (3) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (72) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (28) wireless (4) wonda (3) wordless wednesday (303) wrestling (9) ww2 (6) x-11 (34) xpdc (5) yamaha (4) yeos (7) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (3) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (111) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger