megadeth - youthanasia, adema - adema & the cranberries - no need to argue


isnin lepas 29/6/2009 batch terakhir cd2 bundle dan cd/dvd games yg aku order bln lps kat ebay smpi serentak. mcm biasa brader posmen tu hntr smpi opis mcm kes jumaat lps. brader posmen tu tesengih je tgk aku dah tggu2 mcm tau2 je bungkusan2 tu semua utk aku

kali ni ada 3 bungkusan, 2 dari us dan 1 dari uk. yg dari uk ni bungkusannya besar sket. dua2 bungkusan dari us tu dari seller yg sama cuma berbeza tarikh hntr, bungkusan pertama berisi 3 cd iaitu megadeth - youthanasia, adema - adema dan the cranberries - no need to argue, bungkusan ke-2 berisi 2 cd iaitu nirvana - mtv unplugged in new york dan hootie & the blowfish - cracked rear view. bungkusan besar dari uk plak berisi 4 cd/dvd games... game apa? tomb raider iii, tomb raider chronicles, tomb raider legend dan tomb raider anniversary. spt biasa aku bhg2kn entry mengikut bungkusan, entry yg ni utk cd megadeth, adema dan the cranberries shj. yg lain tggu jela ada tu nnti...

cd bundle 1 cent cd yg aku menang bid drp user rivercnk (dia ni lg). utk megadeth US$3.15 adema US$1.35 dan the cranberries US$1.55, manakala shipment kos utk ketiga2nya ialah US$7.97 dan utk mengurangkan shipment cost aku pilih option 'send without jewel case'. bila dah dikalkuluskan megadeth RM20.62, adema RM14.10 dan the cranberries RM14.82 what do u think?

kronologi - order kat ebay 21/5/2009 tarikh pos 26/5/2009 cop pelepasan kastam 1/6/2009 smpi kat tgn aku 29/6/2009

megadeth - youthanasia

cd megadeth yg aku dpt ni inlay dan cd mmg dlm keadaan tiptop wlupun bkn thp mint condition. tp yg xbestnya... (don't worry cd ni ori bkn mcm kes blooddrunk) kat cd tu ada tulis...

licensed for promotional use. not a sale. this cd cannot be transferred without consent of record company. use or retention of this cd signifies acceptance of this license

but since this was a great album for the price of RM20.62 in good condition, well what more did u expected? dlm usaha mengumpul megadeth, anything goes as long as it's ori. stakat ni utk megadeth aku cuma ada 2 kaset (capitol punishment, risk) 1 cd ori (anthology: set the world afire) dan 3 cd cap lanun (back to the beginning, united abomination, complete mp3 collection) next cd project risk or united abomination

(p)(c) capitol records inc. printed in usa. peminat tegar abg mus ofkos dah tau tracklist utk album ni, so xpyh la aku list down lg. lagu febret aku dlm album ni ialah reckoning day (aku suka bunyi tembakan browning .50cal waktu ending lagu ni), train of consequences (sapa prasan ada bunyi hon keretapi dlm lagu ni?), the killing road dan ofkos lagu berhantu a tout le monde

aku 1st tgk kaset ni thn 1995 (form 4), classmate aku bawa kaset ni pi skolah dgr guna walkman. time tu aku xtau pun band megadeth ni, cuma cover art album ni menarik perhatian... time tu aku cuma dgr lagu2 drp green day, offspring, ugly kid joe dan nirvana. aku pnh gelakkan member aku pakai t-shirt megadeth sbb ejaan 'deth'nya salah sepatutnya megadeath... marah gila member aku tu. bila aku dah minat megadeth dan tau kenapa jd ejaannya jd megadeth bkn megadeath baru aku phm kenapa member aku tu marah gila :)

adema - adema

self-titled album drp adema merupakan album pertama dorg... ekceli aku xtau pun band ni, lagu2 dorg bergenrekan nu-metal (bunyi dan style mcm korn) dan sket2 alternative. klu aku xtau band ni apsal aku beli? sbb ada 1 lagu best dlm ni yg ada memori (haha beli sbb nostalgic value). apa2 cari info kat website rasmi adema atau wikipedia. inlay dan cd diterima dlm keadaan memuaskan with a minor scratch that doesn't affects playability

tracklist

  1. everyone
  2. blow it away
  3. giving it
  4. freaking out
  5. the way you like it
  6. close friends
  7. do what you want to do
  8. skin
  9. pain inside
  10. speculum
  11. drowning
  12. trust

(p) & (c) 2001 arista records inc. a unit of bmg entertainment inc. printed in usa. lagu febret? freaking out, the way you like it, pain inside dan speculum. empat2 lagu ni aku mula2 dgr kat braingell radio. tp lagu pain inside tu mmg layan, ni la lagu best yg aku mention td. memori time aku keje kat penang bertungkus-lumus smpi larut mlm single-handedly pasang 30 set pc yg kastemer order waktu pc fair 2005... mmg pain inside pun

the cranberries - no need to argue

sapa xkenal the cranberries? sapa xtau lagu zombie? antara bassline yg pertama aku belajar... sbb senang riff yg rasa ulang2 dari mula smpi abis :) xkisah intro ke chorus ke sama je. rasa2nya xpyhla aku cerita pasal band dari ireland ni, apa2 info cari kat website rasmi the cranberries atau wikipedia

(p)(c) 1994 island records inc. printed in the usa. no need to argue ni album ke-2 the cranberries ni. inlay like new, cd pun like new cuma ada scratch yg halus. tracklist pun malas aku nak list down, lagu febret ode to my family, i can't be with you, zombie (semestinya) dan no need to argue (mcm style lagu enya). selain album ni antara singles lain dorg yg aku minat ialah dreams, salvation dan animal instinct... tp malas la nak kumpul (i'm not into the cranberries) biarla 1 album ni je yg aku ada. klu nak beli pun maybe cari yg kompilasi je kot

dulu2 thn 1994-1995 lagu zombie slalu kluar kat radio muzik (skrg ni muzik fm) zmn muzik alternative mula mndpt tmpt di hati remaja2 m'sia (termasuk aku). suara dolores yg radikal ni ditiru oleh bbrp artis spt faye wong dan abot (alternative la konon)

_____
p/s: skrg ni susah nak cari jewel case yg single... kebanyakkan yg jual semua double-cd jewel case

4 komen:

JAIRO said...

kau ni sudah mencapai tahap ketagih dgn ebay..... hhahahahahah

berteromber said...

pergh...memang murah la..ada jugak aku terjebak ngan e-gay ni kang...hehe

citer pasal megadeth..thn 88-89 dulu..aku buat t-shirt sendiri megadeth...logo dia...bebudak kampung yg jenis layan rock melayu ajer kutuk aku minat kumpulan "mega" lagu sekuntum bunga sakura di gurun sahara tu...kutuk aku jiwang...hawau betul...haha

Ijau D. Koceng said...

jairo:
hobi baru bah... lgpun mana mau dpt cd2 mcm ni di m'sia? klu ada pun hrga ofkos mahal sbb imported. beli bundle la... rumbingan cd >:)

berteromber:
aku dulu pun slalu jd mangsa... jd 'artis manila kad' utk buat logo print kat t-shirt

deaf_angel said...

huhu cranberries.
wasted ler dorang abis2 gitu..
aku suka lagu2 dorang.

megadeth lak, pasaran msia/spore EMI,
mula2 keluar dulu jual dalam packaging ada casing kadbod hitam kat luar, logo Megadeth ngan tulis Youthanasia pasal problems ngan artwork dia.

Lepas tu keluar version front cover ialah Vic angkat baby tu, cover ori letak kat booklet dalam lak.

Lepas tu keluar versi double cd campur ngan Hidden Treasures lak.

Ni apa aku ingat la time aku beli dulu2, ntah kat mana dah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (67) 58 explorer (14) ac/dc (6) acoustic (10) adiwira (13) adrian smith (14) after forever (6) alice (11) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (128) amplitude music (3) amplug (4) andy james (2) angker (2) anime (52) anniversary (68) anthrax (1) art200 (3) artis tempatan (122) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) avril lavigne (3) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (6) badges/patches (8) bag/case (54) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bc rich (7) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (254) bintulu buskers (5) black sabbath (1) blackstar (19) blades (4) blaze bayley (23) blind guardian (20) blogging blues (46) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (4) boss (47) botb (19) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (13) brr2013 (16) bruce dickinson (21) buku/majalah (50) bumi putra rockers (3) bundaberg (13) cable (24) canon (2) ccr (1) charvel (52) children of bodom (19) ck music (52) cog (5) coke (5) cola (4) compilation (62) console games (7) converse (3) cort (45) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (29) dalat (18) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (25) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (89) dean (26) dean markley (3) def leppard (1) denner/shermann (2) digipak (33) digitech (20) dimarzio (32) dio (4) dismal euphony (2) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (3) dream theater (13) drinho (3) drums (18) dutch lady (1) dvd (65) earth hour (14) ebay (226) ec-256 (25) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (83) electro-harmonix (23) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (14) emo (186) energy drinks (30) entwistle (6) environment (38) epiphone (93) erectus (5) ernie ball (14) esp/ltd (141) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (13) family (40) fear factory (3) fender (15) filler entry (47) first aid (1) fishman (2) flashback friday (10) floor jansen (9) fontana (9) foo fighters (18) footwear (2) fotografi (30) fund-snatcher (13) gamer mode activated (23) gapnap (3) gartb20 (11) gary moore (2) gas (121) gator (10) gax010ltd (9) ghs (17) gibson (14) gig (76) gigrig (10) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (4) green tea (16) grg270 (25) gruv gear (1) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (12) guitar collection (8) guitar parts (52) guitar service (23) guitar talk (64) guitar/bass (644) hammerfall (14) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (25) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (58) herbal tea (5) hillsburg (2) historical (15) hootie (4) hotchix (34) hotel/resort (26) ibanez (182) icb200ex (14) iced earth (8) icon (24) imago (66) imitation (3) in flames (2) instagram (11) inverno (9) iron maiden (134) irt-pulse (1) isu semasa (230) j5 (10) jackson (32) jamming (123) jamtank (24) jepak (9) jim dunlop (54) joe satriani (12) jotb (13) joyo (17) jr (6) js music (3) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (19) karisma (4) kaset (32) kawan (263) kazanna (1) kempen (35) kerja (74) kerly (2) kesihatan (37) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (7) king diamond (20) kkdn (6) koleksi (288) konsert (84) kopi (22) korg (50) kota kinabalu (14) kramer (1) kuala lumpur (29) kuala penyu (1) kuching (3) kucing (5) kustom (3) laney (18) larrong (1) lawas (3) lazada (14) lefthanded (5) lemon tea (11) letgo (38) lil (31) limbang (5) limited edition (16) line 6 (40) linkin park (2) lipton (1) live album (20) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (76) m-50fr (5) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (339) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (1) marshall (18) martial arts (3) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (2) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (54) melaka (13) membakut (42) memori (305) mercyful fate (11) metallica (73) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (52) miri (16) misfits (1) modtone (7) moen (11) mono (2) moody monday (11) motorhead (9) movie (48) mr diy (2) mrs (57) mug (2) mukah (19) mup (105) music bliss (7) music master (41) music nomad (1) muuv (52) mxr (9) my music (8) nanasmania (25) naruto (1) nat-geo (4) nestle (24) new album (27) new gear (166) newsted (3) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (5) nonsense (64) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (24) of string (17) oishi (5) oktoberfest (8) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (33) osg2012 (4) ozzy osbourne (11) pandora mini (11) panik (12) pantai (5) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (48) pc stuff (28) pc talk (13) pdap (2) peavey (25) pedal/stompbox (281) pedaltrain (14) pemuzika (3) penang (33) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (15) phones (12) pic of the day (51) pick (53) pickup swap (40) pickups (106) planet waves (9) playstation (9) pm2011 (18) pocky (2) pod hd300 (13) pod x3 (17) pokka (12) popomania (6) post-apocalypse (14) pqot (4) preamp (6) prequel (5) promo disc (5) prs (2) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (42) radio (4) rajinikanth (3) ramadhan special (61) ramli sarip (2) randall (4) rare (94) ratm (2) reco (24) recording (12) reg studio (8) restring therapy (48) revamp (2) rex (1) rg331m (3) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) ritter (1) rock at large (23) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy z (7) rp360 (6) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) saxbys (4) schecter (3) search (15) seymour duncan (23) sibu (6) sick puppies (6) signboard (12) silica gel (5) silvia (7) singapore (47) single/ep (5) sipitang (1) sit (3) skull strings (2) slipgate (4) snark (9) so-cal (49) sonata arctica (3) sony (22) soundcloud (7) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (19) sr300 (25) stagg (12) star wars (10) stewmac (3) sticker (6) strap (12) strings (87) strings by mail (2) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (11) super album (91) superlux (3) sv guitars (2) swee lee (2) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (34) takamine (5) takstar (4) tamil (11) tanglewood (10) tarot (15) tech21 (1) telecaster (11) telepathic tuesday (2) tesla (32) the cranberries (2) the guitar addict (30) the iron maidens (2) thomas zwijsen (4) throwback thursday (7) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (8) tonelab ex (2) tools (10) top 5 (3) tour de brunei (42) trade (20) transformers (4) travel (119) tribute (40) trivium (5) tsb6 (7) tuner (30) tv (31) ugly kid joe (3) usm (1) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (69) warwick (11) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (27) wireless (4) wonda (3) wordless wednesday (243) wrestling (8) ww2 (6) x-11 (33) xpdc (5) yamaha (4) yeos (5) yNot (21) yogurt (7) yolo (4) yustech (1) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (105) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger