berbuka puasa dgn bundaberg (part 3)


ekceli, bersahur dgn bundaberg...

ptg td aku pi shopping raya kat 1borneo ngan kazen aku gadopang (bkn nama sbnr). nak cerita sket pasal bundaberg... kat giant 1borneo aku ada jmpa bundaberg 3 jenis perisa. mula2 aku jumpa bundaberg peachees... aku nak beli tp tgk harga mahal, RM4.29 per bottle 375ml!... yg aku xpuas hati tu ada "lowest price"... palat la! kat bintulu aku bleh dpt dgn harga RM3.40 plng mahal pun RM3.75

mula2 teringin gak nak beli sbb nak rasa (mahal tu lain cerita), tp bila dah tgk expiry date dah dekat (october 2009) xjd aku nak beli, kensel...

2nd one was bundaberg ginger beer... sama gak RM4.29 tp aku xnak beli perisa ni sbb dah tau rasanya mmg kick tp xnak beli sbb mahal... nnti kat bintulu aku bleh beli puas2 (versi botol mega 750ml pun ada jual kat bintulu)

aaa... 3rd one, bundaberg root beer. harga pun sama RM4.29 tp yg ni aku beli (sebotol je) sbb blm pnh rasa lg...

time aku buat entry ni dah dkt2 nak sahur... so kira bersahur dgn bundaberg la (ofkos la ada mknn lain... kat kmpg ni mcm2 mknn mak aku prepare utk sahur wlupun aku bedal koko krunch ngan susu uht low fat)

so camna rasa? lbh kurg mcm rasa root beer a&w tp mcm ada rasa kopi sket dan lbh pekat drp a&w, tp manisnya ngam2 xsemanis bundaberg sarsaparilla... apa2pun bundaberg lemon, lime & bitters ttp menjadi pujaan hatiku



sblm tu smpt beli cd iron maiden - flight 666 the original soundtrack imported version kat speedy video (tmpt yg mula2 dituju bila aku pi 1borneo) dgn harga RM48.90 stlh diprovokasi oleh takilala (but that was another story, nnti buat enrtry lain)

_____
p/s: ni gara2 entry bundaberg abg ben la ni... aku, takilala dan bbrp kaum kerabat yg lain dah gila bundaberg, mencari merata tmpt sekitar kk. dah mcm rare item plak

8 komen:

Dr. Bentara said...

kena klaim royalti dari Bundaberg ni... Bundaberg mania in Malaya hehehe

Takilala said...

x tau pula ada Bundaberg @Giant 1B. Jarang round tmpt jual air.

SkiD said...

Promosi nampak....boleh mintak royalti ni..

Ijau D. Koceng said...

abg ben:
salah ayat tu, yg betulnya "bundaberg mania in borneo"

takilala:
ko x rajin cari... mmg x jmpa (gadopang pun beli 2 botol hahaha) nnti2 klu rajin cari kat pacific ngiukee plak

skid:
aku claim royalti kat abg ben je, sbb dia yg promote... pastu pandai2 la dia claim kat bundaberg plak. org ostralia sng sket nak claim ;)

eddie dewanaga said...

hehehe... gua puas round giant jb... tak nampak pun.

kat 7e, 'Kampai' banyak la...

Oops!

Mayamia said...

best ke benda alah ni?

Ijau D. Koceng said...

eddie:
agaknye giant kat borneo ni je kot ada import dari ostralia... kampai tu tggu org lain buat entry dulu baru nak try hehehe...

mayamia:
xdela best mana pun tp dah jd buruan geng2 metalterus utk merasanya... produk ostralia, kat nottingham xde jual kot

cimca said...

ganjil jua blog mu ni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (83) 58 explorer (23) 7-string (11) 724rocks (3) ac/dc (7) acoustic (16) adiwira (28) adrian smith (16) after forever (6) ais krim (4) alice (12) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (149) amplitude music (3) amplug (4) andy james (4) angker (2) anime (52) anniversary (87) anthrax (1) arlo (3) art200 (3) artis tempatan (132) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (6) avril lavigne (4) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (67) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bbw2018 (6) bc rich (16) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (12) bentley (1) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (297) bintulu buskers (5) black friday (9) black sabbath (1) blackstar (27) blades (5) blaze bayley (28) blind guardian (21) blogging blues (61) bmf2013 (8) bon jovi (7) borneo ugtv (2) boss (63) botb (21) bottlecapt (3) brado guitars (5) braingell radio (15) brr2013 (21) bruce dickinson (23) buku/majalah (59) bumi putra rockers (3) bundaberg (16) cable (25) canon (2) caparison (2) cc24s (5) ccr (1) charvel (68) children of bodom (22) ck music (55) cog (10) coke (5) coklat (5) cola (7) compilation (64) conception (2) console games (14) converse (3) cort (48) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (44) dalat (20) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (5) def leppard (1) denner/shermann (2) dgr (3) digipak (44) digitech (24) dimarzio (47) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drum asia (2) drums (18) dutch lady (6) dvd (72) earth hour (14) ebay (228) ec-1000 (3) ec-256 (26) ec-257 (11) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (88) electro-harmonix (27) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (26) emo (218) energy drinks (34) engrish (3) entwistle (9) environment (36) epiphone (128) erectus (12) ernie ball (29) esp/ltd (187) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (15) fallout (15) family (53) fear factory (3) fender (16) filler entry (49) first aid (1) fishman (3) flashback friday (17) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (21) footwear (3) fotografi (31) fozzy (1) fund-snatcher (15) fusion (3) g250fr (1) gamer mode activated (25) gapnap (13) gartb20 (11) gary moore (2) gas (126) gator (15) gax010ltd (9) geeksup (3) ghs (28) gibson (16) gig (106) gigrig (14) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (8) green tea (18) grg270 (25) gruv gear (2) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (15) guitar collection (11) guitar parts (70) guitar service (34) guitar talk (64) hammerfall (17) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (29) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (62) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (16) hootie (5) hotchix (34) hotel/resort (27) ibanez (208) icb200ex (15) iced earth (9) icon (26) imago (68) imitation (3) in flames (4) instagram (27) insulter (4) inverno (22) iron maiden (147) irt-pulse (6) isolated gig (8) isu semasa (245) j5 (13) jackson (49) jamming (142) jamtank (35) jepak (9) jim dunlop (64) joe satriani (14) jotb (13) joyo (21) jr (13) js music (4) js32 king v (13) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (23) karisma (4) kaset (33) kawan (309) kazanna (1) kempen (35) kerja (74) kerly (2) kesihatan (44) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (9) king diamond (25) king's studio (3) kkdn (6) koleksi (300) konsert (92) kopi (33) korg (52) kota kinabalu (15) kramer (1) kuala lumpur (34) kuala penyu (1) kuching (4) kucing (5) kustom (4) laney (31) larrong (6) lawas (4) lazada (22) lefthanded (5) lemon tea (13) letgo (58) lil (35) limbang (7) limited edition (40) line 6 (42) linkin park (5) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (90) m-50fr (25) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (400) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (15) marco hietala (20) marigold (3) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (3) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (59) melaka (13) membakut (42) memori (340) mercyful fate (11) metallica (80) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (56) miri (18) misfits (1) mmw (2) modtone (7) moen (11) mono (3) moody monday (13) mooer (1) motorhead (9) movie (59) mr diy (2) mrs (63) muf (7) mug (2) mukah (20) mup (134) music bliss (11) music master (41) music nomad (1) muuv (58) muww (1) mxr (11) my music (8) nanasmania (26) naruto (1) nat-geo (4) nestle (40) new album (28) new gear (197) newsted (3) nightfall (9) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (14) nita strauss (8) nogas (4) nonsense (94) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (28) nylon maiden (2) of string (23) oishi (5) oktoberfest (9) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (39) osg2012 (4) ovation (6) ozzy osbourne (11) pandora mini (12) panik (13) pantai (7) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (35) pc talk (16) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (314) pedaltrain (14) pemuzika (15) penang (38) pepatung (4) peristiwa (38) petaling jaya (14) pfg5 (9) phones (12) pic of the day (61) pick (61) pickup swap (64) pickups (146) pkp2020 (4) pl1 (2) planet waves (12) playstation (13) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (4) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (13) popcorn (7) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (5) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (47) radio (6) rajinikanth (3) ramadhan special (72) ramli sarip (3) rammstein (6) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (27) recording (12) reg studio (11) restring therapy (79) revamp (2) rex (1) rg331m (16) rg350m (14) rg370ahmz (1) rhoma irama (3) ribena (4) richter (3) riego (5) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (6) roxette (2) roy khan (12) roy z (7) rp360 (8) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (13) saxbys (4) schecter (3) sdx (4) search (16) seymour duncan (35) shopee (13) sibu (6) sick puppies (6) signboard (14) silica gel (7) silvia (14) singapore (53) single/ep (7) sipitang (1) sit (9) skb (2) skull strings (3) slayer (3) slipgate (7) smr (3) snark (9) so-cal (61) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (9) soundwave (2) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (39) stagg (12) star wars (17) stewmac (6) sticker (6) strap (19) street jam (2) strings (133) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (4) sungai (13) super album (95) superlux (3) susu (8) sv guitars (3) swee lee (7) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (48) tahi suci (7) takamine (5) takstar (5) tamil (12) tanglewood (10) tarot (15) tc electronic (2) tech21 (4) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (37) tgs (3) the cranberries (2) the guitar addict (33) the iron maidens (3) the shred sanctuary (1) thomas zwijsen (6) throwback thursday (17) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (10) tonelab ex (2) tong garden (4) tools (20) top 5 (5) tour de brunei (46) toys (12) trade (22) transformers (4) travel (125) tribute (45) trivium (13) tsb6 (7) tuner (32) tv (32) ugly kid joe (3) usm (4) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (8) vmntx (19) vox (72) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (29) wireless (5) wonda (3) wordless wednesday (330) wrestling (9) ww2 (6) x-11 (34) xpdc (5) yamaha (5) yeos (7) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (3) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (114) zoso music (10)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger