Naga Menangis Di Sebauh


Aku letak gambar dululah, nanti ada masa aku karang ayat. [Edited 7.35 pm] Baru ada masa mengarang ayat...

25/9/2016 - MUP menyertai Gegar Juara Kugiran: Battle Of The Band anjuran Pejabat Daerah Sebauh bersempena sambutan ulang tahun Sebauh menjadi daerah, bertempat di Balai Raya Sebauh. Rasanya ini kali pertama MUP beraksi di luar Bintulu.

X-11 Azrol bermasalah, pinjam Mirage aku.
Kurang persediaan kerana hanya praktis secara berkumpulan sekali pada hari sebelumnya. Jadi tak berharap untuk menang apa-apa, hanya buat persembahan enjoy ala-ala gig. Lagu yang dipilih pun lagu "playsafe" MUP - Tears Of The Dragon (instrumental), 2 Minutes To Midnight dan Kabus.


Disertai oleh sembilan buah kumpulan yang separuh daripadanya adalah rakan-rakan seperjuangan dari Bintulu juga - Nawaitu, NV Unity, Natas dan Pro-X.

Cuma agak kurang puas hati sebab banyak masa terbuang mendengar taklimat panjang lebar syarat-syarat BOTB dan menunggu seorang juri yang lambat datang (alasan artis AF?). Acara hanya bermula sekitar pukul 10.00 pagi, padahal masa yang terbuang tadi sebenarnya boleh diisi dengan sessi soundcheck penuh untuk setiap band yang kebanyakannya sudah datang sejak pukul 8.00 pagi lagi.

Bloggers Bintulu.
Post-mortem untuk MUP:
  1. Seperti biasa perlu banyak praktis, praktis dan praktis.
  2. Kurang penguasaan pentas, perlu praktis gimik pentas macam Janick Gers.
  3. Sekali-sekala perlu ambil tindakan tatatertib pada ahli yang bermasalah.
  4. Tiga gitaris agak "overkill" untuk BOTB, terutamanya jika main chords yang sama, lebih baik kalau aku gantung gitar dan fokus pada vokal dan bermain tamborin sahaja.
  5. Nak tuntut "bragging rights" untuk soundcheck sampai puas hati jika ada BOTB lain.
Sebelum ada yang bertanya, nak video? Boleh singgah Facebook MUP, ada video amatur pendek di sana. [Edited 3/10/2016 12.15 pm] Video uploaded to YouTube by Adi Herman.


Photo credits: Fatarizt BRRU/Pro-X

_____
Ada apa: #54321mula

8 komen:

deaf-angel said...

cantik foto2 nye. bermacam cerita dari foto2 ini

Rafi said...

Bloggers bintulu (3 amigos)

D'arsil said...

ijau yang pakai gitar ijau hehe

berteromber said...

Kacak bergaya semuanya bila atas stage..

Adi Herman said...

huhu tindakan tatatertib...

Adi Herman said...

huhu tindakan tatatertib...

Ijau D. Koceng said...

adi, aku masih lagi demokratik, belum keluarkan kuasa veto

Barangkali Marus Kamaruddin said...

Juri karaoke ka?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (67) 58 explorer (12) ac/dc (6) adiwira (13) adrian smith (14) after forever (6) alice (11) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (125) amplug (4) andy james (2) angker (2) anime (52) anniversary (65) art200 (3) artis tempatan (118) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) avril lavigne (3) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (6) badges/patches (8) bag/case (53) bara studio (3) barbican (4) bass talk (28) bbw2013 (6) bc rich (7) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (11) bill lawrence (7) bintulu (249) bintulu buskers (5) black sabbath (1) blackstar (19) blades (3) blaze bayley (23) blind guardian (20) blogging blues (44) blu-ray (2) bmf2013 (8) bon jovi (4) boss (47) botb (18) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (13) brr2013 (16) bruce dickinson (21) buku/majalah (50) bumi putra rockers (3) bundaberg (13) cable (24) canon (2) ccr (1) charvel (50) children of bodom (19) ck music (52) cog (5) coke (5) cola (4) compilation (61) console games (6) converse (2) cort (45) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (26) dalat (18) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (25) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (88) dean (26) dean markley (3) def leppard (1) denner/shermann (1) digipak (34) digitech (19) dimarzio (31) dio (4) dismal euphony (2) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (2) dream theater (13) drinho (3) drums (18) dutch lady (1) dvd (65) earth hour (14) ebay (225) ec-256 (24) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (79) electro-harmonix (23) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (14) emo (185) energy drinks (29) entwistle (6) environment (38) epiphone (91) erectus (5) ernie ball (14) esp/ltd (133) estock (71) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (12) family (39) fear factory (3) fender (15) filler entry (47) first aid (1) fishman (2) flashback friday (9) floor jansen (9) fontana (9) foo fighters (16) footwear (1) fotografi (30) fund-snatcher (13) gamer mode activated (23) gapnap (1) gartb20 (11) gary moore (2) gas (121) gator (9) gax010ltd (9) ghs (17) gibson (14) gig (72) gigrig (8) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (4) green tea (15) grg270 (25) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (12) guitar collection (8) guitar parts (49) guitar service (20) guitar talk (64) guitar/bass (628) hammerfall (12) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (25) hennessey (7) hepi;) (56) herbal tea (4) hillsburg (2) historical (15) hootie (4) hotchix (34) hotel/resort (25) ibanez (179) icb200ex (14) iced earth (8) icon (24) imago (66) imitation (3) in flames (2) instagram (11) inverno (7) iron maiden (134) irt-pulse (1) isu semasa (229) j5 (7) jackson (31) jamming (123) jamtank (22) jim dunlop (53) joe satriani (11) jotb (13) joyo (17) jr (5) js music (3) js32t kelly (8) judas priest (1) kamelot (18) karisma (4) kaset (31) kawan (257) kazanna (1) kempen (35) kerja (73) kerly (2) kesihatan (36) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (6) king diamond (17) kkdn (6) koleksi (284) konsert (84) kopi (19) korg (50) kota kinabalu (14) kramer (1) kuala lumpur (29) kuala penyu (1) kuching (3) kucing (5) kustom (3) laney (18) lawas (3) lazada (12) lefthanded (5) lemon tea (11) letgo (37) lil (29) limbang (5) limited edition (14) line 6 (40) linkin park (2) lipton (1) live album (20) loudness (1) lowyat.net (16) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (75) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (328) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (1) marshall (18) martial arts (3) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (2) masterplan (11) mastodon (6) may (6) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (54) melaka (12) membakut (42) memori (301) mercyful fate (10) metallica (73) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (51) miri (16) misfits (1) modtone (7) moen (11) moody monday (9) motorhead (9) movie (48) mrs (57) mug (2) mukah (19) mup (101) music bliss (6) music master (41) music nomad (1) muuv (52) mxr (8) my music (8) nanasmania (25) naruto (1) nat-geo (4) nestle (19) new album (27) new gear (157) newsted (3) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (5) nonsense (62) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (24) of string (17) oishi (5) oktoberfest (7) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (33) osg2012 (4) ozzy osbourne (9) pandora mini (11) panik (12) pantai (5) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (47) pc stuff (27) pc talk (12) pdap (2) peavey (22) pedal/stompbox (273) pedaltrain (14) pemuzika (3) penang (32) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (15) phones (12) pic of the day (51) pick (52) pickups (100) planet waves (7) playstation (7) pm2011 (18) pod hd300 (13) pod x3 (17) pokka (12) popomania (6) post-apocalypse (12) pqot (4) preamp (5) prequel (5) promo disc (5) prs (2) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (4) radin music (38) radio (4) rajinikanth (3) ramadhan special (61) ramli sarip (2) randall (4) rare (93) ratm (2) reco (24) recording (12) reg studio (8) restring therapy (44) revamp (2) rex (1) rg331m (2) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) rock at large (18) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy z (7) rp360 (5) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) saxbys (3) schecter (2) search (15) seymour duncan (18) sibu (6) sick puppies (6) signboard (12) silica gel (5) silvia (7) singapore (47) single/ep (5) sipitang (1) sit (2) skull strings (1) snark (9) so-cal (47) sonata arctica (3) sony (22) soundcloud (7) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (16) sr300 (24) stagg (12) star wars (10) stewmac (2) sticker (6) strap (10) strings (86) strings by mail (2) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (11) super album (89) superlux (3) sv guitars (2) swee lee (2) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (34) takamine (5) takstar (2) tamil (11) tanglewood (9) tarot (15) tech21 (1) telecaster (9) telepathic tuesday (2) tesla (32) the cranberries (2) the guitar addict (30) the iron maidens (2) thomas zwijsen (4) throwback thursday (7) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (8) tonelab ex (2) tools (6) top 5 (3) tour de brunei (42) trade (18) transformers (4) travel (119) tribute (40) trivium (5) tsb6 (6) tuner (30) tv (30) ugly kid joe (3) usm (1) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (69) warwick (11) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (27) wireless (2) wonda (3) wordless wednesday (231) wrestling (8) ww2 (6) x-11 (33) xpdc (5) yamaha (4) yeos (5) yNot (21) yogurt (6) yolo (4) yustech (1) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (102) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger