after forever - mea culpa (digipak)


spt biasa brader posmen dtg opis pg td tersengih2 cari aku... mcm biasala stuff ebay yg aku order smpi lg, kali ni bungkusan registered dari mexico. sbb xde custom declaration, ofkos bungkusan ni dibuka secara rasmi utk pemeriksaan oleh kastam, nasib baik bkn kkdn mcm kes cd blind guardian aku aritu

wlupun dibuka oleh kastam, tp kandungan dlm masih lg sealed... cd after forever - mea culpa 2 cd limited edition deluxe digipak, aku beli (bkn bid) kat ebay drp user musicvideorock location mexico dgn hrga US$12.99+8.00 (RM76.24) waktu aku cari kat ebay cuma ada 2 ebay shop shj yg jual album ni 1 kat us 1 kat mexico... aku pilih mexico press ni sbb murah drp us press dan dia hntr guna registered mail, atleast secure la sket

kronologi - order 29/6/2009, cop servicio postal mexicano 1/7/2009, cop pelepasan kastam kuching 12/7/2009 (pemeriksaan rasmi), cop pelepasan kastam bintulu 14/7/2009, cop pjbt pos bintulu 14/7/2009

bg sapa yg xkenal band after forever dari belanda ni bleh la baca info lebih lanjut kat wiki atau website rasmi after forever atau website rasmi vokalisnya floor jansen

(c) 2006 transmission records, under license from transmission records netherlands, distributed by raw metal records, made in mexico. album ni merupakan album kompilasi lagu2 best after forever (review wiki), cd 1 adalah lagu2 era guitarist mark jansen (skrg guitarist and grunt vocals utk band epica) dan cd 2 adalah lagu2 slps era mark jansen. album ni jugak dibekalkan dgn 44 pages booklet!

tracklist

cd 1

  1. mea culpa (a-capella version)
  2. follow in the cry
  3. yield to temptation
  4. silence from afar
  5. wings of illusion
  6. beyond me
  7. forlorn hope
  8. for the time being
  9. imperfect tense
  10. monolith of doubt
  11. intrinsic
  12. emphasis
  13. my pledge of allegiance #1
  14. who wants to live forever (queen cover, ala tu lagu filem highlander tu)

cd 2

  1. the evil that man do (yup, iron maiden cover)
  2. glorified means
  3. my choice
  4. beneath
  5. digital deceit
  6. two sides
  7. sins of idealism
  8. eccentric
  9. life's vortex
  10. blind pain
  11. being everyone
  12. face your demons
  13. taste the day (remagine)
  14. boundaries are open
  15. come
  16. attendance
  17. live and learn
  18. strong (piano version)

lagu febret? hmpr kesemua lagu2 dlm album ni aku suka, especially lagu2 dlm cd 1... follow in the cry, silence from afar, wings of illusion dan beyond me... bg aku keempat2 lagu ni mmg byk memori* (baca perenggan akhir)

sket cerita, member aku yg mula2 nak cari lagu black sabbath after forever kat napster somewhere in 2001 terdonlod lagu after forever follow in the cry... aku dgr2 sedap la plak lagu symphonic/gothic metal vokal pompuan, start kat sini aku minat lagu2 band metal yg vokalisnya pompuan - after forever, dismal euphony, nightwish, epica, evanescence. dulu aku ada byk donlod lagu2 after forever ni either thru napster or irc, tapi malangnya harddisk yg byk lagu2 dorg rosak xdpt nak recover data dan cdr mp3 yg aku smpt backup ntah ilang aku pun lupa mana aku letak. skrg aku dah beli cd ori so dah tebus kesalahan mendonlod dulu2 >:)

kebanyakkan lagu2 album ni (terutamanya lagu2 dlm cd 1) klu aku dgr semula *mengimbau kembali memori2 era post-graduation aku kat usm, long distant relationship dgn awek kg. baru (ehem), aku patah idung bas ekspress yg aku naik eksiden langgar blkg lori simen kat juru, penang... somewhere in 2001, world trade center tragedy 9/11 dan era cnc membakut dan kkplaza penghujung 2001 dan awal 2002. sygnya band ni dah berpecah secara rasminya awal 2009 stlh berkarya lbh kurg 15 thn

_____
p/s: silence from afar...

10 komen:

Portdy said...

emm.... walaupun tak kenal, tapi packaging compilation ni lawa...

gua baru jinak2 ngan Nightwish, tengah layan dvd End of an Era.

Ijau D. Koceng said...

cover art utk album2 lain dorg pun mmg cantik

dvd nightwish end of an era (tamatnya era tarja) aku pun ada tp versi cap lanun xnakla review :)

Abang Ben said...

tak pernah dengar dan kemungkinan takkan dengar. Sebab tak minat gothic Metal.

Ijau D. Koceng said...

abg ben, dorg punya style muzik more to symphonic/progressive metal ada sket2 unsur gothic... vocal pompuan + sket2 growl jantan mcm style battlelore dan epica

berteromber said...

aku pun tak pernah dengar..tak minat sangat metal vokal pompuan ni..dedulu layan Vixen,Lita Ford,Lee Aaron dan Heart ajer..

JAIRO said...

1st time dgr nama band ni isk isk

Ijau D. Koceng said...

aik? apsal semua geng2 metal terus xkenal band ni?

Takilala said...

x kenal. tapi masa ko buka bungkusan ni, ko ada pakai mask ka? dari mexico tu..huhuhu

Ijau D. Koceng said...

bukan stakat mask biasa, pakai itu respirator 3M yg ada filter cartridge jenis biohazard punya muahahaha... kastam dah kuarantin benda ni seminggu sblm release

deaf_angel said...

woo, review ko ni nak buat aku nak cek out ni band hehe

aku nak dengar ' who wants to live forever ' tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (78) 58 explorer (20) 724rocks (2) ac/dc (7) acoustic (16) adiwira (23) adrian smith (14) after forever (6) ais krim (4) alice (12) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (146) amplitude music (3) amplug (4) andy james (3) angker (2) anime (51) anniversary (80) anthrax (1) arlo (3) art200 (3) artis tempatan (128) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (4) avril lavigne (4) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (62) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bbw2018 (6) bc rich (14) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (281) bintulu buskers (5) black friday (8) black sabbath (1) blackstar (25) blades (5) blaze bayley (27) blind guardian (21) blogging blues (57) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (6) boss (60) botb (19) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (15) brr2013 (21) bruce dickinson (23) buku/majalah (57) bumi putra rockers (3) bundaberg (14) cable (24) canon (2) cc24s (5) ccr (1) charvel (61) children of bodom (21) ck music (55) cog (7) coke (5) coklat (5) cola (5) compilation (63) conception (2) console games (10) converse (3) cort (46) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (38) dalat (19) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (5) def leppard (1) denner/shermann (2) digipak (41) digitech (21) dimarzio (44) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drum asia (2) drums (18) dutch lady (4) dvd (71) earth hour (14) ebay (228) ec-256 (26) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (88) electro-harmonix (25) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (24) emo (205) energy drinks (31) engrish (3) entwistle (9) environment (35) epiphone (120) erectus (5) ernie ball (22) esp/ltd (166) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (14) family (48) fear factory (3) fender (16) filler entry (48) first aid (1) fishman (3) flashback friday (15) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (20) footwear (2) fotografi (31) fozzy (1) fund-snatcher (14) fusion (3) gamer mode activated (23) gapnap (13) gartb20 (11) gary moore (2) gas (124) gator (14) gax010ltd (9) geeksup (2) ghs (25) gibson (16) gig (91) gigrig (12) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (6) green tea (17) grg270 (25) gruv gear (1) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (13) guitar collection (10) guitar parts (66) guitar service (32) guitar talk (64) hammerfall (16) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (28) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (60) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (15) hootie (5) hotchix (34) hotel/resort (27) ibanez (196) icb200ex (15) iced earth (9) icon (26) imago (67) imitation (3) in flames (4) instagram (19) inverno (19) iron maiden (143) irt-pulse (4) isolated gig (3) isu semasa (243) j5 (13) jackson (37) jamming (138) jamtank (30) jepak (9) jim dunlop (60) joe satriani (14) jotb (13) joyo (20) jr (10) js music (3) js32 king v (4) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (22) karisma (4) kaset (32) kawan (290) kazanna (1) kempen (34) kerja (73) kerly (2) kesihatan (40) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (7) king diamond (24) kkdn (6) koleksi (299) konsert (90) kopi (27) korg (51) kota kinabalu (15) kramer (1) kuala lumpur (33) kuala penyu (1) kuching (4) kucing (5) kustom (3) laney (27) larrong (4) lawas (4) lazada (18) lefthanded (5) lemon tea (12) letgo (47) lil (32) limbang (7) limited edition (32) line 6 (42) linkin park (4) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (84) m-50fr (21) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (373) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (2) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (3) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (58) melaka (13) membakut (44) memori (327) mercyful fate (11) metallica (78) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (55) miri (18) misfits (1) mmw (2) modtone (7) moen (11) mono (3) moody monday (11) mooer (1) motorhead (9) movie (55) mr diy (2) mrs (59) muf (1) mug (2) mukah (20) mup (121) music bliss (10) music master (41) music nomad (1) muuv (57) mxr (9) my music (8) nanasmania (25) naruto (1) nat-geo (4) nestle (36) new album (28) new gear (188) newsted (3) nightfall (8) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (8) nogas (3) nonsense (84) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (26) nylon maiden (2) of string (19) oishi (5) oktoberfest (8) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (38) osg2012 (4) ovation (6) ozzy osbourne (11) pandora mini (11) panik (13) pantai (7) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (34) pc talk (16) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (306) pedaltrain (13) pemuzika (15) penang (37) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (14) pfg5 (7) phones (12) pic of the day (58) pick (60) pickup swap (60) pickups (136) planet waves (12) playstation (10) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (2) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (13) popcorn (5) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (3) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (46) radio (5) rajinikanth (3) ramadhan special (72) ramli sarip (2) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (27) recording (12) reg studio (11) restring therapy (67) revamp (2) rex (1) rg331m (9) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) richter (2) riego (5) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy khan (12) roy z (7) rp360 (6) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (13) saxbys (4) schecter (3) search (15) seymour duncan (31) shopee (10) sibu (6) sick puppies (6) signboard (14) silica gel (6) silvia (13) singapore (51) single/ep (7) sipitang (1) sit (7) skull strings (2) slayer (3) slipgate (5) smr (3) snark (9) so-cal (55) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (7) soundwave (1) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (31) stagg (12) star wars (14) stewmac (6) sticker (6) strap (16) street jam (2) strings (116) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (13) super album (94) superlux (3) susu (3) sv guitars (3) swee lee (4) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (44) tahi suci (6) takamine (5) takstar (5) tamil (12) tanglewood (10) tarot (15) tech21 (1) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (37) tgs (2) the cranberries (2) the guitar addict (32) the iron maidens (3) thomas zwijsen (6) throwback thursday (13) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (9) tonelab ex (2) tong garden (3) tools (20) top 5 (4) tour de brunei (46) toys (6) trade (20) transformers (4) travel (125) tribute (42) trivium (13) tsb6 (7) tuner (32) tv (32) ugly kid joe (3) usm (3) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (72) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (28) wireless (4) wonda (3) wordless wednesday (302) wrestling (9) ww2 (6) x-11 (34) xpdc (5) yamaha (4) yeos (7) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (3) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (111) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger