blind guardian - a night at the opera


bungkusan yg diterima serentak bersama2 bungkusan lain yg aku cerita kat entry ozzy & motorhead. setelah lbh 40+ hari menuggu akhirnya smpi jugak cd blind guardian album a night at the opera. cd ni mmg ada 2 kes yg menarik...

kes 1 - aku beli cd ni drp user sosoadrien lokasi france, user biasa (mcm aku) bkn power seller atau ebay store. maybe dia xtau prosedur hantar bungkusan ke luar negara kot? so dia pos bungkusan ni tanpa custom declaration. slalu klu bungkusan yg ada custom declaration akan lari pi depot kastam utk saringan cukai dll. bungkusan ni lari ke mana? pi kementerian keselamatan dalam negeri! (kkdn) apa lg, ofkos la bungkusan ni kena buka utk pemeriksaan (kot2 dakyah dari luar masuk m'sia) then dorg resealed blk guna tape kkdn (pic bwh). kat cop pelepasan kkdn ada mention

"akta mesin cetak dan penerbitan 1984, keputusan: dilepaskan/dikembalikan ke negara asal/ditahan dan di bawa ke bahagian kawalan penerbitan dan teks al-quran kementerian dalam negeri"

dan ofkos, bungkusan aku ni dilepaskan... aku sbg penjawat awam mmg faham situasi ni (ada dlm kursus induksi umum), mmg tugas kkdn, diorg nak pantau kemasukkan bhn2 bercetak (buku, risalah, cd, dll) ke m'sia lebih2 klu bkn dari negara2 commonwealth

kes 2 - slps menuggu lebih sbln dkt2 40 hari tp brg xsmpi2, aku pun lapor non-receipt dispute kat ebay/paypal (sapa biasa main ebay, tau la) slalu2 klu aku open dispute, seller akan reply bgtau suruh aku tunggu lg 1 mggu atau suruh aku cek atau kontek pjbt pos. bila dah dpt aku akan close dispute. tp aku rasa mamat/minah ni kurang pengalaman ebay, 2-3 jam lps aku open dispute, tanpa apa2 mesej (sessi soal-jawab antara seller dan buyer) dia refund balik duit kat aku (paypal) xbyk cerita utk close dispute

aku pun tekejut la... cpt benar dia refund, mula2 aku ingt dia xhantar benda ni sbb tu dia refund. tp 2 hari kemudian bungkusan ni smpi. maknanya aku dpt cd free la... kdg2 aku rasa kesian plak dgn mamat/minah tu, tp salah dia jugak kelam kabut refund tanpa soal selidik (kekurangan pengalaman ebay dan xbaca terms and conditions ebay buyer/seller)

kronologi - aku order cd ni 11/5/2009 cop pos france 12/5/2009 cop kkdn (unknown) cop pjbt pos bintulu 23/6/2009 oke, a night at the opera... album blind guardian ni used cd, aku menang bid drp user sosoadrien lokasi france, dgn harga €1.50+6.00 (RM36.88) in the end kira aku dpt secara percuma. free! sbb dia refund pasal kes kat atas

jewel case mmg teruk, nmpk mcm dah seasoned siap ada retak kat dpn tp inlay like new, cd plak good condition with minimum scratch. (p) & (c) 2002 virgin schallplatten gmbh & co. kg. under exclusive license from virgin records. distributed by century media records (another german press cd)

a night at the opera, album ke-9 band power/speed metal dari jerman blind guardian release thn 2002. antara band power/speed metal yg mula2 aku minat. lagu dorg yg mula2 aku dgr ialah lagu lord of the rings yg aku donlod secara kebetulan guna napster somewhere in 2001 sbb nak cari soundtrack filem lord of the rings. info lebih lanjut bleh cari kat website rasmi blind guardian

pic link drp website rasmi blind guardian

lagu febret? under the ice, the maiden and the minstrel knight, the soulforged dan punishment divine. lagu the maiden and the minstrel knight ni kira lagu nostalgia utk aku sbb lagu ni aku nyanyi utk ngorat awek cheras aku dulu... hikhikhik

ekceli aku dah ada album ni versi kaset yg aku beli kat campbell's somewhere in 2004. dlm usaha aku mengumpul cd version plak, aku xkisah beli used cd asalkan excellent condition (dan yg pntg ori) next project - the forgotten tales

_____
p/s: guitar works lagu2 dorg ni byk guna wah-wah pedal

3 komen:

berteromber said...

aduh...aku baca entry2 ko ni buat aku rasa macam nak terjebak jugak dalam menge-gay ni...hehehe..

so far...ada gak..tp semua seller dlm malaysia..x pernah try obersea...

A night at the opera aku ada kaset jer...best memang best...tapi untuk mengupdate ke cd...lum lagi kot...ada banyak lagi yg beratur..hehe

Ijau D. Koceng said...

ha~ tu belum baca entry dokken beast from the east lg tu...

deaf_angel said...

thanks for sharing pasal benda KDN tu...

untung ko eh dapat cd free haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (67) 58 explorer (14) ac/dc (6) adiwira (13) adrian smith (14) after forever (6) alice (11) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (125) amplug (4) andy james (2) angker (2) anime (52) anniversary (67) anthrax (1) art200 (3) artis tempatan (121) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) avril lavigne (3) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (6) badges/patches (8) bag/case (54) bara studio (3) barbican (4) bass talk (28) bbw2013 (6) bc rich (7) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (253) bintulu buskers (5) black sabbath (1) blackstar (19) blades (3) blaze bayley (23) blind guardian (20) blogging blues (44) blu-ray (3) bmf2013 (8) bon jovi (4) boss (47) botb (19) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (13) brr2013 (16) bruce dickinson (21) buku/majalah (50) bumi putra rockers (3) bundaberg (13) cable (24) canon (2) ccr (1) charvel (51) children of bodom (19) ck music (52) cog (5) coke (5) cola (4) compilation (61) console games (6) converse (2) cort (45) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (28) dalat (18) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (25) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (88) dean (26) dean markley (3) def leppard (1) denner/shermann (2) digipak (35) digitech (19) dimarzio (32) dio (4) dismal euphony (2) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (2) dream theater (13) drinho (3) drums (18) dutch lady (1) dvd (65) earth hour (14) ebay (225) ec-256 (25) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (80) electro-harmonix (23) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (14) emo (186) energy drinks (29) entwistle (6) environment (38) epiphone (93) erectus (5) ernie ball (14) esp/ltd (135) estock (71) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (13) family (39) fear factory (3) fender (15) filler entry (47) first aid (1) fishman (2) flashback friday (10) floor jansen (9) fontana (9) foo fighters (16) footwear (1) fotografi (30) fund-snatcher (13) gamer mode activated (23) gapnap (1) gartb20 (11) gary moore (2) gas (121) gator (10) gax010ltd (9) ghs (17) gibson (14) gig (74) gigrig (8) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (4) green tea (15) grg270 (25) gruv gear (1) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (12) guitar collection (8) guitar parts (51) guitar service (23) guitar talk (64) guitar/bass (635) hammerfall (13) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (25) hennessey (7) hepi;) (56) herbal tea (4) hillsburg (2) historical (15) hootie (4) hotchix (34) hotel/resort (26) ibanez (180) icb200ex (14) iced earth (8) icon (24) imago (66) imitation (3) in flames (2) instagram (11) inverno (7) iron maiden (134) irt-pulse (1) isu semasa (230) j5 (8) jackson (32) jamming (123) jamtank (23) jepak (8) jim dunlop (54) joe satriani (12) jotb (13) joyo (17) jr (6) js music (3) js32t kelly (8) judas priest (1) kakis store (1) kamelot (18) karisma (4) kaset (32) kawan (261) kazanna (1) kempen (35) kerja (73) kerly (2) kesihatan (37) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (6) king diamond (18) kkdn (6) koleksi (284) konsert (84) kopi (20) korg (50) kota kinabalu (14) kramer (1) kuala lumpur (29) kuala penyu (1) kuching (3) kucing (5) kustom (3) laney (18) larrong (1) lawas (3) lazada (14) lefthanded (5) lemon tea (11) letgo (38) lil (31) limbang (5) limited edition (14) line 6 (40) linkin park (2) lipton (1) live album (20) loudness (1) lowyat.net (16) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (75) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (331) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (1) marshall (18) martial arts (3) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (2) masterplan (11) mastodon (6) may (6) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (54) melaka (12) membakut (42) memori (305) mercyful fate (11) metallica (73) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (51) miri (16) misfits (1) modtone (7) moen (11) mono (1) moody monday (10) motorhead (9) movie (48) mrs (57) mug (2) mukah (19) mup (104) music bliss (7) music master (41) music nomad (1) muuv (52) mxr (9) my music (8) nanasmania (25) naruto (1) nat-geo (4) nestle (22) new album (27) new gear (160) newsted (3) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (5) nonsense (62) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (24) of string (17) oishi (5) oktoberfest (8) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (33) osg2012 (4) ozzy osbourne (9) pandora mini (11) panik (12) pantai (5) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (48) pc stuff (28) pc talk (13) pdap (2) peavey (22) pedal/stompbox (274) pedaltrain (14) pemuzika (3) penang (33) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (15) phones (12) pic of the day (51) pick (53) pickups (102) planet waves (8) playstation (8) pm2011 (18) pod hd300 (13) pod x3 (17) pokka (12) popomania (6) post-apocalypse (13) pqot (4) preamp (5) prequel (5) promo disc (5) prs (2) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (4) radin music (41) radio (4) rajinikanth (3) ramadhan special (61) ramli sarip (2) randall (4) rare (94) ratm (2) reco (24) recording (12) reg studio (8) restring therapy (47) revamp (2) rex (1) rg331m (3) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) rock at large (20) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy z (7) rp360 (5) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) saxbys (3) schecter (2) search (15) seymour duncan (20) sibu (6) sick puppies (6) signboard (12) silica gel (5) silvia (7) singapore (47) single/ep (5) sipitang (1) sit (2) skull strings (2) snark (9) so-cal (48) sonata arctica (3) sony (22) soundcloud (7) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (17) sr300 (24) stagg (12) star wars (10) stewmac (3) sticker (6) strap (11) strings (87) strings by mail (2) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (11) super album (90) superlux (3) sv guitars (2) swee lee (2) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (34) takamine (5) takstar (3) tamil (11) tanglewood (9) tarot (15) tech21 (1) telecaster (10) telepathic tuesday (2) tesla (32) the cranberries (2) the guitar addict (30) the iron maidens (2) thomas zwijsen (4) throwback thursday (7) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (8) tonelab ex (2) tools (9) top 5 (3) tour de brunei (42) trade (19) transformers (4) travel (119) tribute (40) trivium (5) tsb6 (6) tuner (30) tv (31) ugly kid joe (3) usm (1) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (69) warwick (11) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (27) wireless (3) wonda (3) wordless wednesday (235) wrestling (8) ww2 (6) x-11 (33) xpdc (5) yamaha (4) yeos (5) yNot (21) yogurt (7) yolo (4) yustech (1) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (102) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger