10th anniversary one piece super best!


pd peminat2 anime one piece ワンピース sama ada yg beli cd/dvd ori atau download torrent mingguan, pastinya layan lagu2 tema dlm anime ni kan? lbh2 lg lagu opening & ending... well, pd kipas-ssh-mati one piece pastinya mengenali (takilala) work art ni...

pic cilok dari website K-O records ltd.

ia merupakan work art utk cd album 10th anniversary one piece super best (2cd set) yg mengandungi 28 track (track 1-14 kat disc 1, track 15-28 kat disc 2) lagu2 tema drp siri anime one piece (xtermasuk muvi & ova) aku layan anime ni since 2003 sampai skrg (housemate aku dulu rajin tiap2 bln beli dvd ori one piece)

ekceli aku dah lama beli cd ni, belek2 kat inlay ada tulis "jali/cpkk/091007" maknanya aku beli cd ni kat centre point kota kinabalu pd 9 oktober 2007 dgn harga RM39.90... klu xsilap time ni bln posa aku pi shopping baju raya dgn kazen aku (gadopang) inlay 36 muka surat warna-warni siap dgn lirik2 lagu tp dlm tulisan jepun la... for south-east asia market distributed by K-O records ltd (info selebihnya dlm tulisan jepun) kalau yg original version release from japan diterbitkan oleh Avex Trax (2-discs + 1-dvd)

album ni mmg cover semua lagu2 tema opening/ending dr episod 1 smpi episod 280+ klu xsilap water 7 arc (time album ni release la, skrg dah episod 400 shabondy arc) aku xnak review satu persatu lagu2 dlm cd ni, lgpun kat inlay cd 95% tulisan jepun... cuma tiap kali dgr lagu2 dlm album ni msti teringat nostalgia2 dlm anime one piece (mahupun nostalgia peribadi) lbh2 lg track 8 - memories, track 16 - free will, track 23 - dear friends... apsal? hanya peminat one piece saja yg tau~

track list berikut aku cilok dari blog On the Cruise! oleh adreaKong

disc 1
Track 1 - We Are! / Hiroshi Kitadani
Track 2 - Believe / Folder 5
Track 3 - Hikari e / The Babystars
Track 4 - Bon Voyage! / Bon-Bon Blanco
Track 5 - Kokoro no Chizu / Boystyle
Track 6 - Brand New World / D-51
Track 7 - We Are! / 7 Member Straw Hat Pirates Version
Track 8 - Memories / Maki Otsuki
Track 9 - Run! Run! Run! / Maki Otsuki
Track 10 - Watashi ga Iru Yo / Tomato Cube
Track 11 - Shōchi no suke / Suitei Shojo
Track 12 - Before Dawn / AI-SACHI
Track 13 - Fish / The Kaleidoscope
Track 14 - Glory / Uehara Takako

disc 2
Track 15 - Shining ray / Janne Da Arc
Track 16 - Free Will / Ruppina
Track 17 - Faith / Ruppina
Track 18 - A to Z / ZZ
Track 19 - Tsuki to Taiyō / Shela
Track 20 - DREAM SHIP / Aiko Ikuta
Track 21 - Mirai Kōkai / Tackey & Tsubasa
Track 22 - Etānaru Pōzu / Asia Engineer
Track 23 - Dear friends / TRIPLANE
Track 24 - Asu wa Kuru Kara / Tohoshinki
Track 25 - ADVENTURE WORLD / Delicatessen
Track 26 - Family / 7 Member Straw Hat Pirates Version
Track 27 - チョッパーマンのテーマ / チョッパーマン *BONUS TRACK - lagu tema chopperman
Track 28 - そげキングのテーマ *BONUS TRACK - lagu tema sogeking

sbnrnya album ni dah lama melepak dlm glove box imago aku, br hari ni aku rasa nak meriakkan diri masukkan artikel album ni dlm blog ;) slalu2 aku pasang album ni bila aku blk kmpg long distant drive (trans-borneo) lbh2 lg bila lalu area limbang atau kat lawas-merapok yg jlnnya xbrapa sibuk... drive santai smbl layan one piece~ (tp klu pasang lagu2 metal dgn volume 80% amat sesuai utk menghilangkan rasa mengantuk, but that was another story...)



cd album one piece best album ~ワンピース主題歌集 2nd Piece~ (pic kat bwh ni) pun aku ada gak tp ada kt kmpg, tp hmpr semua lagu2 dlm album ni dah ada dlm album 10th anniversary one piece super best...

pic cilok dari website K-O records ltd.

_____
p/s: kaizoku ouni orewa naru!

2 komen:

Takilala said...

kk bnyk tu bajual. tp mcm pirate or taiwan punya rilis mungkin, siap ada obi strip lg.

Ijau D. Koceng said...

yg ni ori & mmg ada obi strip... aku rasa distributornya maybe dari hongkong bkn taiwan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (83) 58 explorer (23) 7-string (11) 724rocks (3) ac/dc (7) acoustic (16) adiwira (28) adrian smith (16) after forever (6) ais krim (4) alice (12) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (149) amplitude music (3) amplug (4) andy james (4) angker (2) anime (52) anniversary (87) anthrax (1) arlo (3) art200 (3) artis tempatan (132) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (6) avril lavigne (4) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (67) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bbw2018 (6) bc rich (16) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (12) bentley (1) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (297) bintulu buskers (5) black friday (9) black sabbath (1) blackstar (27) blades (5) blaze bayley (28) blind guardian (21) blogging blues (61) bmf2013 (8) bon jovi (7) borneo ugtv (2) boss (63) botb (21) bottlecapt (3) brado guitars (5) braingell radio (15) brr2013 (21) bruce dickinson (23) buku/majalah (59) bumi putra rockers (3) bundaberg (16) cable (25) canon (2) caparison (2) cc24s (5) ccr (1) charvel (68) children of bodom (22) ck music (55) cog (10) coke (5) coklat (5) cola (7) compilation (64) conception (2) console games (14) converse (3) cort (48) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (44) dalat (20) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (5) def leppard (1) denner/shermann (2) dgr (3) digipak (44) digitech (24) dimarzio (47) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drum asia (2) drums (18) dutch lady (6) dvd (72) earth hour (14) ebay (228) ec-1000 (3) ec-256 (26) ec-257 (11) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (88) electro-harmonix (27) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (26) emo (218) energy drinks (34) engrish (3) entwistle (9) environment (36) epiphone (128) erectus (12) ernie ball (29) esp/ltd (187) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (15) fallout (15) family (53) fear factory (3) fender (16) filler entry (49) first aid (1) fishman (3) flashback friday (17) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (21) footwear (3) fotografi (31) fozzy (1) fund-snatcher (15) fusion (3) g250fr (1) gamer mode activated (25) gapnap (13) gartb20 (11) gary moore (2) gas (126) gator (15) gax010ltd (9) geeksup (3) ghs (28) gibson (16) gig (106) gigrig (14) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (8) green tea (18) grg270 (25) gruv gear (2) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (15) guitar collection (11) guitar parts (70) guitar service (34) guitar talk (64) hammerfall (17) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (29) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (62) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (16) hootie (5) hotchix (34) hotel/resort (27) ibanez (208) icb200ex (15) iced earth (9) icon (26) imago (68) imitation (3) in flames (4) instagram (27) insulter (4) inverno (22) iron maiden (147) irt-pulse (6) isolated gig (8) isu semasa (245) j5 (13) jackson (49) jamming (142) jamtank (35) jepak (9) jim dunlop (64) joe satriani (14) jotb (13) joyo (21) jr (13) js music (4) js32 king v (13) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (23) karisma (4) kaset (33) kawan (309) kazanna (1) kempen (35) kerja (74) kerly (2) kesihatan (44) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (9) king diamond (25) king's studio (3) kkdn (6) koleksi (300) konsert (92) kopi (33) korg (52) kota kinabalu (15) kramer (1) kuala lumpur (34) kuala penyu (1) kuching (4) kucing (5) kustom (4) laney (31) larrong (6) lawas (4) lazada (22) lefthanded (5) lemon tea (13) letgo (58) lil (35) limbang (7) limited edition (40) line 6 (42) linkin park (5) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (90) m-50fr (25) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (400) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (15) marco hietala (20) marigold (3) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (3) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (59) melaka (13) membakut (42) memori (340) mercyful fate (11) metallica (80) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (56) miri (18) misfits (1) mmw (2) modtone (7) moen (11) mono (3) moody monday (13) mooer (1) motorhead (9) movie (59) mr diy (2) mrs (63) muf (7) mug (2) mukah (20) mup (134) music bliss (11) music master (41) music nomad (1) muuv (58) muww (1) mxr (11) my music (8) nanasmania (26) naruto (1) nat-geo (4) nestle (40) new album (28) new gear (197) newsted (3) nightfall (9) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (14) nita strauss (8) nogas (4) nonsense (94) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (28) nylon maiden (2) of string (23) oishi (5) oktoberfest (9) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (39) osg2012 (4) ovation (6) ozzy osbourne (11) pandora mini (12) panik (13) pantai (7) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (35) pc talk (16) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (314) pedaltrain (14) pemuzika (15) penang (38) pepatung (4) peristiwa (38) petaling jaya (14) pfg5 (9) phones (12) pic of the day (61) pick (61) pickup swap (64) pickups (146) pkp2020 (4) pl1 (2) planet waves (12) playstation (13) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (4) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (13) popcorn (7) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (5) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (47) radio (6) rajinikanth (3) ramadhan special (72) ramli sarip (3) rammstein (6) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (27) recording (12) reg studio (11) restring therapy (79) revamp (2) rex (1) rg331m (16) rg350m (14) rg370ahmz (1) rhoma irama (3) ribena (4) richter (3) riego (5) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (6) roxette (2) roy khan (12) roy z (7) rp360 (8) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (13) saxbys (4) schecter (3) sdx (4) search (16) seymour duncan (35) shopee (13) sibu (6) sick puppies (6) signboard (14) silica gel (7) silvia (14) singapore (53) single/ep (7) sipitang (1) sit (9) skb (2) skull strings (3) slayer (3) slipgate (7) smr (3) snark (9) so-cal (61) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (9) soundwave (2) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (39) stagg (12) star wars (17) stewmac (6) sticker (6) strap (19) street jam (2) strings (133) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (4) sungai (13) super album (95) superlux (3) susu (8) sv guitars (3) swee lee (7) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (48) tahi suci (7) takamine (5) takstar (5) tamil (12) tanglewood (10) tarot (15) tc electronic (2) tech21 (4) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (37) tgs (3) the cranberries (2) the guitar addict (33) the iron maidens (3) the shred sanctuary (1) thomas zwijsen (6) throwback thursday (17) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (10) tonelab ex (2) tong garden (4) tools (20) top 5 (5) tour de brunei (46) toys (12) trade (22) transformers (4) travel (125) tribute (45) trivium (13) tsb6 (7) tuner (32) tv (32) ugly kid joe (3) usm (4) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (8) vmntx (19) vox (72) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (29) wireless (5) wonda (3) wordless wednesday (330) wrestling (9) ww2 (6) x-11 (34) xpdc (5) yamaha (5) yeos (7) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (3) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (114) zoso music (10)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger