tarot - undead indeed (part 2)


kol 7 mlm td kitorg 1 jbtn serbu dewan hockien yg mmg betul2 berada di blkg jbtn kitorg sbb dah booking 7-9 mlm utk main tabis hehehe... (badminton la), aku blk awal dlm kol 8 lps abis 1 game... malas nak layan kerenah staf2 lain yg over-excited berebut2 nak main xbg can org lain...

smpi rmh masak air (utk mee segera hehehe) smbl layan dvd konsert live tarot - undead indeed yg aku terima pg td... jom layan! sambung review pasal cd/dvd ni... 1st of all, yg aku tau album live tarot ni ada 3 versi (xtau la klu2 ada versi lain) [1] versi cd audio 2 disc [2] versi dvd konsert [3] versi set cd+dvd (yg kononnya limited 1000 copies)

aku beli versi set cd+dvd sbb limited 1000 copies tu kot (ntah betul ke x) ekceli aku nak tgk bab dvd konsert (tgk teknik marco main bass) sblm ni tgk bbrpa klip kat youtube... mp3 utk album ni aku dah donlod thn lps (hehehe... xpe atleast aku dah beli versi ori, support tarot la) album yg aku beli ni official release nuclear blast gmbh manufactured in germany bknnya re-release oleh label lain... nak kata masuk m'sia aku xtau la... rasa2nya xmasuk kot?

dvd konsert: live at rupla 2007 - ada 19 track, cd audio ada 14 track (klu versi cd audio 2 disc, semua lagu ada) dvd double layer (dvd9) region 0 - maknanya semua player bleh main. sket info camna nak tau dvd double layer (dvd9)

check kat properties dvd (windows) klu dvd single layer (dvd5) kapasiti maksimanya 4.7GB, so klu kapasiti dvd tu >4.7GB maknanya dvd tu double layer (dvd9)

line-up dorg utk konsert ni
marco hietala - lead vocals, bass
zachary hietala (abg marco) - guitars
tommi salmella - lead vocals, sampler
janne tolsa - keyboards
pecu cinnari - drums

aku xnak review semua (malas)... apa2 bleh check kat website rasmi tarot, cuma aku geram setiap kali klu tgk marco perform live (slalunya dgn nightwish) sbb geram dgn bass warwick infinity nt yg dia pakai... dlm konsert ni ada nmpk dia punya backup bass warwick vampyre biru tersadai kat blakang... dua2 axe idaman aku tu, cuma harganya xmampu aku nak bayangkan.


infinity nt & vampyre
pic cilok dr website warwick basses amps & rock'n roll

oke antara lagu febret aku dlm album/konsert ni - crows fly black (heh, nick bass aku), traitor, tides, wings of darkness & ashes to the stars... kecuali wings of darkness (lagu klasik 80an dorg) semua lagu febret aku tu drp studio album latest dorg crows fly black (2006) yg kebarangkalian cd yg aku order kat ebay dpt dlm mggu dpn

info drp inlay cd/dvd ni - diterbitkan oleh tuomo leskinen (apsal kebanyakkan nama org2 finland kat blakang ada ...nen?), dirakamkan di rupla kat kuopio, finland (klu xsilap hometown marco & zach) pd thn 2007... ala2 mcm kt hardrock cafe la ni...

pendapat peribadi aku? konsert yg sempoi, simple... sbb

  1. dressing dorg pun simple2 blaka, t-shirt & cargo pants 3/4, sneakers... nothing speacial
  2. konsert dorg ni langsung xde pyro (bungapi, letup2, dll) kecuali kombinasi lampu2 pentas & sket2 asap, tp persembahan ttp mantap dan menghiburkan
  3. wlupun interlude antara lagu dorg ckp bahasa suomi (bahasa org finland) tp nasib baik ada subtitle english :)
so, dari segi bintang... aku bg full 5/5 stars! ni la yg dikatakan penghibur sejati...

seperti ramai peminat marco/tarot yg lain... wlupun band tarot ni dah lama wujud since the 80s (zmn rmbt kmbg, sluar ketat, mekap2) aku cuma dpt tau slps aku minat band nightwish... yela kan marco femes sbb dia join nightwish (album century child) yg lebih mainstream drp band tarot. aku cukup minat dgn suara tenor marco yg epic (smpi try tiru vocal mcm marco)... tp dlm nightwish marco jrg vocal kecuali just utk 1-2 line @ lagu2 duet, tp dlm tarot marco conquer vocal (bersama tommi salmela)... dan 1 lg fakta - aku main bass sbb pengaruh marco hietala selain steve harris (hahaha mamat janggut tocang ala2 viking ni idola aku)

well... kpd kipas-keras-mati marco & tarot di luar sana, album ni mmg must-have collection, klu nak tggu masuk m'sia... ntahla bila (dah masuk ke?) so? enjoy the show!~ proud owner of the tarot - undead indeed live album

_____
p/s: marko tapani hietala... marco tu nama glamer je

0 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (67) 58 explorer (14) ac/dc (6) adiwira (13) adrian smith (14) after forever (6) alice (11) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (125) amplug (4) andy james (2) angker (2) anime (52) anniversary (67) anthrax (1) art200 (3) artis tempatan (121) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) avril lavigne (3) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (6) badges/patches (8) bag/case (54) bara studio (3) barbican (4) bass talk (28) bbw2013 (6) bc rich (7) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (253) bintulu buskers (5) black sabbath (1) blackstar (19) blades (3) blaze bayley (23) blind guardian (20) blogging blues (44) blu-ray (3) bmf2013 (8) bon jovi (4) boss (47) botb (19) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (13) brr2013 (16) bruce dickinson (21) buku/majalah (50) bumi putra rockers (3) bundaberg (13) cable (24) canon (2) ccr (1) charvel (51) children of bodom (19) ck music (52) cog (5) coke (5) cola (4) compilation (61) console games (6) converse (2) cort (45) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (28) dalat (18) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (25) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (88) dean (26) dean markley (3) def leppard (1) denner/shermann (2) digipak (35) digitech (19) dimarzio (32) dio (4) dismal euphony (2) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (2) dream theater (13) drinho (3) drums (18) dutch lady (1) dvd (65) earth hour (14) ebay (225) ec-256 (25) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (80) electro-harmonix (23) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (14) emo (186) energy drinks (29) entwistle (6) environment (38) epiphone (93) erectus (5) ernie ball (14) esp/ltd (135) estock (71) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (13) family (39) fear factory (3) fender (15) filler entry (47) first aid (1) fishman (2) flashback friday (10) floor jansen (9) fontana (9) foo fighters (16) footwear (1) fotografi (30) fund-snatcher (13) gamer mode activated (23) gapnap (1) gartb20 (11) gary moore (2) gas (121) gator (10) gax010ltd (9) ghs (17) gibson (14) gig (74) gigrig (8) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (4) green tea (15) grg270 (25) gruv gear (1) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (12) guitar collection (8) guitar parts (51) guitar service (23) guitar talk (64) guitar/bass (635) hammerfall (13) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (25) hennessey (7) hepi;) (56) herbal tea (4) hillsburg (2) historical (15) hootie (4) hotchix (34) hotel/resort (26) ibanez (180) icb200ex (14) iced earth (8) icon (24) imago (66) imitation (3) in flames (2) instagram (11) inverno (7) iron maiden (134) irt-pulse (1) isu semasa (230) j5 (8) jackson (32) jamming (123) jamtank (23) jepak (8) jim dunlop (54) joe satriani (12) jotb (13) joyo (17) jr (6) js music (3) js32t kelly (8) judas priest (1) kakis store (1) kamelot (18) karisma (4) kaset (32) kawan (261) kazanna (1) kempen (35) kerja (73) kerly (2) kesihatan (37) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (6) king diamond (18) kkdn (6) koleksi (284) konsert (84) kopi (20) korg (50) kota kinabalu (14) kramer (1) kuala lumpur (29) kuala penyu (1) kuching (3) kucing (5) kustom (3) laney (18) larrong (1) lawas (3) lazada (14) lefthanded (5) lemon tea (11) letgo (38) lil (31) limbang (5) limited edition (14) line 6 (40) linkin park (2) lipton (1) live album (20) loudness (1) lowyat.net (16) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (75) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (331) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (1) marshall (18) martial arts (3) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (2) masterplan (11) mastodon (6) may (6) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (54) melaka (12) membakut (42) memori (305) mercyful fate (11) metallica (73) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (51) miri (16) misfits (1) modtone (7) moen (11) mono (1) moody monday (10) motorhead (9) movie (48) mrs (57) mug (2) mukah (19) mup (104) music bliss (7) music master (41) music nomad (1) muuv (52) mxr (9) my music (8) nanasmania (25) naruto (1) nat-geo (4) nestle (22) new album (27) new gear (160) newsted (3) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (5) nonsense (62) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (24) of string (17) oishi (5) oktoberfest (8) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (33) osg2012 (4) ozzy osbourne (9) pandora mini (11) panik (12) pantai (5) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (48) pc stuff (28) pc talk (13) pdap (2) peavey (22) pedal/stompbox (274) pedaltrain (14) pemuzika (3) penang (33) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (15) phones (12) pic of the day (51) pick (53) pickups (102) planet waves (8) playstation (8) pm2011 (18) pod hd300 (13) pod x3 (17) pokka (12) popomania (6) post-apocalypse (13) pqot (4) preamp (5) prequel (5) promo disc (5) prs (2) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (4) radin music (41) radio (4) rajinikanth (3) ramadhan special (61) ramli sarip (2) randall (4) rare (94) ratm (2) reco (24) recording (12) reg studio (8) restring therapy (47) revamp (2) rex (1) rg331m (3) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) rock at large (20) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy z (7) rp360 (5) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) saxbys (3) schecter (2) search (15) seymour duncan (20) sibu (6) sick puppies (6) signboard (12) silica gel (5) silvia (7) singapore (47) single/ep (5) sipitang (1) sit (2) skull strings (2) snark (9) so-cal (48) sonata arctica (3) sony (22) soundcloud (7) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (17) sr300 (24) stagg (12) star wars (10) stewmac (3) sticker (6) strap (11) strings (87) strings by mail (2) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (11) super album (90) superlux (3) sv guitars (2) swee lee (2) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (34) takamine (5) takstar (3) tamil (11) tanglewood (9) tarot (15) tech21 (1) telecaster (10) telepathic tuesday (2) tesla (32) the cranberries (2) the guitar addict (30) the iron maidens (2) thomas zwijsen (4) throwback thursday (7) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (8) tonelab ex (2) tools (9) top 5 (3) tour de brunei (42) trade (19) transformers (4) travel (119) tribute (40) trivium (5) tsb6 (6) tuner (30) tv (31) ugly kid joe (3) usm (1) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (69) warwick (11) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (27) wireless (3) wonda (3) wordless wednesday (235) wrestling (8) ww2 (6) x-11 (33) xpdc (5) yamaha (4) yeos (5) yNot (21) yogurt (7) yolo (4) yustech (1) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (102) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger