hootie & the blowfish - cracked rear view & nirvana - unplugged


bungkusan yg berisi 2 cd iaitu hootie & the blowfish - cracked rear view dan nirvana - mtv unplugged in new york, dtg serentak dgn bungkusan megadeth, adema & the cranberries isnin lps, menang bid cd bundle 1 cent cd drp ebay user yg sama iaitu rivercnk, dgn hrga US$1.25 utk hootie dan US$3.15 utk nirvana plus shipment cost US$5.98 bila dikalkuluskan cd hootie RM15.27 dan nirvana RM22.11 dan spt cd2 yg aku beli bundle (drp rivercnk atau jayandmarie) utk menjimatkan shipment cost, aku pilih option 'send without jewel case'

kronologi - order kat ebay 28/5/2009 cop pelepasan kastam 2/7/2009 cop pjbt pos bintulu (unknown) smpi kat tgn aku 29/6/2009, sama spt batch2 sblmnya menunggu hmpr sbln terperap dlm depot kastam

hootie & the blowfish - cracked rear view

aik? hootie & the blowfish pun aku layan? drp sumber info wikipedia album ni merupakan album 1st dorg "their 1994 debut album, cracked rear view, is one of the best selling albums of all time, going platinum sixteen time" aku xtau info band ni (sblm aku wiki) dan mmg aku xfollow pun band ni... tp album ni mmg aku minat, muzik dorg ni style southern rock, ada sket2 alternative, rock & roll, gospel, blue grass, country, twang, traditional... apa2 pun guitar works dorg mmg best. aku enjoy dgr lagu2 dorg ni, lbh2 lg klu dgr time tgh driving santai mcm lagu ac/dc (kalau tgh drive 18-wheeler lg best). inlay cd ni dlm keadaan memuaskan, manakala cd plak ada byk calar tp kat hujung2 cd yg langsung xmenjejaskan playability cd ni (but, for a RM15.27 used cd ... it's still good)

(p)(c) 1994 atlantic recording corporation. printed in usa. aku mula2 dgr lagu dorg ni waktu muzik alternative mula menarik minat remaja2 malaysia (zmn oag, oasis, blur, the offsprings, green day) radio muzik (skrg muzik fm) slalu siarkan lagu2 alternative sblh ptg dan radio 4 (skrg ni traxx fm) plak pasang alternative tgh mlm. lagu2 hootie pun slalu disiarkan di samping lagu2 alternative yg lain (the cranberries pun slalu gak)

tracklist

  1. hannah jane
  2. hold my hand
  3. let her cry
  4. only wanna be with you
  5. running from an angel
  6. i'm goin' home
  7. drowning
  8. time
  9. look away
  10. not even the trees
  11. goodbye
    hidden track
  12. sometimes i feel like a motherless child
(frasa like a motherless child tu kena censored kat tracklist album... heh ada bunyi mcm lagu mi scusi)

lagu febret aku hannah jane, let her cry, only wanna be with you, running from an angel dan time. lagu time tu mmg best liriknya, lgpun lagu ni ada sket memori... klu dgr teringat zmn2 mula dpt keja part-time kat penang (waktu tu aku still student 1st year usm), travelling sana-sini delivery pc serata pulau smbl dgr lagu drp cd best of alternative 1996 (kompilasi lagu2 alternative) dlm cd ni ada 2 lagu hootie, time dan let her cry. waktu tu jugak stesen radio hitz.fm (yg baru dilancarkan) slalu pasang lagu2 hootie (heh, nostalgic value la kunun). fyi, vocalist dorg ni darius rucker merupakan seorg african american, no wonder vocal dlm lagu2 ni best2 sbb deep in bass range (blackman nyanyi lagu2 country mmg rare)... apa2 info blehla cari kat website rasmi hootie & the blowfish, website rasmi darius rucker atau wikipedia

klu diikutkan hrga betul, xnak aku beli cd ni. tp kebetulan hrga murah dan xde org bid... aku bid la dan bundle skali dgn cd nirvana. in the end, aku xnyesal beli cd ni... mmg enjoy dgr. klu korg meminati lagu ala2 country tp still ada unsur2 rock, album ni mmg layan

nirvana - mtv unplugged in new york

ya, lg2 nirvana... xpyh aku nak cerita byk pasal band kontroversi ni. mamat2 metal pastinya at one point mmg meminati nirvana. aku bertuah sbb dpt cd ni yg dlm keadaan near mint sama ada cd mahupun inlay, xsia2 aku bid smpi US$3.15 dulu. aku dari dulu lg nak beli kaset album unplugged ni tp semua xjd (zmn budak skolah la, byk masalah kewangan) skrg stlh berbelas2 thn album ni release akhirnya barula aku berjaya memilikinya dlm bentuk cd (yeyeah). klu kat m'sia cd2 nirvana ni xpnh aku tgk kat mana2 kedai muzik jual murah stock clearence (sama mcm album2 klasik metallica) dari dulu smpi skrg still maintain hrga RM40+

aku mengenali nirvana bermula dgn album ni (pinjam kaset2 koleksi takilala & bros), pelik kan? lps dgr lagu2 spt about a girl, come as you are, penny royal tea, dumb, all apologies dan polly... i wonder how will it sound with raw distortion? barula aku start dgr album2 bleach, nevermind, incesticide dan in utero. spt album in utero yg aku review... thanks to kurt cobain, sbb nirvana la aku jd rockers with attitude mcm skrg ni. klu x maybe aku jd mamat mainstream without identity and self-esteem dgr lagu2 pop (or worst hip-hop). baru aku ingat aku prnh ada album ni dlm versi vcd konsert, tp cap lanun... hehehe

_____
p/s: nasib baikla nirvana ni xbyk album mcm motorhead atau ac/dc, sng sket nak start collecting cd version

1 comment

Portdy said...

zaman dulu keset Unlugged in New York ni memang peneman study bila stay up malam,

DVD dia memang best, banyak spesial features dengan ada 2 versi show, satu yang original version, satu lagi yang MTV version,(versi masuk tv).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (67) 58 explorer (12) ac/dc (6) adiwira (13) adrian smith (14) after forever (6) alice (11) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (125) amplug (4) andy james (2) angker (2) anime (52) anniversary (64) art200 (3) artis tempatan (117) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (1) avril lavigne (3) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (6) badges/patches (8) bag/case (53) bara studio (3) barbican (4) bass talk (28) bbw2013 (6) bc rich (7) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (11) bill lawrence (7) bintulu (247) bintulu buskers (5) black sabbath (1) blackstar (19) blades (3) blaze bayley (22) blind guardian (20) blogging blues (44) blu-ray (2) bmf2013 (8) bon jovi (4) boss (45) botb (18) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (13) brr2013 (16) bruce dickinson (21) buku/majalah (50) bumi putra rockers (3) bundaberg (13) cable (23) canon (2) ccr (1) charvel (50) children of bodom (19) ck music (52) cog (5) coke (5) cola (4) compilation (60) console games (5) converse (2) cort (45) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (25) dalat (18) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (25) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (88) dean (26) dean markley (3) def leppard (1) digipak (31) digitech (19) dimarzio (29) dio (4) dismal euphony (2) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr strings (14) dr1432h (20) dream theater (13) drinho (3) drums (18) dutch lady (1) dvd (63) earth hour (14) ebay (225) ec-256 (24) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (75) electro-harmonix (23) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (12) emo (185) energy drinks (27) entwistle (6) environment (38) epiphone (91) erectus (5) ernie ball (14) esp/ltd (132) estock (71) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (12) family (38) fear factory (3) fender (15) filler entry (47) first aid (1) fishman (2) flashback friday (9) floor jansen (9) fontana (9) foo fighters (15) footwear (1) fotografi (30) fund-snatcher (13) gamer mode activated (23) gartb20 (11) gary moore (2) gas (121) gator (9) gax010ltd (9) ghs (17) gibson (14) gig (72) gigrig (8) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (4) green tea (14) grg270 (25) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (12) guitar collection (8) guitar parts (47) guitar service (18) guitar talk (64) guitar/bass (624) hammerfall (12) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (5) headstock story (25) hennessey (7) hepi;) (55) herbal tea (4) hillsburg (2) historical (15) hootie (4) hotchix (34) hotel/resort (25) ibanez (179) icb200ex (14) iced earth (8) icon (24) imago (66) imitation (3) in flames (2) instagram (11) inverno (5) iron maiden (133) irt-pulse (1) isu semasa (227) j5 (5) jackson (31) jamming (122) jamtank (21) jim dunlop (50) joe satriani (11) jotb (13) joyo (17) jr (5) js music (3) js32t kelly (8) judas priest (1) kamelot (18) karisma (4) kaset (31) kawan (255) kazanna (1) kempen (34) kerja (72) kerly (2) kesihatan (35) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (6) king diamond (17) kkdn (6) koleksi (280) konsert (82) kopi (19) korg (50) kota kinabalu (14) kramer (1) kuala lumpur (28) kuala penyu (1) kuching (3) kucing (5) kustom (3) laney (18) lawas (3) lazada (11) lefthanded (5) lemon tea (11) letgo (37) lil (26) limbang (5) limited edition (12) line 6 (39) linkin park (2) lipton (1) live album (20) loudness (1) lowyat.net (16) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (74) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (324) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (1) marshall (18) martial arts (3) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (2) masterplan (11) mastodon (6) may (6) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (53) melaka (12) membakut (42) memori (301) mercyful fate (10) metallica (71) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (50) miri (16) misfits (1) modtone (7) moen (11) moody monday (9) motorhead (9) movie (48) mrs (57) mug (2) mukah (19) mup (101) music bliss (6) music master (40) music nomad (1) muuv (52) mxr (8) my music (8) nanasmania (25) naruto (1) nat-geo (4) nestle (18) new album (27) new gear (156) newsted (3) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (5) nonsense (61) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (23) of string (17) oishi (5) oktoberfest (7) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (33) osg2012 (4) ozzy osbourne (9) pandora mini (11) panik (12) pantai (5) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (46) pc stuff (27) pc talk (12) pdap (2) peavey (22) pedal/stompbox (271) pedaltrain (14) pemuzika (3) penang (32) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (15) phones (11) pic of the day (49) pick (50) pickups (96) planet waves (7) playstation (7) pm2011 (18) pod hd300 (12) pod x3 (17) pokka (12) popomania (6) post-apocalypse (12) pqot (4) preamp (5) prequel (5) promo disc (5) prs (2) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (4) radin music (38) radio (4) rajinikanth (3) ramadhan special (61) ramli sarip (2) randall (4) rare (91) ratm (1) reco (24) recording (12) reg studio (8) restring therapy (43) revamp (2) rg331m (2) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) rock at large (15) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy z (7) rp360 (5) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) saxbys (3) schecter (2) search (15) seymour duncan (18) sibu (6) sick puppies (6) signboard (12) silica gel (5) silvia (7) singapore (47) single/ep (5) sipitang (1) sit (2) snark (9) so-cal (47) sonata arctica (3) sony (22) soundcloud (7) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (13) sr300 (24) stagg (12) star wars (10) stewmac (2) sticker (6) strap (10) strings (84) strings by mail (2) sudirman (3) sukan (16) sundrop (2) sungai (11) super album (89) superlux (2) sv guitars (2) swee lee (2) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (34) takamine (5) takstar (2) tamil (11) tanglewood (9) tarot (15) tech21 (1) telecaster (7) telepathic tuesday (2) tesla (32) the cranberries (2) the guitar addict (30) the iron maidens (2) thomas zwijsen (3) throwback thursday (7) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (8) tonelab ex (2) tools (6) top 5 (3) tour de brunei (42) trade (17) transformers (4) travel (119) tribute (40) trivium (5) tsb6 (6) tuner (30) tv (30) ugly kid joe (3) usm (1) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (68) warwick (11) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (27) wireless (2) wonda (3) wordless wednesday (226) wrestling (8) ww2 (6) x-11 (33) xpdc (5) yamaha (4) yeos (4) yNot (21) yogurt (6) yolo (4) yustech (1) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (102) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger