iron maiden - flight 666 limited edition dvd


ya ya aku tau, dah ramai geng metal terus dah review muvi/album/konsert iron maiden - flight 666 ni antaranya abg ben, takilala, berteromber dan deaf_angel. dorg dah review sereview2nya... aku? sbg peminat tegar maiden aku juga xketinggalan mau merasa memiliki stuff flight 666 ni. kat ebay mmg ada lg, tp heh xtau apsal aku xbrani order stuff flight 666 ni kat ebay... maybe pasal hrga in pound sterling £ tu mahal kot? stuff plng mahal aku order kat international ebay ialah album tarot - undead indeed (RM88.46). lainla klu local ebay tu ada yg dkt ribu aku order, tu pun guitar and stuff. aku xnak beli us press yg murah sket drp uk press, nnti jd mcm kes joad takilala kurg bbrp pages kat booklet

tp aku bertuah sbb ada member yg study oversea kat nottingham nun. cik maya mia yg tgh study kat university of nottingham jurusan apa ntah lupa dah (nnti ada la tu dia komen). dulu2 dia ni antara geng2 hang-out kitorg zmn aku keje kat penang, bleh kira dia ni an avid commentor kat blog aku jugak la. bln mei lps time flight 666 baru release dia ada share kat aku pic kat bwh ni. tanya aku nak stuff flight 666 versi yg mana satu?

meleleh air liur tgk stuff kat pic atas ni. i'm not a vinyl collector £24.99 (RM145) so, benda tu bleh skip... soundtrack £10.99 (RM64), cd audio kat m'sia pun ada jual (joad takilala kata ada jual kat speedy video RM40+ tp aku blm beli lg)... aku mmg teringin nak tgk dvd muvi dan konsert, so i'll go for dvd... xnak yg normal edition, ofkos nak yg limited tp dgn hrga £19.99 (RM115) aku terkedu kejap suruh dia on-hold jgn beli dulu

ujung bln lps (jun) disebabkan dah dpt peruntukan, aku kompom nak dvd limited edition... so bg green light kat cik maya mia suruh beli 2 unit dvd limited edition (sbb joad takilala pun mau lg 1 set uk press). mlm td, time aku tgh buat entry bayley's era cik maya kontek aku kat facebook bgtau dia dah belikan aku dvd flight 666 limited edition! woooooooooo!~ (mcm style ric flair)

good news - limited edition 30 page souvenir deluxe 2 dvd set cik maya mia dah beli, tu pic kat atas siap ada resit hmv lg tu. bad news - to takilala, this was the last unit in hmv nottingham mmg rezeki aku la ni >:) skrg ni aku tgh dlm dilemma sama ada nak tggu dia cuti semester blk m'sia ntah lps raya kot? (jimat shipping cost) atau xsabar2 nak tgk suruh dia pos pi m'sia... dilemma2

sbg bonus dia jugak smpt snap pic t-shirt rok maiden kat kedai yg sama, dia kata ada stock clearence £5.00 (RM28) per shirt tp mostly m sized, klu m mat salleh muat kot? lainla klu m m'sia... jd baby-t plak nnti. klu nak dia bleh belikan

yg t-shirt flight 666 kat bwh ni £12.90 (RM75) maybe new design sbb tu mahal kot? skrg ni bila dah jd penjawat awam aku dah jarang pakai roundneck t-shirt, slalu pakai t-shirt yg berkolar. lgpun baju2 aku 98% warna hijau (hahaha say my name, say my name) klu beli pun xde masa nak pakai kecuali klu ada konsert atau gigs. nak cari t-shirt warna hijau askar (olive) logo eddie album a matter of life and death

well, to cik maya mia... tengkiu! tengkiu! tengkiu! tengkiu! tengkiu! tengkiu! tengkiu! tengkiu! tengkiu! tengkiu! tengkiu! tengkiu! tengkiu! tengkiu! tengkiu! tengkiu! tengkiu! tengkiu! tengkiu! tengkiu! cukup 20 kali. nak kata i luv u nnti ada org salah tafsir plak... muehehehe (bila nak kluar?)

to be continued...

*pic2 kat atas aku cilok drp facebook maya mia

_____
p/s: aku ada dvd konsert rock in rio 2-dvd m'sia press, but that was another story

7 komen:

berteromber said...

tak mampu la..buat masa sekarang ulu tiram pressing dah la...huhu..

tapi t-shirt tu bernafsu aku tengok..boleh kirim ker..

deaf-angel said...

F666 nye tshirt tu kat hmv spore aku ada tengok jugak, yang ni takde backprint.

kalo ko beli yang versi fan club maiden jual, ada backprint.

tapi rasa2nye dua2 memang licensed product ler

Dr. Bentara said...

sure tak sabar nak sampai tu... penantian itu satu penyeksaan bro!

Portdy said...

bro , berbaloi tak beli dvd rock in rio 2disc edition tu?

apa special features dia?

Portdy said...

bro, berpa cost shipping?

kalau tak tahan pos saje lah,
boleh buat bekal sebelum buka puasa....

Ijau D. Koceng said...

portdy:
rock in rio mmg berbaloi klu beli gmbr clear (detail smpi nmpk bulu tgn dave murray) sound mmg detail lg2 klu ada 5.1 audio. yg aku punya m'sia press RM39.90 under wayang tinggi distribution aku beli kat db music komtar in 2005 dulu. ada masa nnti aku review
disc 1 - live concert
disc 2 - special features, interviews, candid, photo diary

mmg xthn dah ni nak suruh dia pos, baru £3.00 je pos from uk +£1.00 utk registered/tracked

Portdy said...

Review lah bro,

gua sudah ada JB pressing punya (cap ayam daaa...) tapi cd satu je..

gua nak tau dia punya content cd2 tu best tak?
kat sini boleh dapat dalam RM 36 gitu lah kat Speedy...versi Malaysia.

versi Malaysia ni ada cut ke?

waiting for the review huhuhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (83) 58 explorer (23) 7-string (11) 724rocks (3) ac/dc (7) acoustic (16) adiwira (28) adrian smith (16) after forever (6) ais krim (4) alice (12) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (149) amplitude music (3) amplug (4) andy james (4) angker (2) anime (52) anniversary (87) anthrax (1) arlo (3) art200 (3) artis tempatan (132) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (6) avril lavigne (4) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (67) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bbw2018 (6) bc rich (16) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (12) bentley (1) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (297) bintulu buskers (5) black friday (9) black sabbath (1) blackstar (27) blades (5) blaze bayley (28) blind guardian (21) blogging blues (61) bmf2013 (8) bon jovi (7) borneo ugtv (2) boss (63) botb (21) bottlecapt (3) brado guitars (5) braingell radio (15) brr2013 (21) bruce dickinson (23) buku/majalah (59) bumi putra rockers (3) bundaberg (16) cable (25) canon (2) caparison (2) cc24s (5) ccr (1) charvel (68) children of bodom (22) ck music (55) cog (10) coke (5) coklat (5) cola (7) compilation (64) conception (2) console games (14) converse (3) cort (48) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (44) dalat (20) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (5) def leppard (1) denner/shermann (2) dgr (3) digipak (44) digitech (24) dimarzio (47) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drum asia (2) drums (18) dutch lady (6) dvd (72) earth hour (14) ebay (228) ec-1000 (3) ec-256 (26) ec-257 (11) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (88) electro-harmonix (27) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (26) emo (218) energy drinks (34) engrish (3) entwistle (9) environment (36) epiphone (128) erectus (12) ernie ball (29) esp/ltd (187) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (15) fallout (15) family (53) fear factory (3) fender (16) filler entry (49) first aid (1) fishman (3) flashback friday (17) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (21) footwear (3) fotografi (31) fozzy (1) fund-snatcher (15) fusion (3) g250fr (1) gamer mode activated (25) gapnap (13) gartb20 (11) gary moore (2) gas (126) gator (15) gax010ltd (9) geeksup (3) ghs (28) gibson (16) gig (106) gigrig (14) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (8) green tea (18) grg270 (25) gruv gear (2) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (15) guitar collection (11) guitar parts (70) guitar service (34) guitar talk (64) hammerfall (17) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (29) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (62) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (16) hootie (5) hotchix (34) hotel/resort (27) ibanez (208) icb200ex (15) iced earth (9) icon (26) imago (68) imitation (3) in flames (4) instagram (27) insulter (4) inverno (22) iron maiden (147) irt-pulse (6) isolated gig (8) isu semasa (245) j5 (13) jackson (49) jamming (142) jamtank (35) jepak (9) jim dunlop (64) joe satriani (14) jotb (13) joyo (21) jr (13) js music (4) js32 king v (13) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (23) karisma (4) kaset (33) kawan (309) kazanna (1) kempen (35) kerja (74) kerly (2) kesihatan (44) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (9) king diamond (25) king's studio (3) kkdn (6) koleksi (300) konsert (92) kopi (33) korg (52) kota kinabalu (15) kramer (1) kuala lumpur (34) kuala penyu (1) kuching (4) kucing (5) kustom (4) laney (31) larrong (6) lawas (4) lazada (22) lefthanded (5) lemon tea (13) letgo (58) lil (35) limbang (7) limited edition (40) line 6 (42) linkin park (5) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (90) m-50fr (25) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (400) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (15) marco hietala (20) marigold (3) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (3) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (59) melaka (13) membakut (42) memori (340) mercyful fate (11) metallica (80) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (56) miri (18) misfits (1) mmw (2) modtone (7) moen (11) mono (3) moody monday (13) mooer (1) motorhead (9) movie (59) mr diy (2) mrs (63) muf (7) mug (2) mukah (20) mup (134) music bliss (11) music master (41) music nomad (1) muuv (58) muww (1) mxr (11) my music (8) nanasmania (26) naruto (1) nat-geo (4) nestle (40) new album (28) new gear (197) newsted (3) nightfall (9) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (14) nita strauss (8) nogas (4) nonsense (94) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (28) nylon maiden (2) of string (23) oishi (5) oktoberfest (9) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (39) osg2012 (4) ovation (6) ozzy osbourne (11) pandora mini (12) panik (13) pantai (7) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (35) pc talk (16) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (314) pedaltrain (14) pemuzika (15) penang (38) pepatung (4) peristiwa (38) petaling jaya (14) pfg5 (9) phones (12) pic of the day (61) pick (61) pickup swap (64) pickups (146) pkp2020 (4) pl1 (2) planet waves (12) playstation (13) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (4) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (13) popcorn (7) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (5) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (47) radio (6) rajinikanth (3) ramadhan special (72) ramli sarip (3) rammstein (6) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (27) recording (12) reg studio (11) restring therapy (79) revamp (2) rex (1) rg331m (16) rg350m (14) rg370ahmz (1) rhoma irama (3) ribena (4) richter (3) riego (5) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (6) roxette (2) roy khan (12) roy z (7) rp360 (8) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (13) saxbys (4) schecter (3) sdx (4) search (16) seymour duncan (35) shopee (13) sibu (6) sick puppies (6) signboard (14) silica gel (7) silvia (14) singapore (53) single/ep (7) sipitang (1) sit (9) skb (2) skull strings (3) slayer (3) slipgate (7) smr (3) snark (9) so-cal (61) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (9) soundwave (2) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (39) stagg (12) star wars (17) stewmac (6) sticker (6) strap (19) street jam (2) strings (133) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (4) sungai (13) super album (95) superlux (3) susu (8) sv guitars (3) swee lee (7) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (48) tahi suci (7) takamine (5) takstar (5) tamil (12) tanglewood (10) tarot (15) tc electronic (2) tech21 (4) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (37) tgs (3) the cranberries (2) the guitar addict (33) the iron maidens (3) the shred sanctuary (1) thomas zwijsen (6) throwback thursday (17) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (10) tonelab ex (2) tong garden (4) tools (20) top 5 (5) tour de brunei (46) toys (12) trade (22) transformers (4) travel (125) tribute (45) trivium (13) tsb6 (7) tuner (32) tv (32) ugly kid joe (3) usm (4) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (8) vmntx (19) vox (72) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (29) wireless (5) wonda (3) wordless wednesday (330) wrestling (9) ww2 (6) x-11 (34) xpdc (5) yamaha (5) yeos (7) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (3) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (114) zoso music (10)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger