aku, cd dan ebay... (part 2)


skali dtg 14 bungkus daaa...

jumaat, 11/9/2009 - pg td dari pkl 0900 aku tggu brader posmen yg sengih2 xdtg2 pun... smlm dia ada dtg tp bkn hantar bungkusan utk aku. smpi 0930 aku tggu xdtg2 jugak, so maknanya mggu ni xdpt la cd2 aku. lgpn esok aku dah nak blk kmpg cuti raya, lps raya baru dpt kot? [sigh~]

tiba2 dlm pkl 1000+ ada sebuah toyota rush dtg park dpn foyer jbtn, yg kluarnya org beruniform pos malaysia melangkah masuk ke dlm opis membawa seguni bungkusan (mcm santa clause daaa~). rupanya seguni bungkusan tu semuanya bungkusan2 utk aku... hahaha! mmg dah agak mmg bungkusan cd2 ebay, hambek hang skali dtg seguni terus, hahaha!

yg dtg ni namanya brader zainal, kira pangkatnya mcm ketua bhgn bungkusan dan parcel pjbt pos bintulu bkn posmen biasa (patutla bawa rush... boss) dtg jmpa aku nak bg semua bungkusan2 td, smbl isi borang penerimaan bungkusan kitorg borak2 la sket. antara komen yg plng best - "di bintulu tok nama kitak jak yg plng byk dlm list yg dpt bungkusan dari oversea..." - "mggu dpn kamek tauk ramey yg dah cuti jd kamek hntr sendiri, mun ikutkan jadual, lps raya baru kitak dpt bungkusan2 tok" ... hahaha, kira hadiah raya aku la ni slps AX3000G

summary - 6 bungkusan dari us, 6 bungkusan dari uk, 1 bungkusan dari ireland dan 1 bungkusan dari jerman. berikut bungkusan2 yg diterima beserta tarikh order

  1. megadeth - risk* (us - 21/7/09)
    foo fighters - the colour and the shape*
    queensryche - sign of the time*
  2. blind guardian - the forgotten tales (uk - 23/7/2009)
  3. avril lavinge - let go (uk - 23/7/2009) <- hehehe layan avril
  4. kamelot - ghost opera (uk - 24/7/2009) <- new, sealed (japan press)
  5. megadeth - united abominations (ireland - 27/7/2009)
  6. manowar - hell of steel (uk - 29/7/2009) <- 2 cd ni dah kena refund duit hehehe manowar - battle hymn
  7. nirvana - incesticide (uk - 1/8/2009)
  8. duran duran - greatest (uk - 8/8/2009) <- wtf? duran2?
  9. megadeth - countdown to extinction (us - 8/8/2009)
  10. demons & wizards - demons & wizards (jerman - 10/8/2009)
  11. fear factory - obsolete* (us - 12/8/2009)
    ozzy osbourne - ozzman cometh*
  12. children of bodom - hatebreeder (us - 21/8/2009) <- new, sealed... xde custom declaration, dibuka oleh kkdn (tp lps hehehe)
  13. bruce dickinson - tattooed milionaire (us - 26/8/2009) <- new, sealed
  14. hootie & the blowfish - fairweather johnson* (us - 26/8/2009)
    nirvana - from the muddy banks of the whishkah*

* - lelong 1 cent cd

huh, mampus byk gila klu nak review ni... yg batch sblm ni pun ada 2 lg blm review

_____
p/s: ekceli aku baru smpi kat kmpg ptg td... long distant drive berbekalkan bbrp cd kat atas sbg hiburan

7 komen:

Portdy said...

wow wee


hahaha dah macam santa clause berada tu antyar bungkusan hehehe

manowar - hell of steel tu best wo...

lain2 aku interested sama nirvana- muddybank sama incesticide (rare ni)


suka lah tu .....

berteromber said...

mak aii...ni sampai abis raya pun tak abis dengar ni..huhu..

SkiD said...

Eik?...Duran2 pun ada?...hehehe em.....Aku pun minat!!

Ijau D. Koceng said...

portdy:
koleksi cd nirvana aku tggl bleach ngan nevermind je lg lom ada...

sememangnya santa clause raya!

berteromber:
cuti raya ni aku bawa balik 10 keping je... layan time driving

skid:
duran2... tentunya mengembalikan nostalgia silam :) wild boys

Takilala said...

cob:hatebreeder. two thumbs up!!

Abang Ben said...

heheheh... glamer ko kat pejabat pos

Ijau D. Koceng said...

takilala:
blm abis lg layan hatebreeder

abg ben:
btw, pjbt pos sbrg jln je dari opis aku... lgpn team pos slalu lawan kitorg main futsal (musuh tradisi)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (78) 58 explorer (20) 724rocks (2) ac/dc (7) acoustic (16) adiwira (23) adrian smith (14) after forever (6) ais krim (4) alice (12) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (146) amplitude music (3) amplug (4) andy james (3) angker (2) anime (51) anniversary (80) anthrax (1) arlo (3) art200 (3) artis tempatan (128) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (4) avril lavigne (4) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (62) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bbw2018 (6) bc rich (14) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (283) bintulu buskers (5) black friday (8) black sabbath (1) blackstar (25) blades (5) blaze bayley (27) blind guardian (21) blogging blues (57) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (6) boss (60) botb (19) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (15) brr2013 (21) bruce dickinson (23) buku/majalah (57) bumi putra rockers (3) bundaberg (15) cable (24) canon (2) cc24s (5) ccr (1) charvel (62) children of bodom (21) ck music (55) cog (8) coke (5) coklat (5) cola (5) compilation (63) conception (2) console games (10) converse (3) cort (46) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (38) dalat (19) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (5) def leppard (1) denner/shermann (2) digipak (41) digitech (21) dimarzio (44) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drum asia (2) drums (18) dutch lady (4) dvd (71) earth hour (14) ebay (228) ec-256 (26) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (88) electro-harmonix (25) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (24) emo (205) energy drinks (31) engrish (3) entwistle (9) environment (35) epiphone (120) erectus (6) ernie ball (22) esp/ltd (166) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (14) family (48) fear factory (3) fender (16) filler entry (48) first aid (1) fishman (3) flashback friday (15) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (20) footwear (2) fotografi (31) fozzy (1) fund-snatcher (14) fusion (3) gamer mode activated (23) gapnap (13) gartb20 (11) gary moore (2) gas (124) gator (14) gax010ltd (9) geeksup (2) ghs (25) gibson (16) gig (93) gigrig (13) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (6) green tea (17) grg270 (25) gruv gear (1) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (13) guitar collection (10) guitar parts (66) guitar service (32) guitar talk (64) hammerfall (16) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (28) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (60) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (15) hootie (5) hotchix (34) hotel/resort (27) ibanez (196) icb200ex (15) iced earth (9) icon (26) imago (67) imitation (3) in flames (4) instagram (19) inverno (19) iron maiden (143) irt-pulse (6) isolated gig (4) isu semasa (243) j5 (13) jackson (37) jamming (138) jamtank (30) jepak (9) jim dunlop (60) joe satriani (14) jotb (13) joyo (20) jr (10) js music (3) js32 king v (4) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (22) karisma (4) kaset (32) kawan (290) kazanna (1) kempen (34) kerja (73) kerly (2) kesihatan (40) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (7) king diamond (24) kkdn (6) koleksi (299) konsert (90) kopi (27) korg (51) kota kinabalu (15) kramer (1) kuala lumpur (33) kuala penyu (1) kuching (4) kucing (5) kustom (3) laney (27) larrong (5) lawas (4) lazada (18) lefthanded (5) lemon tea (12) letgo (47) lil (32) limbang (7) limited edition (32) line 6 (42) linkin park (4) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (84) m-50fr (21) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (374) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (2) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (3) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (58) melaka (13) membakut (44) memori (327) mercyful fate (11) metallica (78) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (55) miri (18) misfits (1) mmw (2) modtone (7) moen (11) mono (3) moody monday (11) mooer (1) motorhead (9) movie (55) mr diy (2) mrs (59) muf (1) mug (2) mukah (20) mup (122) music bliss (10) music master (41) music nomad (1) muuv (57) muww (1) mxr (9) my music (8) nanasmania (26) naruto (1) nat-geo (4) nestle (36) new album (28) new gear (189) newsted (3) nightfall (8) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (8) nogas (4) nonsense (84) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (26) nylon maiden (2) of string (19) oishi (5) oktoberfest (8) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (38) osg2012 (4) ovation (6) ozzy osbourne (11) pandora mini (11) panik (13) pantai (7) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (34) pc talk (16) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (307) pedaltrain (13) pemuzika (15) penang (37) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (14) pfg5 (7) phones (12) pic of the day (58) pick (60) pickup swap (60) pickups (136) planet waves (12) playstation (10) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (2) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (13) popcorn (5) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (3) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (46) radio (5) rajinikanth (3) ramadhan special (72) ramli sarip (2) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (27) recording (12) reg studio (11) restring therapy (67) revamp (2) rex (1) rg331m (9) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) richter (2) riego (5) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy khan (12) roy z (7) rp360 (6) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (13) saxbys (4) schecter (3) search (15) seymour duncan (31) shopee (10) sibu (6) sick puppies (6) signboard (14) silica gel (6) silvia (13) singapore (51) single/ep (7) sipitang (1) sit (7) skull strings (2) slayer (3) slipgate (5) smr (3) snark (9) so-cal (56) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (7) soundwave (1) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (31) stagg (12) star wars (14) stewmac (6) sticker (6) strap (16) street jam (2) strings (116) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (13) super album (94) superlux (3) susu (3) sv guitars (3) swee lee (5) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (44) tahi suci (7) takamine (5) takstar (5) tamil (12) tanglewood (10) tarot (15) tc electronic (1) tech21 (1) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (37) tgs (2) the cranberries (2) the guitar addict (32) the iron maidens (3) thomas zwijsen (6) throwback thursday (13) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (9) tonelab ex (2) tong garden (3) tools (20) top 5 (4) tour de brunei (46) toys (6) trade (20) transformers (4) travel (125) tribute (42) trivium (13) tsb6 (7) tuner (32) tv (32) ugly kid joe (3) usm (3) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (72) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (28) wireless (4) wonda (3) wordless wednesday (303) wrestling (9) ww2 (6) x-11 (34) xpdc (5) yamaha (4) yeos (7) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (3) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (111) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger