Bon Jovi - Crush (Japan Pressing)


Satu daripada pancingan Inverno Music Station minggu lepas sebahagian daripada promosi 2CD @ RM50/60 (lagi), album studio ketujuh Bon Jovi - Crush. Ada dua versi Crush yang diiklankan, aku memilih versi Japan pressing (hence the OBI strip), versi yang satu lagi tu aku tak pasti pressing mana.


Aku tak berapa follow Bon Jovi, album-album mereka yang aku ada hanyalah jenis yang memiliki nostalgia contohnya Cross Road, These Days dan Slippery When Wet. Setakat ini, hanya Keep The Faith sahaja lagi album Bon Jovi bernostalgia yang belum dimiliki.


Seperti biasa, selain OBI strip, antara ciri-ciri CD Japan pressing ialah memiliki dua jenis inlay; inlay asal dan inlay tulisan Jepun. Rasanya aku tak banyak CD Japan pressing, yang paling menarik ialah Ghost Opera.


Album ini merupakan rilisan tahun 2000, tahun yang mencabar bagi aku dari segi akademik, kerjaya, percintaan dan emosi. Ia berkongsi memori bersama-sama album House Of God dan Brave New World yang juga rilisan tahun 2000, rasanya tak perlulah aku ceritakan sekali lagi.


Modem dialing sound...

Dan kebetulan It's My Life merupakan satu daripada lagu yang bakal dipersembahkan semasa Sarawak Rock & Mob hujung bulan ini. Lagu ini ringkas, senang dan memang enjoy dimainkan beramai-ramai, tak hairanlah ia menjadi antara lagu anthem Rock & Mob seluruh dunia.

_____
AADI: Thank you for loving me...

4 komen:

berteromber said...

Bermula dari album ni lah aku stop follow Bon Jovi...

D'arsil said...

lagu it my life tu selalu dgr dulu masa kat kampung bonjovi ni antara band kegilaan remaja2 masa tu kat kampung aku..

Rafi said...

BJ aku follow sampai crossroad je.lepas tu memang tak follow dah.album dia era 80an ngan 90an memang best

deaf-angel said...

Save the world, mystery train... some very nice songs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (72) 58 explorer (17) ac/dc (6) acoustic (15) adiwira (16) adrian smith (14) after forever (6) alice (11) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (138) amplitude music (3) amplug (4) andy james (2) angker (2) anime (51) anniversary (72) anthrax (1) art200 (3) artis tempatan (126) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (2) avril lavigne (3) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (6) badges/patches (8) bag/case (55) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bc rich (7) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (266) bintulu buskers (5) black sabbath (1) blackstar (23) blades (4) blaze bayley (25) blind guardian (20) blogging blues (50) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (6) boss (57) botb (19) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (14) brr2013 (21) bruce dickinson (22) buku/majalah (52) bumi putra rockers (3) bundaberg (14) cable (24) canon (2) cc24s (4) ccr (1) charvel (55) children of bodom (21) ck music (54) cog (7) coke (5) coklat (4) cola (4) compilation (63) conception (1) console games (9) converse (3) cort (45) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (33) dalat (19) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (4) def leppard (1) denner/shermann (2) digipak (39) digitech (20) dimarzio (39) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (2) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (3) drums (18) dutch lady (2) dvd (70) earth hour (14) ebay (227) ec-256 (26) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (85) electro-harmonix (23) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (15) emo (193) energy drinks (31) entwistle (6) environment (35) epiphone (102) erectus (5) ernie ball (19) esp/ltd (154) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (13) family (40) fear factory (3) fender (16) filler entry (48) first aid (1) fishman (3) flashback friday (12) floor jansen (9) fontana (9) foo fighters (19) footwear (2) fotografi (30) fund-snatcher (14) gamer mode activated (23) gapnap (11) gartb20 (11) gary moore (2) gas (122) gator (11) gax010ltd (9) ghs (22) gibson (14) gig (79) gigrig (11) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (5) green tea (16) grg270 (25) gruv gear (1) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (13) guitar collection (8) guitar parts (53) guitar service (28) guitar talk (64) hammerfall (16) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (25) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (58) herbal tea (6) hillsburg (2) historical (15) hootie (4) hotchix (34) hotel/resort (26) ibanez (188) icb200ex (14) iced earth (9) icon (25) imago (67) imitation (3) in flames (3) instagram (14) inverno (17) iron maiden (140) irt-pulse (4) isu semasa (236) j5 (13) jackson (32) jamming (130) jamtank (25) jepak (9) jim dunlop (56) joe satriani (14) jotb (13) joyo (19) jr (8) js music (3) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (22) karisma (4) kaset (32) kawan (270) kazanna (1) kempen (34) kerja (73) kerly (2) kesihatan (38) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (7) king diamond (22) kkdn (6) koleksi (297) konsert (86) kopi (22) korg (51) kota kinabalu (14) kramer (1) kuala lumpur (31) kuala penyu (1) kuching (3) kucing (5) kustom (3) laney (26) larrong (1) lawas (3) lazada (16) lefthanded (5) lemon tea (11) letgo (40) lil (31) limbang (5) limited edition (24) line 6 (42) linkin park (3) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (79) m-50fr (15) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (349) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (1) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (2) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (56) melaka (13) membakut (42) memori (313) mercyful fate (11) metallica (73) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (53) miri (17) misfits (1) modtone (7) moen (11) mono (2) moody monday (11) motorhead (9) movie (52) mr diy (2) mrs (58) mug (2) mukah (20) mup (110) music bliss (7) music master (41) music nomad (1) muuv (52) mxr (9) my music (8) nanasmania (25) naruto (1) nat-geo (4) nestle (29) new album (28) new gear (176) newsted (3) nightfall (1) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (8) nonsense (72) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (24) nylon maiden (2) of string (18) oishi (5) oktoberfest (8) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (33) osg2012 (4) ovation (5) ozzy osbourne (11) pandora mini (11) panik (12) pantai (5) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (48) pc stuff (29) pc talk (13) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (298) pedaltrain (14) pemuzika (13) penang (36) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (15) phones (12) pic of the day (51) pick (55) pickup swap (46) pickups (115) planet waves (9) playstation (10) pm2011 (18) pocky (2) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (12) popcorn (2) popomania (6) post-apocalypse (14) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (2) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (46) radio (5) rajinikanth (3) ramadhan special (63) ramli sarip (2) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (26) recording (12) reg studio (9) restring therapy (55) revamp (2) rex (1) rg331m (4) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) ritter (1) rock at large (31) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy khan (11) roy z (7) rp360 (6) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (12) saxbys (4) schecter (3) search (15) seymour duncan (24) shopee (3) sibu (6) sick puppies (6) signboard (13) silica gel (5) silvia (8) singapore (49) single/ep (5) sipitang (1) sit (6) skull strings (2) slayer (3) slipgate (5) snark (9) so-cal (51) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (7) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (27) stagg (12) star wars (13) stewmac (3) sticker (6) strap (12) strings (99) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (12) super album (93) superlux (3) sv guitars (2) swee lee (2) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (37) takamine (5) takstar (5) tamil (11) tanglewood (10) tarot (15) tech21 (1) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (32) tgs (1) the cranberries (2) the guitar addict (32) the iron maidens (3) thomas zwijsen (6) throwback thursday (8) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (9) tonelab ex (2) tong garden (1) tools (15) top 5 (3) tour de brunei (42) trade (20) transformers (4) travel (120) tribute (40) trivium (9) tsb6 (7) tuner (31) tv (31) ugly kid joe (3) usm (2) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (70) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (28) wireless (4) wonda (3) wordless wednesday (263) wrestling (8) ww2 (6) x-11 (33) xpdc (5) yamaha (4) yeos (6) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (1) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (108) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger