chris cuevas - somehow, someway


*spoiler: non-metal* aku hairan plak, hari ni posmen hantar bungkusan ni smpi opis, xmcm smlm aku kena ambik sendiri kat pjbt pos (sbrg jln) bungkusan ni bukannya registered pun... ah xpe xpyh aku susah2 pi pjbt pos. bungkusan dari us, mesti cd (ofkos) tp aku dah lupa aku order cd apa, sbb smlm dah byk smpi. mula2 aku ingat cd kamelot, tp kamelot aku order from uk not us

bila dah buka bungkusan, rupa2nya cd used chris cuevas album somehow, someway yg aku menang bid from ebay user hear_my_music dgn harga US$0.99+7.50 (RM30.71) cd ni ofkos murah, tp user ni mark-up kat postage. slalu2 aku order cd from us postage cost dlm US$4.50-6.00 je

kronologi - order 12/5/2009 cop usps & custom declaration 13/5/2009 cop pelepasan kastam 16/5/2009 cop pjbt pos bintulu 24/6/2009 mau sbln sangkut, mmg slalu mcm tu

jewel case ada sket cracked kat blkg, tp masih oke wlupun dah seasoned. inlay like new, cd kat dlm minor scratch. mesti ramai yg xkenal chris cuevas ni, jgn tanya aku... aku pun xkenal dia dan xnak tau, pi la google ke wiki ke. aku beli cd ni pun bkn pasal aku minat chris cuevas ni, aku just minat bbrp lagu dlm album ni sbb ada nostalgic value

album ni (p)(c) 1991 atlantic recording corporation printed in the usa (us press la ni). cd masih lg old-school style xde grafik2 sama mcm cd dokken beast from the east. aku 1st dgr album ni thn 1992 kot, time tu aku baru form 1. ekceli dulu abg aku ada kaset album ni, dia slalu pasang dlm kereta jd bila dah slalu dgr bleh minat... bila dia dah bosan dgr, aku plak yg pinjam. yela time tu aku masih lg naive blm ada pengaruh apa2 (belum jd rockers lg ni) so layan la lagu2 chris cuevas ni yg mendayu2 smbl dilamun cinta monyet zmn skolah dulu2

tracklist

  1. i need you
  2. give our love a chance
  3. somehow, someway
  4. another way
  5. hip hop
  6. someday
  7. don't break up with me
  8. one time
  9. dance party
  10. positive motion
  11. about you
  12. you are the one

lagu febret? i need you, somehow, someway, someday, another way dan you are the one. hehehe... lirik2 lagu ni dulu aku siap tulis tmpl kat dinding ala2 sajak gitu (style org dilamun cinta monyet). kdg2 bila ingat balik zmn dulu2 nak tegelak jugak rasanya, mmg aku naive dan skema time tu. klu skrg lagu2 camni cuma band-boy je yg nyanyi. tp zmn band-boy mcm dah nak pupus. mamat ni pun aku xtau apa cerita skrg...

the nostalgic part, bila dah masuk form 2 (1993) tiap2 thn ada pertandingan koir bahasa inggeris anjuran kelab bahasa inggeris, so aku cadangkan kelas kitorg nyanyi lagu another way... sbb lagu ni liriknya mengenai penderitaan kanak2 kebuluran (lagu2 lain dlm album ni semua lirik2 jiwang dan lagu parti) semua stuju, kitorg alter sket lagu ni jdkan mcm koir ala2 gospel style gitu. kelas kitorg satu2nya kelas yg nyanyi lagu pop utk pertandingan koir ni, kelas2 lain semua nyanyi lagu ala2 lagu budak2 tadika, lagu2 pengakap... in the end cikgu2 bahasa inggeris kat skolah kitorg (juri) minat plak lagu ni, dan ofkos mmg no. 1 la kitorg, mcm juara lagu la plak hehehe~

_____
p/s: see the hunger in their eyes, wipe the tears when they cry

3 komen:

deaf_angel said...

oh my...
ni macam sapa mamat Shoulder To Cry On tu? tommy page?

tapi apa pun aku suka Jon Secada - Angel huhuu

Ijau D. Koceng said...

tp atleast tommy page aku tau ada byk album siap duet dgn amy mastura lg tu... mamat ni ntah 1 album ni je yg aku tau

berteromber said...

sumpah aku tak kenal mamat ni...hehe..

tapi Tommy Page dan Jon Secada...memang layan...hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (83) 58 explorer (22) 7-string (10) 724rocks (2) ac/dc (7) acoustic (16) adiwira (26) adrian smith (15) after forever (6) ais krim (4) alice (12) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (148) amplitude music (3) amplug (4) andy james (4) angker (2) anime (51) anniversary (83) anthrax (1) arlo (3) art200 (3) artis tempatan (131) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (4) avril lavigne (4) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (64) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bbw2018 (6) bc rich (15) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (12) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (294) bintulu buskers (5) black friday (8) black sabbath (1) blackstar (27) blades (5) blaze bayley (27) blind guardian (21) blogging blues (59) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (6) borneo ugtv (2) boss (62) botb (21) bottlecapt (3) brado guitars (5) braingell radio (15) brr2013 (21) bruce dickinson (23) buku/majalah (59) bumi putra rockers (3) bundaberg (16) cable (24) canon (2) cc24s (5) ccr (1) charvel (66) children of bodom (21) ck music (55) cog (10) coke (5) coklat (5) cola (5) compilation (63) conception (2) console games (12) converse (3) cort (46) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (43) dalat (19) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (5) def leppard (1) denner/shermann (2) dgr (3) digipak (42) digitech (23) dimarzio (46) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drum asia (2) drums (18) dutch lady (4) dvd (72) earth hour (14) ebay (228) ec-256 (26) ec-257 (8) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (88) electro-harmonix (27) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (25) emo (210) energy drinks (31) engrish (3) entwistle (9) environment (35) epiphone (127) erectus (8) ernie ball (23) esp/ltd (182) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (13) fallout (14) family (50) fear factory (3) fender (16) filler entry (49) first aid (1) fishman (3) flashback friday (16) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (21) footwear (3) fotografi (31) fozzy (1) fund-snatcher (15) fusion (3) gamer mode activated (23) gapnap (13) gartb20 (11) gary moore (2) gas (124) gator (15) gax010ltd (9) geeksup (3) ghs (28) gibson (16) gig (101) gigrig (14) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (8) green tea (18) grg270 (25) gruv gear (2) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (13) guitar collection (11) guitar parts (68) guitar service (33) guitar talk (64) hammerfall (16) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (29) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (60) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (15) hootie (5) hotchix (34) hotel/resort (27) ibanez (204) icb200ex (15) iced earth (9) icon (26) imago (68) imitation (3) in flames (4) instagram (23) inverno (19) iron maiden (145) irt-pulse (6) isolated gig (8) isu semasa (242) j5 (13) jackson (43) jamming (141) jamtank (32) jepak (9) jim dunlop (63) joe satriani (14) jotb (13) joyo (21) jr (11) js music (3) js32 king v (9) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (22) karisma (4) kaset (33) kawan (304) kazanna (1) kempen (34) kerja (74) kerly (2) kesihatan (41) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (9) king diamond (24) king's studio (3) kkdn (6) koleksi (299) konsert (91) kopi (28) korg (51) kota kinabalu (15) kramer (1) kuala lumpur (34) kuala penyu (1) kuching (4) kucing (5) kustom (4) laney (31) larrong (6) lawas (4) lazada (21) lefthanded (5) lemon tea (13) letgo (51) lil (34) limbang (7) limited edition (33) line 6 (42) linkin park (4) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (89) m-50fr (24) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (384) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (15) marco hietala (20) marigold (3) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (3) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (59) melaka (13) membakut (44) memori (333) mercyful fate (11) metallica (80) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (56) miri (18) misfits (1) mmw (2) modtone (7) moen (11) mono (3) moody monday (13) mooer (1) motorhead (9) movie (56) mr diy (2) mrs (60) muf (1) mug (2) mukah (20) mup (133) music bliss (10) music master (41) music nomad (1) muuv (57) muww (1) mxr (10) my music (8) nanasmania (26) naruto (1) nat-geo (4) nestle (37) new album (28) new gear (194) newsted (3) nightfall (9) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (14) nita strauss (8) nogas (4) nonsense (92) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (27) nylon maiden (2) of string (20) oishi (5) oktoberfest (9) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (38) osg2012 (4) ovation (6) ozzy osbourne (11) pandora mini (11) panik (13) pantai (7) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (35) pc talk (16) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (310) pedaltrain (14) pemuzika (15) penang (38) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (14) pfg5 (8) phones (12) pic of the day (60) pick (61) pickup swap (62) pickups (143) planet waves (12) playstation (11) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (3) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (13) popcorn (7) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (4) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (47) radio (5) rajinikanth (3) ramadhan special (72) ramli sarip (3) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (27) recording (12) reg studio (11) restring therapy (74) revamp (2) rex (1) rg331m (16) rg350m (14) rg370ahmz (1) rhoma irama (3) ribena (4) richter (2) riego (5) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy khan (12) roy z (7) rp360 (7) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (13) saxbys (4) schecter (3) sdx (1) search (16) seymour duncan (35) shopee (12) sibu (6) sick puppies (6) signboard (14) silica gel (7) silvia (13) singapore (52) single/ep (7) sipitang (1) sit (9) skb (1) skull strings (3) slayer (3) slipgate (5) smr (3) snark (9) so-cal (60) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (7) soundwave (2) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (35) stagg (12) star wars (15) stewmac (6) sticker (6) strap (17) street jam (2) strings (127) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (13) super album (94) superlux (3) susu (6) sv guitars (3) swee lee (6) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (45) tahi suci (7) takamine (5) takstar (5) tamil (12) tanglewood (10) tarot (15) tc electronic (2) tech21 (1) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (37) tgs (2) the cranberries (2) the guitar addict (33) the iron maidens (3) thomas zwijsen (6) throwback thursday (14) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (9) tonelab ex (2) tong garden (4) tools (20) top 5 (5) tour de brunei (46) toys (11) trade (22) transformers (4) travel (125) tribute (43) trivium (13) tsb6 (7) tuner (32) tv (32) ugly kid joe (3) usm (4) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (72) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (28) wireless (5) wonda (3) wordless wednesday (321) wrestling (9) ww2 (6) x-11 (34) xpdc (5) yamaha (5) yeos (7) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (3) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (112) zoso music (10)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger