iced earth - something wicked this way come & foo fighters - there is nothing left to lose


smpi2 je kat opis... brader posmen smlm dah tggu aku, tersengih2 mcm biasa aku pun phm2 la item order dari ebay smpi lg. kali ni ada 3 bungkusan, 2 dari us dan 1 dari uk... bungkusan pertama dari us berisi cd iced earth - something wicked this way come dan foo fighters - there is nothing left to lose, bungkusan kedua berisi cd metallica - load dan queensryche - greates hits, manakala bungkusan dari uk pulak berisi dvd games tomb raider underworld

mcm biasa aku bhg2kan entry ikut bungkusan, entry ni utk bungkusan yg berisi cd iced earth dan foo fighters shj. cd2 ni aku menang bid 1 cent cd drp user rivercnk (dia lg...) dgn hrga US$5.50 utk iced earth dan US$3.20 utk foo fighters. utk menjimatkan shipping cost aku pilih option send without jewel case, shipping cost utk kedua2nya US$5.98 so, secara kalkulus iced earth RM30.72 dan foo fighters RM22.39

kronologi - order 3/7/2009 cop usps 3/7/2009 cop pelepasan kastam 13/7/2009, cop pjbt pos bintulu (unknown)

iced earth - something wicked this way come

yg ni mmg aku bid gila2, jrg aku bid 1 cent cd smpi cecah US$5.00 slalu aku brenti klu dah over US$3.50-4.00 akhirnya aku menang jugak cd ni. klu nak beli cd baru mau cecah US$7.00-9.00 antara most-wanted cd dlm list aku, wlupun aku bkn collector album2 iced earth tp bg aku ada 2 album dorg yg mmg best, something wicked this way come dan album live alive in athens (yg ni nnti nak try cari dvd) more info kat website rasmi iced earth atau wiki

aku pilih send without jewel case so cuma dpt cd, work art dan documentation yg lain. (c) magic arts publishing 1998 (p) century media records 1998, made in usa. cd dlm keadaan memuaskan dgn bbrp minor scratches, inlay perfect, ada borang mail order utk album2 century media release. info mengenai album ni kat wiki

tracklist

  1. burning times
  2. melancholy (holy martyr)
  3. disciple of the lie
  4. watching over me
  5. stand alone
  6. consequences
  7. my own savior
  8. reaping stone
  9. 1776 (instrumental)
  10. blessed are you
  11. prophecy
  12. birth of the wicked
  13. the coming curse

hampir kesemua lagu2 dlm album ni best2, tp lagu febret aku ialah burning times, melancholy, ballad watching over me, instrumental 1776 dan blessed are you . bila dgr lagu2 ni mmg teringat nostalgia waktu keje kat penang dulu, keje smpi lewat mlm siapkan pc baru lps sales gila2 waktu pc fair... sama mcm kes lagu adema (beli atas sbb nostalgic value)

cover art utk album cun, start album the dark saga cover art dorg mmg cun... mcm komik spawn plak rasanya. aku mula2 dgr lagu2 iced earth ni kat braingell radio, lagu melancholy (holy martyr) lps tu try donlod mp3, ekceli aku ada donlod full mp3 utk album ni... mmg best muzik dorg ni, typical american heavy metal. dan bila dah beli cd ori album ni kira dah tebus kesalahan... dgr2 iced earth dan blind guardian ada kolaborasi side project demons & wizards, muzik iced earth vokal hansi kursch dan 2-3 album kot (but that was another story)

foo fighters - there is nothing left to lose

album ketiga foo fighters dan merupakan album foo fighters yg last aku kumpul, slps album ni (start album one by one) aku mcm dah mls dah nak follow dorg... maybe aku dah kurg minat genre2 alternative. by the way, cd yg aku dpt ni versi digipak enhanced cd... wlupun aku pilih option send without jewel case, slalunya klu versi digipak mmg nonesense la hantar mcm tu je kan? so dptla complete set. cd kat dlm perfect scratchless, digipak pun dlm keadaan yg amat memuaskan. utk cd berharga RM22.39 mmg aku puas hati

(c) roswell records inc. manufactured and distributed by bmg distribution, printed in usa. enhanced cd, kat dlm cd ni ada 2-3 candid video, video clip learn to fly, foto2 dan lirik lagu. sapa xkenal foo fighters? sapa xkenal dave grohl? bekas drummer nirvana... dlm cd ni ada candid video dave tgh mabuk jawap soalan - "how do make this album?" dave jawap - "i was in nirvana... i was in the best rock & roll band in the 90's, we change the course of rock music..."

tracklist

  1. stacked actors
  2. breakout
  3. learn to fly
  4. gimme stitches
  5. generator
  6. aurora
  7. live-in skin
  8. next year
  9. headwires
  10. ain't it the life
  11. m.i.a.

hmpr kesemua lagu febret sbb semua best2, wlu apapun lagu breakout, learn to fly, generator dan next year merupakan febret aku. tp muzik foo fighters bg aku makin lama makin kurang ganas... klu dgr album pertama dorg mmg byk guna distortions, dlm album ni plak byk melodic, clean, byk unsur2 kontemporari, pop dan mainstream rock. well, dari segi nostalgic value... mmg aku suka album ni. more info at foo fighters official website or wikipedia

ekceli aku ada kaset utk album ni, aku beli somewhere penghujung 1999 kat berjaya video, sg. dua, penang. waktu tu aku 3rd year kat usm tgh dilamun scandal dgn awek student junior hehehe >:) album ni jugak mengingatkan aku time aku dan housemate 6 org ramai2 pi round island naik kancil, mcm tin sardin jdnya... dan zaman gila main game planescape torment

3 album best foo fighters yg aku ada dlm versi kaset. album ke-4 dan seterusnya aku xberminat dah. ketiga2 album ni ada byk nostalgic value dari era yg berbeza2 (but that was another story)

_____
p/s: apa cerita chris novoselic skrg ni?

7 komen:

Portdy said...

yup, 3 album awal Foo memang best,
First album tu wa dengar tahun 1995, semua instrument Dave Grohl yg main kan?

iced earth - deap suka ni kot?

Kris Novoselic? emmm last tengok dalam DVD Classic Rock:Nevermind pun dah botak tengah dah...sekarang tak tau apa cerita huhuhu

Abang Ben said...

Funnily enough... semalam aku beli Foo Figthers gak 2 keping (bersama 18 keping CD lain) yang budak Uni aku dok tolak murah2... nanti rajin aku snap gambar sikit...

JAIRO said...

jali .. baik tah kau kumpul usin.. hahahaha kumpul usin utk kawin hahah jan tah kan ingau membali CD di ebay hahaha mun kau kawin dapat kita panggil jiaja main di majlis mu hahahahaha

berteromber said...

Foo Fighters aku tak minat..tapi "something wicked this way come" memang terbaek!!! ni album Iced Earth yang paling aku suka..tapi aku ada kaset jer..

Takilala said...

Aku sokong jairo 100%.

deaf_angel said...

aku ada dua cd iced earth

days of purgatory double cd digipak ngan triple cd alive in athens

dan dua2 ni aku suka giler hehe

Ijau D. Koceng said...

portdy:
aku kumpul 3 album terawal ff je, yg lain2 tu tgkla klu ada cd lelong murah2 baru beli

abg ben:
itu s&m xnak jual ke?

jairo & takilala:
langlah!~ mun usin kan kawin ada sdh kutapok ali2 inda blh dikacau... ani hobi bah, phm2 ja kamu kan, kamu pun marasai jua hobi cemani. jiaja? mun begandang lg bisai

berteromber:
ya ya, album best!... upgrade la pi cd

deaf_angel:
alive in athens dah masuk dlm most-wanted list... rasa2 nak cari dvd version

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (78) 58 explorer (20) 724rocks (2) ac/dc (7) acoustic (16) adiwira (23) adrian smith (14) after forever (6) ais krim (4) alice (12) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (146) amplitude music (3) amplug (4) andy james (3) angker (2) anime (51) anniversary (80) anthrax (1) arlo (3) art200 (3) artis tempatan (128) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (4) avril lavigne (4) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (62) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bbw2018 (6) bc rich (14) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (281) bintulu buskers (5) black friday (8) black sabbath (1) blackstar (25) blades (5) blaze bayley (27) blind guardian (21) blogging blues (57) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (6) boss (60) botb (19) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (15) brr2013 (21) bruce dickinson (23) buku/majalah (57) bumi putra rockers (3) bundaberg (14) cable (24) canon (2) cc24s (5) ccr (1) charvel (61) children of bodom (21) ck music (55) cog (7) coke (5) coklat (5) cola (5) compilation (63) conception (2) console games (10) converse (3) cort (46) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (38) dalat (19) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (5) def leppard (1) denner/shermann (2) digipak (41) digitech (21) dimarzio (44) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drum asia (2) drums (18) dutch lady (4) dvd (71) earth hour (14) ebay (228) ec-256 (26) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (88) electro-harmonix (25) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (24) emo (205) energy drinks (31) engrish (3) entwistle (9) environment (35) epiphone (120) erectus (5) ernie ball (22) esp/ltd (166) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (14) family (48) fear factory (3) fender (16) filler entry (48) first aid (1) fishman (3) flashback friday (15) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (20) footwear (2) fotografi (31) fozzy (1) fund-snatcher (14) fusion (3) gamer mode activated (23) gapnap (13) gartb20 (11) gary moore (2) gas (124) gator (14) gax010ltd (9) geeksup (2) ghs (25) gibson (16) gig (91) gigrig (12) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (6) green tea (17) grg270 (25) gruv gear (1) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (13) guitar collection (10) guitar parts (66) guitar service (32) guitar talk (64) hammerfall (16) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (28) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (60) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (15) hootie (5) hotchix (34) hotel/resort (27) ibanez (196) icb200ex (15) iced earth (9) icon (26) imago (67) imitation (3) in flames (4) instagram (19) inverno (19) iron maiden (143) irt-pulse (4) isolated gig (3) isu semasa (243) j5 (13) jackson (37) jamming (138) jamtank (30) jepak (9) jim dunlop (60) joe satriani (14) jotb (13) joyo (20) jr (10) js music (3) js32 king v (4) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (22) karisma (4) kaset (32) kawan (290) kazanna (1) kempen (34) kerja (73) kerly (2) kesihatan (40) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (7) king diamond (24) kkdn (6) koleksi (299) konsert (90) kopi (27) korg (51) kota kinabalu (15) kramer (1) kuala lumpur (33) kuala penyu (1) kuching (4) kucing (5) kustom (3) laney (27) larrong (4) lawas (4) lazada (18) lefthanded (5) lemon tea (12) letgo (47) lil (32) limbang (7) limited edition (32) line 6 (42) linkin park (4) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (84) m-50fr (21) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (373) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (2) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (3) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (58) melaka (13) membakut (44) memori (327) mercyful fate (11) metallica (78) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (55) miri (18) misfits (1) mmw (2) modtone (7) moen (11) mono (3) moody monday (11) mooer (1) motorhead (9) movie (55) mr diy (2) mrs (59) muf (1) mug (2) mukah (20) mup (121) music bliss (10) music master (41) music nomad (1) muuv (57) mxr (9) my music (8) nanasmania (25) naruto (1) nat-geo (4) nestle (36) new album (28) new gear (188) newsted (3) nightfall (8) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (8) nogas (3) nonsense (84) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (26) nylon maiden (2) of string (19) oishi (5) oktoberfest (8) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (38) osg2012 (4) ovation (6) ozzy osbourne (11) pandora mini (11) panik (13) pantai (7) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (34) pc talk (16) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (306) pedaltrain (13) pemuzika (15) penang (37) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (14) pfg5 (7) phones (12) pic of the day (58) pick (60) pickup swap (60) pickups (136) planet waves (12) playstation (10) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (2) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (13) popcorn (5) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (3) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (46) radio (5) rajinikanth (3) ramadhan special (72) ramli sarip (2) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (27) recording (12) reg studio (11) restring therapy (67) revamp (2) rex (1) rg331m (9) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) richter (2) riego (5) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy khan (12) roy z (7) rp360 (6) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (13) saxbys (4) schecter (3) search (15) seymour duncan (31) shopee (10) sibu (6) sick puppies (6) signboard (14) silica gel (6) silvia (13) singapore (51) single/ep (7) sipitang (1) sit (7) skull strings (2) slayer (3) slipgate (5) smr (3) snark (9) so-cal (55) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (7) soundwave (1) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (31) stagg (12) star wars (14) stewmac (6) sticker (6) strap (16) street jam (2) strings (116) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (13) super album (94) superlux (3) susu (3) sv guitars (3) swee lee (4) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (44) tahi suci (6) takamine (5) takstar (5) tamil (12) tanglewood (10) tarot (15) tech21 (1) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (37) tgs (2) the cranberries (2) the guitar addict (32) the iron maidens (3) thomas zwijsen (6) throwback thursday (13) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (9) tonelab ex (2) tong garden (3) tools (20) top 5 (4) tour de brunei (46) toys (6) trade (20) transformers (4) travel (125) tribute (42) trivium (13) tsb6 (7) tuner (32) tv (32) ugly kid joe (3) usm (3) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (72) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (28) wireless (4) wonda (3) wordless wednesday (302) wrestling (9) ww2 (6) x-11 (34) xpdc (5) yamaha (4) yeos (7) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (3) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (111) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger