Sekitar Bintulu Bike Week 2013


Disebabkan kurang sihat dan komplikasi panik, aku hanya singgah di Bintulu Bike Week 2013 pada sebelah petang hari kedua (Sabtu 14/9/2013).


Itupun hanya untuk mendapatkan pengesahan tarikh dan masa gig #2 daripada pihak penganjur iaitu Bara Entertainment. Gig #1 telah dilangsungkan pada sebelah malam hari pertama (Jumaat 13/9/2013).


Laporan penuh mengenai BBW2013 ni mungkin akan ada dalam blog Molotov Cocktailz, Barangkali Marus ataupun Bintulu Buskers.

Manakala hari ketiga (Ahad, 15/9/2013) aku mendapat sms daripada Bob Kandar menyuruh aku datang ke pentas utama seawal 11.00 pagi untuk sessi soundcheck Metuk Ulau Project (menggunakan VIP pass). Gig dijadualkan bermula pukul 2.00 petang.

Imej cilok dari Facebook BRRU.
Aku lupa untuk membawa kamera murahan Cyber-Shot DCS-S930, dan hanya mengharapkan kamera pada K618i yang primitif (kamera pada Stealth memang tak boleh harap). Dan hanya sempat merakamkam beberapa gambar sahaja semasa menjadi penonton.


Mother Earth yang membawa lagu Tiada Lagi Airmata (Helter Skelter), pergh lama gila aku tak dengar lagu ni. Aku rasa, aku seorang sahaja yang sing-a-long lagu ni di kalangan kelompok geng-geng MUUV.

Adi Herman dan Busseg.
Busseg menggegarkan pentas dengan irama yang agak ekstrim walaupun hanya bermain secara 3-piece. Agaknya dah beberapa tahun Busseg tak beraksi di atas pentas?

Tahi suci! Hahaha gout beb gout~
Sekali sekala aku terdengar suara-suara negatif makcik-makcik di belakang sana membisikkan "lagu hantu" sesama sendiri, hahaha...


Hanya groupshot ni sahaja gambar MUP yang aku ada. Ada banyak gambar-gambar semasa persembahan MUP aku jumpa di Facebook, terutamanya hasil rakaman kamera Ezwani (bassist). Nak kena minta kebenaran tuan punya dulu baru dapat siarkan dalam AADI ni.

Rosli Dhobi In Frame.
Aku terpaksa balik sekitar 4.00 petang kerana ada urusan kerja, keluarga dan masalah kesihatan. Tak sempat nak tengok persembahan sebuah lagi band geng-geng MUUV iaitu Curse Of God.

Harap-harap blog Molotov Cocktailz akan ada cerita penuh mengenai gig ni. Aku tak ada idea nak buat entri apa hari ni, lagipun aku masih kurang sihat (demam tonsillitis), cuti dan berhibernasi di rumah...

_____
Ada apa: Nak kena ada in-ear personal monitor lepas ni...

7 komen:

Adi Herman said...

Hahaha tahi suci beraksi dlm keadaan x bersedia...x salahkan makcik, memang lagu hantu pun hahaha...apa yg menyedihkan ialah Busseg kurang bersedia utk gig kali ni....jamming pun tadak, cuma ingat beberapa part yg pernah dibawa jamming 2 3 tahun dulu...sungguh mengecewakan...

Adi Herman said...

ada sedikit pembetulan di sana, band yg cover lagu Tiada Lagi Airmata tu band Mother Earth...bukan Unity Band...hahah

berteromber said...

Steady arr org Bintulu..

Ijau D. Koceng said...

adi:
wokeh, correction made... unity band yg main lagu wings kan?

berteromber:
isitidi~

deaf-angel said...

Ooohhh helter skelter hahaha.
Mother earth got good taste.

Rafi said...

Gout?tetiba teringat citer rock oo..
Steady lah,lagu hantu pun hantu lah,janji hepi..heheh

Adi Herman said...

rasanya...aku lupa haha...sori beb

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (78) 58 explorer (21) 724rocks (2) ac/dc (7) acoustic (16) adiwira (24) adrian smith (14) after forever (6) ais krim (4) alice (12) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (146) amplitude music (3) amplug (4) andy james (3) angker (2) anime (51) anniversary (80) anthrax (1) arlo (3) art200 (3) artis tempatan (128) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (4) avril lavigne (4) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (62) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bbw2018 (6) bc rich (14) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (283) bintulu buskers (5) black friday (8) black sabbath (1) blackstar (26) blades (5) blaze bayley (27) blind guardian (21) blogging blues (57) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (6) boss (61) botb (19) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (15) brr2013 (21) bruce dickinson (23) buku/majalah (57) bumi putra rockers (3) bundaberg (15) cable (24) canon (2) cc24s (5) ccr (1) charvel (62) children of bodom (21) ck music (55) cog (8) coke (5) coklat (5) cola (5) compilation (63) conception (2) console games (10) converse (3) cort (46) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (40) dalat (19) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (5) def leppard (1) denner/shermann (2) digipak (41) digitech (22) dimarzio (44) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drum asia (2) drums (18) dutch lady (4) dvd (71) earth hour (14) ebay (228) ec-256 (26) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (88) electro-harmonix (26) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (24) emo (207) energy drinks (31) engrish (3) entwistle (9) environment (35) epiphone (121) erectus (6) ernie ball (22) esp/ltd (168) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (14) family (48) fear factory (3) fender (16) filler entry (48) first aid (1) fishman (3) flashback friday (15) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (20) footwear (2) fotografi (31) fozzy (1) fund-snatcher (15) fusion (3) gamer mode activated (23) gapnap (13) gartb20 (11) gary moore (2) gas (124) gator (14) gax010ltd (9) geeksup (3) ghs (26) gibson (16) gig (93) gigrig (14) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (8) green tea (17) grg270 (25) gruv gear (1) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (13) guitar collection (11) guitar parts (68) guitar service (33) guitar talk (64) hammerfall (16) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (28) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (60) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (15) hootie (5) hotchix (34) hotel/resort (27) ibanez (197) icb200ex (15) iced earth (9) icon (26) imago (68) imitation (3) in flames (4) instagram (22) inverno (19) iron maiden (143) irt-pulse (6) isolated gig (4) isu semasa (243) j5 (13) jackson (39) jamming (139) jamtank (30) jepak (9) jim dunlop (61) joe satriani (14) jotb (13) joyo (21) jr (10) js music (3) js32 king v (6) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (22) karisma (4) kaset (32) kawan (293) kazanna (1) kempen (34) kerja (73) kerly (2) kesihatan (40) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (7) king diamond (24) king's studio (1) kkdn (6) koleksi (299) konsert (90) kopi (27) korg (51) kota kinabalu (15) kramer (1) kuala lumpur (33) kuala penyu (1) kuching (4) kucing (5) kustom (3) laney (27) larrong (6) lawas (4) lazada (18) lefthanded (5) lemon tea (12) letgo (48) lil (32) limbang (7) limited edition (32) line 6 (42) linkin park (4) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (86) m-50fr (21) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (376) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (3) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (3) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (58) melaka (13) membakut (44) memori (328) mercyful fate (11) metallica (78) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (55) miri (18) misfits (1) mmw (2) modtone (7) moen (11) mono (3) moody monday (11) mooer (1) motorhead (9) movie (56) mr diy (2) mrs (59) muf (1) mug (2) mukah (20) mup (124) music bliss (10) music master (41) music nomad (1) muuv (57) muww (1) mxr (10) my music (8) nanasmania (26) naruto (1) nat-geo (4) nestle (36) new album (28) new gear (189) newsted (3) nightfall (8) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (8) nogas (4) nonsense (84) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (26) nylon maiden (2) of string (19) oishi (5) oktoberfest (9) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (38) osg2012 (4) ovation (6) ozzy osbourne (11) pandora mini (11) panik (13) pantai (7) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (34) pc talk (16) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (308) pedaltrain (14) pemuzika (15) penang (37) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (14) pfg5 (7) phones (12) pic of the day (58) pick (60) pickup swap (61) pickups (139) planet waves (12) playstation (10) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (2) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (13) popcorn (5) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (3) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (46) radio (5) rajinikanth (3) ramadhan special (72) ramli sarip (2) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (27) recording (12) reg studio (11) restring therapy (70) revamp (2) rex (1) rg331m (10) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) richter (2) riego (5) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy khan (12) roy z (7) rp360 (6) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (13) saxbys (4) schecter (3) search (15) seymour duncan (33) shopee (11) sibu (6) sick puppies (6) signboard (14) silica gel (7) silvia (13) singapore (51) single/ep (7) sipitang (1) sit (9) skull strings (2) slayer (3) slipgate (5) smr (3) snark (9) so-cal (56) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (7) soundwave (1) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (31) stagg (12) star wars (14) stewmac (6) sticker (6) strap (16) street jam (2) strings (120) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (13) super album (94) superlux (3) susu (4) sv guitars (3) swee lee (5) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (45) tahi suci (7) takamine (5) takstar (5) tamil (12) tanglewood (10) tarot (15) tc electronic (2) tech21 (1) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (37) tgs (2) the cranberries (2) the guitar addict (32) the iron maidens (3) thomas zwijsen (6) throwback thursday (13) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (9) tonelab ex (2) tong garden (3) tools (20) top 5 (4) tour de brunei (46) toys (6) trade (20) transformers (4) travel (125) tribute (42) trivium (13) tsb6 (7) tuner (32) tv (32) ugly kid joe (3) usm (3) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (72) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (28) wireless (4) wonda (3) wordless wednesday (305) wrestling (9) ww2 (6) x-11 (34) xpdc (5) yamaha (4) yeos (7) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (3) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (112) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger