guitar techniques of...


ptg td lps blk keje aku ingatkan ada main futsal, aku dah siap2 dah tukar baju... tgk2 dorg xmain futsal, dorg pi main bola padang training 9 sebelah kat padang dpn dewan suarah... aku kalau bola padang malas la aku nak join, dahla xde kasut stud... nak mampos berlari satu padang tekejar2 bola? aku tukar blk baju keje then terus pi ronda2 kat city point pi kedai cd chin chin. seperti yg aku mention dlm entry ija medicine, aku pi cari dvd guitar techniques of metallica

dlm operasi mencari dvd tu kat chin chin, aku ada jumpa set cd audio ni... terbeliak mata jugak tgk, dlm hati ada rasa nak beli, tapi xpe lain kali je la lgpun cd ni bknnya jenis hot items... org2 tertentu je yg akan beli, cd apa? ni hah aku smpt curi2 snap - ditujukan khas but cimca & dato (kalau korg baca entry ni la)

46 lagu! 4 cd! RM19.90! hahaha! mmg berbaloi~
nnti mmg aku beli jugak cd rhoma irama ni >:) tggu dan lihat!~

lps jmpa dvd yg aku cari, aku xbuang masa terus pi kaunter. waktu nak bayar aku ada tanya cashier smbl tunjuk tanda logo [original RM29.90 2 discs] aku tanya "yg ni mmg 2 disc ka?" cashier tu terpinga2 then tanya aunty kat sebelah dia (tauke la kot aunty ni) tup2 dia balas "i bg u RM28 la" erk? bila masa aku minta diskaun? aku tanya lain tup2 dpt diskaun RM1.90... hah!~ aku xbyk ckp terus je bayar dan blah...

sblm aku blk rmh, aku sggh pi bayar bil celcom broadband kat kiosk auto payment celcom... hehehe 1st time pakai mesin ni beb, slalu2 bayar kat tm point skali dgn bil astro, air, api... terkial2 aku cari mana button rupanya menalah ni pakai touch screen :D hehehe nasib baik xde org...

oke, sdkt info pasal dvd ni... guitar techniques of metallica, diedarkan oleh brilliant sound entertainment. harga runcit RM29.90 ekceli ada 10 dvd seumpanya yg masing2 tunjuk teknik2 gitar band/guitaris seperti deep purple, nirvana, eric clapton, led zeppelin, rolling stones, jimi hendrix, megadeth, guns 'n' roses, joe satriani dan ofkos metallica yg aku beli ni (nnti ada rezeki aku try megadeth la plak)

isi kat dlm ada 2 disc (single layer dvd5) disc 1 - kuliah lagu enter sandman, the unforgiven dan sad but true, disc 2 - kuliah lagu fade to black dan battery. mentor kita utk dvd ni ialah james humphries yg mmg pekat british english nya, kalau xbiasa dgr pelat british (bkn american) mmg susah nak tangkap apa yg dia sebut. sdkt info pasal mentor kita seperti yg tercatat kat blkg dvd ni "james humpries is the author of the acclaimed giants of rock and giants of metal guitar courses. he is a tutor at one of the uk's leading music colleges, and a regular contributor to guitar techniques magazine" dlm dvd ni beliau guna gitar yamaha acoustic dan utk elektrik guna gitar musicman ntah apa model 24-fret 2x humbucker pick-ups, tapi cantik kaler ijau border pepel :)

sampai kat rmh, aku test disc 2 sbb nak dgr lagu fade to black (lagu lain aku xsmpt lagi nak tgk sampai abis)... mentor kita akan bahagi2kan part2 lagu (intro, solo, verse, chorus, dll) supaya senang nak blajar satu persatu... hah! yg pasti dvd ni mmg bukan utk level aku, sbb target dvd ni adalah utk mereka2 yg berpengalaman dan dah biasa bermain gitar, bukannya utk mereka2 yg baru nak berjinak2 main gitar (mcm aku)

secara amnya, dvd ni mmg sesuai utk mereka2 yg ingin mengasah dan menajamkan teknik bermain gitar ala2 metallica (teknik abg ku hamit) dan bknnya utk beginner mcm aku, i think i should stick with ija medicine vcd 1st. tp xpe sebagai koleksi aku akan simpan dvd ni dan suatu hari nnti bila aku dah bleh kira thp berpengalaman aku akan pasang balik dvd ni dan blajar teknik ala2 abg ku hamit

to be continued...

_____
p/s: rasa macam nak demam la plak...

8 komen:

Takilala said...

RI atu bah ko bali patutnya. ko ingat sini ada ka tu..d tawau kompom ada.

Ijau D. Koceng said...

janpadul... tatap ku bali tu nanti, tggu sajatah. begadang tah kitani~

Ijau D. Koceng said...

rhoma irama atu vcd rupanya, bkn cd audio... kan ku bali sdh tadi, tapi inda jadi

Takilala said...

kedai kaset di kk nda siuk sudah. payah kan ngunjar cd lagu. 90% vcd/dvd 10% cd audio. yg ada vcd2 karuki dan muvi. buring.

Ijau D. Koceng said...

sama la mcm bintulu...

J said...

psl teknik gitar metallica..tapi kaver depan gamba dean v yg dave pakai...main tangkap muat je nih

Ijau D. Koceng said...

mmg dorg tangkap muat je xbuat homework... yg ni pun nasib baik ESP hetfield bentuk/warna sama dgn dean VMNT abg mus tu

dah tgk cover utk siri2 lain? lg nak tergelak... mmg dorg letak gmbr gitar suka2 hati (satriani dorg letak gitar gibson SG, gnr slash dorg letak gitar ibanez RG sdgkn btl2 dlm gmbr tu slash pgg gibson les paul)

J said...

tak troo betul sapa2 yg buat nih..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (67) 58 explorer (14) ac/dc (6) adiwira (13) adrian smith (14) after forever (6) alice (11) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (125) amplug (4) andy james (2) angker (2) anime (52) anniversary (67) anthrax (1) art200 (3) artis tempatan (121) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) avril lavigne (3) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (6) badges/patches (8) bag/case (54) bara studio (3) barbican (4) bass talk (28) bbw2013 (6) bc rich (7) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (253) bintulu buskers (5) black sabbath (1) blackstar (19) blades (3) blaze bayley (23) blind guardian (20) blogging blues (44) blu-ray (3) bmf2013 (8) bon jovi (4) boss (47) botb (19) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (13) brr2013 (16) bruce dickinson (21) buku/majalah (50) bumi putra rockers (3) bundaberg (13) cable (24) canon (2) ccr (1) charvel (51) children of bodom (19) ck music (52) cog (5) coke (5) cola (4) compilation (61) console games (6) converse (2) cort (45) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (28) dalat (18) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (25) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (88) dean (26) dean markley (3) def leppard (1) denner/shermann (2) digipak (35) digitech (19) dimarzio (32) dio (4) dismal euphony (2) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (2) dream theater (13) drinho (3) drums (18) dutch lady (1) dvd (65) earth hour (14) ebay (225) ec-256 (25) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (80) electro-harmonix (23) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (14) emo (186) energy drinks (29) entwistle (6) environment (38) epiphone (93) erectus (5) ernie ball (14) esp/ltd (135) estock (71) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (13) family (39) fear factory (3) fender (15) filler entry (47) first aid (1) fishman (2) flashback friday (10) floor jansen (9) fontana (9) foo fighters (16) footwear (1) fotografi (30) fund-snatcher (13) gamer mode activated (23) gapnap (1) gartb20 (11) gary moore (2) gas (121) gator (10) gax010ltd (9) ghs (17) gibson (14) gig (74) gigrig (8) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (4) green tea (15) grg270 (25) gruv gear (1) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (12) guitar collection (8) guitar parts (51) guitar service (23) guitar talk (64) guitar/bass (635) hammerfall (13) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (25) hennessey (7) hepi;) (56) herbal tea (4) hillsburg (2) historical (15) hootie (4) hotchix (34) hotel/resort (26) ibanez (180) icb200ex (14) iced earth (8) icon (24) imago (66) imitation (3) in flames (2) instagram (11) inverno (7) iron maiden (134) irt-pulse (1) isu semasa (230) j5 (8) jackson (32) jamming (123) jamtank (23) jepak (8) jim dunlop (54) joe satriani (12) jotb (13) joyo (17) jr (6) js music (3) js32t kelly (8) judas priest (1) kakis store (1) kamelot (18) karisma (4) kaset (32) kawan (261) kazanna (1) kempen (35) kerja (73) kerly (2) kesihatan (37) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (6) king diamond (18) kkdn (6) koleksi (284) konsert (84) kopi (20) korg (50) kota kinabalu (14) kramer (1) kuala lumpur (29) kuala penyu (1) kuching (3) kucing (5) kustom (3) laney (18) larrong (1) lawas (3) lazada (14) lefthanded (5) lemon tea (11) letgo (38) lil (31) limbang (5) limited edition (14) line 6 (40) linkin park (2) lipton (1) live album (20) loudness (1) lowyat.net (16) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (75) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (331) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (1) marshall (18) martial arts (3) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (2) masterplan (11) mastodon (6) may (6) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (54) melaka (12) membakut (42) memori (305) mercyful fate (11) metallica (73) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (51) miri (16) misfits (1) modtone (7) moen (11) mono (1) moody monday (10) motorhead (9) movie (48) mrs (57) mug (2) mukah (19) mup (104) music bliss (7) music master (41) music nomad (1) muuv (52) mxr (9) my music (8) nanasmania (25) naruto (1) nat-geo (4) nestle (22) new album (27) new gear (160) newsted (3) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (5) nonsense (62) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (24) of string (17) oishi (5) oktoberfest (8) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (33) osg2012 (4) ozzy osbourne (9) pandora mini (11) panik (12) pantai (5) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (48) pc stuff (28) pc talk (13) pdap (2) peavey (22) pedal/stompbox (274) pedaltrain (14) pemuzika (3) penang (33) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (15) phones (12) pic of the day (51) pick (53) pickups (102) planet waves (8) playstation (8) pm2011 (18) pod hd300 (13) pod x3 (17) pokka (12) popomania (6) post-apocalypse (13) pqot (4) preamp (5) prequel (5) promo disc (5) prs (2) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (4) radin music (41) radio (4) rajinikanth (3) ramadhan special (61) ramli sarip (2) randall (4) rare (94) ratm (2) reco (24) recording (12) reg studio (8) restring therapy (47) revamp (2) rex (1) rg331m (3) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) rock at large (20) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy z (7) rp360 (5) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) saxbys (3) schecter (2) search (15) seymour duncan (20) sibu (6) sick puppies (6) signboard (12) silica gel (5) silvia (7) singapore (47) single/ep (5) sipitang (1) sit (2) skull strings (2) snark (9) so-cal (48) sonata arctica (3) sony (22) soundcloud (7) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (17) sr300 (24) stagg (12) star wars (10) stewmac (3) sticker (6) strap (11) strings (87) strings by mail (2) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (11) super album (90) superlux (3) sv guitars (2) swee lee (2) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (34) takamine (5) takstar (3) tamil (11) tanglewood (9) tarot (15) tech21 (1) telecaster (10) telepathic tuesday (2) tesla (32) the cranberries (2) the guitar addict (30) the iron maidens (2) thomas zwijsen (4) throwback thursday (7) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (8) tonelab ex (2) tools (9) top 5 (3) tour de brunei (42) trade (19) transformers (4) travel (119) tribute (40) trivium (5) tsb6 (6) tuner (30) tv (31) ugly kid joe (3) usm (1) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (69) warwick (11) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (27) wireless (3) wonda (3) wordless wednesday (235) wrestling (8) ww2 (6) x-11 (33) xpdc (5) yamaha (4) yeos (5) yNot (21) yogurt (7) yolo (4) yustech (1) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (102) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger