aktiviti kelab sukan & rekreasi di hujung minggu - jaming (part 3)


sabtu 18/7/2009 - dah lama kitorg x praktis jam rasa2nya ada 2 bln kot. sepatutnya mggu lps (time roadgear aku dah smpi) kitorg nak praktis jam tp jo ikut pertandingan ping pong so xcukup korum. khamis lps bob kandar sound aku dan jo ada sessi latihan hari sabtu dan kebarangkalian kali ni mmg open-air sbb bilik mesyuarat dah kena renovate tampal wallpaper so kitorg xnak la nnti dipersalahkan klu rosak wallpaper (calar, kotor, dll) jd kitorg main kat foyer/garasi jbtn

kali ni equipment xjd masalah sbb gitar dan bass dah ada (ehem, go ibanez!). utk amp pulak kitorg guna amp BJL bob kandar yg disambung kat 2 buah speaker besar thp gaban (sound system utk pertandingan karaoke) dan semua input (gitar, bass, mic) masuk pi amp ni

mephisto & crows

mula2 plan nak start pkl 1000 tp mcm biasa tertunda smpi 1030 setup equipment, sound check, tuning last2 pkl 1100+ baru start. kali ni jo xdpt main lama2 sbb pkl 1300 dia ada perlawanan badminton jemputan kat dewan hockien blkg jbtn kitorg... so dari 4-piece tggl jd 3-piece band

kali ni bob kandar ajak sorg member dia nama azroy (ntah apa nama btl dia ni) sbg gitaris jemputan, terrer jugak mamat ni, mcm2 lagu dia bleh main lbh2 lg lagu metal, mcm thp bro adam jugak la... bila ada lead yg lain follow, lagu apa pun mmg menjadi wlupun bassline sumbang hehehe!~

line-up kali ni

bob kandar - drums
jo - gitar/bass/vokal
aku - bass/vokal
azroy - gitaris jemputan

waktu best2 tgh jamm, tiba2 pengarah dtg jenguk kitorg smbl sengih2... ekceli dia mmg sokong aktiviti kitorg ni lgpun smlm waktu meeting mbj dia ada puji band kitorg smbl bgtau yg foyer/garasi tmpt kitorg main ni bakal menjadi closed-air. nnti nak try bodek pengarah kot2 dpt sponsor apa2 yg berkaitan dgn band... maybe equipment tmbhn >:) dpt gitar stagg hrga RM300+ pun jd la kan?

sessi kali ni berakhir pada jam 1415, mau dkt 3 jam+ jugak kitorg praktis... ujung jari2 aku pun dah rasa kebas mcm nak bengkak pun ada. kena byk minum air sbb dehydrated, main kat foyer/garasi yg mmg open-air, panas byk kluar peluh... yg pastinya bass crows aku bunyi sedap, sesedap mcm bunyi time jairo kawin bln lps, maybe pasal aku main guna pick dan guna amp yg besar. kombinasi roadgear mephisto dan zoom g1x mmg menyengat, azroy shred mmg gila babeng bunyi ttp maintain. xnyesal beli produk zoom dan ibanez beb! (wlupun cuma gio series)... apa2 pun kena byk praktis lagi ni, rock on!

mini entry: pesta jualan & makanan

lps blk sessi latihan aku dan *ehem* sggh kat medan selera bintulu (aka kuburia) konon2 nak tgk pesta jualan & makanan yg berlangsung pada 18-19/7/2009.

smpi2 je kitorg round2 gerai yg menjual makanan smbl dihiburkan dgn pertandingan karaoke. konon2 nak cari mknn yg extra-ordinary ala2 mknn yg jual kat pasar ramadhan... tp hampa sbb yg ada pun cuma yg biasa2 je, kuih muih, kerepek, burger, minuman

banner iklan borneo kite festival, berlangsung bln ogos setiap tahun
(acara tahunan bandar bintulu)

aku tertarik dgn signboard ni (pic kat bwh) dah lama aku xmenikmati char koay teow penang (kes rindu mknn penang), so nak try la...

(pic atas - bila dah mkn baru teringat nak snap pic) 1st impression xnmpk mcm char koay teow penang pun, sbb penang punya slalu warna kehitam2an sbb dkt2 nak hangus (hence the word char) yg ni nmpk kuning2 oren. rasa? okela ada jugak rasa penang style wlupun xbrapa kick. tp dgn hrga RM4.00 sepinggan, mee pun byk, udang besar 3 ekor, mmg kenyang dan berbaloi la... atleast terubat rindu nak mkn mknn penang

_____
p/s: nasik kandaq abu is the best! wowo rindu nak mkn nasik kandaq penang!

9 komen:

Abang Ben said...

posing macam band jazz tu hehehe...

Portdy said...

seronok tengok,
best eh dapat ketuajabatan yg sporting....

Ijau D. Koceng said...

abg ben:
mmg ada main lagu jazz hibrid bassline children of the damn, tp xpe jazz pun asalkan guitar works best... dan hati ttp metal \m/

portdy:
boss kitorg mmg sporting, dia suka klu staff2nya ada aktiviti ujung mggu kat jbtn, supaya jbtn nmpk ceria & xsunyi... lgpun kitorg praktis atas nama kelab sukan & rekreasi jbtn

Takilala said...

masa kenduri Jairo?? bass sedap?? huhu..tgk la sapa main..huhu..

JAIRO said...

sapa main bass tu? errr sapa kawin???

Ijau D. Koceng said...

takilala:
setau aku mlm tu ada 3-4 org yg main bass aku ni

jairo:
mesti ko terlepas entry chemical wedding kan?

berteromber said...

pergh...boleh jamming free kat opis..untung la ko..opis aku keje..keje..keje..main badminton hujung minggu pun bayar sendiri..hampeh.

Mayamia said...

lalalalalala~ iron maiden awk ..org lum pos lg...awk nk org buat recorded mail ek?

Ijau D. Koceng said...

berteromber:
kat opis kitorg ada futsal court, ptg2 lps abis keja kitorg main futsal @ volleyball, xlama lg foyer/garasi tmpt kitorg jamm tu nak upgrade jd dewan serbaguna... so bleh main badminton

mayamia:
ayoyo!~ dah bejanggut tggu flight 666 dari nottingham... recorded ke registered ke buatla apa yg patut yg pntg smpi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (83) 58 explorer (22) 7-string (10) 724rocks (2) ac/dc (7) acoustic (16) adiwira (26) adrian smith (14) after forever (6) ais krim (4) alice (12) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (148) amplitude music (3) amplug (4) andy james (4) angker (2) anime (51) anniversary (81) anthrax (1) arlo (3) art200 (3) artis tempatan (131) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (4) avril lavigne (4) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (64) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bbw2018 (6) bc rich (15) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (12) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (291) bintulu buskers (5) black friday (8) black sabbath (1) blackstar (26) blades (5) blaze bayley (27) blind guardian (21) blogging blues (59) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (6) borneo ugtv (2) boss (62) botb (20) bottlecapt (3) brado guitars (4) braingell radio (15) brr2013 (21) bruce dickinson (23) buku/majalah (59) bumi putra rockers (3) bundaberg (16) cable (24) canon (2) cc24s (5) ccr (1) charvel (65) children of bodom (21) ck music (55) cog (10) coke (5) coklat (5) cola (5) compilation (63) conception (2) console games (11) converse (3) cort (46) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (43) dalat (19) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (5) def leppard (1) denner/shermann (2) dgr (3) digipak (41) digitech (23) dimarzio (46) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drum asia (2) drums (18) dutch lady (4) dvd (72) earth hour (14) ebay (228) ec-256 (26) ec-257 (7) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (88) electro-harmonix (27) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (25) emo (209) energy drinks (31) engrish (3) entwistle (9) environment (35) epiphone (127) erectus (8) ernie ball (23) esp/ltd (180) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (13) fallout (14) family (50) fear factory (3) fender (16) filler entry (49) first aid (1) fishman (3) flashback friday (15) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (20) footwear (3) fotografi (31) fozzy (1) fund-snatcher (15) fusion (3) gamer mode activated (23) gapnap (13) gartb20 (11) gary moore (2) gas (124) gator (15) gax010ltd (9) geeksup (3) ghs (28) gibson (16) gig (101) gigrig (14) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (8) green tea (18) grg270 (25) gruv gear (2) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (13) guitar collection (11) guitar parts (68) guitar service (33) guitar talk (64) hammerfall (16) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (29) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (60) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (15) hootie (5) hotchix (34) hotel/resort (27) ibanez (203) icb200ex (15) iced earth (9) icon (26) imago (68) imitation (3) in flames (4) instagram (22) inverno (19) iron maiden (144) irt-pulse (6) isolated gig (8) isu semasa (242) j5 (13) jackson (42) jamming (140) jamtank (32) jepak (9) jim dunlop (62) joe satriani (14) jotb (13) joyo (21) jr (11) js music (3) js32 king v (9) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (22) karisma (4) kaset (32) kawan (302) kazanna (1) kempen (34) kerja (74) kerly (2) kesihatan (41) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (9) king diamond (24) king's studio (2) kkdn (6) koleksi (299) konsert (91) kopi (28) korg (51) kota kinabalu (15) kramer (1) kuala lumpur (34) kuala penyu (1) kuching (4) kucing (5) kustom (4) laney (31) larrong (6) lawas (4) lazada (21) lefthanded (5) lemon tea (13) letgo (51) lil (33) limbang (7) limited edition (33) line 6 (42) linkin park (4) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (88) m-50fr (23) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (382) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (15) marco hietala (20) marigold (3) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (3) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (59) melaka (13) membakut (44) memori (332) mercyful fate (11) metallica (80) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (56) miri (18) misfits (1) mmw (2) modtone (7) moen (11) mono (3) moody monday (13) mooer (1) motorhead (9) movie (55) mr diy (2) mrs (60) muf (1) mug (2) mukah (20) mup (133) music bliss (10) music master (41) music nomad (1) muuv (57) muww (1) mxr (10) my music (8) nanasmania (26) naruto (1) nat-geo (4) nestle (37) new album (28) new gear (193) newsted (3) nightfall (9) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (14) nita strauss (8) nogas (4) nonsense (88) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (26) nylon maiden (2) of string (20) oishi (5) oktoberfest (9) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (38) osg2012 (4) ovation (6) ozzy osbourne (11) pandora mini (11) panik (13) pantai (7) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (35) pc talk (16) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (310) pedaltrain (14) pemuzika (15) penang (37) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (14) pfg5 (8) phones (12) pic of the day (58) pick (61) pickup swap (62) pickups (143) planet waves (12) playstation (11) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (2) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (13) popcorn (6) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (4) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (47) radio (5) rajinikanth (3) ramadhan special (72) ramli sarip (3) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (27) recording (12) reg studio (11) restring therapy (74) revamp (2) rex (1) rg331m (16) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) richter (2) riego (5) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy khan (12) roy z (7) rp360 (7) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (13) saxbys (4) schecter (3) search (16) seymour duncan (35) shopee (12) sibu (6) sick puppies (6) signboard (14) silica gel (7) silvia (13) singapore (52) single/ep (7) sipitang (1) sit (9) skb (1) skull strings (3) slayer (3) slipgate (5) smr (3) snark (9) so-cal (59) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (7) soundwave (2) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (35) stagg (12) star wars (15) stewmac (6) sticker (6) strap (17) street jam (2) strings (127) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (13) super album (94) superlux (3) susu (6) sv guitars (3) swee lee (6) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (45) tahi suci (7) takamine (5) takstar (5) tamil (12) tanglewood (10) tarot (15) tc electronic (2) tech21 (1) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (37) tgs (2) the cranberries (2) the guitar addict (33) the iron maidens (3) thomas zwijsen (6) throwback thursday (14) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (9) tonelab ex (2) tong garden (3) tools (20) top 5 (5) tour de brunei (46) toys (11) trade (22) transformers (4) travel (125) tribute (43) trivium (13) tsb6 (7) tuner (32) tv (32) ugly kid joe (3) usm (3) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (72) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (28) wireless (5) wonda (3) wordless wednesday (316) wrestling (9) ww2 (6) x-11 (34) xpdc (5) yamaha (5) yeos (7) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (3) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (112) zoso music (10)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger