chemical wedding


topik entry ni xde kaitan dgn lagu/album the chemical wedding bruce dickinson, sj bg tajuk gimik. ekceli, entry ni pasal sessi open-air gig sempena majlis perkahwinan jairo bertempat di kediaman beliau di kmpg pimping (another proud pimpingan) mlm td 05/06/2009 bermula 2030hrs smpi 0215hrs

imej drp web rasmi bruce dickinson

sessi open-air gig ni maybe jairo atau joad takilala akan cover lbh detail dlm blog2 dorg. [edited: dah 3 bln aku tunggu, xde pun review] gig mlm td dihoskan oleh ronzi dan tlh dijayakan oleh 5 buah kugiran iaitu err... (aku lupa nama kugiran mula2 tu), manggas, celaru (btl ke nama kugiran ni?), mi scusi dan main event oleh jiaja yg popular dgn lagu kura2


mlm td, atas permintaan joad dan pengantin lelaki err... jairo, dorg nak pinjam bass aku utk gig katanya sbb dorg xbiasa main guna 5-string bass yg disediakan. bila dgr manggas, mi scusi dan celaru main guna bass aku, aku berasa teruja sbb bunyi bass 'crows' aku mlm td mmg sedap lunak lemak berkrim never thought my bass could sound that good~

terminologi sedap lunak lemak berkrim yg aku maksudkan ni merujuk kepada bunyi2an mcm gallop bass steve harris (aku xtau camna nak describe bunyi yg dimaksudkan) walaupun ia hanyalah sebuah ibanez gio soundgear yg dimainkan directly to amp xguna apa2 efek pedal (en. cimca kata mcm bunyi bass band korn). sblm2 ni aku main/praktis guna amp ibanez 10watt aku je, koman2 waktu main/praktis kat jbtn pun pakai amp PA system... mungkinkah mlm tadi amp yg dorg guna (30watt ke atas) memaksimumkan potensi bunyi bass aku? atau mungkinkah disebabkan dorg main guna pick? atau yg paling senang, mungkinkah aku belum mahir teknik kawalan bunyi2an bass? atau 'saya budak baru belajar, kalau salah jgn jolokkan'?

pic2 berikut aku snap guna henpon k618i aku guna night mode, so sori la klu kualiti pic xbrapa memuaskan. tp pic ni eksklusif utk mlm tu, rasa2 jairo pun xde pic2 ni hahaha!~ (joad dah bluetooth-copy tadi) tapi xpe pic2 ni xde copyright (aku mls nak buat watermark, yg pntg pic ni edited yg ori aku simpan) so sapa2 nak cilok... silakan, klu baik hati link la kat blog aku

mlm td manggas mula2 beraksi sbg 3-piece band, joad main bass (ehem... bass?) dgn menyampaikan bbrp lagu cover drp wings, search & loudness. hah? apa? manggas main lagu rokapak?

time cover lagu loudness so lonely, pengantin lelaki err... jairo plak jd bassist, joad focus on vocals (not vokills), so manggas dah jd 4-piece band... pengantin lelaki err... jairo mmg nmpk bergaya dan metal kampung dgn bass (ehem) hitam tu

ymi yg ttp cool dlm apa keadaan skali pun, sama ada tgh solo mahupun last2 minute bila pedal zoom G1X yg digunakan tiba2 mengalami masalah teknikal. sori awg. raem, xbrapa clear muka drummer

gandingan duet jairo & joad cover lagu enter sandman dgn iringan drp jiaja (ada jugak sket2 kluar suara ala2 shagrath)

yg ni plak kolaborasi mi scusi & celaru yg berlarutan sampai pkl 2 pagi! xde penonton pun dorg ttp carry on sampai puas hati~ secara rasminya sessi mlm td berakhir pada pkl 0200hrs (xrasmi 0215-0220hrs)

aku & awg. raem (manggas) antara yg plng lmbt balik sbb masing2 tunggu equipment. aku tunggu nak ambil bass aku atas meja, klu aku nak ambil mcm tu je bleh tp xbaik plak tiba2 je ambil bass atas meja tu lps tu blah xbgtau tuan rmh, awg. raem lg la kesian... snare drumnya masih lagi melekat kat drum set, selagi dorg xabis main xdpt nak balik la... hahaha!~ pdn muka (aku pun)

sorila entry ni aku bias sket asyik2 melalut pasal bass aku je, xcover pun psl kugiran2 yg beraksi (especially jiaja yg perform lagu kura2 sampai 2 kali - encore beb!). xpe yg tu nnti kompom jairo akan review dlm blognya sndr. wokeh, apa2 pun slamat pengantin baru kpd jairo... aku still ingt lawak ko zmn kita skulah SUIS pimping circa 1988-1989, lawak pasal maradona dan pele (klu ko ingt lg la...)

_____
p/s: dah ada motivasi, nak kena byk praktis teknik2 bass lg ni

6 komen:

Takilala said...

huhu..kura2 rules!!

Maya mia said...

best giler kawin ade band2 sumer..tahniah kpada yg tlah berkawin..

Ijau D. Koceng said...

bkn stakat band biasa... konsider artis tu, artis!

Ijau D. Koceng said...

maya mia, jom kawen! >:)

Anonymous said...

si jali kacangaran suda.. jan d padam komen ni sbb cimca blum mmbaca komenku ani.. yg banar:- org yg meminta jiaja main lagu kura²..

Ijau D. Koceng said...

salah ejaan canggar mu atu dato, double G baru ngam... cang-gar bkn ca-ngar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (67) 58 explorer (12) ac/dc (6) adiwira (13) adrian smith (14) after forever (6) alice (11) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (125) amplug (4) andy james (2) angker (2) anime (52) anniversary (65) art200 (3) artis tempatan (117) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (1) avril lavigne (3) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (6) badges/patches (8) bag/case (53) bara studio (3) barbican (4) bass talk (28) bbw2013 (6) bc rich (7) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (11) bill lawrence (7) bintulu (247) bintulu buskers (5) black sabbath (1) blackstar (19) blades (3) blaze bayley (22) blind guardian (20) blogging blues (44) blu-ray (2) bmf2013 (8) bon jovi (4) boss (45) botb (18) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (13) brr2013 (16) bruce dickinson (21) buku/majalah (50) bumi putra rockers (3) bundaberg (13) cable (23) canon (2) ccr (1) charvel (50) children of bodom (19) ck music (52) cog (5) coke (5) cola (4) compilation (60) console games (5) converse (2) cort (45) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (26) dalat (18) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (25) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (88) dean (26) dean markley (3) def leppard (1) digipak (31) digitech (19) dimarzio (29) dio (4) dismal euphony (2) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr strings (14) dr1432h (20) dream theater (13) drinho (3) drums (18) dutch lady (1) dvd (63) earth hour (14) ebay (225) ec-256 (24) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (76) electro-harmonix (23) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (14) emo (185) energy drinks (27) entwistle (6) environment (38) epiphone (91) erectus (5) ernie ball (14) esp/ltd (133) estock (71) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (12) family (38) fear factory (3) fender (15) filler entry (47) first aid (1) fishman (2) flashback friday (9) floor jansen (9) fontana (9) foo fighters (15) footwear (1) fotografi (30) fund-snatcher (13) gamer mode activated (23) gartb20 (11) gary moore (2) gas (121) gator (9) gax010ltd (9) ghs (17) gibson (14) gig (72) gigrig (8) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (4) green tea (15) grg270 (25) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (12) guitar collection (8) guitar parts (47) guitar service (18) guitar talk (64) guitar/bass (625) hammerfall (12) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (5) headstock story (25) hennessey (7) hepi;) (55) herbal tea (4) hillsburg (2) historical (15) hootie (4) hotchix (34) hotel/resort (25) ibanez (179) icb200ex (14) iced earth (8) icon (24) imago (66) imitation (3) in flames (2) instagram (11) inverno (5) iron maiden (133) irt-pulse (1) isu semasa (227) j5 (5) jackson (31) jamming (122) jamtank (22) jim dunlop (50) joe satriani (11) jotb (13) joyo (17) jr (5) js music (3) js32t kelly (8) judas priest (1) kamelot (18) karisma (4) kaset (31) kawan (255) kazanna (1) kempen (34) kerja (72) kerly (2) kesihatan (35) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (6) king diamond (17) kkdn (6) koleksi (280) konsert (83) kopi (19) korg (50) kota kinabalu (14) kramer (1) kuala lumpur (29) kuala penyu (1) kuching (3) kucing (5) kustom (3) laney (18) lawas (3) lazada (11) lefthanded (5) lemon tea (11) letgo (37) lil (26) limbang (5) limited edition (12) line 6 (40) linkin park (2) lipton (1) live album (20) loudness (1) lowyat.net (16) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (75) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (325) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (1) marshall (18) martial arts (3) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (2) masterplan (11) mastodon (6) may (6) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (54) melaka (12) membakut (42) memori (301) mercyful fate (10) metallica (72) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (51) miri (16) misfits (1) modtone (7) moen (11) moody monday (9) motorhead (9) movie (48) mrs (57) mug (2) mukah (19) mup (101) music bliss (6) music master (40) music nomad (1) muuv (52) mxr (8) my music (8) nanasmania (25) naruto (1) nat-geo (4) nestle (18) new album (27) new gear (156) newsted (3) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (5) nonsense (61) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (23) of string (17) oishi (5) oktoberfest (7) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (33) osg2012 (4) ozzy osbourne (9) pandora mini (11) panik (12) pantai (5) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (46) pc stuff (27) pc talk (12) pdap (2) peavey (22) pedal/stompbox (271) pedaltrain (14) pemuzika (3) penang (32) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (15) phones (11) pic of the day (49) pick (50) pickups (98) planet waves (7) playstation (7) pm2011 (18) pod hd300 (13) pod x3 (17) pokka (12) popomania (6) post-apocalypse (12) pqot (4) preamp (5) prequel (5) promo disc (5) prs (2) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (4) radin music (38) radio (4) rajinikanth (3) ramadhan special (61) ramli sarip (2) randall (4) rare (91) ratm (1) reco (24) recording (12) reg studio (8) restring therapy (44) revamp (2) rg331m (2) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) rock at large (15) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy z (7) rp360 (5) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) saxbys (3) schecter (2) search (15) seymour duncan (18) sibu (6) sick puppies (6) signboard (12) silica gel (5) silvia (7) singapore (47) single/ep (5) sipitang (1) sit (2) snark (9) so-cal (47) sonata arctica (3) sony (22) soundcloud (7) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (13) sr300 (24) stagg (12) star wars (10) stewmac (2) sticker (6) strap (10) strings (85) strings by mail (2) sudirman (3) sukan (16) sundrop (2) sungai (11) super album (89) superlux (2) sv guitars (2) swee lee (2) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (34) takamine (5) takstar (2) tamil (11) tanglewood (9) tarot (15) tech21 (1) telecaster (7) telepathic tuesday (2) tesla (32) the cranberries (2) the guitar addict (30) the iron maidens (2) thomas zwijsen (3) throwback thursday (7) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (8) tonelab ex (2) tools (6) top 5 (3) tour de brunei (42) trade (17) transformers (4) travel (119) tribute (40) trivium (5) tsb6 (6) tuner (30) tv (30) ugly kid joe (3) usm (1) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (68) warwick (11) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (27) wireless (2) wonda (3) wordless wednesday (226) wrestling (8) ww2 (6) x-11 (33) xpdc (5) yamaha (4) yeos (5) yNot (21) yogurt (6) yolo (4) yustech (1) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (102) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger