Sacrifice... Is It Worthed?


Setelah selesai fasa kedua unfinished business projek mega minggu lepas, kini hanya tinggal fasa ketiga dan menghitung hari untuk fasa terakhir (dan ia tiada kaitan dengan konsert Iron Maiden Singapore minggu depan).

Gambar hiasan dari entri yang lepas.

"Demi cintaku padamu, ku korbankan jiwa dan raga koleksi kegitaranku..."

Tapi berbaloikah kalau aku korbankan benda-benda tu semua (let-go) untuk dana-dana tambahan demi menampung fasa terakhir projek mega tersebut? Kepada geng-geng bloggers (terutamanya yang sudah berumahtangga), apa komen anda?

Antara komen yang best aku dengar semalam "alaaa~ gitar boleh beli lagi, jadi raja biasanya sekali je seumur hidup".

_____
Ada apa: Muspeed, hang bulan berapa?

14 komen:

Nizam said...

wah tahniah in advance!cepat2 dpt anak!keh3

oriaj said...

berbaloi tu kawin... silap ndak kau mau main gitar sudah lepas kawin... kan mengarami saja hahahahahahahahahahahahah....


p/s: sebelum kawin jual gitar.... lepas kawin beli gitar baru hahahahahaha

Nerzhul said...

gua belum kawin...tapi gua percaya peluk bini lagi syok dari peluk gitur..hehe

Nerzhul said...

*gitar

Ashportal said...

show this post this to your future wife.....then she will donate you 10K

Ijau D. Koceng said...

nizam:
tu dah terlalu advance tu

oriaj:
mcm farock ejam ka? hahaha...

"lepas kawin beli gitar baru" - sdh pasti!

nerzhul:
+1

ash:
10k tu dia bg aku ke atau aku yg bg dia?

Abang Ben said...

jual je. Nothing last forever.

deaf-angel said...

tak mau kelam kabut decide
fikir pelan2 hehe

JAIRO said...

hahahah farock ejam.... sampai sini jua namanya aku ingat di fb jak

berteromber said...

jual jer semua...pastu pencen jadi rocker...hahaha...

Anonymous said...

last year 6 bulan sebelum kahwin aku bantai beli gibson explorer kat ebay, kira cam last kali buat keje giler sebelum kawin la kan .. aku kawin bulan 11 .. bulan 1 baru ni wife aku pregnant, duit tak sempat nak kumpul .. dah kena pakai duit lagi dalam 8 bulan ... so sakit poket la ni ... kdg2 aku terpk .. kalau tak beli explorer tu pun ok .. tapi ni sayang plak nak jual ... persediaan utk kawin n selepas kawin byk nak pakai duit yg tiba2 dtg mengejut dan tak boleh elak .. my advice is ... jgn jual semua .. tinggal skit jer la .. janji boleh main n ada bunyi .. jual mana yg tak perlu .. and jgn beli apa2 lagi ... save duit utk kahwin n perhaps your baby .. all the best bro

ikhlas

TJ

Ijau D. Koceng said...

abg ben & deaf:
aku ikut mood, kdg2 rasa syg nak juak, kdg2 rasa baik jual jela

jiaro:
berita kawin yg hangat setakat ni

berteromber:
awal sgt tu klu nak pencen

ano@tj:
komen plng bernas setakat ni, thanks

subversion.sg said...

dulu saya kahwin masih simpan semua 7 gitar he he... apasal takleh jual benda2 lain? komputer ke... kereta ke...

Ijau D. Koceng said...

bro sub:
klu jual komputer tak laku

kereta? finance pun blm abis bayar, lgpn yg ni keperluan harian

i guess i may consider tj's comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (83) 58 explorer (22) 7-string (10) 724rocks (2) ac/dc (7) acoustic (16) adiwira (26) adrian smith (15) after forever (6) ais krim (4) alice (12) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (148) amplitude music (3) amplug (4) andy james (4) angker (2) anime (51) anniversary (83) anthrax (1) arlo (3) art200 (3) artis tempatan (131) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (4) avril lavigne (4) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (64) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bbw2018 (6) bc rich (15) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (12) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (294) bintulu buskers (5) black friday (8) black sabbath (1) blackstar (27) blades (5) blaze bayley (27) blind guardian (21) blogging blues (59) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (6) borneo ugtv (2) boss (62) botb (21) bottlecapt (3) brado guitars (5) braingell radio (15) brr2013 (21) bruce dickinson (23) buku/majalah (59) bumi putra rockers (3) bundaberg (16) cable (24) canon (2) cc24s (5) ccr (1) charvel (66) children of bodom (21) ck music (55) cog (10) coke (5) coklat (5) cola (5) compilation (63) conception (2) console games (12) converse (3) cort (46) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (43) dalat (19) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (5) def leppard (1) denner/shermann (2) dgr (3) digipak (42) digitech (23) dimarzio (46) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drum asia (2) drums (18) dutch lady (4) dvd (72) earth hour (14) ebay (228) ec-256 (26) ec-257 (8) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (88) electro-harmonix (27) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (25) emo (210) energy drinks (31) engrish (3) entwistle (9) environment (35) epiphone (127) erectus (8) ernie ball (23) esp/ltd (182) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (13) fallout (14) family (50) fear factory (3) fender (16) filler entry (49) first aid (1) fishman (3) flashback friday (16) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (21) footwear (3) fotografi (31) fozzy (1) fund-snatcher (15) fusion (3) gamer mode activated (23) gapnap (13) gartb20 (11) gary moore (2) gas (124) gator (15) gax010ltd (9) geeksup (3) ghs (28) gibson (16) gig (101) gigrig (14) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (8) green tea (18) grg270 (25) gruv gear (2) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (13) guitar collection (11) guitar parts (68) guitar service (33) guitar talk (64) hammerfall (16) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (29) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (60) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (15) hootie (5) hotchix (34) hotel/resort (27) ibanez (204) icb200ex (15) iced earth (9) icon (26) imago (68) imitation (3) in flames (4) instagram (23) inverno (19) iron maiden (145) irt-pulse (6) isolated gig (8) isu semasa (242) j5 (13) jackson (43) jamming (141) jamtank (32) jepak (9) jim dunlop (63) joe satriani (14) jotb (13) joyo (21) jr (11) js music (3) js32 king v (9) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (22) karisma (4) kaset (33) kawan (304) kazanna (1) kempen (34) kerja (74) kerly (2) kesihatan (41) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (9) king diamond (24) king's studio (3) kkdn (6) koleksi (299) konsert (91) kopi (28) korg (51) kota kinabalu (15) kramer (1) kuala lumpur (34) kuala penyu (1) kuching (4) kucing (5) kustom (4) laney (31) larrong (6) lawas (4) lazada (21) lefthanded (5) lemon tea (13) letgo (51) lil (34) limbang (7) limited edition (33) line 6 (42) linkin park (4) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (89) m-50fr (24) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (384) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (15) marco hietala (20) marigold (3) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (3) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (59) melaka (13) membakut (44) memori (333) mercyful fate (11) metallica (80) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (56) miri (18) misfits (1) mmw (2) modtone (7) moen (11) mono (3) moody monday (13) mooer (1) motorhead (9) movie (56) mr diy (2) mrs (60) muf (1) mug (2) mukah (20) mup (133) music bliss (10) music master (41) music nomad (1) muuv (57) muww (1) mxr (10) my music (8) nanasmania (26) naruto (1) nat-geo (4) nestle (37) new album (28) new gear (194) newsted (3) nightfall (9) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (14) nita strauss (8) nogas (4) nonsense (92) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (27) nylon maiden (2) of string (20) oishi (5) oktoberfest (9) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (38) osg2012 (4) ovation (6) ozzy osbourne (11) pandora mini (11) panik (13) pantai (7) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (35) pc talk (16) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (310) pedaltrain (14) pemuzika (15) penang (38) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (14) pfg5 (8) phones (12) pic of the day (60) pick (61) pickup swap (62) pickups (143) planet waves (12) playstation (11) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (3) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (13) popcorn (7) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (4) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (47) radio (5) rajinikanth (3) ramadhan special (72) ramli sarip (3) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (27) recording (12) reg studio (11) restring therapy (74) revamp (2) rex (1) rg331m (16) rg350m (14) rg370ahmz (1) rhoma irama (3) ribena (4) richter (2) riego (5) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy khan (12) roy z (7) rp360 (7) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (13) saxbys (4) schecter (3) sdx (1) search (16) seymour duncan (35) shopee (12) sibu (6) sick puppies (6) signboard (14) silica gel (7) silvia (13) singapore (52) single/ep (7) sipitang (1) sit (9) skb (1) skull strings (3) slayer (3) slipgate (5) smr (3) snark (9) so-cal (60) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (7) soundwave (2) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (35) stagg (12) star wars (15) stewmac (6) sticker (6) strap (17) street jam (2) strings (127) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (13) super album (94) superlux (3) susu (6) sv guitars (3) swee lee (6) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (45) tahi suci (7) takamine (5) takstar (5) tamil (12) tanglewood (10) tarot (15) tc electronic (2) tech21 (1) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (37) tgs (2) the cranberries (2) the guitar addict (33) the iron maidens (3) thomas zwijsen (6) throwback thursday (14) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (9) tonelab ex (2) tong garden (4) tools (20) top 5 (5) tour de brunei (46) toys (11) trade (22) transformers (4) travel (125) tribute (43) trivium (13) tsb6 (7) tuner (32) tv (32) ugly kid joe (3) usm (4) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (72) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (28) wireless (5) wonda (3) wordless wednesday (321) wrestling (9) ww2 (6) x-11 (34) xpdc (5) yamaha (5) yeos (7) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (3) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (112) zoso music (10)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger