Metukulucifer Atau Metukulaullica?


Oke seperti yang dijanjikan, entri bias berasingan untuk persembahan Metuk Ulau Project semasa gig YOLO tempoh hari.


Seperti yang aku nyatakan dalam entri ni, ada sedikit rombakan line-up untuk gig kali ni. Aku dan Korawk bertukar posisi - aku menggalas tugas sebagai bassist (menggunakan Silver Wings) manakala Korawk sebagai vokal utama dan gitaris kedua.


Bukan apa, nak bagi peluang Korawk untuk beraksi dengan gitar 1Malaysianya (Ibanez GRG270) yang dah dipasang dengan pikap DiMarzio Petrucci set.

X-11 beraksi lagi!
Setlist
  1. Project Madness
  2. Warriors Ride On The Chariots
  3. Seek Creeping Puppets medley
  4. The Trooper (encore)
Dimulakan dengan lagu Project Madness (working title, final title may differ) lagu sendiri MUP hasil nukilan aku dan Azrol yang masih belum ada lirik, dimainkan secara instrumental sebagai intro persembahan.


Lagu kedua merupakan lagu cover Metalucifer iaitu Warriors Ride On The Chariots. Lagu yang disarankan oleh Korawk untuk dicover oleh MUP sebulan sebelum gig.


Tapi yang amat menyedihkan, vokalis tidak hafal lirik lagu sehingga saat-saat akhir, dan terpaksa mempertaruhkan maruah diri dengan membawa helaian lirik, hahaha...

Warriors Ride On The Chariots - featuring Korawk as vocalist.

Lagu ketiga merupakan lagu medley Seek Creeping Puppets sempena demam Metallica nusantara bulan depan. Bak kata Korawk "...lagu ini ditujukan untuk mereka yang tak pergi Metallica".


Bahagian Seek dinyanyikan oleh Korawk, manakala selebihnya by yours truly... Sekali-sekala MUP cover Metallica enjoy juga kan?


Seperti lagu Chariots, medley Seek Creeping Puppets ni juga turut dinyanyikan beramai-ramai oleh penonton yang rata-ratanya merupakan rakan-rakan MUUV dan 3-series club yang dipelopori oleh Adi Herman.


Sambutan penonton yang agak mengejutkan, tak sangka lagu-lagu Metallica masih diminati di Bintulu tak kira peringkat umur.


Rakan sepermetalan Olee dari Eternal Zine yang headbang tak ingat dunia dari mula lagu medley sampai habis (f*cking 7.00+ minutes!) esok pagi pasti sakit tengkuk.


Tahniah kepada Bob Kandar yang akhirnya dapat memainkan medley Seek Creeping Puppets dengan jayanya walaupun sebelum ni (semasa jamming) pernah putus asa sebab hilang keyakinan diri memainkan lagu Metallica.


Dan untuk tidak menghampakan permintaan penonton yang inginkan lagu Iron Maiden, maka keluarlah lagu The Trooper sebagai encore. Bagi mereka, mungkin agak janggal gig MUP tanpa lagu cover Iron Maiden kot?


Akibat solo maut yang berbisa, tali gitar X-11 Azrol putus semasa solo lagu The Trooper. Walau bagaimanapun lagu tetap diteruskan sampai habis walaupun tanpa solo. Soalan, kenapa Korawk tak ganti solo?


Pendapat peribadi? Sambutan penonton kali ni lebih meriah berbanding Oktoberfest. Mungkin disebabkan lokasi yang sempit dan dihadiri oleh dari pelbagai peringkat umur (daripada budak sekolah hinggalah kepada bapa orang).

Video persembahan link daripada Facebook Korawk, dirakam menggunakan Zoom Q3HD.

_____
Ada apa: Next, Bintulu 80's Rockers Reunion Concert.

6 komen:

Adi Herman said...

aku = presiden 3-series club? Sedih™ hahaha terimalah kenyataan.

Ijau D. Koceng said...

dipelopori, bkn dipresideni

deaf-angel said...

ada belon warna warni semua?
happening sey..

speedrider said...

GIG ADA BELON = EPIC

Ijau D. Koceng said...

best kan ada belon? :)

Ijau D. Koceng said...

best kan ada belon warna-warni? mcm bday party

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (67) 58 explorer (12) ac/dc (6) adiwira (13) adrian smith (14) after forever (6) alice (11) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (125) amplug (4) andy james (2) angker (2) anime (52) anniversary (65) art200 (3) artis tempatan (118) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) avril lavigne (3) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (6) badges/patches (8) bag/case (53) bara studio (3) barbican (4) bass talk (28) bbw2013 (6) bc rich (7) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (11) bill lawrence (7) bintulu (249) bintulu buskers (5) black sabbath (1) blackstar (19) blades (3) blaze bayley (23) blind guardian (20) blogging blues (44) blu-ray (2) bmf2013 (8) bon jovi (4) boss (47) botb (18) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (13) brr2013 (16) bruce dickinson (21) buku/majalah (50) bumi putra rockers (3) bundaberg (13) cable (24) canon (2) ccr (1) charvel (50) children of bodom (19) ck music (52) cog (5) coke (5) cola (4) compilation (61) console games (6) converse (2) cort (45) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (26) dalat (18) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (25) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (88) dean (26) dean markley (3) def leppard (1) denner/shermann (1) digipak (34) digitech (19) dimarzio (31) dio (4) dismal euphony (2) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (2) dream theater (13) drinho (3) drums (18) dutch lady (1) dvd (65) earth hour (14) ebay (225) ec-256 (24) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (79) electro-harmonix (23) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (14) emo (185) energy drinks (29) entwistle (6) environment (38) epiphone (91) erectus (5) ernie ball (14) esp/ltd (133) estock (71) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (12) family (39) fear factory (3) fender (15) filler entry (47) first aid (1) fishman (2) flashback friday (9) floor jansen (9) fontana (9) foo fighters (16) footwear (1) fotografi (30) fund-snatcher (13) gamer mode activated (23) gapnap (1) gartb20 (11) gary moore (2) gas (121) gator (9) gax010ltd (9) ghs (17) gibson (14) gig (72) gigrig (8) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (4) green tea (15) grg270 (25) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (12) guitar collection (8) guitar parts (49) guitar service (20) guitar talk (64) guitar/bass (628) hammerfall (12) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (25) hennessey (7) hepi;) (56) herbal tea (4) hillsburg (2) historical (15) hootie (4) hotchix (34) hotel/resort (25) ibanez (179) icb200ex (14) iced earth (8) icon (24) imago (66) imitation (3) in flames (2) instagram (11) inverno (7) iron maiden (134) irt-pulse (1) isu semasa (229) j5 (7) jackson (31) jamming (123) jamtank (22) jim dunlop (53) joe satriani (11) jotb (13) joyo (17) jr (5) js music (3) js32t kelly (8) judas priest (1) kamelot (18) karisma (4) kaset (31) kawan (257) kazanna (1) kempen (35) kerja (73) kerly (2) kesihatan (36) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (6) king diamond (17) kkdn (6) koleksi (284) konsert (84) kopi (19) korg (50) kota kinabalu (14) kramer (1) kuala lumpur (29) kuala penyu (1) kuching (3) kucing (5) kustom (3) laney (18) lawas (3) lazada (12) lefthanded (5) lemon tea (11) letgo (37) lil (29) limbang (5) limited edition (14) line 6 (40) linkin park (2) lipton (1) live album (20) loudness (1) lowyat.net (16) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (75) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (328) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (1) marshall (18) martial arts (3) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (2) masterplan (11) mastodon (6) may (6) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (54) melaka (12) membakut (42) memori (301) mercyful fate (10) metallica (73) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (51) miri (16) misfits (1) modtone (7) moen (11) moody monday (9) motorhead (9) movie (48) mrs (57) mug (2) mukah (19) mup (101) music bliss (6) music master (41) music nomad (1) muuv (52) mxr (8) my music (8) nanasmania (25) naruto (1) nat-geo (4) nestle (19) new album (27) new gear (157) newsted (3) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (5) nonsense (62) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (24) of string (17) oishi (5) oktoberfest (7) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (33) osg2012 (4) ozzy osbourne (9) pandora mini (11) panik (12) pantai (5) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (47) pc stuff (27) pc talk (12) pdap (2) peavey (22) pedal/stompbox (273) pedaltrain (14) pemuzika (3) penang (32) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (15) phones (12) pic of the day (51) pick (52) pickups (100) planet waves (7) playstation (7) pm2011 (18) pod hd300 (13) pod x3 (17) pokka (12) popomania (6) post-apocalypse (12) pqot (4) preamp (5) prequel (5) promo disc (5) prs (2) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (4) radin music (38) radio (4) rajinikanth (3) ramadhan special (61) ramli sarip (2) randall (4) rare (93) ratm (2) reco (24) recording (12) reg studio (8) restring therapy (44) revamp (2) rex (1) rg331m (2) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) rock at large (18) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy z (7) rp360 (5) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) saxbys (3) schecter (2) search (15) seymour duncan (18) sibu (6) sick puppies (6) signboard (12) silica gel (5) silvia (7) singapore (47) single/ep (5) sipitang (1) sit (2) skull strings (1) snark (9) so-cal (47) sonata arctica (3) sony (22) soundcloud (7) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (16) sr300 (24) stagg (12) star wars (10) stewmac (2) sticker (6) strap (10) strings (86) strings by mail (2) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (11) super album (89) superlux (3) sv guitars (2) swee lee (2) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (34) takamine (5) takstar (2) tamil (11) tanglewood (9) tarot (15) tech21 (1) telecaster (9) telepathic tuesday (2) tesla (32) the cranberries (2) the guitar addict (30) the iron maidens (2) thomas zwijsen (4) throwback thursday (7) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (8) tonelab ex (2) tools (6) top 5 (3) tour de brunei (42) trade (18) transformers (4) travel (119) tribute (40) trivium (5) tsb6 (6) tuner (30) tv (30) ugly kid joe (3) usm (1) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (69) warwick (11) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (27) wireless (2) wonda (3) wordless wednesday (231) wrestling (8) ww2 (6) x-11 (33) xpdc (5) yamaha (4) yeos (5) yNot (21) yogurt (6) yolo (4) yustech (1) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (102) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger