megadeth - risk (remixed & remastered)


sambungan drp entry yg lps (klik sini)... kali ni entry pasal megadeth - risk. cd ni wlupun berstatus new and sealed, tp jewel case dah retak kat blkg

album kontroversi megadeth. aku mcm prnh baca review album risk ni kat blog geng metalterus ni tp aku lupa blog sapa... dlm blog tu ada mention pasal abg mus sahut cabaran lars ulrich utk buat album lain drp lain (mcm metallica buat) so kira abg mus ni taking the risk la... blog sapa aaa? [nnti klu dah jumpa aku link kat ruangan ni]

ebay purchase info

  • purchased from: jayandmarie
  • location: usa
  • condition: new and sealed
  • price paid: US$4.25+7.10/3 (RM24.09) menang bid
  • ordered: 22/7/2009
  • received: 11/9/2009
  • label: (p)(c) 2004 capitol records inc.
  • made in: usa
  • extra info: risk originally release (p) 1999 on capitol records as enhanced cd

tracklist

  1. insomnia
  2. prince of darkness
  3. enter the arena
  4. crush 'em
  5. breadline
  6. the doctor is calling
  7. i'll be there
  8. wanderlust
  9. ecstacy
  10. seven
  11. time: the beginning
  12. time: the end
    previously unreleased bonus tracks
  13. insomnia (jeff balding mix)
  14. breadline (jack joseph puig mix)
  15. crush 'em (jock mix)

bg aku semua lagu dlm album ni best2... lbh2 lg lagu breadline, wanderlust, i'll be there dan time: the beginning

album ni dikritik gila2 oleh peminat tegar megadeth sbb dah hilang unsur2 ganas (thrash) trademark megadeth... yup, mmg betul. sapa2 yg dah lama layan megadeth bila dgr album ni dah mcm dgr lagu2 bon jovi plak. dulu aku berpendapat faktor usia yg membuatkan dorg slow-down. sama mcm kes album load metallica. tp ternyata tanggapan aku tu salah dgn adanya album2 baru megadeth dan yg latest under roadrunner records - united abominations dan endgame

spt yg aku mention kat entry rust in peace, aku mula layan abis album megadeth bermula dgn risk ni, wlupun sblm tu aku ada layan bbrp lagu lama (tornado of soul, symphony of destructions, angry again, a tout le monde) tp semua tu versi kompilasi je bkn full album. mula2 layan mp3... then beli kaset (lelong stock clearance RM5.90 skali dgn kaset album capitol punishment)

klu dikirakan konsep pop rock atau mainstream metal, bg aku album ni mmg berjaya... let's say some new hard rock band would release risk as their 1st album, i guess it's easy for them to get multi-platinum... tp apakan daya cliche thrash megadeth tu amat kuat, jd best cemana pun... album ni ttp dikiritik hebat (atau diboikot) "huh! megadeth was selled out just like metallica did with load~"

tp, abg mus ada explain kat dlm 1st 3 pages inlay cd ni, antaranya -

"...all i could foresee was people mocking megadeth for selling out, people having field day with this song, this record, the image, the logo change, the artwork... [skip] ... i still contend this was a great record, but it was not what megadeth fans expect to hear. i could have put this out under a different name and many people would have love it... [skip] ...this record consists of many great pop songs that may or may not ever receive the recognition that they deserve, but i know that i gave it my very best. and that is good enough for me..."

memori di sebalik album ni mengingatkan aku time aku dpt keja (2000) di sebuah kedai komputer kat sg dua penang (dpn usm) sementara menunggu utk majlis konvokesyen in 2001

disebabkan aku dah lama layan album risk yg asal, jd bila dibandingkan dgn versi remixed & remastered ni, aku rasa mcm janggal sket... ada part yg dipotong (cth - intro biola lagu insomnia dah kena buang tp ada blk kat track 13 jeff balding mix) dan ada part yg ditambah2 (cth - gitar riff dlm lagu breadline dan i'll be there ada mcm lain sket lbh nyaring drp versi asal)... bg aku risk asal mmg dah perfect, apsal la nak kena remixed & remastered lg? dan cover art risk asal (mousetrap) lagi sempoi

_____
p/s: "ooo... i'll be there~" nnti nak cari risk versi asal...

4 komen:

deaf_angel said...

kadang2 orang tak suka, tapi kita suka..kadang2 terbalik lak..

tapi harap2 bon jovi baru back to macam dulu2 punye style huhu

berteromber said...

setuju deaf...contoh org tak suka voivod - angel rat dan celtic frost - cold lake...tapi aku suka..cuma load reload st anger tu sampai sekarang mmg aku tak suka...
risk kira boleh la..

Takilala said...

risk? suka skit2.

Ijau D. Koceng said...

deaf_angel:
mcm iklan wrigley's awek jual tiket wayang "...cerita ni, saye pun suke~"

berteromber:
aku load ngan reload bleh masuk, tp st. anger mmg anger betul klu dgr

takilala:
risk di pimping sapa punya? cimca atau goban? aritu aku ada copy, klu aku jmpa lg skali aku mau tapau hahaha...

ekceli dah bid risk lama kat ebay

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (79) 58 explorer (22) 7-string (3) 724rocks (2) ac/dc (7) acoustic (16) adiwira (24) adrian smith (14) after forever (6) ais krim (4) alice (12) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (148) amplitude music (3) amplug (4) andy james (4) angker (2) anime (51) anniversary (80) anthrax (1) arlo (3) art200 (3) artis tempatan (130) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (4) avril lavigne (4) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (64) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bbw2018 (6) bc rich (14) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (12) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (286) bintulu buskers (5) black friday (8) black sabbath (1) blackstar (26) blades (5) blaze bayley (27) blind guardian (21) blogging blues (59) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (6) boss (62) botb (19) bottlecapt (3) brado guitars (2) braingell radio (15) brr2013 (21) bruce dickinson (23) buku/majalah (58) bumi putra rockers (3) bundaberg (16) cable (24) canon (2) cc24s (5) ccr (1) charvel (64) children of bodom (21) ck music (55) cog (10) coke (5) coklat (5) cola (5) compilation (63) conception (2) console games (11) converse (3) cort (46) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (42) dalat (19) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (5) def leppard (1) denner/shermann (2) digipak (41) digitech (22) dimarzio (44) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drum asia (2) drums (18) dutch lady (4) dvd (72) earth hour (14) ebay (228) ec-256 (26) ec-257 (2) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (88) electro-harmonix (26) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (24) emo (208) energy drinks (31) engrish (3) entwistle (9) environment (35) epiphone (123) erectus (8) ernie ball (23) esp/ltd (173) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (13) fallout (14) family (49) fear factory (3) fender (16) filler entry (49) first aid (1) fishman (3) flashback friday (15) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (20) footwear (3) fotografi (31) fozzy (1) fund-snatcher (15) fusion (3) gamer mode activated (23) gapnap (13) gartb20 (11) gary moore (2) gas (124) gator (15) gax010ltd (9) geeksup (3) ghs (27) gibson (16) gig (97) gigrig (14) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (8) green tea (18) grg270 (25) gruv gear (1) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (13) guitar collection (11) guitar parts (68) guitar service (33) guitar talk (64) hammerfall (16) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (29) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (60) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (15) hootie (5) hotchix (34) hotel/resort (27) ibanez (200) icb200ex (15) iced earth (9) icon (26) imago (68) imitation (3) in flames (4) instagram (22) inverno (19) iron maiden (144) irt-pulse (6) isolated gig (8) isu semasa (242) j5 (13) jackson (42) jamming (140) jamtank (30) jepak (9) jim dunlop (62) joe satriani (14) jotb (13) joyo (21) jr (10) js music (3) js32 king v (9) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (22) karisma (4) kaset (32) kawan (298) kazanna (1) kempen (34) kerja (74) kerly (2) kesihatan (41) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (9) king diamond (24) king's studio (2) kkdn (6) koleksi (299) konsert (91) kopi (28) korg (51) kota kinabalu (15) kramer (1) kuala lumpur (34) kuala penyu (1) kuching (4) kucing (5) kustom (4) laney (31) larrong (6) lawas (4) lazada (20) lefthanded (5) lemon tea (13) letgo (50) lil (32) limbang (7) limited edition (33) line 6 (42) linkin park (4) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (87) m-50fr (22) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (382) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (15) marco hietala (20) marigold (3) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (3) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (59) melaka (13) membakut (44) memori (332) mercyful fate (11) metallica (80) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (55) miri (18) misfits (1) mmw (2) modtone (7) moen (11) mono (3) moody monday (12) mooer (1) motorhead (9) movie (55) mr diy (2) mrs (59) muf (1) mug (2) mukah (20) mup (129) music bliss (10) music master (41) music nomad (1) muuv (57) muww (1) mxr (10) my music (8) nanasmania (26) naruto (1) nat-geo (4) nestle (37) new album (28) new gear (193) newsted (3) nightfall (8) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (14) nita strauss (8) nogas (4) nonsense (86) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (26) nylon maiden (2) of string (20) oishi (5) oktoberfest (9) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (38) osg2012 (4) ovation (6) ozzy osbourne (11) pandora mini (11) panik (13) pantai (7) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (35) pc talk (16) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (309) pedaltrain (14) pemuzika (15) penang (37) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (14) pfg5 (7) phones (12) pic of the day (58) pick (60) pickup swap (61) pickups (139) planet waves (12) playstation (11) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (2) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (13) popcorn (6) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (3) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (47) radio (5) rajinikanth (3) ramadhan special (72) ramli sarip (2) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (27) recording (12) reg studio (11) restring therapy (73) revamp (2) rex (1) rg331m (13) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) richter (2) riego (5) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy khan (12) roy z (7) rp360 (6) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (13) saxbys (4) schecter (3) search (15) seymour duncan (33) shopee (12) sibu (6) sick puppies (6) signboard (14) silica gel (7) silvia (13) singapore (51) single/ep (7) sipitang (1) sit (9) skb (1) skull strings (2) slayer (3) slipgate (5) smr (3) snark (9) so-cal (58) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (7) soundwave (2) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (33) stagg (12) star wars (14) stewmac (6) sticker (6) strap (17) street jam (2) strings (124) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (13) super album (94) superlux (3) susu (6) sv guitars (3) swee lee (6) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (45) tahi suci (7) takamine (5) takstar (5) tamil (12) tanglewood (10) tarot (15) tc electronic (2) tech21 (1) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (37) tgs (2) the cranberries (2) the guitar addict (32) the iron maidens (3) thomas zwijsen (6) throwback thursday (14) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (9) tonelab ex (2) tong garden (3) tools (20) top 5 (5) tour de brunei (46) toys (6) trade (20) transformers (4) travel (125) tribute (42) trivium (13) tsb6 (7) tuner (32) tv (32) ugly kid joe (3) usm (3) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (72) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (28) wireless (5) wonda (3) wordless wednesday (312) wrestling (9) ww2 (6) x-11 (34) xpdc (5) yamaha (5) yeos (7) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (3) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (112) zoso music (10)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger