foo fighters - the colour and the shape & queensryche - sign of the times


bungkusan no. 1 drp 14 bungkusan cd2 ebay yg aku dpt jumaat 11/9/2009 lps (tragedi 9/11) sblm aku cuti raya. bungkusan dari us yg mengandungi 3 cd kat dlm iaitu megadeth - risk, foo fighters - the colour and the shape dan queensryche - sign of the times. ketiga2 cd ni aku menang bid 1 cent cd drp jayandmarie. entry ni aku cuma buat utk cd foo fighters dan queensryche shj, entry cd megadeth nnti aku buat kemudian [to be continued...]

foo fighters - the colour and the shape

imho, album 2nd foo fighters ni merupakan album yg plng best dan febret aku (aku cuma kumpul 3 album pertama foo fighters, album one by one dan seterusnya aku dah kurg berminat dgn foo fighters). berbeza dgn album 1st yg muziknya byk distortions dan mmg antara pioneer alternative, album 2nd ni lebih versatile... fast, moderate, slow, hard, ballad, accoustic

ebay purchase info

  • purchased from: jayandmarie
  • location: usa
  • condition: like new
  • price paid: US$3.79+7.10/3 (RM22.41) menang bid
  • ordered: 22/7/2009
  • received: 11/9/2009
  • label: (p)(c) 1997 roswell records inc.
  • made in: usa
  • manufactured and distributed by: capitol records inc.

tracklist

  1. doll
  2. monkey wrench
  3. hey, johnny park!
  4. my poor brain
  5. wind up
  6. up in arms
  7. my hero
  8. see you
  9. enough space
  10. february stars
  11. everlong
  12. walking after you
  13. new way home

lagu febret? blh dikatakan semua lagu2 dlm album ni best2. apa2pun, lagu everlong mmg berhantu (videoclip lagu ni mmg lawak). wlupun statusnya like new, tp cd yg diterima mmg nmpk baru (minus some minor cracks at jewel case) inlay masih baru dan cd shining scratchless

album ni merupakan album (kaset) pertama yg aku beli waktu aku mula2 menjejakkan kaki kat usm in 1997 zmn alternative dan grunge, beli somewhere kat komtar. mengingatkan kembali nostalgia2 waktu bergelar student 1st year usm dan juga nostalgia keja part-time blk smpi lewat mlm kdg2 miss kuliah keesokan pg sbb ngantuk sgt (then gaduh dgn lecturer). time tu jugak aku tgh gila main duke nukem 3d dan redneck rampage

versi kaset yg aku ada... cd there is nothing left to loose dah ada... tggl cd self-titled @ cap pistol blm dpt2, je slalu kalah bid

queensryche - sign of the times (promo disc)

nothing special, just another queensryche compilation album, spt jugak album kompilasi the greatest hits lagu2 terbaik queensryche... ekceli aku beli album ni kira filler je, pos skali dgn cd2 megadeth dan foo fighters yg diorder

ebay purchase info

  • purchased from: jayandmarie
  • location: usa
  • condition: new (promo disc)
  • price paid: US$2.29+7.10/3 (RM16.95) menang bid
  • ordered: 22/7/2009
  • received: 11/9/2009
  • label: (p)(c) 2007 capitol records inc.
  • made in: usa

tracklist

  1. queen of the reich
  2. warning
  3. walk in the shadows
  4. take hold of the flame
  5. the lady wore black
  6. i don't believe in love
  7. eyes of the stranger
  8. silent lucidity
  9. bridge
  10. jet city woman
  11. another rainy night (without you)
  12. sign of the times
  13. i am i
  14. real world
  15. some people fly
  16. until there was you
  17. all the promises

standard promo cd (mcm youthanasia dan capitol punishment) ada ayat kat bwh ni ditulis atas cd

"licensed for promotional use only. this cd has not been sold. you may not transfer this cd without consent of record company and must be return it on demand. use or retention of the cd signifies acceptance of this license"

cd was new but unsealed, yela dah nama promo cd... wlupun ori tp kdg2 terasa lain mcm jugak bila dpt promo disc ni, nasib baik menang bid xtinggi. entry will be continue with megadeth - risk

_____
p/s: rasa nak stop dulu la cari queensryche ni... bg setel yg lain dulu

1 comment

matakucing said...

album kedua ni mmg lebih matang & versatile..album breakthrough FF. ada issue 10th ann album ni..plus 6 bonus tracks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (66) 58 explorer (10) ac/dc (6) adiwira (12) adrian smith (13) after forever (6) alice (11) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (121) amplug (4) andy james (2) angker (2) anime (48) anniversary (61) art200 (3) artis tempatan (117) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) avril lavigne (2) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (6) badges/patches (8) bag/case (53) bara studio (3) barbican (3) bass talk (28) bbw2013 (6) bc rich (7) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (11) bill lawrence (7) bintulu (241) bintulu buskers (5) black sabbath (1) blackstar (18) blades (2) blaze bayley (21) blind guardian (20) blogging blues (43) blu-ray (2) bmf2013 (8) bon jovi (4) boss (45) botb (17) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (13) brr2013 (14) bruce dickinson (21) buku/majalah (48) bumi putra rockers (3) bundaberg (13) cable (23) canon (2) ccr (1) celcom (6) charvel (50) children of bodom (17) ck music (52) cog (5) coke (5) cola (4) compilation (59) console games (5) converse (2) cort (44) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (25) dalat (17) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (24) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (88) dean (26) dean markley (3) def leppard (1) digipak (29) digitech (19) dimarzio (29) dio (4) dismal euphony (2) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr strings (14) dr1432h (20) dream theater (13) drinho (3) drums (18) dutch lady (1) dvd (60) earth hour (14) ebay (223) ec-256 (24) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (72) electro-harmonix (22) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (12) emo (184) energy drinks (27) entwistle (6) environment (38) epiphone (88) erectus (5) ernie ball (14) esp/ltd (132) estock (69) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (12) family (37) fear factory (3) fender (13) filler entry (47) first aid (1) fishman (2) flashback friday (8) floor jansen (9) fontana (9) foo fighters (13) footwear (1) fotografi (30) fund-snatcher (13) gamer mode activated (23) gartb20 (11) gary moore (2) gas (118) gator (9) gax010ltd (9) ghs (16) gibson (14) gig (69) gigrig (7) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (4) green tea (14) grg270 (25) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (12) guitar collection (8) guitar parts (47) guitar talk (63) guitar/bass (614) hammerfall (12) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (5) headstock story (25) hennessey (7) hepi;) (54) herbal tea (4) hillsburg (2) historical (15) hootie (4) hotchix (33) hotel/resort (25) ibanez (176) icb200ex (14) iced earth (8) icon (24) imago (66) imitation (3) in flames (2) instagram (11) inverno (4) iron maiden (132) irt-pulse (1) isu semasa (221) j5 (2) jackson (30) jamming (121) jamtank (21) jim dunlop (49) joe satriani (10) jotb (13) joyo (17) jr (5) js music (3) js32t kelly (8) judas priest (1) kamelot (18) karisma (4) kaset (31) kawan (255) kazanna (1) kempen (34) kerja (72) kerly (2) kesihatan (35) keychain (8) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (5) king diamond (17) kkdn (6) koleksi (276) konsert (81) kopi (16) korg (50) kota kinabalu (14) kramer (1) kuala lumpur (28) kuala penyu (1) kuching (3) kucing (5) kustom (3) laney (15) lawas (3) lazada (10) lefthanded (5) lemon tea (11) letgo (36) lil (26) limbang (5) limited edition (12) line 6 (37) lipton (1) live album (20) loudness (1) lowyat.net (16) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (74) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (317) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (1) marshall (18) martial arts (3) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (2) masterplan (9) mastodon (5) may (6) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (53) melaka (11) membakut (41) memori (294) mercyful fate (10) metallica (69) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (50) miri (16) misfits (1) modtone (7) moen (11) moody monday (8) motorhead (9) movie (48) mrs (56) mug (2) mukah (19) mup (98) music bliss (6) music master (40) music nomad (1) muuv (51) mxr (8) my music (7) nanasmania (24) nat-geo (4) nestle (17) new album (27) new gear (156) newsted (1) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (5) nonsense (60) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (23) of string (17) oishi (5) oktoberfest (7) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (33) osg2012 (4) ozzy osbourne (9) pandora mini (11) panik (12) pantai (5) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (46) pc stuff (27) pc talk (12) peavey (21) pedal/stompbox (266) pedaltrain (13) penang (32) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (15) phones (10) pic of the day (46) pick (49) pickups (95) planet waves (7) playstation (7) pm2011 (17) pod hd300 (12) pod x3 (17) pokka (11) popomania (6) post-apocalypse (12) pqot (4) preamp (5) prequel (5) promo disc (5) prs (2) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (4) radin music (37) radio (3) rajinikanth (3) ramadhan special (54) ramli sarip (2) randall (4) rare (88) ratm (1) reco (24) recording (11) reg studio (8) restring therapy (42) revamp (2) rg331m (2) rg350m (14) rhoma irama (4) ribena (4) rock at large (10) rocktron (6) roland (16) rotosound (4) roxette (1) roy z (7) rp360 (5) sabahan (18) samson (4) samsung (4) sandman guitar (6) saxbys (3) schecter (1) search (15) seymour duncan (18) sibu (6) sick puppies (6) signboard (11) silica gel (5) silvia (3) singapore (47) single/ep (5) sit (2) snark (9) so-cal (47) sonata arctica (3) sony (22) soundcloud (6) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (10) sr300 (22) stagg (12) star wars (10) stewmac (2) sticker (6) strap (10) strings (83) strings by mail (1) sudirman (3) sukan (15) sundrop (2) sungai (10) super album (87) superlux (2) sv guitars (2) swee lee (2) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (31) takamine (5) takstar (2) tamil (11) tanglewood (9) tarot (15) tech21 (1) telecaster (6) telepathic tuesday (2) tesla (32) the cranberries (2) the guitar addict (30) the iron maidens (2) thomas zwijsen (3) throwback thursday (7) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (8) tonelab ex (2) tools (6) top 5 (3) tour de brunei (40) trade (17) transformers (4) travel (118) tribute (39) trivium (4) tsb6 (6) tuner (30) tv (30) ugly kid joe (3) usm (1) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (66) warwick (11) wasp (1) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (27) wireless (2) wordless wednesday (215) wrestling (8) ww2 (6) x-11 (32) xpdc (5) yamaha (4) yeos (3) yNot (21) yogurt (5) yolo (4) yustech (1) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (97) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger