(#2) manowar - battle hymns & the hell of steel


[entry #2 utk cabaran 1 hari = 1 entry = 1 malaysia abg ben]

bungkusan no. 6 drp 14 bungkusan 9/11 dulu. bungkusan dari uk berisi 2 (used) cd manowar, album battle hymns dan the hell of steel (kpd peminat2 manowar, jgn segan2 utk komen)

cd2 ni pun menerima nasib yg sama spt kes a night at the opera, disebabkan dah dkt 40 hari bungkusan xsmpi2 so aku open non-receipt dispute kat paypal... xbyk kerenah seller pun refund blk payment, guess what? mggu dpnnya bungkusan ni smpi... heh, dpt cd free lagila aku nmpknya ;)

manowar - battle hymns

album pertama manowar, tp yg ni bkn 1st pressing... yg ni re-release under classic rock series. yg pastinya aku mengenali manowar bkn dgn album ni tp bermula dgn album fighting the world (vinyl kepunyaan cimmat yg kini diwarisi oleh takilala - ada kat entry ni) but that was another story...

jewel case nmpk dah seasoned, tp isi kat dlm like new... inlay mcm blm prnh dibelek2 dan cdnya cuma ada 1-2 micro scratches

ebay purchase info

  • purchased from: helga-betty
  • location: uk
  • condition: used
  • price paid: £2.42+3.20/2 (RM23.99) menang bid
  • ordered: 30/7/2009
  • received: 11/9/2009
  • label: (p) 2000 liberty records, a division of capitol records inc. (c) 2000 emi records ltd.
  • made in: eu (uk la kot?)
  • distributed by: emi

tracklist

  1. death tone
  2. metal daze
  3. fast taker
  4. shell shock
  5. manowar
  6. dark avenger (with narration by orson wells)
  7. william's tale
  8. battle hymn

lagu febret? metal daze, manowar dan battle hymn... muziknya mmg vintage 80's metal. btw, joey's solo dlm william's tale mmg gila!

hahaha... pendeknya pedang tu, lucu... xganas langsung... bleh consider gladius ni berbanding rapier, sabre, claymore mahupun zweihander

aku beli album ni semata2 nak bg complete koleksi manowar aku, wlupun skrg ni aku mcm dah bosan dgn manowar lebih2 lagi album2 latest dorg warriors of the world dan gods of war... merepek je manjang~ benda yg sama je diulang2 ayat cedok dari album2 lama, mcm dah kehabisan idea buat lirik

manowar - the hell of steel

album kompilasi lagu2 best manowar dari album battle hymns smpi album the triumph of steel. yg pastinya album ni termasuk dlm list my top 10 most influential metal rock albums (yet again, that was another story... nnti aku buat entry lain, bak kata abg ben simpan idea utk entry2 akan dtg)

lukisan cover art ni mcm xbrapa menarik... aku rasa aku blh lukis lg cantik drp lukisan ni hehehe (eksen) aku rasa cover art album kings of metal plng gempaq! fizikal cd ni lebih kurg mcm cd battle hymns td, nmpk season tp kandungan kat dlm still oke

ebay purchase info

  • purchased from: helga-betty
  • location: uk
  • condition: used
  • price paid: £2.00+3.20/2 (RM21.48) menang bid
  • ordered: 30/7/2009
  • received: 11/9/2009
  • label: (p) 1994 atlantic recording corp. (c) 1994 eastwest records gmbh
  • made in: germany
  • distributed by: warner music manufacturing europe

tracklist

  1. fighting the world
  2. kings of metal
  3. the demon's whip
  4. the warriors prayer
  5. defender
  6. the crown and the ring
  7. blow your speakers
  8. metal warriors
  9. black wind, fire and steel
  10. hail and kill
  11. the power of thy sword
  12. herz aus stahl <- heart of steel versi jerman
  13. kingdom come
  14. master of the wind

dah nama album kompilasi, ofkosla semua lagu best2 duh~

cd masih lagi vintage early 90s design, xde grafik best2 atas cd... sama mcm cd beast from the east, somehow someway dan operation: mindcrime

aku mula2 dgr album ni (kaset kepunyaan gaban - abg takilala) sekitar 1996 lps abis spm, keje part time kat pusat komputer (sebuting) membakut menggantikan awg raem (drummer manggas, mi scusi) yg nak sambung pelajaran kat kolej... mmg best aku dgr berulang2 pun tak bosan (time tu la, klu skrg skali dgr dah bosan kot). best punya pasal aku siap dubbing kaset tu (bersama2 album the triumph of steel) utk bekalan metal aku masuk usm in 1997

dgn album manowar ni jugak (bersama2 the triumph of steel dan louder than hell) aku berjaya me'metal'kan roommate aku yg skema (nerd) waktu kat usm dulu hahaha!~ but that's my story, what about urs?

apa2pun... hail and kill!

_____
p/s: pg tadi aku received 3 cd (are you dead yet?, tri-polar, erase the slate) dan 1 dvd (LOTR-ROTK). sblh ptg plak received 1 cd images and words. bertambah lg modal utk sahut cabaran abg ben... muahaha~

8 komen:

speedrider said...

Berapa, shipping price kena berapa?
Aku takleh lupa bila cd RM15.00, tapi shipping price kena RM140++. Kering aku time tu.

Ijau D. Koceng said...

aku punya format mcm ni
[currency][harga cd]+[shipping/cd] (nilai dlm RM) contohnya
£2.42+3.20/2 (RM23.99)

ikut pengalaman, shipping from
uk = £2.00-3.50
us = $3.90-7.00
germany = €5.00-8.00

xpnh2 aku kena cas smpi RM140+ tu maybe dorg hntr guna courier kot?

berteromber said...

macam ko cakap la...aku pun dah naik jemu ngan manowar ni..tp kalau sekali sekala nak layan..the hell of steel la jadi pilihan

speedrider said...

bro ijau
Ha'ah, kena charge via USPS.
Aiseh... kena study balik la kalau nak beli dari luar.

Ijau D. Koceng said...

berteromber:
rasa2nya camna la nnti album baru manowar?

speedrider:
UPS la (united parcel service) bkn USPS (united states postal service) klu USPS sama mcm pos malaysia bhd @ pos biasa

Takilala said...

battlehymn sama.

Abang Ben said...

Battle Hymn 10/10

The Hell of Steel - tak pernah ada. Cover yang selekeh tu potong stim habis. Lagipun best of kan. Takde pun tak kisah.

deaf_angel said...

manowar zaman ross the boss, smua gerek..
except album kedua...aku tak paham sangat

Paul Stanley tu hari cakap salah satu reason Kiss tak pakai Ken Kelly buat artwork album baru pasal...dia pun buat album untuk the men in loincloths, the barbarians

haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (78) 58 explorer (20) 724rocks (2) ac/dc (7) acoustic (16) adiwira (23) adrian smith (14) after forever (6) ais krim (4) alice (12) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (146) amplitude music (3) amplug (4) andy james (3) angker (2) anime (51) anniversary (80) anthrax (1) arlo (3) art200 (3) artis tempatan (128) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (4) avril lavigne (4) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (62) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bbw2018 (6) bc rich (14) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (281) bintulu buskers (5) black friday (8) black sabbath (1) blackstar (25) blades (5) blaze bayley (27) blind guardian (21) blogging blues (57) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (6) boss (60) botb (19) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (15) brr2013 (21) bruce dickinson (23) buku/majalah (57) bumi putra rockers (3) bundaberg (14) cable (24) canon (2) cc24s (5) ccr (1) charvel (61) children of bodom (21) ck music (55) cog (7) coke (5) coklat (5) cola (5) compilation (63) conception (2) console games (10) converse (3) cort (46) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (38) dalat (19) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (5) def leppard (1) denner/shermann (2) digipak (41) digitech (21) dimarzio (44) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drum asia (2) drums (18) dutch lady (4) dvd (71) earth hour (14) ebay (228) ec-256 (26) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (88) electro-harmonix (25) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (24) emo (205) energy drinks (31) engrish (3) entwistle (9) environment (35) epiphone (120) erectus (5) ernie ball (22) esp/ltd (166) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (14) family (48) fear factory (3) fender (16) filler entry (48) first aid (1) fishman (3) flashback friday (15) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (20) footwear (2) fotografi (31) fozzy (1) fund-snatcher (14) fusion (3) gamer mode activated (23) gapnap (13) gartb20 (11) gary moore (2) gas (124) gator (14) gax010ltd (9) geeksup (2) ghs (25) gibson (16) gig (91) gigrig (12) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (6) green tea (17) grg270 (25) gruv gear (1) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (13) guitar collection (10) guitar parts (66) guitar service (32) guitar talk (64) hammerfall (16) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (28) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (60) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (15) hootie (5) hotchix (34) hotel/resort (27) ibanez (196) icb200ex (15) iced earth (9) icon (26) imago (67) imitation (3) in flames (4) instagram (19) inverno (19) iron maiden (143) irt-pulse (4) isolated gig (3) isu semasa (243) j5 (13) jackson (37) jamming (138) jamtank (30) jepak (9) jim dunlop (60) joe satriani (14) jotb (13) joyo (20) jr (10) js music (3) js32 king v (4) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (22) karisma (4) kaset (32) kawan (290) kazanna (1) kempen (34) kerja (73) kerly (2) kesihatan (40) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (7) king diamond (24) kkdn (6) koleksi (299) konsert (90) kopi (27) korg (51) kota kinabalu (15) kramer (1) kuala lumpur (33) kuala penyu (1) kuching (4) kucing (5) kustom (3) laney (27) larrong (4) lawas (4) lazada (18) lefthanded (5) lemon tea (12) letgo (47) lil (32) limbang (7) limited edition (32) line 6 (42) linkin park (4) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (84) m-50fr (21) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (373) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (2) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (3) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (58) melaka (13) membakut (44) memori (327) mercyful fate (11) metallica (78) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (55) miri (18) misfits (1) mmw (2) modtone (7) moen (11) mono (3) moody monday (11) mooer (1) motorhead (9) movie (55) mr diy (2) mrs (59) muf (1) mug (2) mukah (20) mup (121) music bliss (10) music master (41) music nomad (1) muuv (57) mxr (9) my music (8) nanasmania (25) naruto (1) nat-geo (4) nestle (36) new album (28) new gear (188) newsted (3) nightfall (8) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (8) nogas (3) nonsense (84) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (26) nylon maiden (2) of string (19) oishi (5) oktoberfest (8) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (38) osg2012 (4) ovation (6) ozzy osbourne (11) pandora mini (11) panik (13) pantai (7) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (34) pc talk (16) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (306) pedaltrain (13) pemuzika (15) penang (37) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (14) pfg5 (7) phones (12) pic of the day (58) pick (60) pickup swap (60) pickups (136) planet waves (12) playstation (10) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (2) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (13) popcorn (5) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (3) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (46) radio (5) rajinikanth (3) ramadhan special (72) ramli sarip (2) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (27) recording (12) reg studio (11) restring therapy (67) revamp (2) rex (1) rg331m (9) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) richter (2) riego (5) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy khan (12) roy z (7) rp360 (6) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (13) saxbys (4) schecter (3) search (15) seymour duncan (31) shopee (10) sibu (6) sick puppies (6) signboard (14) silica gel (6) silvia (13) singapore (51) single/ep (7) sipitang (1) sit (7) skull strings (2) slayer (3) slipgate (5) smr (3) snark (9) so-cal (55) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (7) soundwave (1) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (31) stagg (12) star wars (14) stewmac (6) sticker (6) strap (16) street jam (2) strings (116) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (13) super album (94) superlux (3) susu (3) sv guitars (3) swee lee (4) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (44) tahi suci (6) takamine (5) takstar (5) tamil (12) tanglewood (10) tarot (15) tech21 (1) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (37) tgs (2) the cranberries (2) the guitar addict (32) the iron maidens (3) thomas zwijsen (6) throwback thursday (13) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (9) tonelab ex (2) tong garden (3) tools (20) top 5 (4) tour de brunei (46) toys (6) trade (20) transformers (4) travel (125) tribute (42) trivium (13) tsb6 (7) tuner (32) tv (32) ugly kid joe (3) usm (3) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (72) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (28) wireless (4) wonda (3) wordless wednesday (302) wrestling (9) ww2 (6) x-11 (34) xpdc (5) yamaha (4) yeos (7) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (3) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (111) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger