The Force Awakens


Sama seperti filem The Winter Soldier tahun 2014, menyewa filem Star Wars Episode VII: The Force Awakens di Astro Best (beberapa bulan lepas) juga disertakan dengan DVD promosi. Walaupun dijanjikan akan menerima DVD awal bulan Mei, tapi baru minggu ni aku menerimanya.


Bulan Disember 2015 ramai peminat Star Wars di Bintulu dan kaki wayang amnya mengeluh kerana pawagam di sini (the one and only Star Cineplex) tidak menayangkan Episode VII dan lebih selesa menayangkan filem Snoopy dan Chipmunk ketika itu. Ada rakan yang sanggup ke Miri untuk menontonnya, sedih...


Setahu aku, hanya Jedi, Sith Lord atau mereka yang ada "the force" sahaja yang boleh mengendalikan light saber. Jadi selain watak Rey, watak Finn juga ada kebarangkalian menjadi Jedi.

Mematikan watak besar seperti Han Solo juga merupakan satu tindakan yang kurang bijak. Atau mungkin disebabkan faktor usia Tok Harrison Ford menyebabkan watak Han Solo terpaksa dimatikan.


Ok, Luke Skywalker... Babak paling hangit dalam filem ni ialah ketika Luke tunjuk muka hanya beberapa saat di penghujung filem. Dengan memek muka yang seolah-olah menyindir dan mengatakan "you're screwed" kepada penonton yang ternanti-nanti kemunculannya.


Secara peribadi jalan cerita Episode VII ni seperti dikitar semula dan boleh diagak. Malah tiada babak pertarungan light saber yang epik seperti Episode III. Mungkin yang memegang light saber tu semuanya bukan tahap Master Jedi atau Sith Lord lagi.

Selebihnya tak payahlah aku ulas, AADI bukan blog ulasan filem. Tapi atas dasar peminat Star Wars, pastinya DVD ni akan menjadi sebahagian daripada koleksi.

_____
Ada apa: BB-8

5 komen:

D'arsil said...

belum tgk lagi aku ni, tunggu tayang kat hbo je nanti

Rafi said...

Mmg betul mcm kitar semula ceritanya.luke skywalker tau yg darth vader tu bapak dia,yg han solo ni pun sama jugak

berteromber said...

Best juga beli kat astro best ni ek...dapat dvd free...pasni kalau citer best aku pun nak langgan la...

Kaemm Reutn said...

astro best mmg best.. hehe

deaf-angel said...

Kalau ikut Harrison Ford, dia nak Han Solo mati masa kena cabonised dengan si Jabba the Hutt tu,
tapi kena paksa stay.
last2 episode 7 ni impiqn dia dimatikan berjaya.

Damn you Harrison ford damn you to hell for killing hans solo character

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (72) 58 explorer (17) ac/dc (6) acoustic (15) adiwira (16) adrian smith (14) after forever (6) alice (11) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (138) amplitude music (3) amplug (4) andy james (2) angker (2) anime (51) anniversary (72) anthrax (1) art200 (3) artis tempatan (126) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (2) avril lavigne (3) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (6) badges/patches (8) bag/case (55) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bc rich (7) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (266) bintulu buskers (5) black sabbath (1) blackstar (23) blades (4) blaze bayley (25) blind guardian (20) blogging blues (50) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (6) boss (57) botb (19) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (14) brr2013 (21) bruce dickinson (22) buku/majalah (52) bumi putra rockers (3) bundaberg (14) cable (24) canon (2) cc24s (4) ccr (1) charvel (55) children of bodom (21) ck music (54) cog (7) coke (5) coklat (4) cola (4) compilation (63) conception (1) console games (9) converse (3) cort (45) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (33) dalat (19) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (4) def leppard (1) denner/shermann (2) digipak (39) digitech (20) dimarzio (39) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (2) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (3) drums (18) dutch lady (2) dvd (70) earth hour (14) ebay (227) ec-256 (26) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (85) electro-harmonix (23) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (15) emo (193) energy drinks (31) entwistle (6) environment (35) epiphone (102) erectus (5) ernie ball (19) esp/ltd (154) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (13) family (40) fear factory (3) fender (16) filler entry (48) first aid (1) fishman (3) flashback friday (12) floor jansen (9) fontana (9) foo fighters (19) footwear (2) fotografi (30) fund-snatcher (14) gamer mode activated (23) gapnap (11) gartb20 (11) gary moore (2) gas (122) gator (11) gax010ltd (9) ghs (22) gibson (14) gig (79) gigrig (11) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (5) green tea (16) grg270 (25) gruv gear (1) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (13) guitar collection (8) guitar parts (53) guitar service (28) guitar talk (64) hammerfall (16) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (25) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (58) herbal tea (6) hillsburg (2) historical (15) hootie (4) hotchix (34) hotel/resort (26) ibanez (188) icb200ex (14) iced earth (9) icon (25) imago (67) imitation (3) in flames (3) instagram (14) inverno (17) iron maiden (140) irt-pulse (4) isu semasa (236) j5 (13) jackson (32) jamming (130) jamtank (25) jepak (9) jim dunlop (56) joe satriani (14) jotb (13) joyo (19) jr (8) js music (3) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (22) karisma (4) kaset (32) kawan (270) kazanna (1) kempen (34) kerja (73) kerly (2) kesihatan (38) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (7) king diamond (22) kkdn (6) koleksi (297) konsert (86) kopi (22) korg (51) kota kinabalu (14) kramer (1) kuala lumpur (31) kuala penyu (1) kuching (3) kucing (5) kustom (3) laney (26) larrong (1) lawas (3) lazada (16) lefthanded (5) lemon tea (11) letgo (40) lil (31) limbang (5) limited edition (24) line 6 (42) linkin park (3) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (79) m-50fr (15) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (349) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (1) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (2) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (56) melaka (13) membakut (42) memori (313) mercyful fate (11) metallica (73) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (53) miri (17) misfits (1) modtone (7) moen (11) mono (2) moody monday (11) motorhead (9) movie (52) mr diy (2) mrs (58) mug (2) mukah (20) mup (110) music bliss (7) music master (41) music nomad (1) muuv (52) mxr (9) my music (8) nanasmania (25) naruto (1) nat-geo (4) nestle (29) new album (28) new gear (176) newsted (3) nightfall (1) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (8) nonsense (72) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (24) nylon maiden (2) of string (18) oishi (5) oktoberfest (8) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (33) osg2012 (4) ovation (5) ozzy osbourne (11) pandora mini (11) panik (12) pantai (5) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (48) pc stuff (29) pc talk (13) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (298) pedaltrain (14) pemuzika (13) penang (36) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (15) phones (12) pic of the day (51) pick (55) pickup swap (46) pickups (115) planet waves (9) playstation (10) pm2011 (18) pocky (2) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (12) popcorn (2) popomania (6) post-apocalypse (14) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (2) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (46) radio (5) rajinikanth (3) ramadhan special (63) ramli sarip (2) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (26) recording (12) reg studio (9) restring therapy (55) revamp (2) rex (1) rg331m (4) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) ritter (1) rock at large (31) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy khan (11) roy z (7) rp360 (6) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (12) saxbys (4) schecter (3) search (15) seymour duncan (24) shopee (3) sibu (6) sick puppies (6) signboard (13) silica gel (5) silvia (8) singapore (49) single/ep (5) sipitang (1) sit (6) skull strings (2) slayer (3) slipgate (5) snark (9) so-cal (51) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (7) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (27) stagg (12) star wars (13) stewmac (3) sticker (6) strap (12) strings (99) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (12) super album (93) superlux (3) sv guitars (2) swee lee (2) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (37) takamine (5) takstar (5) tamil (11) tanglewood (10) tarot (15) tech21 (1) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (32) tgs (1) the cranberries (2) the guitar addict (32) the iron maidens (3) thomas zwijsen (6) throwback thursday (8) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (9) tonelab ex (2) tong garden (1) tools (15) top 5 (3) tour de brunei (42) trade (20) transformers (4) travel (120) tribute (40) trivium (9) tsb6 (7) tuner (31) tv (31) ugly kid joe (3) usm (2) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (70) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (28) wireless (4) wonda (3) wordless wednesday (263) wrestling (8) ww2 (6) x-11 (33) xpdc (5) yamaha (4) yeos (6) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (1) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (108) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger