kamelot - the black halo


jumaat, 0845hrs... pg2 lg brader posmen (yg sama) dtg opis tesengih2 cari aku sbb nak hntr bungkusan ni. aik? bungkusan apa plak ni? setau aku semua cd2 yg aku order kat ebay semua dah smpi. batch terakhir dah smpi isnin lps. i wonder... bungkusan yg berasal dan berstem canada, erk? canada?

walauwei!... ni cd kamelot - the black halo yg aku order mggu lps 24/6/2009 cptnya smpi! cop pelepasan kastam 27/6/2009 cop pjbt pos bintulu 3/7/2009 xsmpi pun 10 hari, biar betul? slalu2 mau sbln menunggu, plng cpt pun 2 mggu... jgn2 mamat yg jaga depot kastam tu ada baca entry2 aku kot? hahaha... oke cd ni aku beli (bkn bid) kat drp ebay user chuff000 dgn hrga US$8.49+5.99 (RM52.70) for a new and sealed original the black halo cd, this was the cheapest... yg lain semua over US$9.99+6.00

cd diterima dlm keadaan masih sealed. bila dah bukak seal plastik, cd kat dlm perfect scratchless, inlay mint. nak tau kenapa cd ni murah sket drp yg lain? sbb cd ni bkn us, uk or german press, cd ni made in mexico (c)(p) scarecrow records 2007, distributed by steamhammer. kira mexico press la ni, klu uk press biasa under noise record mcm album epica yg aku review 2-3 hari lps dan maybe nuclear blast gmbh utk german press. heh, cd made in mexico tp seller in canada

cover art album ni simple yet sexy, lg best drp cover art epica yg berserabut

album ni release somewhere in 2005, mcm biasa album konsep kesinambungan drp album epica (trilogy helena - karma, epica dan the black halo) spt biasa aku dah donlod mp3 album ni awal thn 2006 utk sesi trial and listen, time tu klu xsilap aku baru je posting keje kat bintulu. mula2 aku dgr album ni pd pendapat aku xbleh lwn album epica, sbb epica telampau byk menusuk memori wlupun sbnrnya album ni in-par with epica, for some people the black halo was the best kamelot album to date (before ghost opera was release) maybe epica tu ada nostalgic value bg aku kot, sbb tu aku rasa epica lg best

tracklist

  1. march of mephisto
  2. when the lights are down
  3. the haunting (somewhere in time)
  4. soul society
  5. interlude i - dei gratia
  6. abandoned
  7. moonlight
  8. interlude ii - un assassino molto silencioso
  9. the black halo
  10. nothing ever dies
  11. momento mori
  12. interlude iii - midnight - twelve tolls for a new day
  13. serenade
    bonus tracks
  14. the haunting (radio edit) 3.42 minit, ori 5.40 minit
  15. march of mephisto (radio edit) 3.30 minit, ori 5.29 minit

kebanyakkan lagu2 dlm album ni dimuatkan dlm dvd konsert one cold winter's night yg aku review april lps. album ni ada bbrp guest artists antaranya shagrath (dimmu borgir) meminjamkan suara growl sbg mephisto dlm lagu march of mephisto dan momento mori, simone simons (band epica, bkn album epica) sbg marguerite dlm lagu the haunting (simone was hot in the concert) xlupa isteri thomas, mary youngblood spt biasa utk suara helena dlm lagu momento mori dan abandoned

lagu febret? march of mephisto (suara shagrath menambahkan tema kegelapan dlm lagu ni), the haunting (duet with simone simons), lagu ballad berhantu abandoned (sedap lagu ni lemak berkrim, klu nyanyi dpn awek sure cair), moonlight dan the black halo

spt biasa hasil2 karya kamelot mmg xkan menghampakan, variasi muzik dlm lagu2 dorg mmg variable ada kelembutan dlm kekerasan, keras camna pun muzik dorg (guitar attack thomas youngblood yg menyengat dan bbrp guitar line and solo drp producer dorg sascha paeth) tp masih sedap telinga mendengarnya dek suara khan yg mendayu2 dan alunan melodi keyboard. from fast-paced to mainstream rock to killer ballad to symphomaniac dan sket2 traditional... bleh kira progressive metal dah ni wlupun masih mengekalkan root power metal. bg peminat2 kamelot khasnya (atau power metal amnya) album ni must-have, klu dgr berkali2 pun mcm xbosan. aku bg rating 5/5 bintang 6/5 klu bleh. oke, secara rasminya the black halo menjadi album ke-2 kamelot dlm koleksi aku slps epica... my next project - karma or ghost opera. mcm biasa apa2 info mengenai kamelot blehla cari kat website rasmi kamelot atau wikipedia

sket, info... lagu abandoned tu mmg berhantu, mmbr aku yg xminat metal pun skrg dah sangkut ngan kamelot gara2 lps dgr lagu abandoned (maybe lagu ni ada ciri2 mainstream kot?)

_____
p/s: dulu mula2 aku dgr nama band ni aku tegelak pasal ejaan kamelot tu mcm camelot (istana king arthur) mesti lagu2 dorg bertemakan sword and sorcery, sket2 pasal hail to the king, knight in shining armour, dragon, magic, bla bla bla... tp ternyata tanggapan salah belaka

2 komen:

berteromber said...

ko punya pasal..aku tengah dengar kamelot sekarang..hehe

Ijau D. Koceng said...

yg pastinya xnyesal klu beli cd ori kamelot >:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (83) 58 explorer (22) 7-string (10) 724rocks (3) ac/dc (7) acoustic (16) adiwira (27) adrian smith (15) after forever (6) ais krim (4) alice (12) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (148) amplitude music (3) amplug (4) andy james (4) angker (2) anime (51) anniversary (83) anthrax (1) arlo (3) art200 (3) artis tempatan (132) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (5) avril lavigne (4) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (64) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bbw2018 (6) bc rich (15) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (12) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (294) bintulu buskers (5) black friday (8) black sabbath (1) blackstar (27) blades (5) blaze bayley (27) blind guardian (21) blogging blues (59) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (6) borneo ugtv (2) boss (63) botb (21) bottlecapt (3) brado guitars (5) braingell radio (15) brr2013 (21) bruce dickinson (23) buku/majalah (59) bumi putra rockers (3) bundaberg (16) cable (24) canon (2) cc24s (5) ccr (1) charvel (66) children of bodom (21) ck music (55) cog (10) coke (5) coklat (5) cola (5) compilation (63) conception (2) console games (12) converse (3) cort (46) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (43) dalat (19) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (5) def leppard (1) denner/shermann (2) dgr (3) digipak (42) digitech (23) dimarzio (46) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drum asia (2) drums (18) dutch lady (4) dvd (72) earth hour (14) ebay (228) ec-256 (26) ec-257 (8) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (88) electro-harmonix (27) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (25) emo (212) energy drinks (31) engrish (3) entwistle (9) environment (35) epiphone (127) erectus (8) ernie ball (24) esp/ltd (182) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (13) fallout (14) family (52) fear factory (3) fender (16) filler entry (49) first aid (1) fishman (3) flashback friday (16) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (21) footwear (3) fotografi (31) fozzy (1) fund-snatcher (15) fusion (3) gamer mode activated (23) gapnap (13) gartb20 (11) gary moore (2) gas (124) gator (15) gax010ltd (9) geeksup (3) ghs (28) gibson (16) gig (101) gigrig (14) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (8) green tea (18) grg270 (25) gruv gear (2) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (13) guitar collection (11) guitar parts (68) guitar service (33) guitar talk (64) hammerfall (16) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (29) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (60) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (15) hootie (5) hotchix (34) hotel/resort (27) ibanez (204) icb200ex (15) iced earth (9) icon (26) imago (68) imitation (3) in flames (4) instagram (23) inverno (19) iron maiden (145) irt-pulse (6) isolated gig (8) isu semasa (242) j5 (13) jackson (43) jamming (141) jamtank (35) jepak (9) jim dunlop (63) joe satriani (14) jotb (13) joyo (21) jr (12) js music (3) js32 king v (9) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (22) karisma (4) kaset (33) kawan (304) kazanna (1) kempen (34) kerja (74) kerly (2) kesihatan (42) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (9) king diamond (24) king's studio (3) kkdn (6) koleksi (299) konsert (91) kopi (28) korg (52) kota kinabalu (15) kramer (1) kuala lumpur (34) kuala penyu (1) kuching (4) kucing (5) kustom (4) laney (31) larrong (6) lawas (4) lazada (22) lefthanded (5) lemon tea (13) letgo (54) lil (34) limbang (7) limited edition (33) line 6 (42) linkin park (4) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (89) m-50fr (24) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (384) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (15) marco hietala (20) marigold (3) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (3) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (59) melaka (13) membakut (44) memori (333) mercyful fate (11) metallica (80) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (56) miri (18) misfits (1) mmw (2) modtone (7) moen (11) mono (3) moody monday (13) mooer (1) motorhead (9) movie (57) mr diy (2) mrs (61) muf (1) mug (2) mukah (20) mup (133) music bliss (11) music master (41) music nomad (1) muuv (57) muww (1) mxr (11) my music (8) nanasmania (26) naruto (1) nat-geo (4) nestle (37) new album (28) new gear (195) newsted (3) nightfall (9) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (14) nita strauss (8) nogas (4) nonsense (92) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (27) nylon maiden (2) of string (20) oishi (5) oktoberfest (9) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (38) osg2012 (4) ovation (6) ozzy osbourne (11) pandora mini (12) panik (13) pantai (7) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (35) pc talk (16) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (313) pedaltrain (14) pemuzika (15) penang (38) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (14) pfg5 (8) phones (12) pic of the day (60) pick (61) pickup swap (62) pickups (143) planet waves (12) playstation (11) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (3) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (13) popcorn (7) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (4) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (47) radio (5) rajinikanth (3) ramadhan special (72) ramli sarip (3) rammstein (1) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (27) recording (12) reg studio (11) restring therapy (74) revamp (2) rex (1) rg331m (16) rg350m (14) rg370ahmz (1) rhoma irama (3) ribena (4) richter (2) riego (5) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (6) roxette (1) roy khan (12) roy z (7) rp360 (7) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (13) saxbys (4) schecter (3) sdx (1) search (16) seymour duncan (35) shopee (12) sibu (6) sick puppies (6) signboard (14) silica gel (7) silvia (13) singapore (52) single/ep (7) sipitang (1) sit (9) skb (1) skull strings (3) slayer (3) slipgate (5) smr (3) snark (9) so-cal (60) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (7) soundwave (2) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (35) stagg (12) star wars (15) stewmac (6) sticker (6) strap (17) street jam (2) strings (128) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (13) super album (94) superlux (3) susu (6) sv guitars (3) swee lee (6) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (47) tahi suci (7) takamine (5) takstar (5) tamil (12) tanglewood (10) tarot (15) tc electronic (2) tech21 (2) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (37) tgs (3) the cranberries (2) the guitar addict (33) the iron maidens (3) thomas zwijsen (6) throwback thursday (15) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (9) tonelab ex (2) tong garden (4) tools (20) top 5 (5) tour de brunei (46) toys (11) trade (22) transformers (4) travel (125) tribute (44) trivium (13) tsb6 (7) tuner (32) tv (32) ugly kid joe (3) usm (4) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (72) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (28) wireless (5) wonda (3) wordless wednesday (322) wrestling (9) ww2 (6) x-11 (34) xpdc (5) yamaha (5) yeos (7) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (3) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (114) zoso music (10)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger