DragonForce - Maximum Overload (Deluxe Edition)


Setelah berjaya menghadam muzik DragonForce melalui album In The Live Of Fire... Larger Than Live dan Inhuman Rampage, maka minat untuk mencari rilisan mereka mula diaktifkan. Album studio keenam Maximum Overload ini merupakan pancingan daripada Inverno Music Station pertengahan Januari bersama-sama album Plagues Of Babylon dengan promosi 2CD @ RM60.


Ini merupakan versi deluxe edition, dengan tambahan enam buah lagu bonus dan DVD yang mengandungi dokumentari A New Found Force dan persembahan live lagu Cry Thunder. Tapi aku masih tak suka pakej digipak.

Tiga lagu bersama artis undangan Matt Heafy (Trivium) sebagai backing vocals The Game, No More dan Defenders, dengan vokal teriak dan garau ala era Vengeance Falls.


Tiga lagu Tomorrow's King, Three Hammers, Symphony Of The Night agak familiar kerana telah dilayan sebelum ini menerusi album ITLOF:LTL. Juga terdapat sebuah lagu cover Johnny Cash iaitu Ring Of Fire yang di-DragonForce-kan.


Sebenarnya muzik DragonForce ni mudah dihadam jika anda lali dengan blastbeat drum yang beratus-ratus bpm. Jika faktor blastbeat tadi dibuang dan digantikan dengan beat biasa, muziknya sama seperti generic power metal lain... Tapi itulah trademark DragonForce selain solo-solo gitar (dan keyboard) yang gila-gila, memberikan definasi baru kepada genre speed metal.

_____
AADI: Tidak sesuai didengar semasa memandu, kah kah kah...

6 komen:

The Anarch said...

BRO! Aku paham... hang suka power metal. Aku paham, hang kalau bawak kereta dengaq power metal, jadi "Fast and Furious" teruih. Semua tu aku paham. Tapi remember your family bro! Kalau hang aksiden siapa nak jaga depa? Kalau hang aksiden macam mana hang nak mai balik penang makan nasi kandar abu? Be careful bro!
Oh and nice review bro. Baru aku tau, Dragonforce is a little different from other power metal bands, pasai depa pakai blast beat banyak. "tak!tak!tak!tak!tak!tak!tak!tak!tak!tak!tak!tak!....." (bunyi snare)

berteromber said...

ok...aku pun baru tau Dragonforce ni lain dari power metal biasa...aku memang ketinggalan bab2 band power metal selepas era Y2k...

Rafi said...

Dragonforce ada 2-3 lagu yg bole layan masa zaman vokalis lama dia tu

speedrider said...

Boleh tak kalau aku cakap Drogonforce ni power sebab Herman Li?

Ijau D. Koceng said...

anarch - ada orang makan roti canai koyak satu2 lepas tu cicah kuah, ada yang jenis tuang kuah atas roti canai, ada juga yang suka cicah roti canai dengan susu pekat, ada juga yang langsung tak makan roti canai, di singapore pula namanya roti prata, roti canai/prata juga boleh didapati di pasar raya jenis frozen, balik rumah sama ada dimasak cara canai berminyak atau tidak, guna microwave oven pun boleh, nak rebus pun boleh...

bert, rafi - korang suka makan roti canai?

muspeed - tak, bukan sekadar faktor herman li... sam totman juga seorang pemain gitar yang hebat setaraf herman li, bassist fred leclercq juga sebenarnya seorang pemain gitar yang hebat

berteromber said...

Ijau...kat johor juga panggil sebagai roti prata... tapi aku suka roti tampal goyang :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (73) 58 explorer (18) ac/dc (6) acoustic (15) adiwira (16) adrian smith (14) after forever (6) ais krim (4) alice (11) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (138) amplitude music (3) amplug (4) andy james (2) angker (2) anime (52) anniversary (72) anthrax (1) arlo (2) art200 (3) artis tempatan (126) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (2) avril lavigne (3) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (57) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bc rich (7) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (266) bintulu buskers (5) black sabbath (1) blackstar (24) blades (5) blaze bayley (26) blind guardian (20) blogging blues (51) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (6) boss (57) botb (19) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (14) brr2013 (21) bruce dickinson (22) buku/majalah (53) bumi putra rockers (3) bundaberg (14) cable (24) canon (2) cc24s (4) ccr (1) charvel (59) children of bodom (21) ck music (54) cog (7) coke (5) coklat (4) cola (4) compilation (63) conception (1) console games (10) converse (3) cort (45) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (33) dalat (19) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (4) def leppard (1) denner/shermann (2) digipak (41) digitech (21) dimarzio (39) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drums (18) dutch lady (2) dvd (71) earth hour (14) ebay (227) ec-256 (26) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (86) electro-harmonix (23) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (22) emo (198) energy drinks (31) entwistle (6) environment (35) epiphone (108) erectus (5) ernie ball (20) esp/ltd (156) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (14) family (45) fear factory (3) fender (16) filler entry (48) first aid (1) fishman (3) flashback friday (12) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (19) footwear (2) fotografi (30) fund-snatcher (14) fusion (3) gamer mode activated (23) gapnap (11) gartb20 (11) gary moore (2) gas (124) gator (13) gax010ltd (9) ghs (22) gibson (14) gig (79) gigrig (11) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (5) green tea (16) grg270 (25) gruv gear (1) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (13) guitar collection (8) guitar parts (56) guitar service (29) guitar talk (64) hammerfall (16) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (25) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (58) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (15) hootie (4) hotchix (34) hotel/resort (26) ibanez (188) icb200ex (14) iced earth (9) icon (25) imago (67) imitation (3) in flames (4) instagram (16) inverno (19) iron maiden (140) irt-pulse (4) isu semasa (238) j5 (13) jackson (32) jamming (130) jamtank (27) jepak (9) jim dunlop (57) joe satriani (14) jotb (13) joyo (19) jr (9) js music (3) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (22) karisma (4) kaset (32) kawan (269) kazanna (1) kempen (34) kerja (71) kerly (2) kesihatan (39) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (7) king diamond (23) kkdn (6) koleksi (299) konsert (86) kopi (22) korg (51) kota kinabalu (14) kramer (1) kuala lumpur (31) kuala penyu (1) kuching (3) kucing (5) kustom (3) laney (26) larrong (1) lawas (4) lazada (16) lefthanded (5) lemon tea (12) letgo (42) lil (31) limbang (5) limited edition (26) line 6 (42) linkin park (3) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (81) m-50fr (15) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (357) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (2) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (2) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (56) melaka (13) membakut (44) memori (316) mercyful fate (11) metallica (74) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (54) miri (18) misfits (1) modtone (7) moen (11) mono (2) moody monday (11) motorhead (9) movie (53) mr diy (2) mrs (59) mug (2) mukah (20) mup (110) music bliss (8) music master (41) music nomad (1) muuv (52) mxr (9) my music (8) nanasmania (25) naruto (1) nat-geo (4) nestle (31) new album (28) new gear (179) newsted (3) nightfall (3) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (8) nonsense (74) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (24) nylon maiden (2) of string (18) oishi (5) oktoberfest (8) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (33) osg2012 (4) ovation (5) ozzy osbourne (11) pandora mini (11) panik (13) pantai (5) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (31) pc talk (14) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (301) pedaltrain (14) pemuzika (13) penang (37) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (14) phones (12) pic of the day (53) pick (55) pickup swap (49) pickups (122) planet waves (9) playstation (10) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (2) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (12) popcorn (3) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (2) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (46) radio (5) rajinikanth (3) ramadhan special (69) ramli sarip (2) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (26) recording (12) reg studio (9) restring therapy (57) revamp (2) rex (1) rg331m (4) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy khan (11) roy z (7) rp360 (6) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (12) saxbys (4) schecter (3) search (15) seymour duncan (25) shopee (5) sibu (6) sick puppies (6) signboard (13) silica gel (5) silvia (10) singapore (49) single/ep (5) sipitang (1) sit (7) skull strings (2) slayer (3) slipgate (5) snark (9) so-cal (54) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (7) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (27) stagg (12) star wars (13) stewmac (5) sticker (6) strap (12) strings (102) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (12) super album (93) superlux (3) sv guitars (2) swee lee (2) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (37) takamine (5) takstar (5) tamil (11) tanglewood (10) tarot (15) tech21 (1) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (32) tgs (1) the cranberries (2) the guitar addict (32) the iron maidens (3) thomas zwijsen (6) throwback thursday (9) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (9) tonelab ex (2) tong garden (3) tools (16) top 5 (3) tour de brunei (44) trade (20) transformers (4) travel (122) tribute (40) trivium (9) tsb6 (7) tuner (31) tv (31) ugly kid joe (3) usm (3) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (70) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (28) wireless (4) wonda (3) wordless wednesday (274) wrestling (8) ww2 (6) x-11 (33) xpdc (5) yamaha (4) yeos (6) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (1) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (108) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger