Sepetang Di Amcorp Mall (Part 2)


Selasa 18/5/2010 - Dari KLIA tadi (storm riding experience) sampai ke PJ, Lembah Kelang ni kalau hujan, paham-paham sajalah memang teruk. Nasib baik waktu aku sampai kat stesen LRT Taman Jaya hujan dah reda sikit, kalau tak memang basah kuyup sampai kat hotel.

Selepas check-in kat Shah's Village Hotel dalam pukul 6.30 petang, aku mengambil keputusan untuk ronda-ronda kat Amcorp Mall saja, disebabkan aku malas nak pi KL (rush hour + hujan).

Kali terakhir aku ronda-ronda kat Amcorp Mall ni bulan November tahun lepas, waktu tu pun hujan... Nak kena pi beli payung jugak ni.

Victoria Music Centre, premis yang wajib aku singgah kalau aku pi ronda-ronda kat Amcorp Mall ni. Jom serbu! Target utama, area new albums, best selling dan promo items. Tapi yang kurang best, tahun ni UOB tak buat promosi untuk pemegang UOB VOX card seperti tahun-tahun lepas. Kalau tak, sekurang-kurangnya dapat diskaun 15% untuk item-item terpilih kat VMC ni.

AC/DC newest album! (Compilation album that is). Iron Man 2, ada dua versi (1) versi CD audio sahaja berharga RM36.90 (2) versi 2-disc, CD audio + DVD (DVD includes AC/DC video clip, concerts, the making of, multimedia contents, etc...) berharga RM62.00! Berbaloi ke aku beli versi 2-disc ni?

Patron VMC jugak ada tunjukkan aku versi limited deluxe edition (collector's edition) berharga RM1xx! Isi kat dalam CD, DVD, poster Iron Man 2, komik Marvel Iron Man #1 (edisi reprint) dan kalau tak silap ada sticker. Disebabkan aku bukanlah peminat tegar AC/DC mahupun Iron Man, versi CD audio sudah cukup memadai untuk koleksi aku.

Iron Maiden's live album Death On The Road berharga RM59.90, album live Iron Maiden bukanlah priority dalam koleksi aku. Album-album studio Iron Maiden kat VMC ni semuanya aku dah ada, jadi boleh skip.

Ella 30110. Versi cetakan semula berharga RM15.90... Memang tension, versi yang aku beli dulu versi Album Rock Terunggul yang agak hampeh tanpa sebarang info kat dalam inlay selain tracklist sahaja. Yang lagi tension versi cetakan semula ni harganya jauh lebih murah daripada yang aku beli dulu.

Sama kes dengan Ella USA ni, album Ella yang paling aku suka (selain 30110) versi cetakan semula dengan harga yang sama RM15.90, versi Album Rock Terunggul yang Portdy belikan haritu harganya RM25.90 sama kes macam 30110 kat atas tadi, versi yang aku ada tadak apa-apa info kat dalam inlay kecuali tracklist.

Versi cetakan semula ni mempunyai info yang cukup lengkap kat dalam inlay seperti tracklist, pencipta lagu, penulis lirik, ahli muzik yang terlibat dan lain-lain info yang patut ada dalam inlay sesuatu CD... Walaupun CD kat dalam masih sama warna ungu. Disebabkan aku memang mencari album USA ni dari bulan lepas (bersama-sama Takilala, sebelum tengok gig Sickening Art) tapi tak jumpa, jadi kali ni memang aku tak lepaskan...

Ada beberapa lagi CD yang agak menarik aku jumpa kat VMC tapi tak sampai tahap nak beli...

Sikit lagi aku nak beli CD kompilasi Best Of Belantara ni (bukan Bentara).
Menurut info dari Berteromber, lagu-lagu dalam album ni semua lagu slow.

Rhoma Irama Edisi Platinum! Someday, I'll buy this CD!

Malas nak browse CD lain, aku cuma beli AC/DC Iron Man 2 dan Ella USA sahaja. Memandangkan bajet tak berapa mengizinkan untuk membeli CD melebihi RM60. Aku paling tak suka kalau dapat kursus, latihan (or exam in this case) waktu belum dapat gaji, lebih-lebih lagi kalau dapat pi area Lembah Kelang, hilang mood nak cuci mata pi Bentley, CK Music, JS Music dan kedai-kedai gitar yang lain. Nasib baik Dinoscars dah setelkan awal (prabayar) sebelum datang jumpa tauke DEG.

Setelah penat ronda-ronda kat Amcorp Mall, sebelum balik hotel... Aku singgah kat restoran A&W PJ Drive-In pekena Coney Tuesday. Yup sampai malam hujan renyai-renyai... Nasib baik waktu beli stationeries kat Popular tadi aku ada beli payung.

Sampai hotel, bukak buku study untuk exam esok sambil menikmati Coney Tuesday dan Root Beer float A&W, bukan selalu dapat pekena A&W ni.

To be continued...

_____
Ada apa: Ada sapa-sapa tau, apa dah jadi kat kedai Mahogany kat Amcorp Mall?

5 komen:

mhagnoth said...

COLLECTOR'S EDITION TU MENARIK TU

JePh said...

album live death on the road iron maiden tu saya beli kt kedai cd di perak harga rm 10..dia jual longgok2 semua album under EMI..original tapi murah gila..tatau kenapa.

Ijau D. Koceng said...

mhagnoth:
kalau collector's edition tu iron maiden (bkn iron man) mmg aku dah beli hahaha... xkisah hrganya RM1xx

jeph:
jual kat aku la RM10...
slalu klu jual ori longgok2 ni biasanya nak clear stok lama atau diorg nak gulung tikar

deaf_angel said...

amcorp mall memang gerek la nak2 hari minggu

Ijau D. Koceng said...

deaf:
aku xpnh berpeluang nak tgk "flea market" kat amcorp ni, slalu2 klu dpt kursus mesti kena hari selasa-khamis...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (67) 58 explorer (14) ac/dc (6) adiwira (13) adrian smith (14) after forever (6) alice (11) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (125) amplug (4) andy james (2) angker (2) anime (52) anniversary (67) anthrax (1) art200 (3) artis tempatan (121) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) avril lavigne (3) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (6) badges/patches (8) bag/case (54) bara studio (3) barbican (4) bass talk (28) bbw2013 (6) bc rich (7) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (253) bintulu buskers (5) black sabbath (1) blackstar (19) blades (3) blaze bayley (23) blind guardian (20) blogging blues (44) blu-ray (3) bmf2013 (8) bon jovi (4) boss (47) botb (19) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (13) brr2013 (16) bruce dickinson (21) buku/majalah (50) bumi putra rockers (3) bundaberg (13) cable (24) canon (2) ccr (1) charvel (51) children of bodom (19) ck music (52) cog (5) coke (5) cola (4) compilation (61) console games (6) converse (2) cort (45) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (28) dalat (18) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (25) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (88) dean (26) dean markley (3) def leppard (1) denner/shermann (1) digipak (35) digitech (19) dimarzio (32) dio (4) dismal euphony (2) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (2) dream theater (13) drinho (3) drums (18) dutch lady (1) dvd (65) earth hour (14) ebay (225) ec-256 (25) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (80) electro-harmonix (23) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (14) emo (186) energy drinks (29) entwistle (6) environment (38) epiphone (93) erectus (5) ernie ball (14) esp/ltd (135) estock (71) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (13) family (39) fear factory (3) fender (15) filler entry (47) first aid (1) fishman (2) flashback friday (10) floor jansen (9) fontana (9) foo fighters (16) footwear (1) fotografi (30) fund-snatcher (13) gamer mode activated (23) gapnap (1) gartb20 (11) gary moore (2) gas (121) gator (10) gax010ltd (9) ghs (17) gibson (14) gig (74) gigrig (8) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (4) green tea (15) grg270 (25) gruv gear (1) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (12) guitar collection (8) guitar parts (51) guitar service (23) guitar talk (64) guitar/bass (635) hammerfall (13) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (25) hennessey (7) hepi;) (56) herbal tea (4) hillsburg (2) historical (15) hootie (4) hotchix (34) hotel/resort (26) ibanez (180) icb200ex (14) iced earth (8) icon (24) imago (66) imitation (3) in flames (2) instagram (11) inverno (7) iron maiden (134) irt-pulse (1) isu semasa (230) j5 (8) jackson (32) jamming (123) jamtank (23) jepak (8) jim dunlop (54) joe satriani (12) jotb (13) joyo (17) jr (6) js music (3) js32t kelly (8) judas priest (1) kakis store (1) kamelot (18) karisma (4) kaset (32) kawan (261) kazanna (1) kempen (35) kerja (73) kerly (2) kesihatan (37) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (6) king diamond (18) kkdn (6) koleksi (284) konsert (84) kopi (20) korg (50) kota kinabalu (14) kramer (1) kuala lumpur (29) kuala penyu (1) kuching (3) kucing (5) kustom (3) laney (18) larrong (1) lawas (3) lazada (14) lefthanded (5) lemon tea (11) letgo (38) lil (31) limbang (5) limited edition (14) line 6 (40) linkin park (2) lipton (1) live album (20) loudness (1) lowyat.net (16) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (75) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (331) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (1) marshall (18) martial arts (3) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (2) masterplan (11) mastodon (6) may (6) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (54) melaka (12) membakut (42) memori (305) mercyful fate (10) metallica (73) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (51) miri (16) misfits (1) modtone (7) moen (11) mono (1) moody monday (10) motorhead (9) movie (48) mrs (57) mug (2) mukah (19) mup (104) music bliss (7) music master (41) music nomad (1) muuv (52) mxr (9) my music (8) nanasmania (25) naruto (1) nat-geo (4) nestle (22) new album (27) new gear (160) newsted (3) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (5) nonsense (62) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (24) of string (17) oishi (5) oktoberfest (8) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (33) osg2012 (4) ozzy osbourne (9) pandora mini (11) panik (12) pantai (5) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (48) pc stuff (28) pc talk (13) pdap (2) peavey (22) pedal/stompbox (274) pedaltrain (14) pemuzika (3) penang (33) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (15) phones (12) pic of the day (51) pick (53) pickups (102) planet waves (8) playstation (8) pm2011 (18) pod hd300 (13) pod x3 (17) pokka (12) popomania (6) post-apocalypse (13) pqot (4) preamp (5) prequel (5) promo disc (5) prs (2) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (4) radin music (41) radio (4) rajinikanth (3) ramadhan special (61) ramli sarip (2) randall (4) rare (93) ratm (2) reco (24) recording (12) reg studio (8) restring therapy (47) revamp (2) rex (1) rg331m (3) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) rock at large (19) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy z (7) rp360 (5) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) saxbys (3) schecter (2) search (15) seymour duncan (20) sibu (6) sick puppies (6) signboard (12) silica gel (5) silvia (7) singapore (47) single/ep (5) sipitang (1) sit (2) skull strings (2) snark (9) so-cal (48) sonata arctica (3) sony (22) soundcloud (7) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (17) sr300 (24) stagg (12) star wars (10) stewmac (3) sticker (6) strap (11) strings (87) strings by mail (2) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (11) super album (90) superlux (3) sv guitars (2) swee lee (2) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (34) takamine (5) takstar (3) tamil (11) tanglewood (9) tarot (15) tech21 (1) telecaster (10) telepathic tuesday (2) tesla (32) the cranberries (2) the guitar addict (30) the iron maidens (2) thomas zwijsen (4) throwback thursday (7) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (8) tonelab ex (2) tools (9) top 5 (3) tour de brunei (42) trade (19) transformers (4) travel (119) tribute (40) trivium (5) tsb6 (6) tuner (30) tv (31) ugly kid joe (3) usm (1) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (69) warwick (11) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (27) wireless (3) wonda (3) wordless wednesday (235) wrestling (8) ww2 (6) x-11 (33) xpdc (5) yamaha (4) yeos (5) yNot (21) yogurt (7) yolo (4) yustech (1) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (102) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger