Santana Mirage


Sambil layan Man Of Steel di HBO (kes Astro buka semua saluran) malam tadi, berkesempatan juga memasang semula pikap asal Mirage aku (M-103FM).

Walaupun dah berapa kali dipasang dengan pikap aftermarket lain (Tesla, Bill Lawrence, Entwistle), selepas menggunakannya beberapa bulan pasti akan kembali juga kepada pikap asal, iaitu ESP LS-120/LH-150 (G&B pickups). Apa kelebihannya?


Talinya juga digantikan dengan GHS Santana BCXL (9.5-43) yang dah terperap setahun lebih dalam stok. Tidak seperti siri Boomers, siri Big Core Santana (discontinued) ni agak keras tetapi masih kenyal dan tidak menggelebeh walaupun ditala dengan D-tuning standard.

_____
Ada apa: Selamat Hari Merdeka ke-57.

First Aid Kit: Orange Guardian


Terjumpa kit pertolongan cemas (first aid kit) comel berwarna jingga (oren) ni di premis farmasi Guardian. Dengan harga (aku lupa) tak sampai RM20, memang aku beli terus.


Termasuk kit oren ni, aku dah ada empat kit pertolongan cemas. Tiga yang lain - satu kit mikro untuk dibawa semasa travelling, satu pek mini dalam Imago (pek Perodua) dan satu untuk kegunaan umum di rumah (megapack).


Ubat-ubatan yang terdapat di dalam pek oren ni termasuk - minyak angin, ubat cuci luka (ubat kuning), balsem, kapas, sapuan alkohol, plaster dan pil-pil paracetamol dan antacid.


Aku rasa tak berapa lengkap kit oren ni, jadi aku tambah dengan krim antiseptik yang lebih senang disapu pada kecederaan (luka, melecet, melecur, dll) berbanding ubat kuning yang disertakan. Putik kapas dan segulung pembalut sebagai tambahan opsyenal. Jika masih ada ruang, mungkin aku akan tambah lagi pisau atau gunting kecil dan pensanitasi tangan (hand sanitiser).

Mungkin disebabkan suasana tempat kerja aku yang mementingkan keselamatan (OSH) dan pengalaman berpengakap (once a scout, always a scout), aku dah terbiasa dan menjadi obses dengan benda-benda pertolongan cemas dan alat pemadam api. Sentiasa bersedia untuk sebarang kemungkinan.

Begitu juga dengan gig survival kit.

_____
Ada apa: Belum sampai tahap preppers lagi.

Dream Theater - Greatest Hit (...And 21 Other Pretty Cool Songs)


Jika terjumpa album atau kompilasi menarik (terutamanya CD berkembar) diiklankan dalam katalog estock_deutschland harga bawah RM20, biasanya aku akan rembat terus. Album kompilasi Dream Theater ni diperolehi dengan harga tersenyum €4.18 (RM18.60).


(P) & (C) 2008 Rhino Entertainment Company, a Warner Music Group Company, made in EU. Seperti yang selalu aku keluhkan, aku tak suka album dalam bentuk digipak, lebih-lebih lagi jenis CD masuk poket (slip in, macam Iron Man 2 dan Black Ice), susah nak akses CD.

Tahun lepas aku hampir-hampir terbeli album ni di premis Speedy Video Wawasan Plaza (KK), tapi dibelot oleh Opera Dalam Kenangan (I & II) yang lebih rare.


Kedua-dua CD dan inlay masih dalam keadaan baru, tapi digipak ada sedikit kerosakan (koyak), mesti kes susah nak keluar/masuk CD daripada poket - sebab utama aku tak suka digipak. Kompilasi sebegini lebih sesuai untuk peminat kasual Dream Theater seperti aku (tracklist) dan lebih mudah dihadam berbanding cuba untuk merentasi album-album mereka satu persatu.

Untuk ulasan pakar, boleh rujuk entri Krenmaut ni.

_____
Ada apa: Nak cover Dream Theater konon, tapi bila jamming/gig semua nak playsafe...

Wordless Wednesday: Memory Remains




_____
Ada apa: Memori tinggal kayu memori...

Moody Monday: The 90s


Imej cilok.
Setelah menonton episod ketiga dokumentari The 90s: The Decade That Connected Us (kesinambungan The 80s: The Decade That Made Us) di saluran National Geographic malam tadi, membuatkan aku terkesima seketika...

Jika 80an merupakan dekad berfantasi (budak-budak lah katakan), 90an pula boleh aku katakan dekad pembelajaran dan menimba ilmu secara serius - UPSR 1991, PMR 1994, SPM 1996 dan seterusnya diploma 1997-2000 (tak sambung ijazah sebab GCPA diploma cukup-cukup makan).

Begitu juga dengan dunia ICT, dekad 90an aku mula mengenali DOS, Windows, Office, Internet, PC gaming, dll. Tak lupa dengan ilmu perkakasan (hardware installation, troubleshoot, maintenance) yang diperolehi semasa bekerja sambilan sebagai technician di sebuah premis jualan dan servis komputer di Sungai Dua, Penang.

Nostalgik.
Muzik dan hiburan? Aku mula meminati muzik selepas memasuki sekolah menengah (faktor rakan sebaya tidak dapat dinafikan). Bermula dengan pop semasa, new jack swing, bertukar menjadi alternatives, grunge, heavy metal. Hiburan lain? Mungkin sebagai seorang PC gamer terutamanya yang bergenre FPS, mula menjadi-jadi pada penghujung 90an.

Somehow, someway?
Kesimpulannya, bagi mereka yang sebaya dengan aku (3-series), dekad 90an merupakan dekad acuan personaliti, dekad yang bertanggungjawab menjadikan siapa kita pada hari ini.

Bersambung?...

_____
Ada apa: Bangga menjadi generasi X.

Fade To Black Friday: A Moment Silence


#MalaysiaBerkabung


_____
Ada apa: Al-fatihah...

Throwback Thursday: Selamat... Thank You! Setahun Yang Lepas


Dah setahun rupanya peristiwa ni...

Masih segar lagi dalam ingatan lawak mencari rakan "hello bro, cari aku kat bawah ni, yg pakai baju metalika hitam" yang tak jumpa-jumpa sampai habis konsert. Nak baca entri lama, boleh klik Part 1, Part 2, Part 3.


Juga boleh baca pengalaman konsert yang sama versi bloggers berikut - Dead Eye Guitars, Metal Brain Asylum, Shafid Prime, Dark Shah dan versi D'arsil yang baru dijumpai.

Tapi dengan isu semasa yang tonggeng terbalik - black metal (tak habis-habis~), mati overdose, MH370, MH17, boikot - aku rasa peluang Metallica nak buat konsert lagi di Malaysia amat tipis.

Lain cerita, apa pula perkembangan konsert Megadeth di Jakarta dan Manila yang ditunda sehingga Ogos?

_____
Ada apa: We've been great, you've been Metallica.

Wordless Wednesday: Bihun



Imej dijumpai secara rawak dalam Facebook.
_____
Ada apa: если это ваш образ, пожалуйста, сообщите мне в комментариях.

Telepathic Tuesday: Please Prove You're Russian


Kes terjadi waktu aku nak komen blog seseorang (aku dah lupa, mungkin blog Bro Sub kot?).

Google dah pening...

_____
Ada apa: не все еще не в настроении для блога.

Moody Monday: Masih Mood Raya


22 Syawal, masih lagi raya...


_____
Ada apa: Carilah kau sendiri, kau carilah sendiri... Termos kita! Termos kita!

Stratocaster 60 Tahun


Gitar ikonik Fender Stratocaster (aka strat) dah berusia 60 tahun, dah tahap datuk orang dah ni...

Gambar hiasan (sumber).
Walaupun aku tidak memiliki Stratocaster versi Fender atau Squier, tapi Charvel So-Cal Style 1 HH aku (aka Calypso) juga pada asasnya merupakan sebuah Stratocaster.

Simplest gigrig - Bintulu Music Fest 2013.
Charvel pun kini dah bernaung di bawah FMIC. Secara tak langsung aku juga boleh dikategorikan sebagai pengguna strat.

Why so serious? - Oktoberfest 2012.
Influences? Pastinya trio Iron Maiden (Smith/Murray/Gers) dan Kurt Cobain, walaupun Cobain selalu guna Jaguar/Mustang/Jag-Stang berbanding Stratocaster. Gary Moore dan Jake E. Lee pun mungkin boleh masuk dalam senarai ni.

Pernah juga memiliki Tanglewood TSB6 strat-copy.
Pendapat peribadi, gitar Stratocaster ni selesa dan ergonomik, tak ringan dan tak pula terlalu berat seperti Les Paul. Selain itu, ia juga boleh masuk (ngam) dengan pelbagai jenis genre muzik, dari country hinggalah heavy metal. Jadi tak hairanlah bentuknya malar segar dan masih bertahan sehingga kini.

_____
Ada apa: Pernah terGAS dengan Squier Deluxe dan 60th Anniversary CV.

Wordless Wednesday: Hampir Tiga Bulan Tak Jamming



Minimalist.
_____
Ada apa: VXL terpaksa dikeluarkan.

Foo Fighters - In Your Honour


Bungkusan eBay yang diterima serentak bersama Alive In Athens dalam entri semalam, juga beralamat daripada estock_deutschland berisi album studio kelima Foo Fighters - In Your Honour. Album ni cetakan *UK, tajuknya tidak ditulis In Your Honor seperti cetakan US.


Sebelum ini, aku pernah tinggalkan Foo Fighters pasca album There Is Nothing Left To Loose kerana susah nak hadam lagu-lagu mereka. Tapi dengan adanya estock dengan harga yang tersenyum (album ni diperolehi dengan harga €3.01 @ RM13.56), aku akan cuba mengumpul dan mendengar kembali lagu-lagu mereka secara berperingkat bermula dengan album One By One.


(P) & (C) 2005 Roswell Records Inc. Distributed by Sony BMG Music Entertainment, made in the EU. Album ni didatangkan dalam dua CD, CD pertama adalah album rock, manakala CD kedua merupakan album akustik (lagu berbeza). Seperti yang dikatakan oleh Dave Grohl;
"It's not one specific genre of music, it's not one specific style. I'm just a musician. I can play all these different instruments, I can write a bossa nova, I can write a thrash tune".
"It's still the same four guys playing it so it just is a Foo Fighters song, whether it sounds like Carcass or fucking Ry Cooder".
- sumber Wikipedia.

Suatu ketika dahulu aku pernah ada CD album ni (versi 1CD Jack Sparrow) tapi rasanya sekali dua saja aku pernah pasang, sama macam kes One By One. Lepas tu entah hilang entah ke mana... Sehingga entri ini ditulis, aku masih lagi menghadapi masalah menghadam lagu-lagu dalam album ni.

*Juga memiliki lagu bonus (UK bonus track) The Sign.

_____
Ada apa: Teringat lagu Best Of You pernah dimainkan oleh band Eda Brig semasa Bintulu Music Fest 2013.

Iced Earth - Alive In Athens


Bila album live Iced Earth ni diiklankan dalam katalog estock_deutschland pada harga yang munasarawaksabah (€6.22 @ RM28.07), aku terus rembat...


Album live bersempena tour album SWTWC mereka (era Matt Barlow), dirakamkan 23-24 Januari 1999 (dua malam berturut-turut) di Rodon Club, Athens. Walaupun aku bukanlah peminat tegar Iced Earth, tapi album ni antara yang mesti ada selain SWTWC.


(C) 1999 Magic Arts Publishing, (P) 1999 Century Media Records Ltd. Ia memiliki tiga set CD yang didatangkan dengan slipcase. Walaupun slipcase nampak agak bermusim (ada kemek, calar-calar sikit) tapi jewelcase dan CD di dalamnya masih nampak baru.


Senarai lagu (tracklist) untuk setiap CD dan info mengenai album ni boleh teruskan pembacaan anda di Wikipedia. Antara lagu pertama dalam album ni yang aku dengar ialah Melancholy (Holy Martyr) menerusi Braingell Radio membuatkan aku terus tertarik dengan album SWTWC dan Iced Earth secara amnya.

_____
Ada apa: Ada masa mungkin nak cari versi DVD.

Delaying The Boss


Ahli terbaru dalam gigrig #1 aku - Boss DD-3 Digital Delay. Diperolehi daripada Crinson Music, ia sebenarnya merupakan perolehan yang tertunda (delayed) disebabkan musim perayaan.

Pearl white, nice~
Dah lama GASsed teringin untuk memiliki effect delay jenama Boss (DD-3/DD-7/TE-2), tapi disebabkan harganya yang agak premium, sedikit sebanyak membantutkan hasrat. Kali ni pun berjaya diperolehi hasil dana-dana "gali lobang tutup lobang" G2.1Nu seperti yang diiklankan dalam entri GKC ni.


DD-3 ni disertakan dengan bateri 9V jenis alkaline, tidak seperti pedal-pedal Boss lain yang diperolehi sebelum ini yang hanya disertakan dengan bateri 9V jenis biasa (zinc carbon). Tapi untuk penggunaan berpanjangan, perlu ada AC adapter.


Dan seperti kebiasaan berurusan dengan Crinson Music, pasti akan ada pembelian sampingan (purchase with purchase, collateral purchase?).

Ulasan? Hmmm... Tak payahlah, ni entri temberang saja ni.

_____
Ada apa: Kalau terasa nak main multi-effects, Pod HD300 masih ada...

Cekak - Pakai Tak Pakai, Tak Pakai Pakai


Ni kes menyelongkar almari baju semasa cuti raya di kampung minggu lepas...

Terjumpa persalinan baju tempur Silat Cekak di bawah naungan *Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia, yang disertai semasa menuntut di USM penghujung 90an dulu (batch 1997-2000).

*Entiti yang berbeza dengan Silat Cekak Hanafi, walaupun secara harfiahnya asas dan ilmu yang dipelajari adalah sama.


Menyertai persatuan ini dapat menyumbangkan 1 unit ko-kurikulum untuk setiap semester. Lebih senang (dan enjoy) mendapatkan unit melalui Silat Cekak berbanding menyertai unit beruniform lain (PALAPES, Pengakap, Bulan Sabit Merah, dll).


Yang pasti sekarang baju ni memang dah tak muat, kerana ia bersaiz M (sekarang aku dah bersaiz XXL). Seninya pun dah lama aku tak amalkan. Daripada 21 buah, mungkin aku cuma masih ingat kurang daripada separuh saja kot...

_____
Ada apa: Teringin nak belajar Kamiya Kasshin-ryu.

Wordless Wednesday: Generasi Walkman




_____
Ada apa: Tak sempat merasa Discman.

Ada Apa Dengan Sting? (Part 2)


Waktu perlawanan akhir Piala Dunia bulan lepas dah cuba perisa strawberry, kali ni cuba perisa ginseng pula...


Ok, walaupun perisa ginseng ni rasanya sama macam rasa minuman tenaga lain (Red Bull, Krating Daeng, Carabao), tapi disebabkan ia berkarbonat, ia menghampiri rasa Booster Blitz (air cap kuda). Kimochi~

_____
Ada apa: Sting - dalam diam aku mencintaimu...

Moody Monday: Guardians Of The Crap!


Tiba di Bintulu malam Sabtu selepas seminggu bercuti raya, petang semalam baru ada mood nak tengok wayang. Konon-konon nak tengok Guardians Of The Galaxy, tiba-tiba...

Crap! 14 Ogos dah basi dah wei~
Bab macam ni lah yang membuatkan aku tawar hati dengan Star Cineplex Bintulu, baru saja dipuji dalam entri beberapa bulan lepas. Akhirnya, layan Hercules sajalah...

Hercules pun dah macam The Scorpion King + Seven Samurai (Akira Kurosawa).

_____
Ada apa: Bilalah agaknya GSC di Time Square Bintulu tu nak siap? Oh lupa, Time Square pun belum siap...

Mengkosmos Takluk


Baru berkesempatan memilikinya pada raya keempat, itupun dipesan melalui Cimca (abang Takilala) kerana aku tiada masa untuk mencarinya di KK atas sebab-sebab logistik.


Untuk cerita panjang lebar dan beremosi mengenai album ni, boleh baca entri Takilala, Rafi Xyrus atau Berteromber. Cuma pada pendapat aku, untuk beberapa lagu balada dan slow rock, bunyinya lebih mirip kepada lagu Awie solo berbanding lagu Wings.

Apa itu COUSTOM dan AKOUSTIC?
Dan bab digipak, kenapa mestik digipak? Aku tak suka digipak, lebih-lebih lagi digipak yang tidak bersaiz standard (alasan sama seperti Berteromber). Kalau nak kelainan atau lebih "grandeur", buat digipak besar gedabak macam album 25th Anniversary May.

Tapi keseleruhunnya, aku bagi 9/10. Dah lama album Wings tak buat aku enjoy hangguk-hangguk semenjak album Mr. Barbarik.

_____
Ada apa: No filler all killer?

Sedekad Tanpa Rokok


Tarikh sebenar aku dah lupa, tapi yang pasti ia berlaku sekitar bulan Ogos 2004...

Beberapa bulan sebelumnya aku pernah cuba untuk berhenti secara paksa, tapi hanya dapat bertahan selama 40+ hari sebelum terjebak semula.

Image linked form John Couch.
Kemudian aku mencuba pendekatan yang lebih praktikal, menjadikan sehari (kemudiannya dua, tiga hari berselang-seli) dalam seminggu sebagai hari tidak merokok.

Alhamdulillah berkesan, dengan syarat... Kena disiplinlah~

Selamat bulan Ogos, bulan kemerdekaan.

_____
Ada apa: Entri terjadual (scheduled entry) dibuat sebelum cuti raya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (67) 58 explorer (14) ac/dc (6) acoustic (10) adiwira (13) adrian smith (14) after forever (6) alice (11) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (128) amplitude music (3) amplug (4) andy james (2) angker (2) anime (52) anniversary (68) anthrax (1) art200 (3) artis tempatan (122) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) avril lavigne (3) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (6) badges/patches (8) bag/case (54) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bc rich (7) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (254) bintulu buskers (5) black sabbath (1) blackstar (19) blades (4) blaze bayley (23) blind guardian (20) blogging blues (46) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (4) boss (47) botb (19) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (13) brr2013 (16) bruce dickinson (21) buku/majalah (50) bumi putra rockers (3) bundaberg (13) cable (24) canon (2) ccr (1) charvel (52) children of bodom (19) ck music (52) cog (5) coke (5) cola (4) compilation (62) console games (7) converse (3) cort (45) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (29) dalat (18) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (25) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (89) dean (26) dean markley (3) def leppard (1) denner/shermann (2) digipak (33) digitech (20) dimarzio (32) dio (4) dismal euphony (2) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (3) dream theater (13) drinho (3) drums (18) dutch lady (1) dvd (65) earth hour (14) ebay (226) ec-256 (25) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (83) electro-harmonix (23) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (14) emo (186) energy drinks (30) entwistle (6) environment (38) epiphone (93) erectus (5) ernie ball (14) esp/ltd (141) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (13) family (40) fear factory (3) fender (15) filler entry (47) first aid (1) fishman (2) flashback friday (10) floor jansen (9) fontana (9) foo fighters (18) footwear (2) fotografi (30) fund-snatcher (13) gamer mode activated (23) gapnap (3) gartb20 (11) gary moore (2) gas (121) gator (10) gax010ltd (9) ghs (17) gibson (14) gig (76) gigrig (10) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (4) green tea (16) grg270 (25) gruv gear (1) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (12) guitar collection (8) guitar parts (52) guitar service (23) guitar talk (64) guitar/bass (644) hammerfall (14) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (25) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (58) herbal tea (5) hillsburg (2) historical (15) hootie (4) hotchix (34) hotel/resort (26) ibanez (182) icb200ex (14) iced earth (8) icon (24) imago (66) imitation (3) in flames (2) instagram (11) inverno (9) iron maiden (134) irt-pulse (1) isu semasa (230) j5 (10) jackson (32) jamming (123) jamtank (24) jepak (9) jim dunlop (54) joe satriani (12) jotb (13) joyo (17) jr (6) js music (3) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (19) karisma (4) kaset (32) kawan (263) kazanna (1) kempen (35) kerja (74) kerly (2) kesihatan (37) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (7) king diamond (20) kkdn (6) koleksi (288) konsert (84) kopi (22) korg (50) kota kinabalu (14) kramer (1) kuala lumpur (29) kuala penyu (1) kuching (3) kucing (5) kustom (3) laney (18) larrong (1) lawas (3) lazada (14) lefthanded (5) lemon tea (11) letgo (38) lil (31) limbang (5) limited edition (16) line 6 (40) linkin park (2) lipton (1) live album (20) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (76) m-50fr (5) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (339) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (1) marshall (18) martial arts (3) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (2) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (54) melaka (13) membakut (42) memori (305) mercyful fate (11) metallica (73) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (52) miri (16) misfits (1) modtone (7) moen (11) mono (2) moody monday (11) motorhead (9) movie (48) mr diy (2) mrs (57) mug (2) mukah (19) mup (105) music bliss (7) music master (41) music nomad (1) muuv (52) mxr (9) my music (8) nanasmania (25) naruto (1) nat-geo (4) nestle (24) new album (27) new gear (166) newsted (3) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (5) nonsense (64) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (24) of string (17) oishi (5) oktoberfest (8) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (33) osg2012 (4) ozzy osbourne (11) pandora mini (11) panik (12) pantai (5) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (48) pc stuff (28) pc talk (13) pdap (2) peavey (25) pedal/stompbox (281) pedaltrain (14) pemuzika (3) penang (33) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (15) phones (12) pic of the day (51) pick (53) pickup swap (40) pickups (106) planet waves (9) playstation (9) pm2011 (18) pocky (2) pod hd300 (13) pod x3 (17) pokka (12) popomania (6) post-apocalypse (14) pqot (4) preamp (6) prequel (5) promo disc (5) prs (2) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (42) radio (4) rajinikanth (3) ramadhan special (61) ramli sarip (2) randall (4) rare (94) ratm (2) reco (24) recording (12) reg studio (8) restring therapy (48) revamp (2) rex (1) rg331m (3) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) ritter (1) rock at large (23) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy z (7) rp360 (6) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) saxbys (4) schecter (3) search (15) seymour duncan (23) sibu (6) sick puppies (6) signboard (12) silica gel (5) silvia (7) singapore (47) single/ep (5) sipitang (1) sit (3) skull strings (2) slipgate (4) snark (9) so-cal (49) sonata arctica (3) sony (22) soundcloud (7) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (19) sr300 (25) stagg (12) star wars (10) stewmac (3) sticker (6) strap (12) strings (87) strings by mail (2) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (11) super album (91) superlux (3) sv guitars (2) swee lee (2) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (34) takamine (5) takstar (4) tamil (11) tanglewood (10) tarot (15) tech21 (1) telecaster (11) telepathic tuesday (2) tesla (32) the cranberries (2) the guitar addict (30) the iron maidens (2) thomas zwijsen (4) throwback thursday (7) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (8) tonelab ex (2) tools (10) top 5 (3) tour de brunei (42) trade (20) transformers (4) travel (119) tribute (40) trivium (5) tsb6 (7) tuner (30) tv (31) ugly kid joe (3) usm (1) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (69) warwick (11) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (27) wireless (4) wonda (3) wordless wednesday (243) wrestling (8) ww2 (6) x-11 (33) xpdc (5) yamaha (4) yeos (5) yNot (21) yogurt (7) yolo (4) yustech (1) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (105) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger