queensryche - operation: mindcrime & promised land


bungkusan dari us ni smpi serentak dgn bungkusan bruce dickinson - skunkworks jumaat lps 7/8/2009. dah seminggu smpi baru aku nak buat entry... tgh malas, lgpun baru lps demam, batuk2, jerebu lg... bz plak kat opis jd ketua ajk audio/video sbb mggu dpn 18/8/2009 hari terbuka jbtn sempena 100 thn kimia malaysia, ketua pengarah pun nak dtg (but that was another story)

isi kat dlm 2 used cd album2 drp queensryche iaitu operation: mindcrime dan promised land yg aku menang bid 1 cent cd kat ebay drp user rivercnk (yup, tauke lelong 1 cent cd ni lg) dgn hrga US$4.00 utk operation: mindcrime dan US$1.51 utk promised land plus US$5.98 utk shipment cost... bla bla bla masing2 jd RM25.29 dan RM16.28

kronologi - order 28/7/2009, cop usps 29/7/2009, cop pelepasan kastam 4/8/2009, cop pjbt pos bintulu (missing?). spt biasa cd2 yg aku order drp rivercnk ni aku pilih option "send without jewel case" utk menjimatkan kos penghantaran

queensryche - operation: mindcrime

drp komen2 geng metalterus kat entry metallica - load & queensryche - greatest hits, dorg kata album ni best dan recommended. so aku pun try bid... dan menang

(c)(p) 1988 emi manhattan records, a division of capitol records inc. wlupun cd ni merupakan 1st pressing (cd oldskool mcm cd beast from the east dan somehow, someway) inlay dan cd masih dlm keadaan like new, cd ada 1-2 light scratches. album ni album konsep, mcm album2 kamelot dan king diamond

tracklist

  1. i remember now
  2. anarchy-x
  3. revolution calling
  4. operation: mindcrime
  5. speak
  6. spreading the disease
  7. the mission
  8. suite sister mary
  9. the needle lies
  10. electric requiem
  11. breaking the silence
  12. i don't believe in love
  13. waiting for 22
  14. my empty room
  15. eyes of a stranger

lagu febret? disebabkan aku slalu dgr lagu i don't believe in love dan eyes of a stranger kat album greatest hits... so 2 lagu ni merupakan lagu febret dlm album ni, lagu2 lain aku blm brapa dgr lg... any recommendations?

queensryche - promised land

album queensryche yg ntah ke brapa... ekceli aku beli album ni saja nak bg geng album operation: mindcrime kat atas drp hntr single cd je... lgpun xramai yg bid album ni so hrganya masih maintain pd thp yg murah, kira pelengkap koleksi la (album2 dorg ni kira kumpul pelan2 pun xpe sbb bkn priority pun)

(c)(p) 1994 emi records. manufactured by emi manufacturing (usa). cd dan inlay diterima dlm keadaan like new, cd ada 1-2 light scratches

tracklist

  1. 9:28 am
  2. i am i
  3. damaged
  4. out of mind
  5. bridge
  6. promised land
  7. disconnected
  8. lady jane
  9. my global mind
  10. one more time
  11. someone else?

lagu febret? ntah... aku x abis dgr lg lagu2 dlm album ni, so blm ada lg lagu yg bleh dikatakan lagu febret

inlaynya klu dibuka bleh jd poster besar mcm stail inlay album adema dan album danzig iii (dan album manowar triumph of steel - antara cd ori terawal aku beli, xpyh review la kan?)

yup, aku baru je layan band queensryche ni, disebabkab muziknya familiar, senang aku nak digest... so, xde apa aku nak komen pasal album ni, buat masa ni aku blm habis dgr lg... ada masa baru aku layan. nnti ada la tu geng2 metalterus akan komen pasal album ni

_____
p/s: mmg iconic logo band queensryche ni... nmpk mcm logo batman, tp kdg2 aku teringat mcm bentuk boss alien dlm macross zero dan macross frontier

2 komen:

berteromber said...

pergh..pantas!

aku mmg suka operation mindcrime ni..kalau nak pilih lagu fav. susah jugak kot..selain 2 lagu yg ko suka tu..boleh cekidout jugak la lagu2 spt "Revolution Calling","The Mission","Suite Sister Mary","The Needle Lies","Spreading The Disease","Breaking The Silence" dan jugak title track tu..

Kalau Promised Land..aku fail..walaupun aku ada kaset dia..tp dah lama sangat tak dengar..dah lupa la..seingat aku tak seberapa best kot..tu pasal aku jarang dengar..

deaf_angel said...

fren

cd operation mindcrime 1988 tu pada aku antara album heavy rock paling best dalam sejarah.

its a concept story dan aku siap beli boxset remastered dia lagik haha. minat sangat.

ni yang antara reason Bruce keluar maiden pasal dia compare ngan SSOASS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (79) 58 explorer (22) 7-string (3) 724rocks (2) ac/dc (7) acoustic (16) adiwira (24) adrian smith (14) after forever (6) ais krim (4) alice (12) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (148) amplitude music (3) amplug (4) andy james (4) angker (2) anime (51) anniversary (81) anthrax (1) arlo (3) art200 (3) artis tempatan (130) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (4) avril lavigne (4) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (64) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bbw2018 (6) bc rich (14) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (12) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (287) bintulu buskers (5) black friday (8) black sabbath (1) blackstar (26) blades (5) blaze bayley (27) blind guardian (21) blogging blues (59) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (6) boss (62) botb (19) bottlecapt (3) brado guitars (3) braingell radio (15) brr2013 (21) bruce dickinson (23) buku/majalah (58) bumi putra rockers (3) bundaberg (16) cable (24) canon (2) cc24s (5) ccr (1) charvel (65) children of bodom (21) ck music (55) cog (10) coke (5) coklat (5) cola (5) compilation (63) conception (2) console games (11) converse (3) cort (46) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (42) dalat (19) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (5) def leppard (1) denner/shermann (2) dgr (1) digipak (41) digitech (22) dimarzio (46) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drum asia (2) drums (18) dutch lady (4) dvd (72) earth hour (14) ebay (228) ec-256 (26) ec-257 (3) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (88) electro-harmonix (26) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (25) emo (209) energy drinks (31) engrish (3) entwistle (9) environment (35) epiphone (123) erectus (8) ernie ball (23) esp/ltd (174) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (13) fallout (14) family (49) fear factory (3) fender (16) filler entry (49) first aid (1) fishman (3) flashback friday (15) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (20) footwear (3) fotografi (31) fozzy (1) fund-snatcher (15) fusion (3) gamer mode activated (23) gapnap (13) gartb20 (11) gary moore (2) gas (124) gator (15) gax010ltd (9) geeksup (3) ghs (27) gibson (16) gig (98) gigrig (14) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (8) green tea (18) grg270 (25) gruv gear (1) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (13) guitar collection (11) guitar parts (68) guitar service (33) guitar talk (64) hammerfall (16) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (29) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (60) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (15) hootie (5) hotchix (34) hotel/resort (27) ibanez (200) icb200ex (15) iced earth (9) icon (26) imago (68) imitation (3) in flames (4) instagram (22) inverno (19) iron maiden (144) irt-pulse (6) isolated gig (8) isu semasa (242) j5 (13) jackson (42) jamming (140) jamtank (31) jepak (9) jim dunlop (62) joe satriani (14) jotb (13) joyo (21) jr (10) js music (3) js32 king v (9) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (22) karisma (4) kaset (32) kawan (298) kazanna (1) kempen (34) kerja (74) kerly (2) kesihatan (41) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (9) king diamond (24) king's studio (2) kkdn (6) koleksi (299) konsert (91) kopi (28) korg (51) kota kinabalu (15) kramer (1) kuala lumpur (34) kuala penyu (1) kuching (4) kucing (5) kustom (4) laney (31) larrong (6) lawas (4) lazada (20) lefthanded (5) lemon tea (13) letgo (50) lil (32) limbang (7) limited edition (33) line 6 (42) linkin park (4) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (87) m-50fr (22) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (382) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (15) marco hietala (20) marigold (3) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (3) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (59) melaka (13) membakut (44) memori (332) mercyful fate (11) metallica (80) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (56) miri (18) misfits (1) mmw (2) modtone (7) moen (11) mono (3) moody monday (12) mooer (1) motorhead (9) movie (55) mr diy (2) mrs (59) muf (1) mug (2) mukah (20) mup (130) music bliss (10) music master (41) music nomad (1) muuv (57) muww (1) mxr (10) my music (8) nanasmania (26) naruto (1) nat-geo (4) nestle (37) new album (28) new gear (193) newsted (3) nightfall (8) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (14) nita strauss (8) nogas (4) nonsense (86) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (26) nylon maiden (2) of string (20) oishi (5) oktoberfest (9) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (38) osg2012 (4) ovation (6) ozzy osbourne (11) pandora mini (11) panik (13) pantai (7) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (35) pc talk (16) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (309) pedaltrain (14) pemuzika (15) penang (37) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (14) pfg5 (7) phones (12) pic of the day (58) pick (60) pickup swap (62) pickups (141) planet waves (12) playstation (11) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (2) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (13) popcorn (6) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (3) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (47) radio (5) rajinikanth (3) ramadhan special (72) ramli sarip (2) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (27) recording (12) reg studio (11) restring therapy (73) revamp (2) rex (1) rg331m (13) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) richter (2) riego (5) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy khan (12) roy z (7) rp360 (6) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (13) saxbys (4) schecter (3) search (15) seymour duncan (33) shopee (12) sibu (6) sick puppies (6) signboard (14) silica gel (7) silvia (13) singapore (51) single/ep (7) sipitang (1) sit (9) skb (1) skull strings (3) slayer (3) slipgate (5) smr (3) snark (9) so-cal (59) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (7) soundwave (2) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (33) stagg (12) star wars (14) stewmac (6) sticker (6) strap (17) street jam (2) strings (125) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (13) super album (94) superlux (3) susu (6) sv guitars (3) swee lee (6) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (45) tahi suci (7) takamine (5) takstar (5) tamil (12) tanglewood (10) tarot (15) tc electronic (2) tech21 (1) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (37) tgs (2) the cranberries (2) the guitar addict (32) the iron maidens (3) thomas zwijsen (6) throwback thursday (14) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (9) tonelab ex (2) tong garden (3) tools (20) top 5 (5) tour de brunei (46) toys (6) trade (21) transformers (4) travel (125) tribute (42) trivium (13) tsb6 (7) tuner (32) tv (32) ugly kid joe (3) usm (3) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (72) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (28) wireless (5) wonda (3) wordless wednesday (313) wrestling (9) ww2 (6) x-11 (34) xpdc (5) yamaha (5) yeos (7) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (3) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (112) zoso music (10)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger