Children Of Bodom - Halo Of Blood (Deluxe Edition)


Satu daripada usaha untuk melengkapkan koleksi album-album Children Of Bodom pasca Projek Mega 2011 (BD, RRF, HOB, IWC). Diperolehi daripada Inverno Music Station bersama-sama Crush bulan lepas.


Album studio kelapan Halo Of Blood merupakan rilisan tahun 2013, ketika aku baru berjinak-jinak kembali dengan COB melalui album RRF. Dengan cover art monotone yang menarik berbanding cover art RRF dan IWC.


Ada kesan potongan pada tepi digipak, tanda sebegini atau lubang ditebuk pada barkod biasanya menandakan CD lelong atau penghabisan stok. Jadi tak hairanlah ia diperolehi dengan harga yang munasabah murah. Aku boleh terima "kerosakan" begini asalkan tidak menjejaskan CD.


Seperti album IWC, versi deluxe album ini juga disertakan dengan DVD bonus dokumentari ala "the making of..."



Tak banyak yang dapat aku cerita pasal album ni. Dah beberapa kali putar, lagu-lagunya agak kurang melekat berbanding album-album klasik. Tetapi muzik COB tetap memukau, terutama faktor keyboard Wirman, aku akan tertunggu-tunggu untuk solo keyboard pada setiap lagu. Nak cerita pasal kerja gitar Laiho nanti terlalu overrated pula.

Seperti biasa, akan ada lagu cover menarik, untuk album ini Sleeping In My Car (Roxette) menjadi pilihan mereka. COB suka cover lagu-lagu pop, contohnya - Oops!... I Did It Again, Cruel Summer dan Danger Zone. Adakah untuk suka-suka, atau mereka juga ada guilty pleasure?


Inlay jenis lipat-lipat, kalau dibuka boleh jadi poster. Masih bersama Roope Latvala yang selepas album ini tidak lagi menyertai COB, mungkin faktor usia atau masalah peribadi.

Lain cerita, eStock musicMagpie sudah tidak lagi menerima pembelian eBay daripada Malaysia (dan Asia Tenggara secara amnya) untuk CD/DVD mereka. Nampaknya kena cari penjual eBay lain, atau sokong penjual tempatan - Radin, Inverno, Rock At Large.

_____
AADI: Mengumpul kembali album COB lama pula lepas ni.

3 komen:

The Anarch said...

Bro!!! Children of Bodom memang ganaih bro!!! Aku ingat masa aku ada overseas aku pi konsert depa... Fulamak! Alexi Laiho buat rockstar atas stage... "This next song is for those people who think there's something wrong with drinking beer and metal!!!" Lepaih tu semua mat salleh mabuk pun sorak lah...
Tapi aku tak pernah beli apa-apa Children of Bodom punya album... too heavy lah...
Bro! Hang boleh cover Children of Bodom punya lagu, panggil nama band hang CHILDREN OF BINTULU!!! Kahkahakahakhakahkahakah!!!!

DESU~~~~DESU!~~~~~~~ DESU~~~~~~!!!!!!YAMATE~~~~!!!!!!!!!!!!!!!!!

berteromber said...

wow...ada cover lagu Sleeping In My Car rupanya....menarik ni

Rafi said...

COB ni mmg aku suka dengar lagu cover diorang je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (73) 58 explorer (18) ac/dc (6) acoustic (15) adiwira (16) adrian smith (14) after forever (6) ais krim (4) alice (11) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (138) amplitude music (3) amplug (4) andy james (2) angker (2) anime (52) anniversary (72) anthrax (1) arlo (2) art200 (3) artis tempatan (126) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (2) avril lavigne (3) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (57) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bc rich (7) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (266) bintulu buskers (5) black sabbath (1) blackstar (24) blades (5) blaze bayley (26) blind guardian (20) blogging blues (51) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (6) boss (57) botb (19) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (14) brr2013 (21) bruce dickinson (22) buku/majalah (53) bumi putra rockers (3) bundaberg (14) cable (24) canon (2) cc24s (4) ccr (1) charvel (59) children of bodom (21) ck music (54) cog (7) coke (5) coklat (4) cola (4) compilation (63) conception (1) console games (10) converse (3) cort (45) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (33) dalat (19) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (4) def leppard (1) denner/shermann (2) digipak (41) digitech (21) dimarzio (39) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drums (18) dutch lady (2) dvd (71) earth hour (14) ebay (227) ec-256 (26) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (86) electro-harmonix (23) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (22) emo (198) energy drinks (31) entwistle (6) environment (35) epiphone (108) erectus (5) ernie ball (20) esp/ltd (156) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (14) family (45) fear factory (3) fender (16) filler entry (48) first aid (1) fishman (3) flashback friday (12) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (19) footwear (2) fotografi (30) fund-snatcher (14) fusion (3) gamer mode activated (23) gapnap (11) gartb20 (11) gary moore (2) gas (124) gator (13) gax010ltd (9) ghs (22) gibson (14) gig (79) gigrig (11) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (5) green tea (16) grg270 (25) gruv gear (1) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (13) guitar collection (8) guitar parts (56) guitar service (29) guitar talk (64) hammerfall (16) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (25) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (58) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (15) hootie (4) hotchix (34) hotel/resort (26) ibanez (188) icb200ex (14) iced earth (9) icon (25) imago (67) imitation (3) in flames (4) instagram (16) inverno (19) iron maiden (140) irt-pulse (4) isu semasa (238) j5 (13) jackson (32) jamming (130) jamtank (27) jepak (9) jim dunlop (57) joe satriani (14) jotb (13) joyo (19) jr (9) js music (3) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (22) karisma (4) kaset (32) kawan (269) kazanna (1) kempen (34) kerja (71) kerly (2) kesihatan (39) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (7) king diamond (23) kkdn (6) koleksi (299) konsert (86) kopi (22) korg (51) kota kinabalu (14) kramer (1) kuala lumpur (31) kuala penyu (1) kuching (3) kucing (5) kustom (3) laney (26) larrong (1) lawas (4) lazada (16) lefthanded (5) lemon tea (12) letgo (42) lil (31) limbang (5) limited edition (26) line 6 (42) linkin park (3) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (81) m-50fr (15) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (357) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (2) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (2) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (56) melaka (13) membakut (44) memori (316) mercyful fate (11) metallica (74) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (54) miri (18) misfits (1) modtone (7) moen (11) mono (2) moody monday (11) motorhead (9) movie (53) mr diy (2) mrs (59) mug (2) mukah (20) mup (110) music bliss (8) music master (41) music nomad (1) muuv (52) mxr (9) my music (8) nanasmania (25) naruto (1) nat-geo (4) nestle (31) new album (28) new gear (179) newsted (3) nightfall (3) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (8) nonsense (74) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (24) nylon maiden (2) of string (18) oishi (5) oktoberfest (8) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (33) osg2012 (4) ovation (5) ozzy osbourne (11) pandora mini (11) panik (13) pantai (5) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (31) pc talk (14) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (301) pedaltrain (14) pemuzika (13) penang (37) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (14) phones (12) pic of the day (53) pick (55) pickup swap (49) pickups (122) planet waves (9) playstation (10) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (2) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (12) popcorn (3) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (2) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (46) radio (5) rajinikanth (3) ramadhan special (69) ramli sarip (2) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (26) recording (12) reg studio (9) restring therapy (57) revamp (2) rex (1) rg331m (4) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy khan (11) roy z (7) rp360 (6) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (12) saxbys (4) schecter (3) search (15) seymour duncan (25) shopee (5) sibu (6) sick puppies (6) signboard (13) silica gel (5) silvia (10) singapore (49) single/ep (5) sipitang (1) sit (7) skull strings (2) slayer (3) slipgate (5) snark (9) so-cal (54) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (7) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (27) stagg (12) star wars (13) stewmac (5) sticker (6) strap (12) strings (102) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (12) super album (93) superlux (3) sv guitars (2) swee lee (2) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (37) takamine (5) takstar (5) tamil (11) tanglewood (10) tarot (15) tech21 (1) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (32) tgs (1) the cranberries (2) the guitar addict (32) the iron maidens (3) thomas zwijsen (6) throwback thursday (9) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (9) tonelab ex (2) tong garden (3) tools (16) top 5 (3) tour de brunei (44) trade (20) transformers (4) travel (122) tribute (40) trivium (9) tsb6 (7) tuner (31) tv (31) ugly kid joe (3) usm (3) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (70) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (28) wireless (4) wonda (3) wordless wednesday (274) wrestling (8) ww2 (6) x-11 (33) xpdc (5) yamaha (4) yeos (6) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (1) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (108) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger