GAS 2018...


Hari kelapan tahun 2018, sudah mula memikirkan sasaran materialistik perhobian tahunan.

1) Kegitaran - Hobi yang tak pernah slow-down memasuki tahun yang kesembilan. Kebanyakkan GAS telahpun ditunaikan tahun lepas. Tapi GAS tetap GAS kan? Here goes...

a) Boss MT-2 Metal Zone - Hahaha, entah mengapa~ Maybe just for the fun of it, and to prove MT-2 doesn't suck. Pernah memilikinya lima tahun lepas, tapi telah dijual tahun berikutnya kerana (ketika itu) aku membuat keputusan untuk memilih haluan multi-fx sepenuhnya.


b) Noise suppressor/gate, Boss NS-2 atau EHX The Silencer - Setelah mengalami beberapa situasi melibatkan bunyi-bunyian menjengkelkan di rumah, studio dan atas pentas, nampaknya aku perlukan sebuah pedal noise suppressor/gate yang praktikal. Tidak seperti Reaction Hush yang pernah dimiliki beberapa tahun lepas. Ok, ini keperluan, bukan kemahuan seperti MT-2 di atas.

Gambar hiasan (imej cilok).
c) 7-stringer - Ingin mencuba gitar bertali tujuh, tapi itupun dengan syarat dapat melepaskan sebuah (atau dua) gitar bertali enam yang ada dalam axology. Model? Belum pasti, mungkin daripada khemah LTD atau Ibanez.

Gambar hiasan (imej cilok).
Dan harapnya tidak terGAS untuk membeli pikap gitar untuk tahun ini. Yang ada dalam simpanan pun kalau boleh ingin dijual.

2) Console gaming - Hobi yang ini dah mula dingin, tapi kalau nafsu gaming kembali berahi, mungkin akan target Doom 2016 dan/atau Street Fighter V. Itupun kalau dah habis main Tomb Raider Reboot dan The Last Of Us.

Imej cilok.
3) Gaming PC - Tahun ini berhasrat untuk menaiktaraf PC yang sedia ada, atau pasang set yang baru secara perlahan-lahan. PC yang ada sekarang berspesifikasi tahun 2012. Bukan setakat untuk gaming, PC yang berprestasi juga sesuai digunakan untuk projek rakaman DAW di rumah.

Guna 486DX2 boleh?
Biasa-biasa saja kan? 1) a) dan 2) mungkin boleh diabaikan terus jika kuat bermuhasabah diri. Tahun ini kalau boleh dana-dana perhobian perlu dikurangkan dan disalurkan untuk dana lain, kerana dijangkakan bakal ada ahli keluarga baru :)

_____
AADI: GAS on!

2 komen:

berteromber said...

Lil'Ijau dah nak dapat adik eh?...Tahniah!

Ijau D. Koceng said...

nak dapat adik, lagi~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri AADI Paling Popular Bulan Ini

Dari PC/Netbook/Tablet Blogger... (Disclaimer)

Ini merupakan blog peribadi, tempat aku berkongsi maklumat, meluahkan perasaan mengikut kata hati sendiri, cerita dan berita dengan rakan-rakan bloggers (others are welcomed too)...

Kebanyakkannya merapu mengenai hobi-hobi aku - guitar/bass related stuff, jamming, gig/concert, eBay stuff, collections, metal/rock music, CD/DVD, PC games, anime dan sedikit pasal kehidupan dan kerjaya aku di Bandar Bangau (Bintulu) ni... Dengan menggunakan bahasa rojak dan tatabahasa yang kadang-kadang tidak menepati spesifikasi Dewan Bahasa Dan Pustaka.

Penulis tidak akan bertanggungjawab atas segala kerosakan, kehilangan, kerugian dan kesedihan akibat pembacaan blog ini. Jadi, ada apa dengan Ijau?

-IDK-

Indeks Awan Label

12-string (5) 1h1e1m (30) 1malaysia (5) 36 studio (31) 57 goldtop (74) 58 explorer (20) 724rocks (2) ac/dc (6) acoustic (15) adiwira (20) adrian smith (14) after forever (6) ais krim (4) alice (11) amazika (2) amcorp mall (11) amplifier (140) amplitude music (3) amplug (4) andy james (3) angker (2) anime (51) anniversary (74) anthrax (1) arlo (2) art200 (3) artis tempatan (128) ashportal (3) ashton (5) asialink (4) ats (14) audioslave (2) autism (2) avril lavigne (4) awe in one (3) ax3000g (17) babyblues (8) badges/patches (8) bag/case (60) bara studio (3) barbican (4) bass talk (29) bbw2013 (6) bbw2018 (6) bc rich (9) beaufort (12) behringer (44) belajar gitar (11) beta-aivin (2) bickford's (2) bikf (13) bill lawrence (7) bintulu (274) bintulu buskers (5) black friday (7) black sabbath (1) blackstar (24) blades (5) blaze bayley (26) blind guardian (21) blogging blues (52) blu-ray (4) bmf2013 (8) bon jovi (6) boss (58) botb (19) bottlecapt (3) brado guitars (1) braingell radio (15) brr2013 (21) bruce dickinson (23) buku/majalah (53) bumi putra rockers (3) bundaberg (14) cable (24) canon (2) cc24s (4) ccr (1) charvel (59) children of bodom (21) ck music (54) cog (7) coke (5) coklat (4) cola (4) compilation (63) conception (2) console games (10) converse (3) cort (46) craftsman (5) crinson (16) curt mangan (3) d'addario (36) dalat (19) danelectro (13) danzig (2) dave mustaine (28) davis (3) daw pick (1) db music (13) dead eye guitars (90) dean (26) dean markley (5) def leppard (1) denner/shermann (2) digipak (41) digitech (21) dimarzio (39) dio (4) dismal euphony (2) disturbed (3) dm25/12 (3) dn520k (2) do the dew (3) dokken (5) dr j (5) dr strings (14) dr1432h (20) dragonforce (5) dream theater (13) drinho (5) drum asia (2) drums (18) dutch lady (2) dvd (71) earth hour (14) ebay (227) ec-256 (26) eden (1) edwards (1) ehem (38) eksperimen (87) electro-harmonix (23) elixir (3) ella (6) elyana (4) emg (23) emo (200) energy drinks (31) engrish (3) entwistle (6) environment (35) epiphone (112) erectus (5) ernie ball (21) esp/ltd (159) estock (72) evanescence (1) evh (1) f-54 (8) f&n (12) fallout (14) family (45) fear factory (3) fender (16) filler entry (48) first aid (1) fishman (3) flashback friday (12) floor jansen (9) fontana (10) foo fighters (20) footwear (2) fotografi (30) fozzy (1) fund-snatcher (14) fusion (3) gamer mode activated (23) gapnap (12) gartb20 (11) gary moore (2) gas (124) gator (14) gax010ltd (9) ghs (24) gibson (15) gig (85) gigrig (11) gitar kopak (1) gnr (1) goblinz (9) gotoh (5) green tea (16) grg270 (25) gruv gear (1) gsr190j (10) gsr200ex (17) guilty pleasure (13) guitar collection (9) guitar parts (58) guitar service (31) guitar talk (64) hammerfall (16) hartke (28) hashtag (3) hbk (1) headphone (6) headstock story (26) heaven and earth (4) hennessey (7) hepi;) (59) herbal tea (7) hillsburg (2) historical (15) hootie (5) hotchix (34) hotel/resort (26) ibanez (190) icb200ex (14) iced earth (9) icon (25) imago (67) imitation (3) in flames (4) instagram (17) inverno (19) iron maiden (141) irt-pulse (4) isu semasa (238) j5 (13) jackson (32) jamming (132) jamtank (29) jepak (9) jim dunlop (58) joe satriani (14) jotb (13) joyo (19) jr (9) js music (3) js32t kelly (8) judas priest (2) kakis store (4) kamelot (22) karisma (4) kaset (32) kawan (280) kazanna (1) kempen (34) kerja (73) kerly (2) kesihatan (40) keychain (9) kherow (4) kiko loureiro (8) kikosp (7) king diamond (24) kkdn (6) koleksi (299) konsert (88) kopi (24) korg (51) kota kinabalu (14) kramer (1) kuala lumpur (32) kuala penyu (1) kuching (4) kucing (5) kustom (3) laney (26) larrong (2) lawas (4) lazada (18) lefthanded (5) lemon tea (12) letgo (42) lil (31) limbang (5) limited edition (28) line 6 (42) linkin park (4) lipton (1) live album (22) loudness (1) lowyat.net (16) loxx (1) lpg-reg (6) m nasir (2) m-103fm (82) m-50fr (17) maiden tribute (28) majestica (4) makan/minum (361) malaysia edition (2) malex (1) manggas (24) manowar (16) marco hietala (20) marigold (2) marshall (18) martial arts (3) martin (1) martin/darco (9) masjid (2) masterjam (2) masterplan (11) mastodon (6) may (7) mayones (1) mcdonald's (10) medeli (12) megadeth (57) melaka (13) membakut (44) memori (319) mercyful fate (11) metallica (78) michael kelly (1) microphone (6) mini entry (55) miri (18) misfits (1) mmw (2) modtone (7) moen (11) mono (2) moody monday (11) motorhead (9) movie (53) mr diy (2) mrs (59) mug (2) mukah (20) mup (115) music bliss (8) music master (41) music nomad (1) muuv (55) mxr (9) my music (8) nanasmania (25) naruto (1) nat-geo (4) nestle (33) new album (28) new gear (183) newsted (3) nightfall (5) nightwish (16) ninetology (2) nirvana (13) nita strauss (8) nogas (1) nonsense (81) nonuz (7) noobaxe (10) north borneo trooper (15) notice (24) nylon maiden (2) of string (18) oishi (5) oktoberfest (8) one piece (13) opening soon (5) operasi (3) opeth (2) orange (35) osg2012 (4) ovation (5) ozzy osbourne (11) pandora mini (11) panik (13) pantai (7) papar (1) pc gamer tribute (1) pc games (49) pc stuff (31) pc talk (14) pdap (2) peavey (26) pedal/stompbox (302) pedaltrain (14) pemuzika (15) penang (37) pepatung (4) peristiwa (37) petaling jaya (14) pfg5 (2) phones (12) pic of the day (56) pick (58) pickup swap (52) pickups (126) planet waves (9) playstation (10) plustop pro (1) pm2011 (18) pocky (2) pod hd300 (17) pod x3 (17) pokka (12) popcorn (3) popomania (6) post-apocalypse (15) pqot (4) preamp (6) prequel (5) prime domestic (3) promo disc (5) prs (2) putrajaya/cyberjaya (2) pyramid (4) queensryche (5) radin music (46) radio (5) rajinikanth (3) ramadhan special (69) ramli sarip (2) randall (4) rare (96) ratm (2) reco (26) recording (12) reg studio (11) restring therapy (61) revamp (2) rex (1) rg331m (4) rg350m (14) rhoma irama (3) ribena (4) ritter (2) rock at large (33) rocktoberfest (1) rocktron (6) roland (16) rotosound (5) roxette (1) roy khan (12) roy z (7) rp360 (6) sabahan (18) samson (4) samsung (5) sandman guitar (6) sarawak rock & mob (12) saxbys (4) schecter (3) search (15) seymour duncan (28) shopee (7) sibu (6) sick puppies (6) signboard (14) silica gel (6) silvia (10) singapore (49) single/ep (7) sipitang (1) sit (7) skull strings (2) slayer (3) slipgate (5) smr (3) snark (9) so-cal (54) sonata arctica (3) sony (23) soundcloud (7) soya (5) spear (2) speedy (30) squier (22) sr300 (27) stagg (12) star wars (13) stewmac (5) sticker (6) strap (12) street jam (2) strings (110) strings by mail (4) sudirman (3) sukan (17) sundrop (2) sungai (12) super album (94) superlux (3) sv guitars (2) swee lee (3) switchcraft (3) sx (10) t-shirt (41) tahi suci (4) takamine (5) takstar (5) tamil (11) tanglewood (10) tarot (15) tech21 (1) telecaster (12) telepathic tuesday (2) tesla (33) tgs (2) the cranberries (2) the guitar addict (33) the iron maidens (3) thomas zwijsen (6) throwback thursday (12) tokai (1) tom satchman (10) tomb raider (9) tonelab ex (2) tong garden (3) tools (17) top 5 (4) tour de brunei (44) trade (20) transformers (4) travel (122) tribute (40) trivium (11) tsb6 (7) tuner (31) tv (32) ugly kid joe (3) usm (3) vantage (4) vcd (5) velvet (2) victoria (12) vintage (7) vmntx (19) vox (70) warwick (12) wasp (3) wharfedale (6) when idk cooks (4) when wife cooks (9) wilkinson (1) wings (28) wireless (4) wonda (3) wordless wednesday (285) wrestling (9) ww2 (6) x-11 (34) xpdc (5) yamaha (4) yeos (6) yNot (21) yogurt (9) yolo (4) yustech (2) z-studio (15) zachary hietala (13) zoom (108) zoso music (9)
 
|  Ada Apa Dengan Ijau?. Blogger Template By Lawnydesignz (Improvised By Ijau D. Koceng) Powered by Blogger